Проблеми с бъбреците и пикочните пътища-7

• 58 276
  • 247
  •   1
Отговори
# 165
Мими, пожелавам ти резултатите да са добри и притесненията ти да са напразни. Не се тревожи предварително, разгледай темите назад и ще намериш полезна и интересна информация. И не се доверявай само на мнението на един лекар, потърси и второ мнение. Мария я следят винаги няколко специалисти, Анадолийска и назначи обаче необходимите изследвания и терапия. Стискаме палци всичко да е наред с изследванията и чакаме добри новини.  Hug

# 166
  • в мъжки прегръдки
Мими, разбирам притеснението ти. Къде ще правите изследването? Ще го минете ли през касата или искат да го плащате?  Ако не сте решили ви препоръчвам горещо правителствена болница и д-р Русева. Тя ни прави първата венозна урография и ,живот и здраве, ще ни прави втора след месец. От хирурга там също съм много доволна - д-р Гайдаров. Препоръчвам го горещо за преглед и следене на детето. Дано всичко да мине успешно и да не се налага операция.

# 167
За сега мами я правим урографията, за да отхвърлим, а не да потвърдим, поне такава е нагласата, но въпреки това.......и да има двен бъбрек не е толкова страшна тази малформация, много хора живеят и с три, но задържането или връщането на урие е по-притеснителното за мен.......дано всичко е на ред, споделете повече за самата урография, при малките деца задължително ли се поставя абокат, след колко време и с каква точност излизат резултатите........и чакането е тягостно, абе..........всичко ми е свито

# 168
GerDa, ние попаднахме случайно при Ангелова /личната ни прати там/. Тя постави правилно диагнозата на Борис, но се изказа доста крайно. Лилова и Момчилов смятат, че може да изчакаме докато навърши поне 5 месеца. Предполагам, че е добра като специалист.

# 169
Аз исках да ви питам в коя лаборатория носите стерилна урина? Аз отидох в Биочек. Но там едни грубиянки. За колко време излизат резултатите? Там 3 дни, ако е ОК и 5, ако се изолира нещо.А Лилова ми каза, че стават за 48 часа и ги чака спешно.
И колекторите за урина стерилни ли са или не? Аз взех урина с колектор и нарочно не исках да я пресипвам в друг съд, за да не се замърси, а те ми се накараха, че не била стерилна.

# 170
Здравейте мами,
martisun, Тоничка, GerDa благодаря ви милички за отговорите и за готовността да помогнете. Доставиха ни и този път лекарството.
Тоничка, наистина идеята за разделянето на лекарството в аптека е гениална, браво, благодаря ти (макар че аз колкото и да се пуля никъде не виждам да е годно 14 дни... а само да се държи на температура под 25 градуса мисля че беше, моля те кажи ми къде го пише?). А колко вода слагаш на всяка четвъртинка? До 25мл готов разтвор, нали?
Стискам палци на всички на които им предстоят изследвания, дано да са напразни притесненията ви.

Последна редакция: ср, 18 юли 2007, 23:33 от tonito111

# 171
Тоничка, наистина идеята за разделянето на лекарството в аптека е гениална, браво, благодаря ти (макар че аз колкото и да се пуля никъде не виждам да е годно 14 дни... а само да се държи на температура под 25 градуса мисля че беше...
Това за 14-те дни ми го каза лекарката и от друго място ми дадоха откъслечен превод на листовката /нали е на турски/ и мисля че там го видях също.

# 172
Аз тук във форума видях, че е малък срока на годност на Пиелосептила. И според мен има резон, защото и българските антибиотични сиропи, които са на прах след като се разтворят с вода не може да се ползват повече от 14 дни. И да, купувам си от аптеката празни шишета, и всеки път в новото слагам 25мл. вода и прахчето. А и още нещо държа готовия сироп в хладилника.

# 173
Мами днес ни направиха микционна цистография и установиха рефлукс 1ва степен. Предписаха ни Фуролин.....ажете мами моля Ви има ли някоя от Вас с такъв проблем след изследването могат ли а се получат някакви възпаления от този катетър. Фуролина се поръчвл от гърция нямало го тук, а до тогава ни каза да пие сифаклор...........споделете......моля Ви......израствало се било, но........незнам......

# 174
Спокойно. Тук на почти всички деца е правено МЦГ. Доколкото разбрах това изследване са направили на твоето детенце, а не венозна урография. Да има възможност и да се зарази детето с бактерии, но не мисля че е необходимо и за това да се притесняваш. В повечето случаи всичко е наред след изследването. Рефлукса при вас наистина не е висока степен и най вероятно, ще го израстнете. Мария сега стана на 5г, и на последния контролен преглед установихме че почти е израстнала рефлукса и вече е много по-добре. Така че, успокой се .

Последна редакция: чт, 19 юли 2007, 18:06 от marychery

# 175
да в последния момент се оказа че няма да правят венозна........и така дай боже да го израсте....благодаря мами

# 176
Мими, ще го израстне. Просто следете редовно стерилната урина, и гледай да я водиш на ехограф да я гледат също. Мария в начаото я гледаха през 3-4 месеца. Редовно искаха и стерилна урина въпреки че бактерии е имала само веднъж. Вече 3г я следят и в Пирогов, и доц. Анадолийска, и нашият си педиатър в трета градка б-ца  и аз съм много щастлива от резултатите от последния преглед. Доктора гледайки старите ехографски снимки и сравнявайки ги с новата просто каза че сме мноого по - добре.  Все още има леки дренажни смущения, лека задръжка на урина, но  почти е израстнала рефлукса и ще става по добре.
Сигурна съм, че с времето и при вас нещата ще се нормализират и детенцето ще израстне рефлукса. Hug

# 177
Наистина незная този рефлукс колко степини има, но едва ли е нещо болезнено и избощо не ни приеха в болница заради него...и сега като се замисля ако нещата не бяха стигнали до болицата и до сега нямаше да знаем, че го има.....в урината нищо не излезе........и така........споделете нещо повече за това, че е първа степен.......

# 178
Мила, рефлукса може да бъде и 2, 3 , 4 степен Тогава си е за операция детето. Обикновено при рефлукс 1-2 степен се чака да се види дали детето ще го израстне. Рефлукса е следствие на някаква обикновено аномалия на отделителната система. Успокой се , следете урината дали е чиста, води си я на контролни прегледи да я гледат на ехограф и товае. При на въпреки че е ниска степен , Мария си правеше чести възпаления и затова я гледаха много често на ехограф.

# 179
Знаете ли мами за пореден път се убеждавам колко полезно нещо е този форум и колко приятелства и полезни съвети дава, нямам думи.....наистина...признавам си честно, че съм повече от четящите отколкото от пишещите, но въпреки това, когато съм имала нужда винаги сте ми помагали.....благодаря от сърце.

Общи условия

Активация на акаунт