Проблеми с бъбреците и пикочните пътища-7

• 58 254
  • 247
  •   1
Отговори
# 225
Добра вечер момичета и аз да се включа пак със закъснение
И ние бяхме с аномалии на бъбречетата и с рефлюкс двустранно и бактериална инфекция и не се разбра за всичко това докато не стана на 7 мес детето До тогава нямаше температура ,после направи и трима доктора ми казваха че има ангина или било от зъбчетата докато не се получи абцес на бъбрека
ciji  Успех утре Ние също имаме преглед утре и после ще видим накъде ще я захванем

# 226
Здравейте  всички.Върнахме се от София . Много съм обнадеждена от прегледа .Доктор Русева и доктор Гайдаров са много мили хора .Казаха да изчакаме 5-6 месеца и да повторим снимките за да видим накъде вървят нещата ,ако е по зле ще предприемем веднага нещо ,но ако е по добре може да се изчака и да пие пиелосептил.Всеки месец трябва да пущаме една обикновена и една стерилна урина ,на всеки три месеца  и кръвна картина.Ако има нещо пак ще им се обадя.Казаха ми и че има още един начин да се направи безкръвна операция,но това лекарство което се вкарва в уретера го няма в България.така че ние през следващите няколко месеца ще се опитаме да го намерим и ако нещата се влошат  да сме готови.
благодаря на всички Ви за подкрепата и ви желая и при вас нещата да вървят добре
Мартисън, д-р Русева ме пита  от къде съм разбрала за нея .аз и обясних ,че има много доволни майки и че и от вас съм чувала за нея а тя се усмихна и каза че марти и той има много проблеми

# 227
ciji , много се радвам че прегледа е минал добре, и че има възможност да се размине и операцията. Пускай редовно стерилана и обикновена урина. Така ще можете да реагирате на време ако се появи бактериална инфекция.
Пожелаваме ви успех .

# 228
ciji, радвам се за хубавите новини! Успех за напред!  Hug

# 229
ciji  Много се зарадвах на добрите резултати Браво
Ако можеш да поясниш за каква точно операция безкръвна  става въпрос точно За рефлюкса или нещо друго Ние също сме от Варна Искам да си отида през първата седмица на септември за да извадя здравна карта на детето ,а после международна Момичетата от испанската тема ме посъветваха да си извадя такава Ако някой знае нещо за тези карти по подробно да ми пише Ще съм ви благодарна

# 230
  • в мъжки прегръдки
Ciji, радвам се че всичко е минало нормално на прегледа.
Каква е тази безкръвна операция? И аз не съм чувала за нея? Може би защото при нас е нямало начин нещата да вървят безкръвно. Д-р Русева не пита ли кога ще ходим? Защото трябва да ходим скоро да правим пак изследвания, но аз още не съм се разбрала с тях. Тя разказа ли ти Марти с какви проблеми беше и как още ги оправяме? Най-много ме е яд че заради безотговорността на личната лекарка толкова много се забавихме във времето. Дано се оправи Марти че няма да си простя ако заради доверието ми в лекарите не се оправи и не спасим бъбреците. Затова и бях толкова настоятелна да отидете на преглед. Дано да не се налага операция и да се оправи детенце. Моето мнение е че можеш спокойно да имаш доверие на тези лекари. Успех.

# 231
Здравейте, майчета. Някой може ли да ми каже мнение за доц. Близнакова във Варна, защото идната седмица влизаме в терапевтична болница при нея. На моят син тя му откри задръжка на урина в левия бъбрек/хидронефроза/, като той нямаше никакви признаци и дори не ми боледува често вече е на 7 години, а отидохме на преглед при нея профилактично, защото на мен ми откриха ХБН/ хронична бъбречна недостатъчност/ и като дете съм оперирана за ВУР, а на 22години съм оперирана за стеноза на уретрата, безкръвно.Когато беше на три годинки пак го бях водила така профилактично, но тогава му нямаше нищо, а сега се появи.
А относно безкръвната операция правена ми е в Пирогов от д-р Доросиев/сина/, и не е изобщо страшна два часа след операцията бях на крака и дори ходих да пия чай в кафето, а на втория ден след операцията ме изписаха.
Успех на всички и дано децата ни оздравеят и да са щастливи.  bouquet

# 232
На малката й правиха операция за стеноза на уретрата в Пирогов, но никой не ми спомена за възможност-безкръвна операция.
CiJi и аз се радвам за вас, дано всичко се оправи.
Когато направи Ивайла пиелонефрит ни пратиха от Разград направо при доц. Близнакова във Варна. Мнението ми за нея е противоречиво. Направи ни всички изследвания, венозна урография и микционна цистография. Установи ВУР. Така или иначе ако няма нищо лошо тя ще излекува детенцето, а ако има нещо по-сложно праща пациентите си в София при доц. Кюркчиева.

# 233
Предполагам, че при малките момиченца не може безкръвна операция, но не съм запозната и може би зависи от много неща. На мен ми правиха безкръвна за стеноза на уретрата, но на 22 год.Благодаря за мнението и аз в момента съм с противоречиво мнение.

# 234
Здравейте, майчета. Някой може ли да ми каже мнение за доц. Близнакова във Варна, защото идната седмица влизаме в терапевтична болница при нея. ...
И аз съм от Варна, два пъти сме изкарали пиелонефрит и сме лежали в терапията. За доц.Близнакова - мисля че си разбира от работата, но когато положението е по-сериозно /за операция/ изпраща в София. Проблема при нея е че като човек е ... доста груба и пряма и не обяснява много, много ... не обича да я разпитваш.
В началото на септември и ние ще ходим за контролна микционна и се надявам да се изясни положението при нас, дали ще я оперират или не, това чакане допълнително ме изнервя. Овен всичко останало педиатърката ми взе да ми прави номера и всеки месец ми се суети за направления за урина - според нея нямало нужда  #Cussing out #2gunfire Ще бъдем в правителствена, стискайте палци всичко да мине добре и да е намалял рефлукса /ако е възможно/  Praynig
Поздрави

# 235
Благодаря за отговорите. Ще постъпим при Близнакова, надявам се , че мога да й се доверя. Още повече се надявам всичко да е наред и да сме хванали нещата от рано, т.к ние нямаме никакви симптоми нито температура, нито някакви оплаквания, а го заведох за мое успокоение, защото на мен ми откриха ХБН и реших да го изследвам за всеки случай да не би да съм му предала нещо, както и се оказа, и така разбрахме за проблема. Успех на всички.Ако мога да помогна с нещо пишете.

# 236
Герда, и на нас ни предстои контролна МЦ ноември месец и съм максимално изнервена. Искрено се надявам с вас всичко да е наред. Ние ще я правим в Пирогов. И личната на Ивайла не иска да й пуска урина и вече ми писна да се разправям. Тя ми каза, че стерилна урина се пускала през 3 месеца(т.е. безплатна), ако искам всеки месец да си я пускам сама. Аман вече оперирано дете, а не може да има проследяващи изследвания, егати държавата, егати чудото.

# 237
здравейте отново , мартисън доктор русева нищо не каза повече за вас , а колкото до доцент Близнакова ние също сме от варна и лежахме при нея .моето мнение е същото ,че тя много много не говори докато не е сигурна (но трябва да ви кажа че много от лекарите не я харесват имам познати такива) затова е хубаво това което тя ви каже да се потвърди и от още някой друг специалист .

колкото до безкръвната операция д-р гайдаров обясни че се вкарва "тефлон " една капка която се капва под уретера и така му помага да не връща урина нагоре  

# 238
Герда, и на нас ни предстои контролна МЦ ноември месец и съм максимално изнервена. Искрено се надявам с вас всичко да е наред. Ние ще я правим в Пирогов. И личната на Ивайла не иска да й пуска урина и вече ми писна да се разправям. Тя ми каза, че стерилна урина се пускала през 3 месеца(т.е. безплатна), ако искам всеки месец да си я пускам сама. Аман вече оперирано дете, а не може да има проследяващи изследвания, егати държавата, егати чудото.
тоничка съжалявам за това ,на мен ми казаха че със епикризата личната може да пуща всеки месец урина  ,така че попитай и някой друг лекар как стоят нещата със направленията  и си търси правата .
успех

# 239
здравейте пак , получих лично съобщение ,но го изтрих без да искам. дори не разбрах от кого е .съжалявам ако може  пратете го отново

Общи условия

Активация на акаунт