Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ползите от упражненията на периннеума по време на бременност?
Каква е целта на масажа на перинеума?
Какви са основните упражнения за трениране на перинеума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ползите от упражненията на периннеума по време на бременност?
Редовните упражнения за периннеум подобряват еластичността на мускулите, предотвратявайки разкъсвания по време на раждането. Те също така укрепват мускулите, които са важни за поддържане на правилната функция на пикочния мехур и за избягване на инконтиненция. Освен това, тези упражнения могат да помогнат на жените да възстановят мускулния тонус след раждането.
-
Каква е целта на масажа на перинеума?
Масажът на перинеума има за цел да подобри еластичността на кожата и мускулите в областта, както и да помогне за подготовката им за раждането. Правилно изпълненият масаж може да намали вероятността от разкъсвания, да улесни изтичането по време на раждане и да подобри циркулацията; обаче не е подходящ за жени с контракции по време на бременност.
-
Какви са основните упражнения за трениране на перинеума?
Основните упражнения включват стягане и отпускане на мускулите, подобно на усещането, когато се опитваш да забавиш уринната струя. Упражненията могат да бъдат разделени на три етапа, като започнете от по-слабо стягане до максимално силно. Друг подход е последователно свиване от влагалището към ануса. Тези упражнения могат да се правят навсякъде и по всяко време.
-
Има ли научни доказателства, че упражненията на перинеума влияят върху лекотата на раждането?
-
Какво да правим, ако имаме контракции по време на бременност?
Но това поне донякъде е от помощ.

така и не ми стана ясно кое точно се масажира. Ясно ми е къде се намира перинеума и че това са групичка мускули. Въпросът е колко надълбоко трябва да си вкарам пръстите ( извинявам се за описанието), но наистина не ми стана ясно кое се масажира -само кожата, която се намира горе -долу по часовника от 15 до 45 или трябва и малко по-надълбоко.