АВГУСТИНЧЕ рита мама бясно, май че взе да му е тяснo!

• 11 308
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Херелинка, в твоя случай ако избереш секцио , то при всички случаи е по-скъпо от нормалното раждане и ако си в частна клиника ще си го платиш, но за държавна  не мога да кажа. То май пак си го плащаш ама под масата Mr. Green

# 121
въоще не съм в 4ас за болни4ни тем подобни

сега ще питам по моя слу4ай аз нямам осигоровки не съм работила там където ме водят на консултация съм си платила 150 лв имам доктор който ще ме изражда той по принцип неработи с здравна каса и какво правя  в този слу4ай аз така си го обеснявам като му дойде времето отивам в болницата и после ...........

а и друго да ви питам нали бяха казали 4е евро съюза са отпуснали 5 милиона за здравна каса за такива жени които не са осигорени да им е бесплатно в болницата и аз хващам ли нещо от това?

# 122
Божее,аз хич не съм на ясно с тия обменни карти,болнични и други работи!
Но нека ви попитам:моята лекарка ми каза,че поради проблеми с плацентата трябва да раждам със секцио и не мога да си родя нормално.В такъв вариант тя ми дава направление направо за секцио,така ли?
]
Това Капка ли ти го каза?
Не,тази която ме следи в Бургас!Сега в петък съм при Капка на преглед и предполагам,че и тя ще потвърди проблема.

Защото по принцип, Капка изражда само ако раждането е планирано, но ако се паднеш в неработен ден, посред нощ или нещо подобно, те поема някой друг(вероятно който е дежурен). Така или иначе, направлението би трябвало да ти го издаде л.лекар или този който ти води бремеността по ЗК, в смисъл - няма как от майчин дом да ти издадат направление за майчин дом?! А и мисля, че направлението е по принцип за раждане ,  независимо дали е секцио или не Simple Smile
Мила,нищо че ще си раждам в Майчин дом,лекарката която ме гледа тук е редно да си ми даде направление и в него би трябвало да бъде написано че не мога да родя по нормален начин,а трябва да е със секцио-понеже така се налага,не защото аз искам!А пък с Капка естествено че ще се уговоря за дата,то не може на мен да ми кефне един ден и да отскоча,за да ми извадят бебо,просто ще го съгласувам с нея!Поне аз така ги разбирам нещата,би трябвало да си ми даде направление тукашната ми лекарка!

# 123
въоще не съм в 4ас за болни4ни тем подобни

сега ще питам по моя слу4ай аз нямам осигоровки не съм работила там където ме водят на консултация съм си платила 150 лв имам доктор който ще ме изражда той по принцип неработи с здравна каса и какво правя  в този слу4ай аз така си го обеснявам като му дойде времето отивам в болницата и после ...........

а и друго да ви питам нали бяха казали 4е евро съюза са отпуснали 5 милиона за здравна каса за такива жени които не са осигорени да им е бесплатно в болницата и аз хващам ли нещо от това?

Ох, ами много е сложна и твойта. Доктора дето ще те изражда нали работи все в някоя болница? Като тръгнеш да раждаш, му се обаждаш  би трябвало той да те уреди да те настанят някъде, но ще си платиш престоя, раждането и всичко което трябва там. Ти като не си по здравна каса, що не отиде в майчин дом? Поне базата е хубава, пък и разликата в заплащането не е толкова голяма

# 124
ребус моя док работи в аг- болница
на мен ми казаха 4е можело да отида в НОЙ  и да си платя 15 месеца назад здравните осиговки и щяло да ми бъде бесплатно в болницата и тези 150 лв ще ли да ми ги върнат така прайли циганите така ми обясни една от консултацията

циганката влизала да ражда без осигоровки тогава мъжът и отивал и плащал за 15 месеца на зад по 6 и 60 май на мен това прай 100лв за 15 месеца и било и бесплатно вси4ко

# 125
А кога се издава обменната карта и направлението? Ако се наложи дали ще е късно да отида при някой, който работи със ЗК в 8 ми месец за да ми ги издаде. Понеже чак тогава съм на преглед и ще питам моя лекар.  newsm78 Ох, притесних се яко. Ами, ако никой не иска да ми го издаде - нито личния лекар, нито гинеколога какво ще правя? Има ли още някой, който ходи само на частно?

# 126
сега се сетих една моя позната също нямаше осигоровки и си ходеше на 4астно на консултации тя също е с висок диоптер и роди секцио но не е плащала нищо на болницата само под масата на доктора с който си е уредила раждането  в окръжна болница варна

офф незнам каква е тая обменна карта?

# 127
  • Златна Добруджа
Ментина извини ме ако съм те притеснила нещо ама не знаех кога ще е готов компа   bouquet
Не, мила, не си ме притеснила по никакъв начин  Hug А и трябва да свиквам - нали съм щъркел-вестител  Crazy Добре дошла отново  Heart Eyes

Мамчета да ви се оплача -много ми се подуват краката. smile3518Най-вероятно е от жегата, защото така се получава само в горещините, а имайки се предвид, че и по цял ден съм на работа, това най-вероятно също оказва влияние.
И моите са така, но само от глезените надолу. Няма оправия докато не родим  Tired

За раждането не мога да помогна, защото ходя на Жк при един, а на частно при този, който искам да ме изражда  Peace Всички изследвания досега ми ги пускат от ЖК, обменната карта и всичко останало също ще бъде от тях.

# 128
Мегита, аз мога най-рано в петък, за по-сигурно - в събота след работа. че нали тази събота се отработва.

ох, направо и аз се чудя какво да правя.  Rolling Eyes

# 129
Здарвейте.  HugНе пиша есто но редовно си ви чета много ви се радвам на всички. Стискам палци на всички които не са добре, и много много на Ирра да излезе с достойнство от създалата се ситуация и тя и бебо да са добре.
Franito обменната карта е документ в който са записани всички правени изследвания по време на бремеността, кръв, урина и т.н всякакви усложнения и мисля че записват и какви лекарства са изписвани от доктора и за какво. В нея би трябвало да е написано и общото състояние на майката, предишни бременостти как са протикли и какво раждане се препоръчва по еди какви си причини. Тя се издава от доктора-АГ при който хоиш независимо дали е на частно или държавно. Нали затова му се носят изследванията и се ходи на консултации, за да се запише всичката тази информация. Обменната карта е един вид досие  Laughingза това как е протекла бремеността. Извинявам се за дългото обяснение.
Направлението се издава от личния лекар и не би трябвало да е отказано издаването на такова. Лек ден ви желая на всички. И ще гледам вече да се включвам по често, ако имам време, е стази работа, както се очертава ще работя и целия юли въпреки че трябва да излезна болнични на 1 юли.  bouquet

# 130
teddy   направлението се издава най рано 25 дена преди термина от личния лекар.

# 131
Мамчета да ви се оплача -много ми се подуват краката. smile3518Най-вероятно е от жегата, защото така се получава само в горещините, а имайки се предвид, че и по цял ден съм на работа, това най-вероятно също оказва влияние.
[/quote]
И аз съм така и то още от сутринта. Успокоявам се само с това, че в четвъртък съм на ЖК и ще видим има ли проблеми с бъбреците ми.

Аз пък ще раждам при един познат в Добрич, който следи бременността ми, но документи и изследвания правя на ЖК отделно. Този познат обаче не иска да ми взима пари, така че момичета, колко ви искат "под масата" за нормално раждане? Искам да му дам нещо, но не знам колко е нормално?

# 132
Здарвейте.  HugНе пиша есто но редовно си ви чета много ви се радвам на всички. Стискам палци на всички които не са добре, и много много на Ирра да излезе с достойнство от създалата се ситуация и тя и бебо да са добре.
Franito обменната карта е документ в който са записани всички правени изследвания по време на бремеността, кръв, урина и т.н всякакви усложнения и мисля че записват и какви лекарства са изписвани от доктора и за какво. В нея би трябвало да е написано и общото състояние на майката, предишни бременостти как са протикли и какво раждане се препоръчва по еди какви си причини. Тя се издава от доктора-АГ при който хоиш независимо дали е на частно или държавно. Нали затова му се носят изследванията и се ходи на консултации, за да се запише всичката тази информация. Обменната карта е един вид досие  Laughingза това как е протекла бремеността. Извинявам се за дългото обяснение.
Направлението се издава от личния лекар и не би трябвало да е отказано издаването на такова. Лек ден ви желая на всички. И ще гледам вече да се включвам по често, ако имам време, е стази работа, както се очертава ще работя и целия юли въпреки че трябва да излезна болнични на 1 юли.  bouquet

мерси разбрах благодаря много   bouquet

# 133
ребус моя док работи в аг- болница
на мен ми казаха 4е можело да отида в НОЙ  и да си платя 15 месеца назад здравните осиговки и щяло да ми бъде бесплатно в болницата и тези 150 лв ще ли да ми ги върнат така прайли циганите така ми обясни една от консултацията

циганката влизала да ражда без осигоровки тогава мъжът и отивал и плащал за 15 месеца на зад по 6 и 60 май на мен това прай 100лв за 15 месеца и било и бесплатно вси4ко

Франито и това е вариант. При това доста по ефтин Sunglasses

# 134

ребус ти къде живееш в варна ако си ми наблиско да те хващам под ръ4и4ка и на разходка

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 15:06 от Franito

Общи условия

Активация на акаунт