Отговори
# 45

Честита половин годинка на бебе Стефан на мама mama-shushi, бебе Христиан на мама Rimini, бебе Ева на мама macko, бебе Георги на мама Magesta, бебе Никол на мама Jenito, бебе Радина на мама Jinjer, бебе Мартин на мама jap4e, бебе Павел на мама kriska_kriska, бебе Никола на мама ger4e, бебе Лора на мама elen_ka, бебе Дария на мама Daria!
- нека тези малчугани,растат винаги засмяни!

Та значи и аз на Лорка няма да и слагам никакви мазнини в пюретата.Досега винаги съм й ги правила натюр и така ще продължа.За спане и тя спи само на пеленка,та ако върне да не нацапа чаршафчето,пелената по лесно се пере.И ако нищо не слагам на количката при повдигането й на втора степен нищо няма да й стане.

Шолио,благодаря ти за цитата,много ми помогна,май и аз трябва да си купя книга за бебета.
Нет-че,голям късмет сте извадили.

А ето това издирвах много дни и една мацка ми помогна,нека да дадем по едно гласче и помогне за повече детски усмивки.:
"Няма спор - децата ни имат нужда от игри. Какво трябва да направят възрастните, за да им ги осигурят? Да създадат достатъчно детски площадки, където наследниците им да играят необезпокоявани и в бесопасност. Има места, където големите са си свършили работата - там децата се чувстват добре. Ако около вас има такива детски площадки - пишете ни и изпратете снимка. Така вие ще станете участници в рубриката ни "По следите на изчезналите площадки", а останалите може да се заразят от положителния пример и да го последват. Изпращайте писмата си на познатия ви адрес или на e-mail: mbebe@techno-link.com"

Целувки за всички от мен и Лорка

# 46
  • Варна
ние отдавна ресто не връщаме,колкото и да се въртим след ядене.само като се оригнем може малко да си поплювнем  Laughing
краве масло и сирене (попарка) четох в една таблица - след 7ми месец  newsm78
за клатенето- и ние сме така,а като е по корем направо си танцува  newsm44 - гимнастика си правят децата,като с ритането. няма поводи за притеснение  Naughty в наши дни много рядко боледуват децата от рахит - или трябва да е родено с него или да е недохранено. така че спокойно Wink

честита половин година !!!  

и подобно на предното предложение: "Времето толкова бързо лети - ДЕКЕМВРИйчето годинката преполови."

снимките са много сладки! подозирам че Жижо и Алекс ще станат добри приятели  Wink  bouquet

# 47
  • София
И пак да питам - някой нещо да знае за Дивна самка?

Дивна самка няма интернет. Надявам се скоро пак да е тук, че липсата й е повече от осезаема.

Все забравям да питам - вие давате ли редовно онези капки с витамин Д. Аз редовно ги забравям, дали може да има последствия това newsm78 (та и за това да взема да се притеснявам, че не ми стигат тея обриви).

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 12:13 от pontes

# 48
  • Варна
уф то и аз ги забравям,даже не помня кога давах последно  Embarassed
но педи ми каза че след като излизаме всеки ден на слънце,няма проблеми  Peace

# 49
Все забравям да питам - вие давате ли редовно онези капки с витамин Д. Аз редовно ги забравям, дали може да има последствия това newsm78 (та и за това да взема да се притеснявам, че не ми стигат тея обриви).
Добър ден ! Понтес,не се тревожи поне за капките- през лятото не е никак фатално да се позабравят ден-два, все пак сме почти всеки ден на разходка навън. Капките са просто за профилактика.
А за очерталото се проблемно захранване и обривите, ако желаеш мога да ти дам телефона, ако го нямаш, на една доцентка по алергиите. Педи да ти даде талонче и може да се консултираш с нея.
За сиренцето- мисля първо да вкарам сега месенцето и жълтък в манджичките и след около 1/2 месец или действително към 7-мия да вкарам и сиренцето. Дори към 8-мия трябва да се изяжда по 150 гр. за деня !
Вали- не вали, ние излизаме, ще се моткаме по задачи.
Хайде лек ден !

# 50
Niki    bouquet  Super si Hug
Izvinete, 4e pi6a na latinica, no sum v Ruse i tuk niama kirilica na PC  Confused
V tazi vruzka ima li niakoia mama ot Ruse, koiato iska da se vidim, ste mi bude mnogo priatno  Flutter Molia pi6ete LS  Hug Tuk sme do petuk ve4erta  Party

# 51
Какво направихте вие бе, кога изписахте 3 страници  doh

di_, maiche е от Русе.

Аз слагам зехтин в пюрето, така ми каза лекаря. Знам, че зехтина помага за усвояването на мастно-разтворимите витамини в пюрето. Но в програмата пише също да го приготвям с лимон и целина.......е, те ще почакат. Пюрето става по-вкусно със зехтин, както писах вече, имам проблем с даването на зеленчуците. Алекс стиска устнички и върти глава, изяжда няколко лъжички и край, после реве, та се къса.  Sad Да видим кой ще надделее, ако се е метнал на мен, само сладко ще яде.  Simple Smile Купувам биологични плодове и зеленчуци. На Родос има много малко пюрета, няма разнообразие, но това е защото масово се дават домашно приготвените.
Иначе жълтък и риба след 10-и месец, а сирене 7-8ми месец.
Аз не съм давала витамин Д, тук изобщо не се дават такива работи на бебетата, но това предполагам е защото си имаме слънце в изобилие.
pontes, що не пробваш с оризова кашичка?

# 52
  • София
pontes аз до момента въобще не съм давала на бебка витамин Д - попрочетох разни статиики из нета и реших, че няма да си тъпча детето излишно с химии - до момента няма признаци на рахит, въпреки главоломното наддаване - роди се 3 кг и на 5 месеца си утрои килограмите  Shocked! Ако не се лъжа в сайта на Биберон имаше хубава статия за рахита при бебетата - ако имаш време потърси я!
А ти готови пюрета ли даваш? Ако е така, да не би бебо да реагира на някоя от другите съставки на пюрето?

А сега да дам малко акъл  Laughing - купете си столчета за хранене - няма да препоръчвам марка и модел, защото избора е според вашия вкус и финансови възможности. С баткото ползвах такова столче и ми беше много удобно - просто той си знаеше, че това е мястото за хранене, а дори да се изцапа то се почиства много лесно. Ползвали сме го до почти 3 годишна възраст. Сега горе-долу ви  е лесно, защото бебоците не са много подвижни, но като започнат да ходят, ще трябва да ги гоните с лъжицата из цялата къща! Crazy

# 53
Привет мами Hug
хайде и ние да се отчетем в новата, супер готина темичка Grinning
такааа.....
За попарата - аз твърдо ще я започна при навършени 7 месеца - сухарче, сиренце (обезсолено), масълце и чайче, т.е. сиренцето го започвам от 7-мия месец
За капките Вигантол - това е задача на мъжа ми hahaha....разбрахме се, че аз ще кърмя, а той ще се грижи Елена всеки ден да пие поо 2 капки вигантол, че аз почти винаги го забравях newsm78 и така проблема бе решен bowuu
За захранването - започнах с варен картоф, който аз си го варях. така три дни само картофче, после й дадох готово пюре от картоф+тиква - пак 3 дни, след това картоф+тиква+морков...и така докато не въведох всички зеленчуци. За обяд яден цяла порция зеленчуково пюре + 1/4 жълтък пред ден. Чакам да ни мине Хепатитната ваксина и ще въведа и месцето Peace След обяд папкаме безмлечни каши направени с кърма Peace. Е това е за сега...повече като пораснем Joy
За мятането на главичката - и Елена я мяташе преди 2 месеца и наистина се оказа, че и липсва витамин Д, педи ни увеличи капките на 3 и наистина спря. Сега вече отново сме на 2, а от следващия месец каза, че може би ще ги намали и на 1 Peace
За възглавничката - спим без нея Grinning

Хайде сега и аз да питам:
1. ходихте ли на ортопед преди да сложите бебоците да сядат?

# 54
# 55
Привет мами Hug
хайде и ние да се отчетем в новата, супер готина темичка Grinning
такааа.....
За попарата - аз твърдо ще я започна при навършени 7 месеца - сухарче, сиренце (обезсолено), масълце и чайче, т.е. сиренцето го започвам от 7-мия месец
За капките Вигантол - това е задача на мъжа ми hahaha....разбрахме се, че аз ще кърмя, а той ще се грижи Елена всеки ден да пие поо 2 капки вигантол, че аз почти винаги го забравях newsm78 и така проблема бе решен bowuu
За захранването - започнах с варен картоф, който аз си го варях. така три дни само картофче, после й дадох готово пюре от картоф+тиква - пак 3 дни, след това картоф+тиква+морков...и така докато не въведох всички зеленчуци. За обяд яден цяла порция зеленчуково пюре + 1/4 жълтък пред ден. Чакам да ни мине Хепатитната ваксина и ще въведа и месцето Peace След обяд папкаме безмлечни каши направени с кърма Peace. Е това е за сега...повече като пораснем Joy
За мятането на главичката - и Елена я мяташе преди 2 месеца и наистина се оказа, че и липсва витамин Д, педи ни увеличи капките на 3 и наистина спря. Сега вече отново сме на 2, а от следващия месец каза, че може би ще ги намали и на 1 Peace
За възглавничката - спим без нея Grinning

Ние ходихме към 3-тия месец.
Каза преди 6м да не го слагаме да сяда. Аз от една седмица съвсе по малко заняколко секунди го слагам седнал. Бабите ни са ни подпирали между възглавници.  Shocked Mr. Green

# 56
Привет и от нас!  bouquet

# 57
навре се в мен и спим в братска прегръдка newsm46

то май вече и с мъжът ми сме като брат и сестра..... Joy Joy Joy

# 58
  • Русе
Здравейте,момичета!
Преди два дни й купихме на Елито столче за хранене Cangaroo Sweety.За сега я слагам в полулегналата позиция на облекалката.Ето й снимчица.

За възглавничката - ползваме такава от раждането й.
За вигантола  - и аз го забравям.Давам като се сетя.
di_ ,днес няма да излизам,че е много ветровито.Утре,ако е хубаво времето да се срещнем .GSM ми е 0896919190.

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 15:07 от maiche

# 59

[/quote]

Е,хайде и аз да се запиша!
Благодаря на Никки за темичката!   bouquet

Ходихме на ортопед когато беше на 4 мес да я изследва за дисплазия на тазобедрените ставички (профилактично) и докторът каза да я слагам седнала от 5 мес и в проходилка на 6 мес! но това е по новата (вносна) школа,защото свекър ми е също ортопед и не е съгласен със сядането преди 6 мес!
Аз я слагам седнала за по няколко минутки,но тя не иска...предпочита правичка да я
придържам!

maiche ,доволна ли си от столчето? И аз мисля да и взема този модел та да ти чуя мнението!

Общи условия

Активация на акаунт