1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 339
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Олеле, и аз съм се отчаяла с тия ясли. Подадох молба в 3 ясли, но в края на месец май. Навсякъде ми се смееха и ми казваха, че списъците са им вече готови. Това значи ли, че до другия септември няма да я приемат никъде? newsm78
Направо не знам какво ще правя-иска ми се от октомври да се връщам на работа.
Деси, ти кога успя да подадеш молба, в началото на годината ли?

И аз съм я шляпвала Соня през ръцете, но рядко, когато вече ме гледа в очите и прави това, което не й давам.

Красенка, мисля, че много добре ще му с еотрази ходенето на вилата. Соня беше 3 дена при свекитати на вилата и не са могали да я приберат в къщата по цял ден. Много добре й се е отразило и на апетита и на съня. А и разнообразието е много важно.

# 181
Мецанче, адмирации за завръщането ти!Наистина ми липсваше! Hug

И благодаря за пожеланията!

# 182
И аз понякога смятам , че съм от "лошите". Като ви чета тук как не искате да се отделяте от децата за пет минути, а аз с нетърпение чакам петък да я връча на баба й, как си планирам морето без нея  Rolling Eyes.

За яслите - няма да я давам ,защото няма да почвам работа до другия септември, трябва и отпуска да чистя. Живот и здраве -  другата година. За майчинството бях разпитвала - щели да правят проверки и да се спира майчинството, но всъщност на този етап това няма как да стане и затова ме посъветваха, ако я дам да не коментирам много. При нас документи се приемат от януари до май и юни излизат резултатите, така че вече е късно. Но на други места не знам, идеята е да не се приемат молби години преди това, а година за година.

# 183
ФилипкаHeart Eyes  bouquet Heart Eyes!

Данче, на кое Тинче ще даваш Стаско?  newsm78 Да не изтърва и аз нещо случайно! Mr. Green

Не говоря на бебешки. Но използвам някои особено чаровни думи. Пепи, като се учеше, да говори, вместо "сложи/а" казваше "жожи" и така си му остана и като галено име Жожи/о. hahaha

Въпрос към мамите, готвещи домашно за децата - как мислите, да запазите от пресните зеленчуци/плодове за извън сезона и въобще мислите ли, да го правите?  Thinking Имам предвид, че аз лично миналото лято замразявах във формички зеленчуци, но до идната зима децата съвсем обща храна ще ядат, което обаче не ми пречи, да имам разообразие във фризера, който обаче се състои от 3 само чекмеджета... А на тиквичките, да не им мине сезона... Дано сте ме разбрали!
Crazy

# 184
  • София
Добро утро и от мен!
Мецанке, много се радвам, че се завърна. Много ми липсваше мнеието ти по всички въпроси!

По темата за възпитанието и агресията - Тони също е много буен, постоянно хвърля, чупи, сърди се ако не става неговото, понякога ми идва добре да го нашляпам, но се въздържам. Не знам, какво значение има простото говорене, но при мен това е проблема постоянно му казвам, че ще го шамаросам, ударя и т.н (това дали е неправилно). Баща му обаче понякога се го шляпва по ръцете и дупето, при което аз винаги му повтарям, че не това е начинът, а да му обясни защо не е правилно да прави така. Прочетох някъде във форума, че не е правилно да казваш на детето, че е лошо, непослушно и др. такива, а да му кажеш, че държанието му е лошо, неприемливо и аз така правя, дали ще има ефект ще видим.
За спането - интересно, но когато съм на работа Тони спи много малко 30мин сутрин около 10, 30 и пак толкова около 14, естествено вечер е капнал от умора и заспива в 8ч, а събота и неделя спи сутрин около 2часа и толкова следобед.
Бубка, има такива чехли и в България, но са доста скъпички - мисля около 80лв. На мен са ми малко смешни, но сигурно са доста удобни.
Ами засега това, като се сетя за друго пак ще се включа!

# 185
Добро утро на всички.
Нещо съм хремава и ми е доста отпаднала, а Стенли от сутринта ме ядосва  ooooh! Чуде се каква щуротия да сътвори и сега чак заспа и сядам да ви изчета и да пия кафе.
Днес пак ще е кофти ден и няма да става за разходки  Tired

Енви, аз не мисля да замразявам зеленчуци, защото и аз имам само четири чекмеджета във фризера, а ги ползвам за месо, защото ми носят домашно и го пазя за Стенли най-вече, а и ще му давам квото има на пазара или домашно затворено от баба му.

Накой ползвал ли е Аутам
/май така се казваше, едно против комари, маже се по тялото/ и подходящо ли е за деца?  newsm78

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 10:55 от Nadeto

# 186
Деси, ти кога успя да подадеш молба, в началото на годината ли?
Ренка, аз подадох миналата година април или май месец беше (тогава приемаха молби за следващата година, а мен здраво ме бяха наплашили, че няма никъде места, та затова побързах да подам)

Въпрос към мамите, готвещи домашно за децата - как мислите, да запазите от пресните зеленчуци/плодове за извън сезона и въобще мислите ли, да го правите?  Thinking Имам предвид, че аз лично миналото лято замразявах във формички зеленчуци, но до идната зима децата съвсем обща храна ще ядат, което обаче не ми пречи, да имам разообразие във фризера, който обаче се състои от 3 само чекмеджета... А на тиквичките, да не им мине сезона... Дано сте ме разбрали![/color] Crazy
Енви, аз мисля да замразявам цели или нарязани зеленчуци/плодове (зависи от зеленчуците), тиквичките например ги замразявам обелени и нарязани на кубчета. И тъй като и нашия фризер е само с 3 чекмеджета, решихме да си купим допълнително само фризер. Не ми се иска да изпускам хубавите зеленчуци/плодове и зимата да купувам нитратните и пълните с химикали ...

# 187
Деси, точно това са и моите съображения.  Peace Тиквичките бланшираш ли предварително или направо сурови и нарязани замразяваш?

Наде, какво точно затваря домашно баба му на Стенли? Thinking

# 188
  • София
Днес пак ще е кофти ден и няма да става за разходки  Tired
Да, а ще става за изкукване вкъщи  Crazy Наде, Аутан, имат детска серия, която става дори и за новородени. Аз лично като излезнат комарите ще ползвам Чико и Фенистил гел.

Енви,  Mayflower е Тинче  Mr. Green и е начална учителка  Heart Eyes Тези неща с първи клас ги планирахме още ехеееееее децата бяха по коремите ни  Mr. Green

За замръзяването - в Готварския намерих идейна рецепта за компоти без варене, след малко ще я постна, мисля да я пробвам. Тъй като и моето място е твърде ограничено мисля като дойдат съвсем в сезона си тиквичките и чушките да замразя от тях (леко бланширани). За плодовете - през зимата си купувам от Метро замразени ягоди, които досега винаги са ме впечатлявали с чистота и целостта на плода. Така или иначе няма от къде да взема домпром така, че за ягоди ще се храниме с такива. Мисля да направя, но към края на лятото доматен сок за готвене в малки бурканчета, както и лютеница по-специална, за шефчо.

# 189
Накой ползвал ли е Аутам /май така се казваше, едно против комари, маже се по тялото/ и подходящо ли е за деца?  newsm78
Наде, аз имам Аутан Фемили Джуниър, но досега само 1-2 пъти съм го ползвала, става и за деца.

Деси, точно това са и моите съображения.  Peace Тиквичките бланшираш ли предварително или направо сурови и нарязани замразяваш?
Не ги бланширам, сурови ги нарязвам и замразявам в пликчета.

# 190
  • София
Ето темата за компотите.
Всички зеленчуци, които замразявам ги бланширам.

# 191
Данче, знам, че Mayflower е Тинче, но не знаех, дали нея имаш предвид! Wink

# 192

Наде, какво точно затваря домашно баба му на Стенли? Thinking

Мляни домати, чушки и други такива. А и замразените миксове са доста сполучливи, защото има много неща вътре  Peace

Мерси за отговорите за мазилото против комари, че отиваме на Поморие и станцията е точно до соленото езеро и ще ми изядът диваненцето  Mr. Green

Момичета, ето тук да си похваля братчето  Wink /втория абзац и втората снимка/  Whistling

ТУК

# 193
Наде, браво на братчето ти smile3501, голям талант е, още много награди да спечели и много да се гордеете с него Wink

# 194
  • София
Наде, и от мен браво на братчето ти! Желая му неспирна амбиция и късмет   bouquet

Момичета, днес пощурях, чаках 30 мин рейс и съответно изпуснах ДК. Жена с пари може да е като луд с картечница, обаче майка с гладно дете е повече от бясно куче. Добре, че градския транспорт имат сайт та намерих телефон и подадох жалба. "Очарована" съм, че жалба може и по телефона да се направи  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт