Татковците присъстваха ли на раждането

• 34 250
  • 424
  •   1
Отговори
# 345
Не е вярно че ни лишавате, мили мами, от това което уж искаме да съпреживеем с вас. Всичко е заради вас...Вие случаино да сте гледали по телезивията филми за раждането, където доста "красиво" се вижда как излиза бебето от там където ние с желание, сме влизали.....Да момента е прекрасен, дарява се живот, но НЕ Е красив, и наистина много малко са нормалните мъже, които по свое желание биха решили да присъсътват, всичко е за да ви впечатлим, а после как гледаме на "онази ви работа" само ние си знаем и никога не бихме ви споделили- все пак ви обичаме.

# 346
Не е вярно че ни лишавате, мили мами, от това което уж искаме да съпреживеем с вас. Всичко е заради вас...Вие случаино да сте гледали по телезивията филми за раждането, където доста "красиво" се вижда как излиза бебето от там където ние с желание, сме влизали.....Да момента е прекрасен, дарява се живот, но НЕ Е красив, и наистина много малко са нормалните мъже, които по свое желание биха решили да присъсътват, всичко е за да ви впечатлим, а после как гледаме на "онази ви работа" само ние си знаем и никога не бихме ви споделили- все пак ви обичаме.

Ти м/у краката й ще стоиш??? Или до главата? Нищо няма да видиш, което да ти разстрои нежната душица, не бой се ...

# 347
еми  и аз ще ставам тати и сме обсъждали този въпрос със жената аз по принцип гледам по тв такива неща от сорта на операци и теп подобни обаче незнам как ще ми подеиства на живо ти като на жена ми и казаха че трябва де секцио така че се чудя как ще е Thinking

# 348
еми  и аз ще ставам тати и сме обсъждали този въпрос със жената аз по принцип гледам по тв такива неща от сорта на операци и теп подобни обаче незнам как ще ми подеиства на живо ти като на жена ми и казаха че трябва де секцио така че се чудя как ще е Thinking

Не знам дали живеете в България, но ако да, тук не дават да се влиза в операционната  #2gunfire забранено е присъствието на бащата при секцио. Така, че няма какво да мислиш  Mr. Green иначе в тези случаи бащата е до главата й, има параван и няма да може да види нищо, даже да иска  Wink

# 349
  • Му Кинд Оф Плаце
Никол, в София може да е забранено, но във Варна, където раждах е възможно. Когато аз бях в предродилна имаше секцио и един откачен фотограф, който засне всичко. След операцията, когато подготвяха мен, снимаше интериора и мъжът ми го натири, щото беше като изтърван.  Wink Признавам си, че въобще не разбрах да е имало операция в другата стая и как е протекла, но явно си е имало параван и пр.

# 350
Никол, в София може да е забранено, но във Варна, където раждах е възможно.....

smile3501
Дано скоро и тук разрешат  Hug

# 351

"Харесва" ми увереността с която говориш от името на всички мъже...  Mr. Green Whistling

Последна редакция: ср, 07 дек 2005, 09:58 от Misty

# 352
Първо, става дума за душевно съпреживяване на раждането на децата. Кой ли би насилил някой татко да стои и да гледа "как излиза бебето от там където с желание, е влизал....."
Второ, Да всеки акт на любов е красив, а раждането НЕ Е, поне според теб. А кой казва, че всичко в живота е красиво. Ако си болен и повръщаш, а съпругата ти те подкрепя да не паднеш и чисти след теб, ТОВА Красиво ли е?
и накрая, но Не на последно място - Защо си мислите, че жената е по-смела от Вас? Единствената разлика е в това, че тя би дала всичко, за да Ви дари с дете. Само раждалите знаят...
И В ТОВА МОЖЕШ ДА ПОЗНАЕШ ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ - "ДА БЪДЕТЕ ЗАЕДНО И В РАДОСТ И В ТЪГА"  Weary

# 353
Оффф минат се не минат 5 страници и току се изръси някой дето нито го интересува чуждо мнение (поне една страница преди това да прочете) нито каква е целта на темата. То не бяха одумки за морал и филосовстване за психични травми, то не бе тупане в гърдите и спорове кой прав кой крив! Ама смелият  Mr. Green анонимен мина всякъква граница!
Ще ви предложа да не коментирате – темата пак ще се напълни с безсмислени дуплики. Макар че и мен леко ми кипна от сблъска с Говорителят на мъжете, с главното Г  Laughing , а и начина по който го прави .... е нали трябвало да има всякакви хора на този свят Wink!!!! Хей жалващият се възмУтен – ако не си присъствал на раждането на детето си, ако не си имал дилема и не си го обмислял дори.... ако си поредният говорещ наизуст ... ми има си теми за проблеми с гледането на "онази ви работа"  или теми свързани с това как да си ГОВОРИШ с човека до теб, а не тайничко да хленчиш Sick.

Според мен може да сме полезни на бъдещи родители, които имат колебания дали таткото да присъства - независимо какъв избор сме направили. Просто като споделяме историите и притесненията си.

Последна редакция: ср, 07 дек 2005, 09:52 от Slavi

# 354
Здравейте и от мен в тази противоречива тема!  Mr. Green
Скоро родихме с мъжа ми малката си дъщеричка!
Най-магичният ден в живота ми бе този ден.Моментът нямаше да бъде пълноценен ,ако  мъжа ми не беше с мен. В залата бях му казала да стои до главата ми,но не! Той си гледаше съвсем умишлено между краката ми. Rolling Eyes Разказа ми след това моето раждане през неговите очи-беше страшно интересно!Разбрах неща,които не съм и предполагала.Следял е през цялото време най-тънки подробности,които въобще не съм забелязала! Разказа ми също така ,че почти никаква кръв не е видял.  По време на контракциите - говореше ми глупости,разсмиваше ме,беше ми невероярен съпорт. Heart Eyes Не че раждането ми беше трудно,напротив даже,мина много леко и приятно.Но именно фактът че вълшебният миг бе споделен,направи усещането неповторимо.
Няма никога да забравя как малката принцеса за пръв път се показа на бял свят-и бяхме там ,в родилната зала тримата... погледнах мъжа си в очите,а те бяха толкова щастливи-ококорен и усмихнат гледаше малкото мокро ,ритащо създание...размечтах се...
На мнение съм че всичко това трябва да бъде споделено с желание,а не насила.Така че ако някой от татковците не желае да гледа или присъства да не го прави.Хора различни! Но да не съди за всички по себе си-меко казано това е ограничено и повърхностно!!!

# 355
Аз съм сигурна, че няма мъж, който да иска просто ей така!

Да, права си! Не е ей така, а има доста сериозни причини  таткото да реши да присъства. И те НЕ са свързани с това ДА УГОДИ на жена си. То си е казано: на сила хубост не става.

А най-трагични са ми изказванията как са щели мъжете да преживеят гледката...
Е, как пък не чух един от нашите познати присствали на раждането да са се травмирали? И не само не са се стресирали дълговечно, не само отношенията са си им отлични, а даже допълнени в положителен аспект от преживяното заедно. И разбираш що за човек стои насреща ти, когато стане напечено.

И кой е казал, че таткото задължително трябва да си навре главата между краката на майката? Или, че ще гледа разрязания корем...Въобще хората много страховито си представят нещата. Те, ако са извън нормалното, екипът ще отпрати такото.

# 356
............. и накрая, но Не на последно място - Защо си мислите, че жената е по-смела от Вас? Единствената разлика е в това, че тя би дала всичко, за да Ви дари с дете. Само раждалите знаят...

newsm10
Да бе, само една жена знае какво са тия 9 месеца, а при някои протичат с такива усложнения, мъки и лишения, почти цялата прекарват на легло и накрая за капак - прати я сама да ражда, че таткото разбираш ли, много изнежен и О, не! - такова нещо не може да го преживее! no Ми да бе то бременността е цял купон, а раждането - черешката на върха! Пфф... smile3515

# 357
моя мъж на половина сте присъства т.е. сте ме чака във стаята  Grinning

# 358
  • София, център
В св София ако си с близък лекар, на когото плащаш може да набута таткото в родилна зала и без допълнителни пари!
Аз раждах там при Иво Тодоров, и преди да влезна в операционна ме попита цитирам "Оня отвънка с цигарите да го викаме ли?", че бях първа и други бащи не се навъртаха, но аз реших, че е по-добре да не влиза, въпреки, че той настояваше да присъства, но се радвам, че не дойде, защото мене като му хвана упойката се разповръщах, и не съм била приятна картинка, а и плюс т`ва, като с нищо не може да помогне, защо да го товаря допълнително да ми гледа разпрания корем и карантиите, верно, че ще види раждането на детето си, обаче те така, или иначе му го показаха на вратата 5 мин. след като се беше родило, и той се разревал като магаре, та едвам го свестила една сестра! А и мене видя след като ме зашиха веднага, и продължаваше да хълца, та...

# 359
  • Sofia
Аз като жена не бих присъствала,а вие като мъже ...

Общи условия

Активация на акаунт