Недоносени деца - 1

• 22 384
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Добре дошла muson  Hug Тук има майки на оперирани от херния деца, предполагам скоро ще се отзоват. Ще помагаме с каквото можем  bouquet

# 136
  mim40нищо не видях,дай пак Laughing
    ivanah и твоя е готин Peace
Айде дайте ги дееее Mr. Green,вие кво разнищихте свекървите ,а едни мъже нещете да покажете Mr. Green

Здравейте момичета!
Аз също съм майка на недоносена щерка - Александра. Роди се 1750 гр в 33-34 г.с. На 12 юли ни изписаха 2140 гр. Радвам се, че  съществува такава тема. Съжалявам, че не можах да прочета всичко и моля да ме извините за въпроса. Кой и как открива наличието на херния при децата? На мен от неонатологията никой нищо не ми е казал, а от 2 дни съм притеснена за малката защото има колики.

Благодаря ви предварително за отговора.
Добре дошла,ако имаш нужда от помощ,казвай Hug
Аз тук съм с най -голямото недоносено май Embarassed

# 137
Здравей, muson...Разкажи, ако искаш за твоята бременност, защо роди преждевременно? Защо се съмняваш за херния? И на нас в родилния дом нищо не ни казаха  newsm78

# 138
  • Добрич
mim40 , и аз нищо не видях(снимката де) Grinning. Ще се опитам да кача някоя снимка на мъжо, че нещо не става newsm78

muson , добре дошла  bouquet

Днес ще ходим на плаж, да видим как ще обясня на малкия, че трябва да стои под чадъра, а не да търчи някъде по пясъка Thinking.

Лек ден мами

# 139
Тю, да му се не види тези линкове! Я вижте сега дали става. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=144440

# 140
Оооо ,видяхме ние що го криеш тоз синеок мъж Wink,и после не ставало било ааааааа Mr. Green Joy

# 141
Ха-ха, изобщо не го крия, ако искате пък да знаете! Crossing Arms
А за торентите да нямаш предвид  People Cop

# 142
Здравейте и от мен. Аз съм майка на две момченца близнаци, които също са родени недоносени. Като за бременност всичко вървеше леко, не повръщах, не ми ставаше лошо, но като за близнашка ,бременността ми беше трудна. Развих специфична близнашка болест на плацентата, можех да загубя бебета по средата на срока някъде, приеха ме в болница да ме наблюдават, там отлежах 2 м и при първа възможност ме родоразрешиха, та затова юнаците се родиха в 34 гс - единият 1280 г, а другият - 1980 г. Сега, да чукам на дърво, са здрави, но все още не могат да се настигнат по кг и височина и сме назад от връстниците с около 2-3 м. Е, вече сме големи, ходим отдавна, вече започнахме да говорим и аз си ги имам за най-сладките и умни деца (като всяка майка).

По повод на херниите. На едно от децата правихме операция от херния, когато беше на 4 м. Хернията би трябвало да се открие от JP при рутинен преглед, но нашата педка не огледа добре нещата и ние сигурно почти от самото начало си бяхме с херния, но нямаше кой да види. Веднъж отидохме за подсечено дупе в поликлиниката, а нашата педка беше в отпуска, прегледа ни заместник и само като ни видя, ни подбра - какви подсичания, вие сте с херния и трябва да се оперирате. Направо загубих ума и дума. Дойде ми като гръм от ясно небе. Тъкмо малко се бях освестила от бременността и раждането и сега - операция. Направихме операцията, която се оказа двустранна херния с хидроцеле (вода в тестиса). Всичко мина добре.
Muson, ако мислиш, че имате херния, отиваш на преглед при педито и го питаш направо, ако се съмняваш в резултата, отивате в дежурния детски кабинет на Пирогов (не разбрах дали сте от София, но нас там ни пратиха за потвърждение). Там вече със сигурност ще ви кажат. Ако имаш повече въпроси, пиши на лични. Успех и дано е фалшива тревога.

# 143
  • Варна
Здравейте, момичета Simple Smile
Добре дошла, dustin!
От известно време само ви четях, че бяхте подхванали една "болна" моя тема - за свекито   newsm36. Ако започна да пиша по въпроса, нямам спиране. Та накратко - имаше един период преди около 5-6 години тя правеше живота ни ад (в продължение на няколко години) и сега колкото и да се прави на добра и желаеща да помага, не я допускам много до нас. Вижда Вики рядко и за малко. Но, каквото си посееш....
Иначе татито ни помага изключително много - всяка минутка, когато не е на работа, е посветена на нас.
Днес ставаме на 7 месеца и захраних с оризова каша. Много му хареса и зяпаше за още, но... утре пак  Grinning   

# 144
dustin, добре дошла! Hug Наистина имаш много сладки дечица! Пу-пу!
Viki_76, нали и нашия разбойник стана вчера на 7 месеца и му взехме бананова каша, педито ни не оточни с каква трябва да започнем. Още не съм му давала от нея. Как мислите, мами, има ли значение каква ще е кашата за захранка? Доколкото знам банани трябва да им се дадат по-късно, но това като е каша май има разлика  newsm78

# 145
най-добре оризова според мен  Peace

# 146
Привет и от нас с Билянка, от 10дни вече сме си в къщи аз съм много щастлива и недоспала Simple Smile .Ходихме на контролни прегледи за очичките и на трансфоетална и за сега малката е Ок, ще продължавме с контролните прегледи.
Говорите за хернии, то и нашият педиатър не ми вдъхва много доверие, та за какво да се оглеждам ?как да позная ако има херния?
Нещо киха мацката и я водихме на пулмолог - каза , че за сега няма нищо , ама аз си се притеснявам.Гледам си я сама и ве че чудя , дали я обличам много  или малко?Дали нещо я бои като плаче пък аз не мога да разбера какво?И един последн въпрос -изписаха я 2230г. и з сега не смея да я извеждам с количката.Другат седмица сме на консултация и ще видим колко тежим вече.Според вас кога мога да започна да я извеждам на вън.от вчера започнах да оставям прозореца леко отворен през целиа ден и само нощем да го затварям и да проветрявам за малко докато се храним.Дали бъркам?
Много дълго стана извинявайте.

# 147
  • Средната земя
Zoia_Alex много се радвам, че са ви изписали Party
Ако питаш мен изчакай да стане 2500 гр., и направо си я извеждай малката буболечка, че трябва витамин Д да събирате. Това за 2500 си спомням, че го спрягаха едва ли не като някакъв праг, който като се премине вече не е така критична работата, стабилизират се значи Wink

Мимчо, кашата за начало трябва да без  глутен, а за бананчето, няма проблем според мен, нали му даваш плодови пюрета.

# 148
Muson,Dustin,Zoia_alex,добре дошли  bouquet

Ох момичета 3 дни бях без компа и съм изпуснала много.Вие маи сте разнищили темата за свекурвите и сега сте на тема мъже,а

# 149
Zoia_Alex, браво! newsm44 Много се радвам и аз, че вече си гушкаш малката душичка!
Аз да ти кажа Тери го изведох точно на термина му (на 45тия ден след раждането), но беше зимата и бях уплашена с тези епидемии. Не си спомням теглото му, но със сигурност е бил над 2,500 кила. Според мен zipur е права. То сега ще си наддаде детенцето бързичко като е при мама и е щастливо и до няколко дни ще сте готови за разходка. Ще останеш изненадана колко жилави са малките душици. И аз така се притеснявах за всяко нещо, но не мина и месец и вече бях ОК. А пък особено ако го кърмиш - още по-добре. Трябва да ти кажа, че при нас се изсипаха всичките роднини болни да го видят още в рамките на тези 40 дни (при всичките ми забрани). Аз също прекарах настинка и го кърмех и обгрижвах с маска - слава Богу не се стигна до силни лекарства. Детето устиска въпреки, че имаше сополки 2-3 дни, но това може да е било и заради топлината в стаята. Та не се притеснявай за прозореца или за дрешките.
Е да, дертове разни има, но това не бива да те обезкуражава - времето лети и щом сте заедно ще си помагате една на друга. Няма да усетиш кога ще порасне. Поне при мен е така. Кога беше времето когато ревях вкъщи объркана и шокирана, кога стана на 7 месеца  newsm78

А сега за папкането. Давам му плодови пюренца, но бананово не съм. Някъде го четох това - да не бързаме с банана, след годинка май трябваше да се дава. Чудя се тези каши имат ли нещо общо с истинските банани или са ги докарали горе-долу на химия и аромат  newsm78.
И к`во накрая съм сигурна, че ще взема да му дам и ако няма някакви реакции ще продължа, ама де ли ви тормозя тука с разни подробности.

Общи условия

Активация на акаунт