Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 914
  • 575
  •   1
Отговори
# 60
Ламита, някъде накрая на миналата тема писах (преписвах, де) как се гледат теменужките. У нас няма пряка слънчева светлина, но пак си цъфтят.
аз пък съм я сложила на прозорец с преки лъчи.чудя се,дали ще и е добре

# 61
  • 2 етажа над тавана
Моите теменужки са на източен прозорец, сутрин ги огрява и от февруари месец насам не са спрели да цъфтят.

Благодаря за отговорите за авокадото Hug

# 62
  • Разпиляна във въображението
Как мога да разбера къде има разсадници на БАН? По-скоро в посока Добрич-Балчик-Варна и Бургас. От следващата седмица това ще ми бъде посоката на движение. Благодаря

Някоя от вас отглежда ли Обички?

# 63
  • София
амарилиса,може ли да го гледам също на пряка светлина?

По принцип Амарилиса се гледа на непряка светлина, но ако е сложен на пряка, цветовете няма да са толкова трайни.
Моите Амарилиси в момента са на балкона, на съвсем пряка светлина Laughing ама са прецъфтели и това положение добре им се отразява....изкарват  още листа Mr. Green

Момичета, изпълнихте ми душата с поезията си Hug  bouquet

Нещо конкретно ли имаш предвид newsm78 Запланувала съм тия дни да си купувам, докато още ги има по магазините Grinning

# 64
Да, бих искала да си купя обички. В Плевен за съжаление няма много цветарски магазини, и разчитам основно на Практикер и Бриколаж. Вчера ги обиколих и не намерих търсените цветя - Обички и Хибискус.

# 65
Добре че си пресадих розата. Милата, като изтръсках стара пръст се оказа, че е само корени. Дано сега дръпне

# 66
  • Карлово
Циганетата виреят и на голяма сянка. Това е единственото цвете, което се скъсва да цъфти в северната ми градинка. Слънце не вижда, защото отгоре има и асма.
Аз отглеждам обички, лесно е.

# 67
на мен ми подариха обички със саксия.имам предвид,домашно гледана.сложила съм я на балкона

# 68
покажете снимки на обичките Praynig

# 69
Да питам......Малкият докато бягаше из къщи, падна върху драцената...И тя се счупи, естествено...Та има ли шанс за драцената? Счупиха се отгоре листата, на снопче...

# 70

Моите са се юрнали като луди. Насадих ги преди 2 седмици, но на двора. Вървят на сянка също много добре.
Циганетата наистина вървят и на сянка, и на слънце, но ако са на слънце искат много, ама много вода. И са благодарни откъм цъфтеж, като обичките.
Аз днес се снабдих с прасковени и бели петунии, цикламени големи циганета и шарени висящи сакъзчета

# 71
Днес ходих до цветарското магазинче, което отвориха наскоро до нас с идеята да купя циганета за гробищата. Оказа се, че пият много вода, пък там надали ще има кой да ходи и да ги полива. Все пак, сърце юнашко не изтрая Laughing и си купих едно за вилата - цена 1.60лв. Стайните бяха по 4лв. - много готини. А за гробищата момичето ми препоръча да взема бегонии (0.80лв.), та дори ги и насадих Hug

# 72
Днес ходих до цветарското магазинче, което отвориха наскоро до нас с идеята да купя циганета за гробищата. Оказа се, че пият много вода, пък там надали ще има кой да ходи и да ги полива. Все пак, сърце юнашко не изтрая Laughing и си купих едно за вилата - цена 1.60лв. Стайните бяха по 4лв. - много готини. А за гробищата момичето ми препоръча да взема бегонии (0.80лв.), та дори ги и насадих Hug
Бегониите са същите като циганетата. Искат много вода. Иначе гинат.
Всички цвета с такива почти прозрачни стебла са много чувствителни на тази тема.
Аз ходя всеки 2 ден до гробищата да поливам (ако не аз, то мъжа ми).

# 73
Пу, да се не види #Cussing out По едно време ходехме доста често (на месеца веднъж Embarassed), но сега нямам тази възможност...
Освен да се набера до вилата и да взема семена от калдаръмчета и латинки newsm78 Ма те докато цъфнат и зимата пак ще дойде Thinking

# 74
Прочетохте ли ми въпроса за драцената????

Общи условия

Активация на акаунт