Я кажи ми,облаче ле бяло

• 29 297
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Не, и ще ти кажа защо - като бяхме в Кипър се срамувах, че съм българка защото доста пъти бях свидетелка, а и не само аз, на това как българи се излагат с кражби в хранителни стоки, и как българки се продаваха в нощните клубове за едно уиски. Слушах как говорят за нас - българите. А и имаше случай, когато едно семейство беше дошло в България на екскурзия (докато бяхме там) и като се върнаха с ужас разказваха как са ги лъгали, че на всичко отгоре и са ги обрали. Не ме интересуват нито сърби, нито турци, нито румънци - какви са, но ние сме проклето племе, и затова държавата ни е на това дередже. Какво ни е наред? Като кажат природата на България - каква природа, като никой не се интересува от природата, а и само с това не се живее. Историята - каква ни е историята, дай пример с нещо от нея, за което можем да вдигнем глави и да кажем- да  ние винаги сме били единни.
Направо нямам желание да пиша вече.

# 166
Кое от двете не одобряваш?
Да се наричаме племе?
Или да не се наричаме племе?
Simple Smile

# 167
Да се наричаме проклето племе...  ooooh!

# 168
На наистина успелите българи в чужбина искам да ви кажа,че когато чета за вас или слушам за вашите постижения аз се гордея и нито за миг не съм изпитвала други чувства,освен най-топли.

Шанел, а как определяШ кой е успял и кой не? Какви са ви критериите? И ти ли питаШ всеки който си е доШъл през отпуската какво работи, каква кола кара, в какво жилиЩе живее? Няма да забравя колко гнусно ми ставаШе първите пъти като се връЩах от подобно отноШение .... 4ак модела на телефона ми ги интересуваШе и се заглеждаха по дрехите ми какви са ....

# 169
На наистина успелите българи в чужбина искам да ви кажа,че когато чета за вас или слушам за вашите постижения аз се гордея и нито за миг не съм изпитвала други чувства,освен най-топли.

Шанел, а как определяШ кой е успял и кой не? Какви са ви критериите? И ти ли питаШ всеки който си е доШъл през отпуската какво работи, каква кола кара, в какво жилиЩе живее? Няма да забравя колко гнусно ми ставаШе първите пъти като се връЩах от подобно отноШение .... 4ак модела на телефона ми ги интересуваШе и се заглеждаха по дрехите ми какви са ....

Аз писах вече-когато чета или слушам за успехите.Критерии нямам други.А не питам,защото съм свикнала мен да ме питат каква кола карам и в какво жилище живея.

# 170
gioia, такива са ти познатите- щом това гледат. Критериите ми за успял човек в чужбина са същите, като за успял и в Бг.

Корнишонко, дано намериш своята родина. И там да се чувстваш добре! Само че, историята на България ти куца май, а?

# 171
gioia, аз ще дам пример за НЕпреуспял според мен човек - българин хирург, който в Щатите коси тревата в дворовете на американците. Питам го -защо не пробваш да се реализираш в областта на професията си - трябвало пак изпити да държи. Питам - защо не пробваш в Европа. А той - не, искам в Щатите да съм....

# 172

?????? аз ли разбирам само какво казва Шанел, или просто се интерпретират думите според всеки както е удобно
Разбира се че има такива хора, не само българи, които те разпитват за такива неща, това зависи от човека?! но сега ти искаш да наблегнеш за 'разпитвачи', ок! Друго се имаше в предвид по горе!
Не разбирам защо излишно се усложнява всяко казано нещо!
Аз бях до тук! Спирам да ви чета!

# 173
Ето че се хващате за една дума. Добре де, като не сме племе, то сме проклети -така става ли? Вайкате се, че никой не ни обича - е за какво да ни обичат? Защо ако тук в България е толкова хубаво и чудесно толкова българки се женят за чужденци като си имаме хубави българи- мъже? Защо толкова млади искат да излязат от България, защото тук не могат да се реализират. Да сте видяли немкиня или италианка, или англичанка да дойдат в България, за да станат платени компаньонки, защото в тяхната родина не могат да се издържат? Какво е положението на средностатическия българин, може ли да спестява от заплата си след като е покрил разходите си? Не ми говорете за това, колко е хубаво да живееш в хаос и безумие. Какво да харесвам, и с какво да се гордея?

# 174
Абе ясно е, че има и такива, и онакива, и всякакви.
Като че в България се скъсваме да общуваме с всички.
Ама я, кажете, тези, дето са на работа в чужбина,
примерно, като представители на неправителствена
организация, тези от кои са. От лошите или от добрите.
Договорът им е за 2 години, опция за продължаване - още 2.
На работа са в Танзания, примерно.

Лиске, съмнявам се някой да отговори на този твой въпрос.  Тези хора от неправителствените организации са непонятни за  повечето българи. Голяма част от хората разсъждават така-   в чужбина  отиваш  за да осигуриш  по-добър живот за себе си и близките  или за да се образоваш.  Да идеш в Танзания с идеална цел! Това не мож го разбраха!

# 175
gioia, аз ще дам пример за НЕпреуспял според мен човек - българин хирург, който в Щатите коси тревата в дворовете на американците. Питам го -защо не пробваш да се реализираш в областта на професията си - трябвало пак изпити да държи. Питам - защо не пробваш в Европа. А той - не, искам в Щатите да съм....

и заЩо реШи, 4е е неуспял ?

какво за вас е успеха???

# 176
  • Tам през Атлантическия океан
korni6onko по-спокойно  Simple Smile не се форсирай толкова  Peace

сори за спама, уПуснах се  Embarassed Wink

# 177
Лиска попита май някъде назад в темата дали правим разлика между родина и държава. Явно за някои разлика няма.

# 178
думите са повече от една, а цели две и правят един друг смисъл...

западно-произхождащите компаньонки тук нямат шанс - ето ти един повод за хвалене още - наште са по - красиви, нали знаеш  Mr. Green
ах, да забравих, че живея в хаос, но си мисля, че дрехите ще са ми разхвърляни във всяка точка на планетата...
погледай добре някои американски филни - често си мечтаят за Европа. С което искам да кажа, че не е задължително липсата на реализация да е основание за емиграция. Причините може да са много. Човек да е гражданин на света по рождение, да харесва източната култура, да иска да е близо до корените на христианската цивилизация, да му е топло в по-голямата част от годината ...

П.С. знам, как се пише "наште" ... да не ме изтипосате при бисерите, ей!

# 179
  • в едно миланско село

ммм, да, интересна Ще да е отделна тема за успелите хора, кои са, какви са, дали успелият е такъв за вси4ки?  newsm78

на мен твоят 4овек ми се струва успял. искал е в Щатите и си е там. коси си тревата и си пие бирата.

успял е 4овекът, доволен от живота си. на един професионална реализация, на друг семейство, на трети авантЮра... кои сме ние, за да определяме за другите. ако успеем за себе си да разберем, Ще сме на кра4ка от "успеха".

Общи условия

Активация на акаунт