Недоносени деца - 1

• 22 417
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Вие маи сте разнищили темата за свекурвите и сега сте на тема мъже,а
Joy Joy Joy
julia asenova, това печатна грешка ли е? Ако е някаква жаргонна форма ми е убягнала досега!  bouquet  Hug  bouquet

# 151
Момичета, благодаря за посрещането. Темата за недоносените деца ми е особено близка. И до днес не съм се много отърсила от преживяните тревоги. Не знам как е при вас, но нас ни засилиха още на първия месец да ходим в болницата по ДЦП на Чавдаров за масажи. Вие как се справяте, за нас си беше голямо премеждие.

Zoia_Alex, на мен ми бяха казали (и се оказа вярно), че лесен начин да провериш дали на детето му е студено като го пипнеш по нослето. То е верен индикатор, щом то е топло всичките му други части също са топлички - ръчички, крачета. Понякога, като пипна ръцете, ако ми хладнеят, пипам нослето и се ориентирам по него - това в периода, когато не можеха да си казват. Сега все по-често ги питам - студено ли ти е, жаден ли си. Не съм очаквала колко верни отговори ми казват, а и много ме улесняват.

За мамите, които захранват. Наистина се препоръчват кашите без глутен, обикновено си пиши по кутиите. Аз дълго се лутах кои каши и какво да предпочета. На края установих почти на проба-грешка, че най-добре понасят и си искат кашите на Милупа. Те са много вкусни. Вярно, са  скъпи, но си оправдават парите. Юнаците ги ядяха без никакъв отказ. За всички останали си беше голямо кандардисване, пеене, театрални постановки и после пак въртят главата. Така, че успех.

# 152
Аз давам каши без глутен и захар. Пробвах с банан ама нещо не го одобри  Thinking
за сметка на това си хапва оризовата, а и от 1 седмица давам праскова с маракуя на Хумана също много я харесва. Естественно гледам на кутиите да пише че са без глутен.

# 153
Добро утро Hug
Zoia_Alex, с риск да те объркам съвсем ще опровергая dustin за това със студеното носле и ръце. Понеже и аз го бях чула/чела (мисля, че го имаше и в книгата на д-р Спок) попитах моя педиатър за това още първите дни. А той ми каза "Не, това не може да бъде индикатор, на бебетата носа им е почти винаги студен. Даже ако е топъл това може да е по-тревожно, защото детето може да е вдигнало температура. Не го навличай, да не го прегрееш!" Затова аз лично не му пипах носа, а пък ръцете му вярно бяха все студени (завит и добре облечен при 21 градуса температура). Това може да се дължи и на слабо оросяване на крайниците. Не е боледувал. Но ние случихме на топла зима.
Не държа да съм права 100%. Само ти разказвам как беше при мен. Педито ни по доста въпроси се оказа невежа - особено с храната. Събери повечко мнения и прецени за себе си.

# 154
и според мен това с носа не е вярно  Peace

# 155
Здравейте мацки , стархотни сте   bouquet много ми помагате с отговорите си.Аз сега се връщам от педиатъра newsm45 newsm45  - - имаме двустранна херния и сме с направление за приемане в пирогов.Милото детенце едва го изписаха от болницата и сега пак......Иначе ни претеглиха и сме 2800г.МОля ви споделете опит за тази оперциа, може и на лични, защото едва ли всички ги интерсува.
някой пита как се познава херния - малката има издутинка долу точно над венерения хълм/дали таа се казваше  newsm78/ и отидохме да питаме док. какво е това?

# 156
  • у дома...
Здрасти мацките!

Ей ама сте писателки...   bouquet Предишната тема едвам креташе а сега сме активни много. Добре дошли и на новите мами!

Мимчо и Вики и мама - браво на героите! Много се радвам, че операциите са минали успешно.  Hug

Зоя, добре е, че на време са открили хернията, за да не стане като при Ани. Операцията трае около 45 минути и не е страшно. А и в кърмаческа хирургия в Пирогов са страхотни специалисти. По-добре навреме да се направи, отколкото да има последици.

За свекитата аз ще замълча, че моята е като главна героиня на латино сериал /естествено лошата/...
Мъжо обаче много ми помага. Добре, че беше до мен от самото начало щото щях да се пръсна. Само нощем не иска много много да помага...

А ние бяхме за две седмици в Пловдив... При моя тате... Бе много жега там бре. Чак се чудих как съм изкарала 30 години там. Ани Калпазани се скапа милата, ама пък вдигнахме гюролтия и там. Отделно колко лъжички си "инвентаризирахме" не е истина. Разходихме се до Бачково, понапазарувахме... Абе друго си е тати да си ме поглези... и ние пропихме вода. Е, Ани пропи, щото аз си къркам по три литра, че и горница... То бивало и  да не пропие - тез жеги у Пловдивско...

Нашата скица иска да стои права!  И се опитва да прави някакви стъпчици... Преди беше зор да я удържам легнала /тя искаше да стои седнала/, а сега - хайде мама да я чанча и да ме държи права. И ако не я изправя познайте какво следва - рев майка рев. Проходилката я кара като Пършинг.
Вече имаме и първото забито гадже - много бурно се израдва на едно 3-годишно момченце и горкото чак се скри от зор... Май ще ставаме страшилище за момчетата  Mr. Green

# 157
Zoia_Alex , не се притеснявай, мила! Всичко ще е наред! Ние сме с теб да знаеш! А никой не умее да стиска така хубаво палци както темата за недоносени  Wink  Praynig
Наде, как благородно ти завиждам за глезенето и хубавата почивка, която сте си направили. Цункай малката Ани и я предупреди да внимава с мъжете!  Joy

# 158
  • у дома...
Мимчо, май мъжете ще трябва да внимават с нас...  Mr. Green

Мойта мацка прояде и пресни плодове. Сега мисля и пилешки дроб да и дам  newsm78

А иначе ще мога да направя страничката ни както трябва!  Laughing Просто си купих нова мишка...

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3199637 - ето го мъжо

Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 15:07 от Надя Велинова

# 159
Еееее, ами друго си е няколко достойни мъже наредени един до друг!   bouquet

# 160
Вие маи сте разнищили темата за свекурвите и сега сте на тема мъже,а
Joy Joy Joy
julia asenova, това печатна грешка ли е? Ако е някаква жаргонна форма ми е убягнала досега!  bouquet  Hug  bouquet
Да ти кажа честно не е печатна грешка,но все пак се извинявам за грубия тон  bouquet

# 161
  • Варна
Zoia_Alex, много се радвам, че Билянка вече си е в къщи, а и че наддава добре. Мъчно ми стана за хернията - още едно изпитание за двете ви. Ще стискам палци за операцията.
Оризовата каша, която давам, е безглутенова, млечна - на HIPP. Днес явно не уцелих времето, когато му я давах (от 10-тина дни като е топло хем мънка, че е гладен, хем плюе биберона). Първата лъжичка я хапна, но не искаше втора. Утре (ако няма реакция) ще му давам кашата по-рано.
Вчера ни се счупи пластамасата, на която се закрепва дръжката на количката. Сега се чудя дали това е гаранционен проблем и колко ли време ще е необходимо докато се оправи  newsm78.

# 162
и според мен това с носа не е вярно  Peace
Интересно ми е защо според теб не е вярно. Аз споделих собствен опит, който до този момент нито веднъж не ме подвел. Държа на децата да не им е студено. На мен също не ми добре, когато ръцете ми са студени. Но аз съм голям човек и мога да си преця, но за тях "гадая" по вторични признаци.

# 163
защото питах специално в неонатологията дали е така и ме гледаха като извънземно  Rolling Eyes после питах трима педиатри и всичките го отричат. отделно що книги изчетох, никъде не пише такова нещо.
Надя Велинова, дроба не е препоръчителен дори за бременни, камоли за деца, мое мнение  Peace

# 164
Голяма жега, ей! На всичкото отгоре имаме профилактика на топлата вода и се налага да се поливаме с канчетата. Точно сега ли намериха да я спрат, когато са рекордните жеги  #Cussing out Решила съм след малко да изведа Тери, докато е все още хладно и после да се прибираме, че навън може и да не оцелеем...

Общи условия

Активация на акаунт