Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са процедурите за получаване на болничен след раждане в България?
Какви са процедурите за промяна на фамилия и адрес след раждане в България?
Какви са сроковете за изплащане на болнични в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са процедурите за получаване на болничен след раждане в България?
След раждане в България, болничният се издава за 42 дни и се взема от болницата. В случай на пренос, след раждането се издава болничен за разликата в дните. НОИ изплаща парите за болничния от 30 до 50 дни след като болничният е при тях. Парите се превеждат в рамките на 30-дневен срок, като обезщетението за един ден се умножава по броя на работните дни в съответния месец. Останалата част се изплаща следващия месец.
-
Какви са процедурите за промяна на фамилия и адрес след раждане в България?
-
Какви са сроковете за изплащане на болнични в България?
НОИ изплаща обезщетенията за болнични в рамките на 30 до 50 дни след получаване на необходимите документи. Обезщетението се изчислява въз основа на броя отработени дни през месеца, предхождащ началото на болничния, и се превежда в рамките на 30-дневен срок. Останалата сума се изплаща следващия месец.
-
Какви са перспективите за раждане?
-
Как мога да се запиша в болница за раждане?
Честити бебоци на всички новопоявили се мами тези дни. Много много щастие и за тях и за мъничетата .
!
едното само е на гръцки.
Моите тегоби с кърменето и те продължават.. цедя по около 60мл общо от двете на хранене, уж й стига, само веднъж се е налагало вчера да и давам АМ. Пълним памперса доволно, значи съм спокойна. Но кърмата не се увеличава, макар че си поспивам доста, пък и гледам да съм спокойна. Дори обратно, леко намалява. Дано да е временно. aani, за бучките, оправяй ги бързо, че да не стане лошо. Аз си правя горещ душ на цялата гърда, после на ръка 'отпушвам', демек стискам ареолата, както акушерките ме стискаха, силно, до болка, да ми изскочат очите чак. После се почва едно масажно изстискване - от основата към зърното,бавничко и търпеливо. Работи
Ох, намерил се кой да ти дава съвети за кърменето 
Хайде пак мерси за ЦРУ-то и извинете 
Е, все някоя трябва и да е последна 

.