Та в този ред на мисли как казвате "Дай топката!" или по бебешки, напр. "Дай топ`ата!" или "Виж колата/кучето!" или "Виж бау-бау/буто!". Аз я карам на топката/колата/кучето като смятам, че той сам ще извади сричката, с която да ги назовава.
за по-високи осигуровки, щото да може поне 9 месеца да взимам повече от 180 лв. Та от днес съм на работа за 1 ден в старата работа, после напускам и от утре или вдругиден почвам новата работа. Те и двете работи са в Пловдив, а аз съм си в София, но ние супермамките ги владеем добре уменията по телепортиране
И при нас вали, трябва да му взема едни гумени ботуши, за да си шляпа по локвите.

Племенника ми го учат на подобни щуротии, ама те там майка и дъщеря са на един акъл, брат ми само се ослушва.
Него все го е страх, от комари, буболечки и пр. все пак детето не цвете, нали трябва да свиква с околната среда. Вчера фас лапна, направо щях да припаткам, уж съм до него 
от мене... майка ми се омъжи повторно като бях на 10 и втория ми "баща" не смееше да ме удря, но какви ги е отшивал на сестра ми... И аз "не съм му фенка" и от него, в контраст на свободното ми детство преди това, сигурно ми е този сковаващ ужас от шамари... Ми всеки с номера си, и аз със моя...