Татковците присъстваха ли на раждането

• 34 252
  • 424
  •   1
Отговори
# 330
Момчета, смятам, че сте длъжни да го направите, дори с риск да припаднете !

Ах, да те чуе/прочете/ съпругът ми, как ще се изхили....
какво значи "длъжни"? На 19 страници се коментираше как такова животно "длъжен" няма......

# 331
  • Все на втория етаж
Аз не исках Веско да присъства. Обмисляхме заедно този въпрос,но се отказахме. 
Няма да се чувствам комфортно в неговото присъствие.

# 332
Не бих искала съпруга ми да присъства на това, което изживях!

# 333
Леле, изтекоха ми очите докато прочета всичко Whistling и останах изненадана колко много малко майки искат и таткото да е с тях!
Аз определено не съм от тях Grinning мъжа ми беше на раждането на Цецо, и нито е припадал, нито приритвал Mr. Green
А, определено без него щях да се чувствам много самотна точно в този момент! Това беше много важно за бъдещите ни отношения, за секса и изобщо...имах нужда и той беше до мен, което е най-важното за нас!
Приказки от рода, че ще се отврати, няма да иска да прави секс 1 година са пълно безумие!!! За тези неща причините са някъде другаде!

# 334
нашия татко също присъства /по собствено желание/. от присъствието си се  Grinning чувства толкова горд, че с думи не мога да ви опиша Grinning

# 335
Момчета, смятам, че сте длъжни да го направите, дори с риск да припаднете !

Бре бре...Whistling

# 336
Я, стига с тия американизми! Нали уж сме еманципирани жени в 21 век - тогава защо да не си родим по мъжки,  в смисъл - смело и  с глават напред?!
Врем се навсякъде, където можем да изместим мъжа... а някой пита ли го него как се чувства от това, че му отнемаме териториите. Ама като стане въпрос за раждането искате мъжа до вас - що? Да ви доказва нещо? Или за да ви пази страх?
На мнение съм, че си има чисто мъжки работи и чисто женски работи. Едно от чисто мъжките неща е например влизането на мъжете в олатара, а жените нямат право. Чисто женска работа си е жената да роди, не мъжа!
После чисто семейна работа си е ДВАМАТА  да отглеждат децата и да си помагат взаимно, обичайки се!
Извинявайте за тона ми. Днес не съм на кеф Simple Smile сори!

# 337
Игси, какви америкианизми  Shocked навсякъде е така, за Европа говоря, за всяка една държавица  newsm78
Писах вече защо искам да беше до мен, не е, за да ми доказва нещо, а защото НИЕ сме заедно в трудни моменти, а това беше най-трудния /за сега в живота ми/.
Тя църквата си има правила, не ги намесвай с раждането, не върви ...

# 338
Леле, Игси, кви църкви, кви олтари... Ти още малко и в плевнята ще ни пратиш да раждаме...  Wink
На мен не ми трябва да ми пази страх /то пък баш той ще е най-ошашкан от всички/, а за да сподели мига с мен. Хората го наричат "чудото на раждането" и защо да не го споделя с него? Той не пропуска ехограф, за да си гледа бебчето как расте, защо и да не е там, когато изплаче? Знам, че ще е шашнат, но не толкова, колкото горд! То си е до мъж, всеки е различен.

# 339
Аз съм сигурна, че няма мъж, който да иска просто ей така! Или има потенциал да учи за гинеколог или го прави само за да угоди на жената, ама то не е проблема при самото раждане, а психическото състояние след това. Лично съм чувала мъже, които са присъствали на ражадне, че се оплакват, че после не могат да погледнат на жена си по еротичен начин. И не бива да ги съдим заради това. Просто хора всякакви.
Не ви пращам в никакъв случай в плевнята - напротив, всичко що е съвременно достижение в медицината го приветствам Изобщо не съм назадничава. Но мисълта ми е, че всяка жена, която повдигне въпроса за присъствието на таткото на предстоящото раждане ще очаква отговорът на половинката й да е "да, добре.Ще дойда" и съответно за да не правим муцунки  и за да не се почувстваме "необичани" те гледат да угодят.
Мисля, че е най- добре жената да не повдига въпроса изобщо, а с наближаващото събитие, ако таткото сам изяви желание без дори да сме го питали значи наистина е готов.
Мъжът ми е прекрасен човек - любящ и грижовен съпруг и баща, мъжествен, силен да преодолява трудности и да взима нелеки решения, но що се отнася до раждането... даже и да искаше да дойде щях да го разубедя. На първото ми раждане беше до мен при контракциите, но като стана време за родилна зала му казах да си върви... Е, той остана във фоайето на отделението. Та по-малко мъж ли е например от присъствалите? Да не говорим, че си видя детенцето четири часа след раждането... Просто му спестих кървищата и последвалите проблеми (за които не ми се говори сега).
Не искам да засегна никой - просто излагам моето виждане и ако някой се колебае нека да има и опоненти като мен за да се погледне въпроса от всички страни.
 newsm10   УСПЕХ НА ВСИЧКИ РЕШИЛИ СЕ ТАТЕНЦА!  smile3503

# 340
  • Linz
Не бих искала съпруга ми да присъства на това, което изживях!
И аз така. Но идваше и двата пъти в реанимацията и да си види децата след раждането.

# 341
...... Лично съм чувала мъже, които са присъствали на ражадне, че се оплакват, че после не могат да погледнат на жена си по еротичен начин.....

Измисляш си и знаеш, че съм права  Peace

# 342
  • Варна
Определено не искам да присъства NaughtyДойде да ме види в реанимацията и беше доста подпийнал Mr. Green

# 343
Аз съм сигурна, че няма мъж, който да иска просто ей така! Или има потенциал да учи за гинеколог или го прави само за да угоди на жената...

Игси, аз уважавам решението ти и причините, които са те подтикнали да го вземеш, но не всички мислим като теб.
Аз например не съм съгласна, че всичко се свежда го горепосочените две и само две причини той да е там - или да учи за гинеколог, или да угоди на жена си.  Rolling Eyes
Както нещата не са само черни, или само бели, така и причините може да са много повече. Може би не познаваш достатъчно различни мъже. Едва ли тези татковци, които пишат колко са развълнувани, че са го преживели и искат и следващия път да са там, не изпитват емоции и го правят просто, за да угодят... Confused Някак няма логика...

# 344
Аз съм сигурна, че няма мъж, който да иска просто ей така! Или има потенциал да учи за гинеколог или го прави само за да угоди на жената, ама то не е проблема при самото раждане, а психическото състояние след това.

Toва пък въобще не е вярно.
Ми моя не само искаше ей така, ами и дума не дава да се каже, че някой МОЖЕ ДА  МУ ГО ОТНЕМЕ!
За него това е най-красивото нещо което може да види. Определено не би дошъл с мен обаче на гинекологичен преглед - това за него пък е гадно. и каква е връзката със секса после не ми става ясно - все едно жена дето е кърмила после мъжа и да каже- ааааааааааа как ще и целувам гърдите като някой друг ги е лапал....МИ ТОВА Е НЕГОВОТО ДЕТЕ БЕ ХОРА!!!! Нека си го види как идва на тоя свят. Ние пък често коментираме у дома точно тази поява на сина ми - как точно е излязал от мен и мъжа ми е толкова въудушевен , че съвсем скоро ще го преживее отново. Радва се като малко дете.... 

Раждането е магия и приятно изживяване, а не болка и трагедия. Според мен е жестоко да откажем на мъжа си да сподели това прекрасно преживяване с нас. Нека не бъдем егоистки и да си намираме причини защо мъжете ни да не са там.

Общи условия

Активация на акаунт