Я кажи ми,облаче ле бяло

• 29 317
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • Bristol
Не, и ще ти кажа защо - като бяхме в Кипър се срамувах, че съм българка защото доста пъти бях свидетелка, а и не само аз, на това как българи се излагат с кражби в хранителни стоки, и как българки се продаваха в нощните клубове за едно уиски. Слушах как говорят за нас - българите. А и имаше случай, когато едно семейство беше дошло в България на екскурзия (докато бяхме там) и като се върнаха с ужас разказваха как са ги лъгали, че на всичко отгоре и са ги обрали. Не ме интересуват нито сърби, нито турци, нито румънци - какви са, но ние сме проклето племе, и затова държавата ни е на това дередже. Какво ни е наред? Като кажат природата на България - каква природа, като никой не се интересува от природата, а и само с това не се живее. Историята - каква ни е историята, дай пример с нещо от нея, за което можем да вдигнем глави и да кажем- да  ние винаги сме били единни.
Е, не може така да се обобщи  Thinking И аз съм изпадала в кофти ситуации, например да се коментира пред мен колко евтини (лесни) били българките  ooooh!
Че на Албена се почувствали все едно са се върнали назад във времето и то през 70те години  ooooh!
Но аз като знам, че не съм такава и че какво лошо има да живееш през 70те, не ми пука   Mr. Green
Дълбоко се лъжете, ако мислите, че англичаните не се смеят на недостатъците си, на здравната си ситема или на политиците си и че не ги плюят. То си е човешко това. Друг е въпросът пред кого го правят и кой го прави  Wink
А пък веднъж поляци как си плюеха по Родината  ooooh! Лелеее, срам ме хвана заради тях!

# 181
gioia, аз ще дам пример за НЕпреуспял според мен човек - българин хирург, който в Щатите коси тревата в дворовете на американците. Питам го -защо не пробваш да се реализираш в областта на професията си - трябвало пак изпити да държи. Питам - защо не пробваш в Европа. А той - не, искам в Щатите да съм....

ммм, да, интересна Ще да е отделна тема за успелите хора, кои са, какви са, дали успелият е такъв за вси4ки?  newsm78

на мен твоят 4овек ми се струва успял. искал е в Щатите и си е там. коси си тревата и си пие бирата.

успял е 4овекът, доволен от живота си. на един професионална реализация, на друг семейство, на трети авантЮра... кои сме ние, за да определяме за другите. ако успеем за себе си да разберем, Ще сме на кра4ка от "успеха".

Тогава, защо този човек казва в Бг, че в Щатите е хирург??? аз научих какво всъщност прави от жена му, но не съм го "изадала" в Бг, нека си лъже...

# 182
Не се форсирам. Не ми е ясно, защо се опитват да накарат хората да си променят мнението, и да се гордеят с това, че живеят в България. Нали всеки има право на глас, или тези които са против  да отиват на о-в Белене. Това си е мое мнение, така аз виждам нещата и никого не карам да е с моето мнение. Като не харесвам нещо, никой не може да ме убеди в обратното, както и аз не искам да насаждам моето мнение на никого, не съм казала да не харесва родината си - нали. Всеки има право на това къде да живее, и как да живее-реализиран или не.

# 183
Да сте видяли немкиня или италианка, или англичанка да дойдат в България, за да станат платени компаньонки, защото в тяхната родина не могат да се издържат?
Не, не познавам, но познавам германка,
която преживяваше от проституция, после
отвори магазин за секс-играчки и написа
книга. Книгата стана бестселър. Няма как
тази жена да дойде в БГ, защото едва ли
ще може да изкара толкова пари, колкото
в Германия. Но пък в България идва други
икономически емигрантки. Пак от изток.

# 184
Корнишончо, никой не ти казва "мисли ето така".
Реагираме си по нашенски - като ни нарекат неприлично, да се опитаме да се възпротивим.
АЗ не се чувствам от "проклето племе". Не съм и против ти да се чувстваш така. Воля твоя.
Сега, няма да спорим, дали прасетата са прави, като им харесва кочината, я.

# 185
  • в едно миланско село
gioia, аз ще дам пример за НЕпреуспял според мен човек - българин хирург, който в Щатите коси тревата в дворовете на американците. Питам го -защо не пробваш да се реализираш в областта на професията си - трябвало пак изпити да държи. Питам - защо не пробваш в Европа. А той - не, искам в Щатите да съм....

ммм, да, интересна Ще да е отделна тема за успелите хора, кои са, какви са, дали успелият е такъв за вси4ки?  newsm78

на мен твоят 4овек ми се струва успял. искал е в Щатите и си е там. коси си тревата и си пие бирата.

успял е 4овекът, доволен от живота си. на един професионална реализация, на друг семейство, на трети авантЮра... кои сме ние, за да определяме за другите. ако успеем за себе си да разберем, Ще сме на кра4ка от "успеха".

Тогава, защо този човек казва в Бг, че в Щатите е хирург??? аз научих какво всъщност прави от жена му, но не съм го "изадала" в Бг, нека си лъже...

Щото знае, 4е веднага Ще го сложат в графата на неуспелите Laughing
майка ми от 18 години реве, Щот не съм "успяла", не си работя "по професията". от време на време сериозно съжалявам, 4е не съм я излъгала неЩо си, поне да е спокойна жената Mr. Green
ама съм сигурна, 4е после Щях да съм "неуспяла", Щот не правя кариера и т.н.
просто приоритетите са разли4ни 1. за всеки, 2. търпят промяна и Що се отнася до отделния 4овек.

# 186
  • Tам през Атлантическия океан
Не се форсирам. Не ми е ясно, защо се опитват да накарат хората да си променят мнението, и да се гордеят с това, че живеят в България. Нали всеки има право на глас, или тези които са против  да отиват на о-в Белене. Това си е мое мнение, така аз виждам нещата и никого не карам да е с моето мнение. Като не харесвам нещо, никой не може да ме убеди в обратното, както и аз не искам да насаждам моето мнение на никого, не съм казала да не харесва родината си - нали. Всеки има право на това къде да живее, и как да живее-реализиран или не.
Peace права си

..но аз поне не видях някой да налага мнението си  newsm78 Просто различното мнение не трябва да ни кара да си мислим че видите ли някой ни го налага  Peace Разни хора , разни цели , разни идеали

.....

# 187
последно от мен тук

да, позволявам си да критикувам както България, така и страната, в която живея

НО: критикувам България, само защото искам нещата да се оправят
тези патриоти тук в темата - повечето сте на по 20 години, аз на толкова бях преди 16 години, промяна не виждам, мизерията се увеличава (знам, че сега ще ми обяснявате колко изкарвате, ама вие не ме интересувате, а всички онези, мизерстващи по малките градове и села, както и всички възрастни хора), ако вие можете да спите спокойно ВЪПРЕКИ този факт, аз не мога
затова: НЕКА ДА КРИТИКУВАМЕ, това е единственият начин да постигнем промяна

# 188

Щото знае, 4е веднага Ще го сложат в графата на неуспелите Laughing
майка ми от 18 години реве, Щот не съм "успяла", не си работя "по професията". от време на време сериозно съжалявам, 4е не съм я излъгала неЩо си, поне да е спокойна жената Mr. Green
ама съм сигурна, 4е после Щях да съм "неуспяла", Щот не правя кариера и т.н.
просто приоритетите са разли4ни 1. за всеки, 2. търпят промяна и Що се отнася до отделния 4овек.

Разликата е, че той иска, но не може...както и да...

Искам да корегирам едно мое изказване в началото: "И моля ви, не плюйте в този форум България - обиждате тези, които живеят тук, обичат родината си и им пука за нея" . Аз дотук обида видях само от човек, който не е в чужбина. Сега разбрах, че живея в "проклето племе". А тези, които не живеят в него, все пак са родени тук... Crazy

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 12:26 от Ланфеар

# 189
  • Tам през Атлантическия океан
PetyaL градивната критика е интересно понятие  Peace
но дайте да виждаме и да поощряваме  малките и хубави неща ........
".....Не стаВа само с ЕднЕ трЕбе и акЪл " Laughing Laughing Laughing Laughing

# 190
Доста над 20 съм и мисля, че имам достатъчно чувство на реалистичност.
Само не мога да разбера, как така "мизерията се увеличава"?
Не се увеличава, напротив.
Просто апетитът идва с яденето - много повече възможности за харчене има.

И не спя спокойно, именно защото има много да се свърши.
Една случка. Забелязва мой познат, че доматите на пазара, които продава един дядка, са винаги най-хубавите и го пита защо е така. Отговорът е: "защото ОБИЧАМ да гледам домати".
Ако си мразим родината - държавата, ако се идентифицираме с "проклето племе", ами не можем да очакваме, че ще се получи онова, което искаме.
Със сигурност, започва се с критиката И отказа от плюенето.

# 191
gioia, такива са ти познатите- щом това гледат. Критериите ми за успял човек в чужбина са същите, като за успял и в Бг.

зака4ам се за теб, но се отнася и за другите .... ето това непрекъснато оценяване/преценяване/подценяване .... критерии, успехи .... са изклЮ4ително дразнеЩи
толкова не се нау4ихте да се уважавате един друг, независимо кой кой е и да не си създажате излиШни  комплекси ?

# 192
аз те уважавам, уважавам и Лиска, ... в смисъл, уважението не ми е чуждо. Виж, говорим си.
а ти научи ли се да уважаваш хората?
щото размаханото менторско пръстче съм склонна да тълкувам друго яче ...

# 193
Само не мога да разбера, как така "мизерията се увеличава"?

Каква е покупателната способност на една средно статистическа работеща българка от Шумен, Гоце Делчев, Симитли, Калофер, Каzанлък, Павликени?
Правилният отговор е НИСКА.
А на една пенсионерка от същите региони?
Правилният отговор е МНОГО НИСКА.

и не говоря zа чанти на Шанел и блуzи на Ескада, а zа хранителни и битови продукти, въпрос на оцеляване...

И какво, когато въпросната госпожа Х, дойде в София да работи zа 250_350 лв. и zапочне да плЮе скапаният си живот на село(с пълно право) и тя ли влиzа в графата необичаща държавата/родината/пенкилера? newsm78
Питам си само.

Ти са уважаааш ли ма или да Rolling Eyes.

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 12:54 от surfline

# 194
да, уважавам те, затова ще ти отговоря (мисля, че е доказателство достатъчно).  Wink
Виж, със сигурност има места и хора, които живеят по - зле от ден на ден. Но това го има навсякъде.
Но, като цяло, тенденцията е към намаляване на мизерията. Общата, на всички нас. Не казвам, че качеството на живот се повишава, това няма да е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт