Хайде и ние да се запознаем!!!

• 97 481
  • 933
  •   1
Отговори
# 600
Видях че някои от вас са самотни кандидат-осиновители както и няколко човека, които са успели да осиновят дете като самотен родител. Бих искала да се допитам до вас, дали шансовете падат много когато кандидастваш като сам човек? Затруднява ли ви този факт от бюрократична гледна точка?
А и...как се справяте сами? искам да кажа, знам че не е лесно, но очакванията ви да се справите с нещата съвпаднаха ли с реалността?

Извинявай, МериЛу, едва сега те чета.

Аз кандидатствах като самотен осиновител. Имам си причини. Разбира се, те не са свързани с партньора ми. Имах неговата морална подкрепа през цялото време.

Разглеждаха ме като самотен осиновител (по-лошо, като осиновител, който не иска да се жени) и, ако е имало някаква разлика с другите, то тя беше само в дискусиите ни с психолога - защо, аджеба не искам да подпиша...
Останалото не мога да кажа, че е било различно или поне, не е било различно на тази база.

Бях на 37, когато ми се обадиха за детето ми, тоест бая зряла, но не и престаряла. Обадиха ми се две седмици след вписването ми в регистъра - доста скоростно, нали?
Детето беше навършило, току-що 4 години.
Дали се обадиха за по-голямо дете, защото така било писано или защото се водя самотна, не знам. Можем само да тълкуваме.

Останалото... как се справят самотните майки, не знам, но като се замисля... ние сутрин ставаме, аз си водя детето на детска, ако не е болно, после работя, шетам, пазарувам, пера, гладя, взимам детето, играем... тати се прибира след 20.00 часа, погинал от глад и умора... баби и дядовци нямаме, та... май, май си се гледаме основно двете.  Wink
Въпроса ти звучи повече като за практическата част на нещата, а те се наместват с времето. Всеки намира своя начин.

Дали другите очаквания са се припокрили? Това е строго индивидуално. Аз се старах щателно да нямам очаквания и въпреки това, понякога е имало моменти, когато съм си давала сметка, че тайно в себе си съм имала... естествено, когато реалност и надежди се разминат, нещо в теб започва да се бунтува... Но с добра доза разум и воля и това отминава.  Grinning

Добре дошла и успех!

# 601
Добре дошла, МериЛу! Hug

# 602
MeryLu добре дошла сред нас. Simple Smile

# 603
добре дошли зигизаги и мери лу!

Мери лу- аз осинових по стария закон- чаках около година. Не мога да ти кажа със сигурност, но мисля, че се предпочитат семейства за децата и това е нормално.
За справянето- не съм имала очаквания, но и нямах представа... Добре е да има кой да ти помага. Но и сам може. Не е лесно, но може. Ако го много искаш... Ако искаш пиши ми на лични. Hug

# 604
  • София
Не съм влизала месеци наред, поради което с радост казвам ЗДрАВЕЙТЕ на ветераните във форума и поздравявам с ДОбрЕ ДОШлИ всички нови членове!!!
Нямам опит в тънкостите по осиновяването, но по въпроса на Мери лу все си мисля, че спънка за нея би била възрастта, а не това, че е самотен кандидат осиновител.

# 605
  • София
Здравейте, мили мами на сладки дечица!!! Ето че дойде време да се запиша и аз в този форум след като вече взехме окончателно решение с мъжа ми да си осиновим детенце! Вече почти 2 години пробваме за собствено, но няма резултат и въпреки че няма да се откажа никога от тази идея искаме да си вземем дете, което неминуемо ще обичаме като наше...тъй като единствената ни мечта е да напълним празния си дом с детски смях...И...ето че вече събрахме всички необходими документи, остана само да направим мантуто за туберколоза, но сега по празниците няма да може да стане, така че в началото на Новата година смятаме да подадем заявлението тук в Пловдив и искрено се надявам, че скоро ще станем щастливи родители...Моля се да не чакаме дълго, защото нямаме търпение да си гушнем нашето сладурче, което сигурно в този момент ни чака там някъде.
Иначе аз се казвам Катя, на 30 години съм от Пловдив!
Много ще ми е приятно за в бъдеще да споделям своите радости и тревоги с вас.

# 606
Добре дшла Кате между нас. Hug
Желая ти от сърце по-скоро да прегърнеш своето слънчице. Simple Smile

# 607
Катя, добре дошла! Вярвам, че чакането ви няма да е дълго и скоро вашия дом ще се изпълни със смеха на едно малко човече! Peace
Успех в начинанието!

# 608
  • Русе
Добре дошла Кате.Желая ви по-бързо да намерите своето детенце.Весели празници на всички.

# 609
Добре дошла, Катя! От сърце ти желая следващата година да ви донесе рожбата, за която мечтаете! А ние дружно ще стискаме палци  Hug

# 610
добре дошла на Катето!Желая да и се сбъднат и двте мечти!

# 611
Добре дошла Кате. Радвам се за взетото от вас решение. Пожелавам "бързо чакане". И на този свят стават чудеса - дано при вас да са сбъдване и двете ви желания.

# 612
  • София
Благодаря ви за топлото посрещане, мили момичета!!! Hug Това означава много за мен!
И..... ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!! и нека всички ваши мечти скоро се сбъднат! Heart Eyes

# 613
Добре дошли на всички и честито Рождество Христово!
Бързо чакане!

# 614
  • София
Добре дошла Кате!
Честито рождество Христово на всички, с пожелание коледното тайнство да направи мечтите ви реалност!!!

Общи условия

Активация на акаунт