1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 336
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Наде, поздравления за братчето ти! Peace

Данче, това е една от причините, да не ползвам ДК - не обичам, да съм зависима от някой, както и менюто на детето, да зависи от някой друг, а и като помисля колко време би ми отнемало ходенето до ДК, едва ли би ми пестило време.  Crossing Arms Лично мнение!  Peace Но като повод, да излезеш с детето - ОК! Wink

Продължавам с кулинарните си въпроси - как давате черешите на децата - направо, смлени, в нещо разбъркани...!?  Thinking Аз махам костилката и давам разполовени, обаче Вили почти така си ги и изкарва, т.е. люспата си стои цялата. Това нормално ли е, според вас!?

# 196
Енви, аз давам череши по същия начин, но до сега е ял много рядко и не съм обърнала внимание как излизат  Mr. Green

# 197
I az da privetstvam Mecanka i Veni obratno pri nas Hug.Meci, mnogo lipsvashe da znaesh.

Envi, tova s chereshite e tolkova poznato. Davam gi na polovinki i taka gi izkarva. Obache kak gi plushti ne e istina. Davam i kolkoto iska, zashtoto osven mliako i biskviti i oshe dva ploda nishto drugo ne kusva ot kakto se si doshli.

Bubsi, tez galoshki gi ima i tuk. Sestra mi oshte predi 2 god si gi kupila neinite ot tuk za 10v. I az mnogo gi haresvam, imah edni deto kucheto gi iziade i drgi sled tova ne sum vzimala, no i za tova iato moje da investiram v takiva.

Snimki shte kacha pri purva vuzmojnost. Ot krushteneto toku-shto gi gledah za sefte.

Tanche, neznam purvoto ime na Balev, ama ne viarvam da sa me izlugali. Moje prosto da ne e bil na kef choveka nego den, zashtoto za nego losha duma ot nikogo ne chuh, vsichki mnogo mi go hvaliha.

# 198
  • София
Ох, тоя нет - то дъжд ли, то градушки ли - всичко го скапва!

Аз давам череши както е писала Енви, но не съм забелязала да излизат цели - де не би да не ги дъвче?

При нас за ясла мога да запиша в годината, в която ще тръгне, а те взимат само 2 годишни или поне,  които ще станат такива до края на годината! Т.е. набори! Така че на 2-ри януари рано-рано съм пред диракторския кабинет, че градината ми е под прозореца и не искам да я изпускам - каката беше там от 2 до 7, демек през целия градински период! Жалко, че не се застъпиха - можеха да го приемат служебно, но сега едва ли!

За шамарчетата - само през ръцете съм го удряла до сега, но ефекта е нулев! Въобще не се впечатлява!
Немога да се нареча супер мам, защото съм си изпускала нервите с Лора и то много! Не се гордея с това! Но незнаете на какво са способни!

# 199
Zabravih da kaja, che se vidiah s Rodi i Smin i malchovcite.Vsichki sa strahotni, drebchovcite sa vurha, mnogo hubavi, pu-pu. Chakame Racheto za po-goliama sreshta.

Leksa prohodi vchera nai-nakraia, veche ne go ochakvah dokato sme tuk. Pravihme pitka, ama oshte ne sme i redili predmeti da hvane. Sledobed i tova shte pravim.

Ami,Veni tochno tova e problema. Iavno ne gi duvchat za da izlizat celi. Purvia put kato otvorih pampersa imah chuvstvoto, che niakoi e izsipal burkan sus sladko i tuk-tam niakoia kostilka. Beshe gi nabarala drebnata i se obslujila sama s chereshi i napravo s kostikite.

# 200
Наде, спират детските, когато детето тръгне на ясла. Това е една от причините да не пускам Иво. Втората причина е, че ще почне да ми мъкне болести, а аз не искам да боледувам бременна. Третата причина е, че така или иначе ще идва някоя от бабите да ми помага - таман като й го връча Иво и ще се отървавам от нея  Mr. Green

Енви, запазват се пресни плодове и зеленчуци във фризера. Бланшират се първо, за плодовете се слага захар във водата за бланширане. Не можеш да пазиш костилкови плодове с костилките (примерно за сливи трябва първо да махнеш костилките, а череши май съвсем не може), домати, краставици във фризер. Моркови може - почистваш, режеш на парчета и бланшираш. Къпини и малини се ръсят само със захар и после замразяваш директно - без бланширане. Ягодите не знам дали стават така. Листни зеленчуци (лапад, спанак) се мият, може да се нарежат и също се замразяват директно. А, забравих - след бланширане преди да сложиш във фризера, първо охлаждаш във вода с парчета лед в нея.

Череши давам без костилка и без люспа (заради постоянно разхлабения стомах), но той не ги харесва. Тази година са много блудкави.

# 201
  • София
Череши досега давах един път, 5 черешета с кис. мляко и бисквита и вечерта бая пръцкаше. Чакам да излезнат хубавите череши ако не, и тази година ще се разминеме с този плод  Confused

Енви, освен, че харесвам храната, ходенето за ДК ми е една сигурна и задължителна разходка. Тук при нас няма къде да се разхождаме, а така ходенето ми до Дружба е оправдано.

Ягодите не се бланшират когато са за фризера.

# 202
  • Варна
[missZ /b], ходила съм 2 пъти при Балев. Първия път не спря да приказва, а втория не обели и дума. Аз чак се бях притеснила. Реших, че има нещо лошо и затова мълчи. Явно зависи в какво настроение е.
Череши дадох вчера с кисело мляко и банан, изглеждаше много вкусно и червено Simple Smile Малкия го хареса. Миналото лято педиатърката ме кара да го тъпча с череши, защото имаше запек #2gunfire и аз патката го направих. Горкото дете, беше на 3 месеца. Що череши изяде...и резултат никакъв. Аз още нямах нет и се доверих, консултирах с друг лекр, пак същата простотия ми каза #2gunfire
Поне, ако имам друго дете ще си го гледам с форума  bouquet

# 203
  • София
Вчера в големия дъжд си направих разходка до центъра с Емо под мишница. Исках да му купя сандалки и исках да видя какво предлагат Колев и Колев. И като им видях цените се отказах да купувам. Сандалче детско струва от 47,90 до 50лв. Видя ми се прекалено много - та моите струват по-малко. И още повече, че детското краче расте много бързо и не могат да се износят до края на сезона. Все пак да не се прибираме с празни ръце купих на Емо тънко якенце, чорапки и едно лятно комплектче. Откачи ми се кръстта да нося Емилич и станах разногледа да го гоня из магазините. Много е любопитен и като влезем някъде не иска да го държа за ръка и започва една гонитба. Продавачките се забавляваха с нас.
Череши давам, но повечето време прекарват по ръцете му, по дрехите или по земята. Става като прасе. А ако го докопа си ги хапва с костилките...
Данче и аз да се впиша в регистъра на майките дето сами си гледат децата, грижат се за домакинството и като ми накипи шамаря непослушните пръстчета, които включват пералнята. Явно е схванал за какво става дума, защото вече няколко дни не ми пипал пералнята.

# 204
Здравейте!
Много сте изписали и не мога да сваря да прочета!
Общо взето само последна страница успях да прочета, но се включвам, докато имам време.

Наде, наистина детските се спират, когато детето започне ясли. Нека брат ти никога не губи желанието и амбицията си, само напред и нагоре!  bouquet

Аз за Йо още се двуомя - хем искам, хем ми е жал. Люс тръгна на ясла на 2г.3м., въпреки че си беше готов за ДГ, та горе-долу и Йои ще тръгне около 2г.

Череши давам и нарязани с лъжичка, и с кисело мляко и бисквитка+ягоди.
При нас пък Люс ги изакваше на парчета, а Йои нормално, но това е, защото той направо ги гълтал, но след като му казах да дъвче, вече ака нормално. Но пък ние имаме и череша, и ягоди, и малини, и всичко, що е плод и зеленчук, и е полезно за децата в къщата.Освен това майка ми, свеки и баба се надпреварват да правят зимнина, най-вече за децата. Това е едно от предимства да живеш в малкия град и да имаш къща с двор на село, от където да вземаш винаги пресни плодове и зеленчуци, и да има кой да прави зимнина.

Енви, и аз по същата причина не харесвам детските кухни.  Laughing

Искам да подчертая, че съвсем не съм идеална, случвало ми се е много рядко, след като повтарям едно нещо 10 пъти (особено за храненето чисто, без да се маца и пуска по земята), да не ми издържат нервите и да го шляпна през ръцете (за Люси става въпрос, защото Йои още е  малък и не прави такива неща), но това не го броя, защото изобщо не му се обръща внимание. Но ставането от масата и наказанието да стои сам в другата стая действат.
Освен това аз съм яла много, ама наистина много и жесток бой от баща ми, още помня как веднъж си глътнах езика от бой и реване, казва, че боя възпитавал, а аз съм била много лошо дете. Затова съм се зарекла никога да не причинявам това на децата ми, и вместо да им повтарям колко са лоши, предпочитам да ги стимулирам и да им казвам колко са добри.
Добре, че случих на мъж, с който относно възпитанието на децата сме на едно мнение.

По този въпрос вчера четох в една книжка за възпитанието нещо много интересно, но ще го постна друг път.

И последно да ви се плача, че с целия си акъл и разсейност загубих 50 лв., които на фона на финансовите ни затруднения последните месеци са като 500 лв. Направо ми иде да руша от яд. Как може да съм толкова разпиляна. Мъжът ми хич не се очуди, не ми е за първи път, но толкова много никога не са били.

Днес майка ми има РД, черпя ви за нейно здраве!!!

# 205
Леси, щастливка е твоята сестра с теб! А тя форумка ли е също!? Wink

Енви, така съм свикнала - винаги да й помагам, тя също ми помага. Понеже майка и татко бяха заети през повечето време или с работа, или със себе си, или да се карат, ние сме израстнали двете, или баба ни е гледала. Сигурно затова е така. Да, форумка е, но пише само при Юнските майки.

Нуни, напълно разбирам сестра ти.  Абсолютно същото е и при нас.

За говоренето - винаги сме говорили на Люси като на голям човек, затова и той говори много правилно, и рано проговори. Майка ми в началото се опитваше да му говори бебешки, но й забраних още в зародиш. На Йои също говорим, но той не можем да му задържим вниманието да слуша, все иска да е в движение, опитвам се сега да го уча къде са очите, нослето, ушите, а той се хили и подскача и ми бърка в очите. Може би и затова не говори още, но съзнателно казва мама, баба, тати, ба (това е бати), да-да (това е дай), на, бути.

Раче, и на мен 50 лв. за сандали, които ще носи 2 месеца ми се виждат много. Виж ако е на 5-6 г. ще дам толкова пари.

# 206
  • София
Леси, честит празник на мама!

Миз, ние май с теб няма да се засечем, а? Аз пристигам на 15-ти или 16-ти!
Я, кажете магазинчетата при пазара Чаталджа или при Колхозния, варненките!

Тия череши ще ми изядат главата - дадох му вчера към 6, изкара ги днес в 2 и по този случай спа само 50 минути, защото го е напънало и събудило! Трагедияяяяяяяяя!

# 207
Бедстие, да е жива и здрава майка ти, да се радва на прекрасните си внуци  smile3525

Данче, мъжът ми Ема не ми дава, така че си помисли за Стаско докато е време  Mr. Green Музиканти в къщата не искал  Wink

Наде, страхотен е брат ти. И аз се гордея с него , нали е наш възпитаник. smile3521

Да се похваля , че съм с нова прическа  #Silly, снимки по-късно ще опитам да кача.

Ема не яде нито череши , нито ягоди, нито пъпеш. Давам и още от плодовите пюрета . Какво да я правя като не иска пресни плодове  newsm78.

# 208
Мисче, много се радвам, че се отби   bouquet Като те видях с коремчето и ми стана едно много мило  Blush
Мецанке, да те питам - водичка или въобще някакви други течности пие ли Вени? Али е само на кърма, с водата буквално се лигави - пие и плюе  Laughing
Данич, вярно че бяхме повечето кърмачки на срещата и много се радвам от този факт  Peace
Раче, ще те питам тук, не на лични, защото може и друг да го заинтересова това  Laughing На Каварна - къде ще спите в края на месеца, че обмисляме на 30ти да останем с преспиване, ама не знам още де
Раче, как ще носиш Емо толкова много, щади си кръста ей, момиче, ще ти се карам ама  Crossing Arms
черешки - обелени само, иначе коричката после е в памперса цяла целеничка
Наде - поздравления за братчето, аз нали съм любопитна - откъде тази екзотична фамилия (ако е удобно разбира се да кажеш  Grinning)
Енви, аз няма да замразявам нищо, просто си губят вкуса после според мен, има доста сполучливи зеленчукови миксове и ще разчитам на тях, а и нямам домашно производство, та дали ще купувам от пазара и замразявам или готово замразено май е все тая Peace
относно боя - аз никога не съм била удряна, но въпреки това имам невероятен респект към родителите ми, та затова смятам, че и без бой става, вярно е, че понякога изпушвам, щото ми идва много нанагорно с нервите, но се страя да го изкарам към мъжа си, не към детето  Laughing
Леси, да е живо и здраво майчето ти   bouquet
Вени, на Чаталджа ще ти ги кажа, няма проблем, а Колхозния е в района на Роди  Peace
Татянче, ние на 16.06 ще кръщаваме Али при твоя поп  Laughing Вчера го записахме и сега се чудя къде да се почерпим след това  Sunglasses

# 209
[Тъкмо се плашех, че кърмачките намаляхме и ти се появи да заздравиш позицията ни Simple Smile
Направи ли ти впечатление, че на срещата болшинството бяха кърмачки  Heart Eyes

Като ви чета и пак почвам да се отчайвам на тема перфектен родител. Има ли и друг, който си гледа детето сам, няма кой да му помага в дом. работа, няма работа и си признава, че си цапва детето по ръцете?

Аз, аз, и пак аз. Някой път и по памперса. Просто нямам нерви и не издържам понякога.

Общи условия

Активация на акаунт