Проблеми с бъбреците и пикочните пътища-7

• 58 284
  • 247
  •   1
Отговори
# 150
tonito111 ние също пием пиелосептил. Всеки път намираме някой който ще ходи, но все на косъм работата. Последния път си поръчах повече опаковки, че да ми стигнат до прегледа при Гайдаров /септември/. Мислила съм си като вариант да се поръча на някой шофьор на автобус, защото и аз нямам познати дето ходят редовно. За намирането - на мен ми казаха че наистина малко било трудно и са го изписвали и са чакали да го доставят в аптеката 1 ден.
Тоничка много добра идея това с разделянето на прахчето, може и ние да се възползваме.
martisun намерих такива памперси в Метро, но въобще не съм въодушевена, както и да е ... ходихме на плаж 2 пъти и ни хареса, само дето Ники въобще не я е страх от водата и все там иска и драпа към дълбокото  Shocked а мен това хич не ме устройва  Laughing басейна и играчките само ги разнасяхме... Като дойдеш във Варна обади се да се видим - ще се радвам!

# 151

Поставиха ни диагноза хроничен гломерунефрит.Др Буева ни препоръчва първо да се направи бъбречна биопсия и тогава да се назначи лечение.Ако някой е минал по този път нека сподели.

# 152
esimama, моето дете се роди с хидронефроза, оперираха го на 50 дни, , но вместо микционна цистография, правихме ядрено магнитен резонанс, много по-надеждно и достоверно изследване и не носи излишни рискове от вкарване на инфекция. Лекарите го премълчават, защото е скъпо изследване. В момента ЯМР на толкова малко бебе правят само в МА. Дано да се включи Красимам те съвсем скоро минаха по този път и имат по-актуални спомени. Бъди спокойна ние вече забравихме за хидронефрозата, обикновена тя се причинява от стеснение на уретера, което като се отстрани, задръжката на урина постепенно изчезва и бъбреците функционират нормално, но колкото по-рано се отстрани, толкова по-малко поражения по бъбреците нанася.  Също така е важно дали е двустранна или едностранна

# 153
  • в мъжки прегръдки
Esimama, на нас с микционната цистография ни вкараха бактерии та се видяхме в чудо. Марти започна едни Т по 42 градуса и една седмица ги сваляхме в правителствена болница. След това настоях да направим венозна урография при която контрастното вещество се вкарва през вената и няма опасност от зарази. За ЯМР съм питала но лекарите ме смотават нещо и не го предлагат. Предполагам защото е скъпо и не се прави от всеки.
Къде ще правите изследванията и при кой?

GerDa, пампите да не са на Хъджис? Техните са доста скапани. Абе купи й едни памучни бански за 2-3 лв. колкото да не седи по гола дупа в пясъка. Ще се къпете голички, какво толкова. Марти тази година беше с памучни бански и сменях 2-3 за да е сух. Сигурно ще имаме престой във Варна защото там ще сме около обяд и може би ще спрем да обядваме а и компанията ни трябва да се види с едни познати. Така че можем да се видим. Прати ми пак тел. си. Ние пътуваме на 29. 07 и ще сме на Крапец до 5.08.

Kocinka, защо точно биопсия ще правите? Да ти кажа аз като водих последния път Марти при Буева останах малко разочарована. Взе ми общо 40 лв за прегледа като не ми каза нищо особено.  Много по-доволна съм от Гайдаров.

# 154
[   

Kocinka, защо точно биопсия ще правите? Да ти кажа аз като водих последния път Марти при Буева останах малко разочарована. Взе ми общо 40 лв за прегледа като не ми каза нищо особено.  Много по-доволна съм от Гайдаров.

Имаме наличие на белтък в урината.В малко количествое,но  го има.Др Буева ни препоръча биопсия за  да се види откъде идва проблема зада назначи лечение. Ние бяхме с направление и не сме плащали.   

# 155
Благодаря ви за информацията! Насочиха ни към доц.Лилова в Токуда за изследванията.Мисля, че е по-добре от Пирогов /особено от ситуацията в момента/. Аз питах за ЯМР, но не замествал цистографията.Дано бързо да оздравяват дечицата!

# 156
Здравей esimama,
моето детенце е оперирано от стеноза на уретера, когато беше на 3 месеца. Откриха хидронефрозата по време на бременността. След като се роди, направихме няколко ехографски прегледа и резултата беше един и същ – високостепенна хидронефроза в ляво (ІVст.). Трябваше да правим микционна снимка, венозна урография и т.н. Тези изследвания се правят с рентген, а при такава висока степен на хидронефрозата, рентгеновите снимки щяха да бъдат много. Решихме да направим ЯМР, защото е най-безвредното изследване. Минаха 5 месеца от операцията, не сме имали инфекции или някакви други проблеми. Резултатите от контролния преглед са много добри. Знам, че в този момент имаш много въпроси и ще се радвам да ти помогна, да ти вдъхна сили и кураж да минеш през това не леко изпитание.

# 157
Благодаря, Krassymam, за отзивчивостта. В понеделник сме при Лилова и сигурно след прегледа ще имам много въпроси. Засега диагнозата е като вашата - само в ляво, но висока степен. Но това го установи д-р Ангелова на ехограф в "Детско здраве"  и сега чакам другото мнение.Ще пиша пак. Приятна събота и неделя.

# 158
esimama тази д-р Ангелова да не е от Пирогов завеждащата педиатърка на детска урология? Какво мислиш за нея? Ние също бяхме ходили на консултация.

# 159
  • София
GerDA: ние също сме и пациенти, след като се установи, че не сме за операция. Сега се консултирам с нея за лекарства и т.н. , и почти всеки месец следи дъщеря ми на ехограф. Аз съм доволна, след като обиколих всички възможни светила, тя беше единствената която седна с мен и заедно обсъдихме какво да направим. И честно казано винаги ми е действала много успокояващо.

# 160
Светилата не винаги са най добрият избор. Те са с голямо самочувствие и сякаш не работят с деца ...не ми се пише повече че ми напира да напиша и някои по - остри думи.

# 161
Д-р Ангелова е завеждащата педиатърка на детската урология в Пирогов. Аз лично не бих се доверила на нея. Да вярно действа успокояващо, но мисля, че не е добър специалист. Ние ходим на прегледи при д-р Лилова, тя ни следи още от самото начало. Много съм щастлива от първите резултати след операцията. За сега всичко при нас е много добре, не сме имали температура, инфекции, бактериите са под 10^5 (e-coli) и от около 4 месеца не сме пили АБ. Започнахме и с ваксините.

# 162
  • София
Krassymmam: защо не би и се доверила, имала ли си проблеми с нея? Питам защото ако има нещо и аз да търся друг доктор за всеки случай.

# 163
EVVA как така ще сменяш доктора, само защото на някой друг не му харесва!? Ако ти си доволна от прегледите и от това как следи вашият случай, то е без значение какво мисли друг. Не, нямала съм проблеми с нея, но просто не я харесах като доктор специалист-нефролог. Има и едно нещо, което много ме подразни. След операцията я попитах какъв АБ му слагат, а тя ми отговори, че е без значение и какъвто тя е прецинила. Един вид се изрази така, че аз се меся в нейната работа и че поставям под съмнение нейната компетенция. Но въпреки това пак не бих ходила при нея.

# 164
Здравейте мами, нека и аз споделя своята болка със свито сърце. Утре ни предстои изследване венозна урография, малката е на 2г. Ще го правят за да видят има ли рефлукс или не, и да потвърдят или отхвърлят съмненията за двоен бъбрек. Анадолийска ни гледа на ехограф и има съмнения ......... задържала урина. Това е към момента, но как стигнахме до тук. Върнахме се от море и междувременно се приучаваме и без памперс. Малката взе да се хваща между крачетата и да прави гримаси, че я боли или нещо я тормози.....вдигна 37.3 нищо.....на следващия ден отново 37.7 притеснението го показваше.....мамо, пиш.........и нищо........и така на доктор, приеха ни в болница.......3 дни ни се събраха без акане, намали приема на вода....и така Приеха ни, резултати от урина обикновена, в норма, от кръв в норма, от стерилна урина, единични бактерии било от не добро измиване /в болницата я миха/, вляха една банка, сложиха свещичка.......детето се изака свали температурата и ни изписаха без диагноза, тъй като няма никакво възпаление никъде..........но за довиждане ни назначиха това изследване утре, което.............незнам........много прочетох тук, има много по-сериозни проблеми, но........всичко ми е свито, какво се случва......

Общи условия

Активация на акаунт