Разделно Хранене- част 10- Баланс, здраве, хубаво тяло и силна воля!

• 16 447
  • 361
  •   1
Отговори
# 270
  • да има едно лесно - на мотора
Мишето , радвам се за вас - и винаги , когато има противоречия , "право куме в очи " - аз поне съм на тоя принцип . Защото премълчаните неща изригват в неподходящ момент .
За разделната пица с тиквички - довечера ще я пробвам .
РеГе , от позицията на "питай патило " - вегетирането с мисълта " за децата е по- добре да сме заедо " не е никак правилна. За да направя крачката, беше ми необходима 1 година.

Като питанка за разделното - сметаната като е към мазнините , спада ли и към млечните  newsm78

# 271
  • Варна
Роси усещам,че ще имаме проблем с нашата любима сметана Heart Eyes май с нищо не се връзва, ама не е лошо и като самостоятелна храна-пак ни устройва Laughing

# 272
Здравейте!
От много време обикалям темата, но все не събирам смелост да вляза да прочета, камо да започна разделно хранене. Дисциплина ми липсва. Но от опит глава не боли, освен това тук е много уютно!

Доня Коприва ,добре си ни дошла   bouquet,наистина тук е уютно и лека полека се надяваме да те заразим от нашата болест  Laughing,само влизай по- честичко, няма страшно Hug.Мишенце, радвам се за вас  Hug.Реге ,РосиК е права ,не може цял живот да правиш компромиси със себе си ,още повече, че когато ти си нещастна ,това рефлектира върху най- скъпото ти- децата .Деничка ,добре дошла и на теб  Hug.Няма да е пържене, ако само намажеш тигана. Юзерче, черешите са разкошен плод, жалко, че аз се подувам от тях .Тонимирка ,самото яйце е неразделна храна, но пък тук никой не се придържа чак толкова строго към правилата  Peace.

# 273
Доня КОПРИВА,Деничката  welcome сметаната се комбинира с месце,има рецепти с нея в готварския,но не е желателна употребата и,най-точно Ками ще ви отговори.Ками  Hug как си?Мишето радвам се,че изгладихте нещата  Peace.Алекс,ох ще опитам с козметик-много ми похвалиха салона,моя приятелка ходи там и води и синчето се,а тя беше с много голям проблем на кожата,но там видя резултат-положителен.Реге за теб  Hug,и при нас има такива кризи,но аз съм малко "дебил" гледам да не обръщам внимание,то повечето проблеми идват от глупости,от дреболии.Радвам се когато отива в командировка,защото ни се отразява добре  Mr. Green,ежедневието,еднообразието убива всичко Tired.Това решение можеш да го вземеш само ти,имам приятелка на която и трябваха 8 години за да се реши,имаха и второ детенце с надеждата да се оправят нещата,но уви.Сега (от 3 месеца) е щастливо разведена.Много е трудна тази крачка  Heart Eyes,успех мила.  love001 на всички разделни мами.

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 11:27 от ani33

# 274
  • Варна
Здравейте,
Тонимирка за пърженето- аз пържа когато това е в технологията на рецептата. Пържа зеленчуци предимно. На практика това е разделно, но не много здравословно. За сметка на това не го правя всеки ден, така, че не мисля, че е голям проблем. Калида купихме и дрешки и играчки на Ива, банално, но за друго не можах да се сетя. Повече се зарадва на люлките в парка и на децата около тях естествено, но и играчките не останаха незабелязани, жалко, че много бързо и омръзват и губи интерес. Пинкито успех! Да се хвалиш с резултатите редовно. Ани бих те посъветвала да посетите дерматолог заради млазежките пъпки. Аз лично имах много чиста кожа в пубертета, но от опита на 2 мои приятелки знам, че козметика не е много добро решение. И двете вече са на по 30 години и имат белези от младежкото акне. Всичко това заради неправилни козметични процедури в тийн възраста. Естествено при дъщеря ти изобщо не е задължително да се случи подобно нещо, но просто споделям това, което аз съм виждала. Деничката първо добре дошла, после на въпросите авокадото е доста мазен плод и по тази причина спада към мазнините, а комбинацията с белтъчини, към които спада яицето е неправилна. На въпрос 2- не би трябвало да е пържене, по-скоро ще стане печене. Мише интересна рецепта, ще я пробвам. Радвам се и че вече всичко е наред при вас. Доня Коприва добре дашла, наистина е уютно при нас, успех с РХ РосиК сметаната е само към мазнините и се комбинира правилно с всички зеленчуци, скорбялни и безскорбялни, както и с хляб и тестени изделия. Неправилна е комбинацията с белтъчини(млечни продукти, месо, семена, ядки, бобови и т.н.)
За РХ- днес до тук съм на черешки и на 1 кафе. Сега излизаме за малко с Ива и следобед ще хапна кисело мляко, а за вечеря ще си спретна телешка пържола на скара+салата.
Успешен и щастлив ден на всички  bouquet

# 275
Роси усещам,че ще имаме проблем с нашата любима сметана Heart Eyes май с нищо не се връзва, ама не е лошо и като самостоятелна храна-пак ни устройва Laughing
Тихомирка ,до скоро бях привърженик на растителната сметана, но Ками ме разубеди, сега използвам само животинска, ще ти напиша рецепта от моята книга:
Треска ,запечена с хрян
1 кг риба, 3 сл зехтин ,половин чч сметана, 2 корена хрян, лимонов сок.
Рибата се почиства и се намазва с лим. сок ,леко се посолява,  поставя се в подмазана тавичка и се полива с мазнината и мъничко вода. Пече се  в средно загрята фурна, като от време на време се полива с мазнината. Сервира се с разбитата с хрян и мъничко вода сметана .За гарнитура -свежа салатка
Hug

# 276
Ани 33 ,където и да решиш да отидеш, трябва да е проверено, но и аз си мисля ,че на добър дерматолог е по- доброто решение ,все пак козметиците не са лекари/ макар, че аз смених няколко и накрая май сама налучках рецептата  Thinking./

# 277
 newsm78 дано не греша,има по слепоочията и брадичката черни точки,хванах я няколко пъти пред огледалото да се чопли,за това реших да я водя.До края на седмицата ако няма положителен резултат ще я водя и на лекар.Аз и баща в тази тази възраст сме нямали,аз имах по ръцете  Rolling Eyes,от малка съм на опаки.
Шарли аз обикновено не давам съвети за РХ,но съм сигурна,че готвих месце(свинско)със сметана,рецептата взех от готварския   chef.Аз от там се ориентирам за комбинациите,но напоследък хвърлям мръвка на скарата или фурна и салатка,и без това мразя да готвя  Mr. Green. Супер РХ комбинация и домашните са доволни  Wink,нали са си месоядни  Laughing.Ох от всичко това огладнях  newsm60 .

# 278
Дими, за граха зимата го комбинирам със месо, а лятото с други зеленчуци! Много стилна титла имаш, бургаска мъжка Мамо! А Ти си изключила хляба, а карбсове под друг вид приемаш ли, бобови, леща?
Благодаря ти за отговора .
Ще приготвя грах тази вечер с пилешко месо.
Аз го предпочитам постен ,но заради мъжкото съсловие ще го приготвя с месо ...след като РХ го позволява... Peace
А иначе от всичко си хапвам ...аз  Embarassed ограничавам се от сладкото колкото мога...слава богу ,че не ми е страст Peace

Доста питанки има за сметаната ...чета по темата.
Ще ми е интересно да прочета за сметаната и РХ...ако има писано по темата относно това може и да съм го пропуснала
Thinking

А относно титлата ...Благодаря Heart Eyes

Тихомирка ,до скоро бях привърженик на растителната сметана, но Ками ме разубеди, сега използвам само животинска, ще ти напиша рецепта от моята книга:
Треска ,запечена с хрян
1 кг риба, 3 сл зехтин ,половин чч сметана, 2 корена хрян, лимонов сок.
Рибата се почиства и се намазва с лим. сок ,леко се посолява,  поставя се в подмазана тавичка и се полива с мазнината и мъничко вода. Пече се  в средно загрята фурна, като от време на време се полива с мазнината. Сервира се с разбитата с хрян и мъничко вода сметана .За гарнитура -свежа салатка
Hug
Тази рецапта е интересна.
Ще я приготвя.

# 279
  • Варна
Малко се обърках за сметаната-говоря за заквасената сметана, не течна-в смисъл за сладки
Може ли Верчето да провери в книгата и да ни напише-Верче, моля те Heart Eyes
Аз искам да знам мога ли да ям варени яйца със сметана-щото това е една прекрасна закуска според другия ми режим -ВМ НВХ, но ако не се комбинира правилно с яйцето, ще я ям отделно-пак ми е вкусна.Като бях изцяло на ВМ-НВХ редовно обядвах пържола със сметана, но сега...знам ли?Въпреки че аз точно заради това се хванах с РХ, защото ми ставаше тежко като ги ям тези две храни
За обяд малко посмесих храните Confused, но успокоението ми е,че бяха в минимални количества-та, обядвах варено яйце, краставица,и една такава салата от печени пиперки, домат,печен патладжан и сирене,всичко това пасирано-но количеството беше 180гр, като сиренето го преценявам,че е не повече от 30гр.

# 280
  • Варна
Шарли аз обикновено не давам съвети за РХ,но съм сигурна,че готвих месце(свинско)със сметана,рецептата взех от готварския   
Ами по принцип нали има много школи за РХ, аз гледам таблицата от книгата *Сила за живот*. Там пише, че месото, сиренето, яйцата, рибата, млякото, всички бобови(фасул, леща, грах), ядките, семената, таханите от ядки и семена, както и соята са белтъчини и комбинацията им с мазнини към които спада сметаната, както и със скорбяла е неправилна. Трябва да се ядат отделно като основно ястие с гарнитура от безскорбялни зеленчуци. Това е което пише в тази книга, предполагам, че тази комбинация на месото със сметана е част от друго течение в РХ. Не твърдя, че съм напълно права разбира се.

# 281
Малко се обърках за сметаната-говоря за заквасената сметана, не течна-в смисъл за сладки

Точно за заквасена сметана става дума, но има и течна ,готварска, която не е подсладена и е подходяща за солени ястия.

# 282
  • да има едно лесно - на мотора
Лененото семе спада предполагам към семената . Значи не се препоръчва смесването му със заквасената сметана ( аз употребявам Роса ) .

# 283
  • София
Здравейте,момичета Hug

Реге,не съм радостна да чуя,че не си щастлива,мила CryНо пък и аз напоследък не съм.Знам,обаче,че това е само период и ще премине.И друг път съм изпадала в такива настроения и съм се чудила,защо съм избрала точно него.Досега бързо ми минават тези мисли,а и сега съм леко афектирана Crazy
Надявам се и при вас нещата да се изгладят и да е само период Hug

Мишенце,радвам се за вас много Hug

Относно сметаната,Шарли е отговорила.Това е и моето мнение.Спада към мазнините и се комбинира като тях Wink
Наистина има няколко рецепти в Готварския с месо и сметана,но някой спазват различни схеми на РХ.Според моята,месо и сметана не се смесват Wink

Калоян от снощи ми вдига температура.Днес сутринта избиха двата последни кътника,но сега,като го сложих да спи,пак вдигна 38 градуса.Ако не я свали,ще го водя при докторката Thinking

# 284
  • Варна
Лененото семе спада предполагам към семената . Значи не се препоръчва смесването му със заквасената сметана ( аз употребявам Роса ) .
Точно така.

Общи условия

Активация на акаунт