Проблеми с бъбреците и пикочните пътища-7

• 58 295
  • 247
  •   1
Отговори
# 135
Здравеите. Как сте? Много замряла темата. Ние сме супер. На Приморско сме и Марти е много щастлив. Не излиза от водата. Като се върнем ще показвам снимки.
martisun весело изкарване  Hug
Аз май се наканих да заведа Никита на плаж, но нещо не намирам памперс-бански? Споделете който е ходил коя марка са най-подходящи или ако не са памперс... какви?

# 136
GerDa, миналата година Ивайла на морето навърши 1г. и ние си стояхме на плажа по тениска и с обикновен памперс. Когато влизахме във водата и махахме памперса(все пак за малко влиза) и като излезе я подсушавахме и отново обувахме памп. и тениска.

# 137
martisun радвам се че сте добре. Напечете се и се изкъпете и за нас. Нащо море е чак август месец, вече всички в къщи го чакаме с нетърпение. Hug

Приятно доизкарване и от нас  Hug
И ние август сме на морето /живот и здраве/  Grinning
Вече нямам търпение... Rolling Eyes

# 138
Здравейте, майчета.
За съжаление се налага да се включа в тази тема. На 1 месец Борис ми вдигна високи температури, липсваха каквито  ида е външни белези и неразпложение и чак кръвната картина показа, че има някакъв възпалителен прцес. Лежахме 10 дена в Токуда с диагноза остър пиелонефрит. След 1 месец в изследванията отново се появиха коли  Cry. Бяхме на ехографски преглед при доцент Лилова и сега пак ще влизаме в болница за да направим цветна снимка. Забравих да кажа че на микционната не излезе нищо /т.е. няма рефлукс/. Но в амбулаторния лист пише, че има 3 степен хидронефроза  newsm78 Моля обяснете какво е това и принципно лекува ли се с лекарства?
Мерси предварително

Здравей,
Има някакъв шанс за известна компенсация и израстване с разтежа на детето. Сина ми е с хидронефроза и ВУР 2 степен. Детето трябва да се наблюдава редовно - Боби го диспансеризираха. В момента не пие лекарства. Лечението е в зависимост от състоянието на детето. Правили сме две микционни снимки и две сцинтиграфии. Микционната дава сведение за ВУР, а сцинтиграфията за структурата, работата, състоянието и големината на бъбреците.
Желая Ви всичко най-добро!    bouquet

Последна редакция: сб, 07 юли 2007, 19:44 от Bubbii

# 139
Здравейте,

Относно въпроса са хидронефрозата, моят син е опериран от левостранна хидронефроза 4 степен, когато беше на 50 дни. Днес след 3 години и 5 месеца няма и следа от нея.  От 2 години не е приемал никакви лекарства и не е правил никакви инфекции след операцията. Така, че от моят опит мога да кажа, че хидронефрозата може да се пребори успешно, но само ако се вземат мерки навреме.

# 140
Мария също е с хидронефроза но в по малка степен. Преди 2 седмици я водих при Гайтанджиев на контролен прглед - и съм доволна от това коет ми каза. Определено потвърди диагнозата на Анадолийска, за рефлукс, но каза че вече почти го е израстнала и е много много по-добре от преди. Все още има леки дренажни смущения, но скоро и тях ще израстнеме

# 141
  • Beyond the Frontiers
Мерси за отговорите,
ами на микционната нищо не излезе - т.е. всичко изглеждаше ок. На венозната урография също всичко е ок според Доцент Лилова/токуда/, обаче на ехографа лявото бъбрече изглежда увеличено. Сега доцентката ни праща за второ мнение при доктор Младенов в Пирогов. Така че чакането продължава  Confused Praynig Praynig

# 142
  • Благоевград
Здравейте и от нас. Вчера се върнахме от морето и горещо го препоръчвам на майките, които се колебаеха дали да водят дечицата си. Къпахме Мишко и в басейнче и доста дълго в морето. Към края на престоя ни там дадохме стерилна урина за изследване в Бургас /МДЛ.ЛИНА.ООД/ и съм мноооого щастлива да се похваля, че няма бактериален растеж. Както писах по-горе, отново се оказва, че на единствената ни микробиологична лаборатория в града не може да се разчита. Допреди една седмица урината беше нон-стоп с бактерии под 10 на четвърта, с приложена антибиограма към тях. Не знам какво за правя занапред. Да пътувам всеки месец до София само за едната стерилна урина!? Ще се оправи ли някога здравеопазването ни и няма ли да се намери някой да ги контролира по-сериозна тези волвости? Все пак става въпрос не за някой друг, а за най-беззащитните - дечицата.  Поздрави на всички.

# 143
Както писах по-горе, отново се оказва, че на единствената ни микробиологична лаборатория в града не може да се разчита. Допреди една седмица урината беше нон-стоп с бактерии под 10 на четвърта, с приложена антибиограма към тях. Не знам какво за правя занапред. Да пътувам всеки месец до София само за едната стерилна урина!? Ще се оправи ли някога здравеопазването ни и няма ли да се намери някой да ги контролира по-сериозна тези волвости? Все пак става въпрос не за някой друг, а за най-беззащитните - дечицата.  Поздрави на всички.
[/quote]

И в София не всички лаборатории са надеждни, но несъмнено е по-добре от по-малките градове. Аз не давам стерилна урина в една и съща лаборатория, а ги редувам. И аз чекам деня, в който ще има истински контрол в здравеопазването ни.   bouquet

# 144
Здравейте мами, радвам се че има добри новини тук. Не сме се включвали скоро, но ето че се налага.
Мами, които пиете пиелосептил моля ви, кажете ми как си го набавяте. Ние ще трябва да го пием още поне 3 месеца...а в момента допиваме последната си доза.... човека който ни го достави последния път явно няма как да ни помогне сега, или поне не иска. Казал е, че  пиелосептил било старо лекарство и трудно се намирал. така ли е?
Моля ви ако някой може да ни помогне да си го набавим ( ще ни трябват 6 броя но и на по-малко ще сме доволни, поне 1-2 месеца още да закрепим) ще съм много благодарна. За съжаление, вече не поддържаме връзка с лекуващата лекарка която ни го предписа, за да я питам кое може да го замести и каква да е дозата (защото и док. Буева и док Гайдаров казаха да пропуснем втората снимка..което противоречи на мнението на док. Маринова)
Благодаря ви предварително. Лека вечер!
А на почиващите - хей, изкъпете се в морето и за нас един път поне  Wink

# 145
  • в мъжки прегръдки
Здравейте. Ние се върнахме благополучно от морето, черни и напълняли.
Снимки ще пусна като ги кача в нета.
Герда, при нас продаваха такива плажни пампери а и аз трябва да имам някъде 1-2 пакета останали. В пакет са 11 бр. и струват 3 и нещо - към 4 лв. Миналата година установих че могат да се сушат и да се ползват повторно. Даже случайно изпхрах един напишкан с дрехите и нищо му нямаше като изсъхна.  На 29 ще пътувам за Крапец и ще спрем сигурно да обядваме във Варна. Ако не си намериш дотогава пиши ми да ти донеса.  Всъщност ми пиши до 19-ти защото след това ще водя децата на Юндола и ще се върна вечерта преди да тръгна за Варна.

Тонито, можеш да смениш пиелосептила с цефаклор който се продава тук. Марти не искаше да пие пиелосептила и по съвет на педиатрите в правителствена го смених с цефаклор. Купувам го без проблем от аптеката а Марти го пие с удоволствие.
Аз купувам този от 250 на 5 мл. и давам по 2.5 мл. Има и 150 на 5 мл., но от него трябва да давам 5 мл. и хем е повече количество за пиене, хем излиза по- скъпо.

# 146
  • Благоевград
Да се включа и аз относно памперсите на плажа. Ние бяхме или по голо пиле или по бански/гащички без нищо друго. Хем се учехме да пикаме, хем не задържахме влага. Поне там можете да махнете памперсите. Те и без това всички доктори горещо препоръчват да ги махаме, ако не искаме да въдим бактерии. Мартисън, това с изсушаването на пампа много ме притеснява, дали е полезно във връзка с гадинките. Аз, например, в момента слагам едни такива парчета като превръзки, но по-широки, които сменям веднага при всяко напикаване, за да не задържам влага и да не давам условия за развитие на бактериите.

# 147
  • в мъжки прегръдки
Бори, не знам да ти кажа. Марти носеше такива памперси миналата и по-миналата година на морето когато не знаехме че има проблем и не сме давали урина. Но пък си буше здрав, не ми е правил проблеми. Тази година беше вече с истински бански - като мъж:) Но и с памперсите и с банските не е седял постоянно. Като влизаме във водата го махаме и после го слагаме. Идеята е да не върши нещо по плажа и да не му се пълни дупето с пясък. А ако се е намокрил памперса или банския го свалям и слагам друг а мокрия съхне на чадъра.

# 148
Тонито, на мен ми го доставят познати, които пътуват до Турция. Досега не са казвали да е било трудно намирането му. Понеже има трайност само 14 дни,а става сироп от 100мл., а ни е пием по 2мл. вечер (много дълго стана), та аз нося шишето с прахчето в аптека и си плащам да  разделят сухото вещество на 4 части. Така го разтварям поетапно и ми отива за по-дълго време. Ако не намериш начин да го доставиш, ще питам дали някой скоро ще пътува. Но за съжаление не мога да съм сигурна кога ще стане. Пиши на ЛС.

# 149
Здравейте, мами. Имам момченце на 45 дена, което се роди с хидронефроза /открита по време на бремеността/. Сега започваме ходенето по мъките с изследвания и консултации. Предстои ни микционна цистография. Можете ли да ми дадете информация как се прави тя на такова малко дете и за един ден ли ще му я направят ?

Общи условия

Активация на акаунт