Отговори
# 210
Честити 5 месеца на бебе Митко на мама danil, бебе Кристиян на мама Zory5rova, бебе Деница на мама rali_m, бебе Алекс на мама ejkajujka!
esy,нашите съседи са същата работа.само че са млади хора на квартира и шумът е от музика-до побъркване,секс и купони.говорих с тях,виках и известно време върви и после пак.мъжът ми и той реагира като твоя.май те са по-спокойни от нас.мен егоизмът яко ме вбесява.та,ако можеш да търсиш права по закон,може и да стане,но иначе,едва ли.те,ако бяха по-малко егоисти от нашите съседи,сами щяха да помислят къде да си преместват кухнята...
siniger4e,слагам разни маски по косата си и горе-долу бива,но пак си капе.дано не оплешивеем,де,недей така!нали пък преди това 9 месеца не капеше.сега се чисти и косата.не само ние и бебоците. Simple Smile
Klemy,дано като сподели,вече да свърши каръщината ви!късмет!!!
Virginity,готино чувство за хумор!много ме развесели!на мен ми стига времето,но ми коства много.оставям Сонче на земята в кухнята и почвам.тя се забавлява и с брат си много.като захленчи и връчвам нови играчки и така.а,като и писне,зарязвам всичко и си я гушкам.но,признавам,съм много изморена.сега за 24.05 мъжът ми си беше вкъщи 4 дена и вчера ми разправя,че имал мускулна треска от работата вкъщи...Simple Smileмного се смях!милият!сигурно едвам е чакал да тръгне на работа.
хайде,че видях малко време и се разписах.чао и лек и весел ден на всички!

# 211
Клеми, радвам се, че се появи! Споко, всички изпадаме в дупки, поне аз де  Hug. Успех с дипломната и със защитата!
И на мен косата ужасно ми пада. Взех си някакъв шампоан по препоръка на една фризьорка дето ме подстрига, но засега няма ефект.  Баба ми си правеше преди време една маска, защото го беше закъсала ужасно с косата и мисля да я пробвам, но страшно мразя да си клепам косата и затова отлагах досега.  Доколкото помня се слагаше зехтин, яйце, ампула вит.А, ром, но явно става и с друг алкохол.  Та ще се клепотя тия дни!
Вержи, и у нас картинката е същата, но както каза мъжото - да не ти пука! Добре, че така приема нещата Grinning.
Понтес, пробва ли с термометърче или там листенце от мушкато ли беше newsm78? А и що не опиташ с пюре от сливи, знам че не си захранила, но ако помага какво пък - струва си!
Еси, ужасно е това със съседите. У наше село един съсед събота и неделя ни побърква с разни бръмчащи машини. Все има какво да прави и го прави по цял ден дори и по обяд.  Оправданието му е, че през седмицата е зает #Cussing out.
Хайде и ние в бирената компания - http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2998254  Grinning

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 14:09 от Betty L.

# 212
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189319.msg3913607;topicseen#msg3913607
тук има за изакването.някой вече го беше пускал.

# 213
  • Варна
Понтес за Дуфалака , когато положението е по- сложно като при вас за да подейства ще трябва до го даваш поне 3 поредни дни сутрин на гладно ! Ние също сме с проблемно стомахче , но аз повече от 2-3 дни не я оставям , защото тя започва да се напъва и да се мъчи! Правя масаж на коремчето, натискам крачета и ако не стане номера прилагам термометъра ! Така се надявах положението да се оправи ,но... откато давам пюрета мога да кажа , че детето ми наистита е запечено , а гледам да подбирам правилно пюретата и тези които имат затягащ ефект само съм ги представила като вкус и толкова , повече не ги давам !
Чао засега , че отивам да захранвам беболината със месно пюре !

# 214
Момичета, наистина не знам какво да правя. Алексис не е акал от сряда #Crazy Вчера му дадох дуфалак - НИЩО! Днес му дадох пак - още няма резултат. Направо се чудя дали да не ходим някъде на лекар. Водих го при мойта - тя му изписа един чай за разхлабване, който го няма в нито една аптека...
Понтес колко Дуфалак даваш ? Аз давах на Дани по 5мл, да не си дала по-малко ? Това е ужасно много време без да е акал !Пробвай всичко - термометър, ако не знаеш как ще ти обясня, пробвай с натискането на коленцата към коремчето както е пуснала линк Шолио, върши много бързо работа, аз съм страшно доволна от този метод, стига дани да ми разреши. Също започни и със сока сливи на Семпер, с по 2 лъжички на ден, като захранване. Не е малък вече. Сещам се и за някакви желатинови ампули, които ги имало в Гърция ( поне имаш там кой да ти изпрати), които също били много добри. Не им знам името,понеже една мама ми ги хвали, ама и тя не се сети за името. Извинявай, че така ти давам акъли, но от сряда си е доста време и той си е вече за клизма с топла вода, но тя трябва да бъде направена от доктор, мисля. И в краен случай мога и аз да дойда да го изакам, колкото и смешно да звучи, но имам сериозен опит с всичко, което досега ти изброих. Искрено се надявам да не съм те притеснила.

# 215
  • София
здравейтен и от нас!
и моята коса се сипе ужасно.
Betty L. , тази маска е много добра. аз съм се плескала преди. само се слага на яйцето жълтъка. иначе става с всякакъв алкохол. и после си слагаш торбичка и кърпа отгоре, за да ти се стопли главата.
pontes, аз ползвах преди тези продукти на фито плюс витамините им. почти половин година се мазах и ми спря косопада, но може да е било и от самосебе си.
и аз нямам особено време за домакинстване. не си спомням откога не съм готвила. добре, че има самоотвержени баби, които да готвят манджи. иначе ще я караме на сухоежбина и храна отвън. Blush
а до подредбата - гледам да не разхвърлям.
по темата за съседите - нашите се държат прилично, но си имаме нов живущ във входа - един  клошар, който от седмица вече спи пред вратата ми. аз съм на последния етаж и той се катери до горе. и цяла нощ хърка яко hahaha уж се заключва входната врата, но пак влиза. ужаааас #Crazy
да се похваля - снощи за първи път избутахме без нощна манджа. само с вода. иначе пак към 2-3 се пренесе в нашия креват след мрънкане. и тя, като заспи, се извърта напречно на леглото и заема цялата ми половина, а аз се бутам към мъжа ми и го изтиквам максимално навън. неговото място е една педя. hahaha още не е паднал от леглото.
днес добавих малко морков в ябълковия сок. изсмука го за секунди. сега спи в ръцете ми доволна.
чао от нас засега  bouquet

# 216
Здравейте мамчета,най-накрая прочетох всичко и да обобщя:
-заспиваме сами когато и където си пожелае,с биба в уста и с кърпичка/нани-това не го знаех,че така се казва,ама другите мами така ми казаха./
-косата освен,че ми пада,дори вече ми стърчат новите косъмчета и е много грозна гледка,все едно съм таралеж с дълга коса
-съседи нямаме отгоре,защото съм на последен етаж и съм много щастлива.
-за проходилките,нещо съм против,ама поживели-видели

При нас нещата са добре,като изключим че Лори отказва последното ядене вече втора вечер.От спане няма време за ам-ам.Та се чудя може ли кашата с пюре да заситят малката толкова,че от 19 ч. вечерта не яде до 6 ч. сутринта,а само си спи детето????

Честито на дипломираните мами

И аз пуснах смс за Светльо.

А днес на лекцията на 9м. се видяхме с Дидето и Елито.Голяма сладурана ви казвам-друго е човек да я види на живо.Представям си всички бебоци колко са хубавки на живо.

Магеста,много жалко че не спечелихтеконкурса.Давай пак,пък дано имаш успех.А всъщност-къде се изгуби newsm78

Понтесче,давай плодово пюре от сливи или круши-страшно помага.А той хапва ли си добре??А твърдо ли му е коремчето???

Мамите с бебчета с косички-я ме открехнете какви ластици и фиби ползвате,че и ние да си правим прически.Нашата коса стърчи само на горе,а повечето въшки ни падат.

Времето за нищо не ми стига-и сега не смея да каня гости,щото в къщи е много разхвърляно,и малко мръсничко Embarassed Имам зла екзема на ръцете от препарати и сапуни и т.н и съм оставила това на мъжете.Е нали се сещате те колко са работливи и с какъв хъс чистят и оправят.Днес ще си взема направление и бегом към кожен лекар,щото така не се живее.

newsm67  ura  Party Time на всички празнуващи! Целувки от мен и Лорка.

# 217
  • СОФИЯ
               Здравейте мами!
ПОМОЩ-отказва да яде зеленчуковите пюрета и незнам какво да правя. Моля мамите с опит да ме посъветват нещо ,че детето си заспива гладно. Пробвах няколко марки,пробвах  и домашно картофено и не иска да яде. Дали да спра плодовите или да ги комбинирам плодово със зеленчуково? Как се излъгах да започна с плодовите първо,бях чела,че след това отказват зеленчуковите.
     До сега на мен ми помагаше свекърва ми и имах време за всичко,но от вчера тръгна на работа и вече няма да имам време за нищо.Малката  свикна постоянно да има човек при нея,да и се говори постоянно,да и се обръща внимание  всяка една минута и сега мама какво ще прави сама вкъщи...,ще свиква.
     Ние до сега не сме имали кой знае какъв  проблем със запек,да не дърпам дявола за опашката. Действат ни разхлабващо сливи и круши ,било то пюре или сок.
     Със заспиването също нямаме проблем,когато ми се опъва и не иска да заспи я взимам на ръце  една обиколка на апартамента и е заспала. Но става въпрос когато и се спи.Биберона
не използваме.
    Моята коса също много пада,но на мен винаги ми пада пролет и есен това съм го забелязала.

# 218
Аз пак съм тук- в това време не ми се излиза, а и къщата вие за оправяне. Verginity - и аз съм така, постоянно има работа вкъщи, просто не смогвам вече и тва е.

pontes, за изакването с термометър - ние го практикувахме през 2я и 3я месец, понеже Еличка стигаше до 3-4 дни неакане. На нея не й беше нито неприятно, нито беше трудно, само дето звучи ужасно като ти кажат: вазелин на връхчето на термометъра и в дупето и се разтрива смело в кръгово движение, да провокира мускулатурата на перинеума. Имаше страхотен ефект. Но не го правехме много често, т.е не всеки ден, оставяхме я поне 3 дни да видим дали ще се изака самичка, за да не свиква с този начин. Плюс, масаж на коремчето ОБРАТНО на часовниковата стрелка по 3 пъти на ден, според предписанията на моята хомеопатичка. Е, за оправянето със запека има принос и тя, така поне твърди (нали лекарството действа за всички оплаквания едновременно). Преди около седмица допусна няколко дни, в които не акаше - бяхме на Бачковския манастир, в Пловдив...и тя може би си искаше вкъщи да се изака, културно дете на мама..., но иначе от началото на този месец ака всеки ден, по веднъж, а от време на време - по два пъти. Днес пък се изака два пъти, като вчера не беше акала.

При нас захранването с яълка на Хип не й хареса! Обаче днес й дадох круша на Гербер и направо полудя!!! А преди това й давах малко оризова каша, но й се мусеше и ревеше, та не знаех дали изобщо е гладна...

За мамите, които се интересуват от слингове - намерих тук къде ги предлагат в София, шият ги едни жени, ама струват пари все пак, не знам като си ги прави човек сами колко ще изязат.

За косата, смятам да започна да си правя поливане с отвара от корени от  коприва, при всяко миене, т.е. поне веднъж седмично (с тая дължина не ми остава време за повече пъти вече, не ми се смейте!). Преди време го правех и много помогна.

STASII, аз също така бях чела, че като свикнат с плодовите, не щат зеленчукови, защото не са сладки. Пробвай да ги разредиш с малко кърма, ако кърмиш. Или направи пауза откъм пюрета за няколко дни и пробвай пак, все някога ще ги прояде, милото. Ние почнахме с тиква на ХИП, но засега никакъв друг зеленчук, а плодови - опитвала е ябълка и круша вече. Смятам да продължа с картоф и тиква на Хип, дано й хареса...бая зор с това захранване...

# 219
Момичета, какво правите за косата си!? #Crazy Аз имам чувството, че оплешивяваааааааааааааааааааааааааааам!  newsm45

И аз имам такова чувство smile3514

# 220
Здравейте декемврийски мами!
Казвам се Мая, а бебето ми е Нино. Роди се на 15.12.2006, но не успявам да влизам често, защото не спи много през деня. Всъщност спи по 2-3 пъти по 20 мин и това е. През нощта се храним по два пъти все още, а напоследък иска да яде през 1-2 часа и съм доста уморена. През деня ходим на разходки и ... така нямам много време за интернета. Имам обаче желание да се запозная с вас, да участвам в нещата, които правите. Дано Нино да вземе да дава на мама да спи поне през нощта. Смятам да се опитам да го отуча от тия буденета през 2 часа, ама да видим. Нали ни е Стрелец - инати са доста, та най-много тои да ме обучи на неспане.

# 221
mkapelova ,добре дошла!!! 

# 222
Благодаря! Като се "ошлайфам" ще съм по-чест участник. За сега само ще попрочета. Поздрави на всички и целувки на бебоците.

# 223
mkapelova добре дошла в отбора.
Уф ние се завърнахме в софия и естествено времето е кофти ,а в Пазарджик беше даже горещо. Weary
Stasii ние този проблем май го превъзмогнахме.Ужасно е чувството да не иска да ги папка особено домашно приготвените newsm61

Ето какво направих аз: първо пуснах тема в форумите за захранване и там ме посъветваха на първо време да не давам плодови,така и направих само мляко и зел.пюрета.
После   /по това време давах "хипп" / започнах да му слагам АМ но той пак не искаше.След което започнах до толкова да ги разреждам с АМ че да му ги давам през шише за да свикне с вкуса ,но с най голямата биба на АВЕНТ и така около 1-2 седмици ядеше от шише.,но поне ядеше.
Скоро обаче разбрах че може да не му харесва Хипп и взех Гербер и стана чудо по 1 буркан и половина т.е. 180 гр.без АМ и с лъжичка.
След което пак започнах да му давам плодови и така до днес.
Трябва много търпение smile3521

Ох и моята коса капе взех Фитовал и ползвам едни маслинови маски и себорал при къпане да видим.

Аз живея със свекърва ми и чистя само стаята в която сме с бебчо-спалнята иначе готвя рядко хапваме готово или в заведения/имаме си и наше така че за сега се оправям/.Макар че мечтая за момента в който ще се преместим в новото жилище.Нещо не я понасям напоследък. smile3515 и май по зле ще става fight

# 224
  • София
Девойки, ние свършихме работата Laughing Алексис я свърши де, но и аз доста участие взех та така Blush
Ох, ще отида да накупя пюренца и ще започнвам пак да го захранвам, че не издържам вече с това нещо, дано му се нормализира коремчето от пюретата, да не стане само по-зле Confused

Много благодаря на всички за помощта Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Иначе колкото и пъти да пробвам с термометър нищо не става. С присвиването на крачетата съм успяла 2 пъти до сега, при останалите опити само до пръцкане стигаме Blush

poli.jekova, ще проуча за тези желатинови свещички и ще докладвам.

Извинявам се за оакването на темата, надявам се да не се повтаря!

ina_nk, така съм се смяла на това таралеж с дълга коса, как го измисли Joy

Добре дошли на мама Мая и бебче Нико!

И къде наистина е Мagesta???

Общи условия

Активация на акаунт