Отговори
# 120
  • Бургас
Само да пусна едно линкче, за една тема, която съм пуснала - за всички мами, които още не са захранили, може да ви е интересно и полезно. И за тези, които вече захраниха и могат да помогнат.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347.msg4046446#msg4046446

А за детската кухня: тук в Бургас, всичките ми приятелки с по-големи бебета ходят на кухня/ тя е от 9 месеца/ и са доволни. А ако детето е захранено с повече неща даже и от 7 някои ходят.......

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 00:38 от Nikki_Ivanova

# 121
  • Vaudreuil Canada
dideto
1. ... нямам мнение за сега
2. Можеш да вземеш матрак, а можеш да ползваш наличния като отдолу нагънеш одеала.
3. В горното ниво което се люлее може до 6.800 кила на долното, мисля че няма ограничения - докато ви става на ръст - моя приятелка го ползва до 2.5 години на детето.
4. Долното ниво не се люлее - вие вероятно ще сте в него. На горното няма проблем да заспи, но като се залюлее понякога се стряска.
Това са ми наблюденията от нашето легълце, което е на Safety 1.

# 122
  • Варна
разпищяхме се по никое време в 3:30 и чак сега заспахме с 3234537 уговорки Rolling Eyes

във варна кухнята до колкото разбрах е от 6-7 месеца но не съм сигурна newsm78
ох на нас ни е топло с чувала и протестираме, 12лв на вятъра  Close
пюретата си ги давам дюс,без никакво мляко.тя сигурно за това не ги долюбва Laughing
аз вече не гладя , а не стерилизирам от втория месец.вие как сте?
също вкъщи вече смв само по боди,защото ми писна да й търся чорапките из цялата къща,не ги диша просто тея дрехи, нудистката на мама Crazy

# 123
Аз не ходя на кухня и нямам намерение да ходя,обаче в Разград е от 3месеца и даже ако не ти е захранено с плодови и заленчукави пюрета като решиш да го запишеш ти се карали.Така са ми разказвали другите майки. newsm78 newsm78 newsm78

# 124
Да ви запитам давали ли сте сокче от череши,аз вчера дадох и много го хареса.И аз не гладя и не стерилизирам от 2месеца мие шишетата с веро и ги изварявам веднъж в месеца.

# 125
АЗ вече гладя само долната дрешка и май вече все по рядко.,а стерилизирам веднъж седмично.
На кухня ще го запиша към годинка и ако яде ок,ако пък не отписвам го.

Silverstar пюретата на Гербер са супер и поне имат някакъв вкус.,само тях папкаме. Peace
Сок от череши давах скоро, хареса му но голяма разправия докато му ги изтискам.За ягодите не бива до 1 годинка те се силен алергичен продукт

Честито на всички месечинки!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 126
dideto  ние сме с такова сгъваемо легло Travele Baby на bertoni синьо на цвят (нали сме момченце)  newsm03 . Много сме доволни от леглото. Сгъваемо, преносимо, леко. Ами ние му взехме матрак от самото начало. Леко е, може и да се люлее. Virginity Mama_gabi и аз не стерилизирам вече (само изплаквам с гореща вода) и не гладя много много, само понякога  Simple Smile . ketka за ягодите съм чувала, че даже до 2 г. не се препоръчват. За пюретата на Gerber и зеленчуковото пюре са много хубави.

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 10:54 от KrisDiMar

# 127
  • Русе
аз от 3 мес не гладя дрешките...
а шишетата и залъгалките стерилизирам веднъж на ден...

# 128
  • София
dideto, нашето преносимо легло е brevi. Много съм доволна - бебчо спи на горното ниво, а е 8500г - не се люлее, много добре си спи детето. Да, взехме матраче отделно. Има и една вратичка с цип отстрани - тоест може като пролази бебето да се използва и за кошарка за игра и то да си влиза и излиза през отвора. Отгоре има дъга с играчки, които много го кефят. Дори имам наблюдения, че по добре спи в това легло, отколкото в дървеното вкъщи Thinking

# 129
Вие като правите домашни пюрета, използвате ли продукти от пазара?

Имам и един въпрос- колко време след като съм въвела плодово пюре мога да започна и със зеленчуково?
Аз не правя домашни пюрета, защото няма градина, от която да се снабдявам със плодове и зеленчуци. Педито не ми препоръчва от пазарските и аз съм съгласна с нея! Може би малко по-натам ще пробвам.

2 седмици след въвеждането на плодовото пюре може да въврдеш зеленчуковото, поне на нас така ни бе препоръчано и така направихме. Т.е. за 1 месец вече яде плодово и зеленчуково Peace

И аз не гладя, по принцип суща дрешките в сушилня и от там излизат горещи - струва ми се достатъчна термична обработка!
Не стерилизирам вече чак толкова усърдно...като ми се съберат всички шишета и ги пускам в микровълновата...иначе мия добре с гореща вода.

За съжаление в София на съм чувала да има дет. кухня преди 10-ти месец....иначе с удоволствие бих го записала! Дъщеря ми я гледах в Пловдив и до общежитието имаше ясла, в която вземаха бебета на 8 месечка възраст (заради студентките медицина) и предлагаха разкошна млечна кухне, сутно нарязани продукти, вкусни!!! Дъщеря ми я записах на 7 месеца и ми беше перфектно!

И аз все се каня да сложа чувалчето, ама то с тая борба за заспиване вечер се усещам чак като е заспал...а моето е с ръкави и ако тръгна да му го обличам ще го събудя. Дой де ми на ум на отрежа ръкавите???!!!

И Ники спи в преносимо легло - Чиполино на 2-рото ниво и съм много доволна. Имаме и още едно на Хаук - но е гола вода и сега при свекърва ми като ходим да не мъкнем това, което между другото си купих от Продавалника!

Не слагам кърма в зел. пюре, ктао го затопля го разбърква и си е ОК. Сега вземам на ганчев зеленчуковите, които са с масло и са много гладки като консистенция. Иначе да - месното пюре се дава през ден - редуваш един ден месно, един зеленчуково. Но разбира се докато се въведе месото се дава всеки ден докато достигне до 1 бурканче и после започва редуването, аз поне така разбрах и така правя сега.
Педито не ни препоръча жълтък все още заради алергиите. Иначе и аз знам, че се вари около 20 мин!
каза ако искам да слагам по малко сирене - изкиснато - клокото 1 фъстък каъп начало, но аз мисля да изчакам, пък и тя не настояваше.

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 12:36 от aspasia

# 130
dideto, нашето преносимо легло е brevi. Много съм доволна - бебчо спи на горното ниво, а е 8500г - не се люлее, много добре си спи детето. Да, взехме матраче отделно. Има и една вратичка с цип отстрани - тоест може като пролази бебето да се използва и за кошарка за игра и то да си влиза и излиза през отвора. Отгоре има дъга с играчки, които много го кефят. Дори имам наблюдения, че по добре спи в това легло, отколкото в дървеното вкъщи Thinking

pontes и аз искам да кажа същото. И нашето легло е такова, само, че на bertoni. Да се изразя по-точно, не че може да се люлее, но е леко и някой път като го приспивам Криско, бутам (друсам) леглото и става все едно,че го люлея. Не е толкова тежко като някое дървено. Извинявам се, ако не съм се изразила точно и някои не са ме разбрали.  smile3525

Да ви се похваля, днес опитахме за 1-ви път супичка от картофки, малко ориз и масло. Разбърках го, понеже засега нямаме още пасатор (ще трябва да го взема). Дадох му няколко малки (кафяни) лъжички от супичката, преди обяда. Малко мрънка, ама си хапна няколко лъжички, после му дадох да суче. Много се зарадвах, че папа от супичката, сигурно му хареса. Утре пак по малко. И така всеки ден, като увеличавам по малко.  newsm10

# 131
  • Düsseldorf
Извинявам се за спама, но все забравям да ви попитам - давате ли пюрета на Ганчев? На тях пише, че съдържат захар, уж са за 4 месеца!!!! Не смея да давам от тях и само ХИП купувам, пък ми се искаше да яде всякакви, за да свиква бебка... А и други неща откривам по етикетите - и техните, и на други марки - модифицирани нишестета  Confused , сгъстители разни... ужас!!!  Shocked

# 132
Гледам че се говори много за стилизация и гладене нека кажа и аз нещо по въпроса
Аз лично не стерилизирам вече макар че имаме само една залъгалка която мия от време на време ама не и се старая хич,но все още продължавам да гладя дрешките на малката ми принцеска
а относно пюрета погледнете наистина следната статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.0 и за тез който дават каши http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.0

# 133
да ви попитам - давате ли пюрета на Ганчев?

да, давам пюрета на Ганчев. И Дъщеря ми с тях съм я отгледала.
МЛЕЧНИ КАШИ “ЛЕКА НОЩ” не ми ги препоръча продавачката в магазина докато не навърши 6 мес, заради нишестето. Има много разновидности от храни и каши за над 4 мес, но за сега се въздържам от тези, които имат глутен или нишесте, като мисля, че оризовото нишесете не е проблем...ама сега не се сещм точно то ли беше...

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 16:08 от aspasia

# 134
KrisDiMar, с черешите и ягодите само ще вкараш витаминки в кърмата  Peace
Дидето, ние спим на второ ниво и не разбирам за какво люшкане става въпрос, люшка се когато ние го залюлеем. Матрак не сме купували, само меки оделца отдолу. Ползваме NeoPlus.

Общи условия

Активация на акаунт