Отговори
# 75
Я вижте в коя тема сме влязли :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176116.740
 Joy Joy Joy
То заглавието ни вярно си го бива  Grinning
Ама не се кахърете много  ....  Sly fiuuuuuu .... тя тази тема е от най-смислените  Wink

# 76
  • София
 Joy Joy Joy
Ама не се кахърете много  ....  Sly fiuuuuuu .... тя тази тема е от най-смислените  Wink

Joy Влязохме в историята. Сиреч в Клюкарника...
Magesta, добре си ги наредила Mr. Green И аз наскоро си мислех, че някои форумки направо се чудя защо не си сменят форума, щом като толкова ги дразнят думичките мама, тати, бебо и се изприщват когато някоя майка на едномесечно бебе пише за бебето си в мн.ч.

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 17:22 от pontes

# 77
Минавам само да ви кажа, че заглавието на темата ви е супер - цял ден се хиля, като го видя, даже почнах и на детето да го припявам  Mr. Green

# 78
 Joy Joy Joy
... че даже и анче-мамче са изтепосали като пример Wink
но се посмях царски- те тези като им гледам цифрата на изказванията са яко форусмки изтрещялки ...

# 79

ЛУк??  Shocked

не е и рано за лучеца? newsm78

Абе не съм много сигурна, много ли е рано? Ама гледах 1 пюре на Sunval за над 6 месеца и имаше лук. Добре де, къде да прочета кое от кога може да се дава. Вие от къде четете?

И аз слагам малко лук в пюрето  chef

# 80
ами то и в готовите пюрета има лук значи можееее

# 81
Здравейте,
понтес, много съжалявам, че така се е получило пак с Алексис. Освен да пробваш с каша или домашно пюре от картоф или да се консултираш с алерголог. Вики засега приема добре кашата, даже на 2-я ден вече не й се муси. След нея и аз мисля тиква да дам.
Столче за хранене са ни подарили ето такова. Мисля, че има всичко необходимо, но не сме го ползвали все още  и не знам колко струва.
mutsanka, много жално ми стана за мъничето, дано й мине бързо и нямате вече такива инциденти  Praynig
Хайде сега и аз да питам:
1. ходихте ли на ортопед преди да сложите бебоците да сядат?
Аз не я слагам да сяда, нито я дърпам, чакам сама да го направи като са й готови мускулите и гръбнака. Така каза и ортопеда, а и каза, че няма нужда да ходим 6-я месец, колкото и да напирах Simple Smile Може би като се пусне да прохожда, ще видим.
Витамин Д умишлено не давам всеки ден, поради лошите последици от евентуално предозиране, но все пак давам и то по 1 капка.
За мятането на главичката - и Елена я мяташе преди 2 месеца и наистина се оказа, че и липсва витамин Д, педи ни увеличи капките на 3 и наистина спря. Сега вече отново сме на 2, а от следващия месец каза, че може би ще ги намали и на 1 Peace
Диде, как го установиха това, с изследване на  витамин Д ли?
А ето ни при 6-месечните: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135104&photo=9
 Hug

# 82
и аз мисля че лук може

# 83
  • София
tini - mini, много ти е сладко бебката!!! а каква торта само. малееее,  да можеше и тя да хапне, не да я кара само на каша.
а като видях снимката и на гърнето, се сетих да питам - това упражнение от кога се почва? newsm78
еси, кажи какво яде инес днес???

# 84
  • Бургас
Лелееее сериозно съм се замислила да изиграя една "Пеперуда", ама против дъжд  Laughing ама какво правите вие, направо ме ошашкахте днес, деца нямате ли за гледане    newsm62  Хм ако така продължава това време    umbrella ще взема да пиша на модераторите да ме вземат на хонорар при тях, щото последните дни май само теми правя smile3521

Понтес анкетката лесно се вмъква  newsm10, пък и една задачка повече.....не ми е нанагорнище, най-накрая само таткото да не ми сложи катинар на компа и да ме таксува като интернет зала rotfImao Няма проблем, давате предложения за анкета и я пускам.

За маслото и зехтина нямам нищо против да се дават, но на по късен етап, когато детето е захранено с повече продукти. Нали сега правя пюретата за да опитва детето нови вкусове, а не за да се наяжда с тях т.е. готвя за да го запознавам с храните, а не за да му ги правя вкусни. За това и подправки не слагам.

Аз още от първия ден, в който почнах да захранвам Петър т.е. от преди 4 дни го слагам да яде в столчето за хранене. Препорчвам това на всички мами, просто искам Петър да свикне, че там се яде. Не мога да разбера защо си създавате проблеми с пране на дамаски, кошници, и т.н. когато всички столчета за хранене се почистват толкова лесно. Нашето е от по-големия размер на дървените дето после стават на столче и масичка и след хранене минавам само с една мокра кърпичка и готово.

Витамин Д и аз напоследък много го забравям  newsm78 но и без това по цял ден сме навън на слънце и не мисля, че е необходимо вече толкова.

А за въртенето на главата на бебчетата някой по преди беше писал, че така се приспивали, защото им се завивал свят. Незнам до колко е вярно. Петър не си върти главата.

Аз съм много доволна от мястото къдете живея в Бургас при все, че се намира на едно от най-големите кръстовища и е доста шумно и прашно. Казвам това по повод пуснатото съобщение от Ина_нк. Само около нашия блок има три озеленени градинки с катерушки, люлки, пързалки, пясък, където е тихо и спокойно, и където децата на воля могат да играят. Незнам как така Общината решиха точно при нас да влеят малко пари, но стана много красиво и приятно за живеене. Целия район го освежиха, смениха плочките, сложиха нови пейки, озелениха го, абе стана супер и аз с удоволствие ще пратя снимки.

# 85
алексче, не знам кога се почва това упражнение, т.е. всеки различно започва, но скоро четох ей тук и според някои теории 6 месеца е вече късно  #Crazy
Аз ще пробвам, пък ще видим какво ще излезе. А вие как и кога смятате да учите вашите дечица на гърне?

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 20:22 от tini-mini

# 86
  • София
tini-mini, теориите за естествената бебешка хигиена според мен са доста крайни newsm78
не знам дали сте чели в Бъдещи и настоящи майки и по разни други места, има един татко, който пише редовно и агитира за ЕБХ. та неговата жена е родила в къщи само в негово присътвие ( включително беше сложил снимка на новороденото си бебе с непрерязана пъпна връв и плацента в една тава от мусака  Shocked ), бебето им е научено да пишка в гърне от първия месец и така. та затова аз съм малко по - скептично настроена за ебх.
и в тая връзка, не мисля, че сме закъснели с гърнето.

# 87
  • Vaudreuil Canada
Честито полугодие на най-продуктивната дата от декември.
А ето ни при 6-месечните
Много сте готини с тази прическа.
ама какво правите вие, направо ме ошашкахте днес, деца нямате ли за гледане  
Ники, като видях, че сме вече на пета страница и реших, че голям спам е паднал - ама като прочетох никой не спами - само дето интереса към темата е голям. Сигурно се дължи на хубавата темичка Simple Smile

# 88
дъщеря ми я почнахме от 7-ми месец някъде на гърне, ама да си призная свекито беше много търпелива. Слагаше я на на 1 час да седи по 10-15 мин колкото издържи.и след около 2-3 месеца се научи да си казва, но тя проходи на 9 месеца и  говореше по малко - това го отдавам на живота в студентско общежитие и контакта с много хора. На година и 2 месеца я пуснах на ясла и нямаха проблеми с нея, тя също - беше и много приятно с повече деца

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 21:04 от aspasia

# 89
Аз не слагам Венета още в столчето за хранене, защото много мажем всичко, а то ми е от онези дървените, дето после стават и на масичка със столче, но самото столче е от плат.
Венета вече седи сама. Аз не съм я  насилвала, просто почна да се подпира на ръчичка и да си сяда сама. Първо в количката и аз реших, че там й е по-лесно и си се държи отстрани, но сега го прави и на леглото. Баткото почна да седи сам около две седмици по-късно.
За гърнето да споделя моя опит - баткото го издържах още преди да е навършил 6 месеца - за акането. След това и на гърне сядаше, но докато стана на годинка. После отказваше изобщо да вижда гърнето.  На годинка и половина се опитах да му махна памперса - пълен неуспех - гледах от братовчедка ми, която отглеждаше момиченце и успя.  Отказах се и си изкарахме зимата с памперс. Като стана на две години тръгна на детска градина, където бяха доста нагли и ми казаха, че като го науча без памперс тогава и те ще го държат там без памперс. С други думи не искаха да ми съдействат, а аз как да го уча като по цял ден е при тях?  Същото лято махнахме памперса, но се случваше да се напишква.  На две и половина почна да казва за акането, а малко по-късно и за пикането. Всичко си зависи от детето. Нощния памперс сега го борим!

Общи условия

Активация на акаунт