Втори път не бих ....

• 74 442
  • 533
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм много доволна от нашия апартамент, вече от една година сме тук и нямам никакви забележки към изпълнението и идеите, само някои мои пропуски. Да, в началото имахме дребни проблеми, предимно с доставката на мебели, но това е почти неизбежно. Иначе какъв съвет бих дала?

1. Задължителна консултация с архитект, специалист по вътрешен дизайн, и то някой наистина добър - аз го направих и не съжалявам. Не е нужно той да избира всичко, но ти дава насоки и идеи, каквито няма да намериш в списание или от приятелки, просто защото е учил човекът и знае кое е най-добре за твоето жилище и твоите нужди (след като му ги изясниш, разбира се).

2. Концепцията трябва да е ясна от самото начало. Така няма да се налагат преустройства. Тук имам забележка към самата себе си, защото поисках да затворят пространството под стълбището, а сега ще искам да го отворят за килер. Но наистина, човек си променя мнението.

3. Максималното, което можеш да си позволиш и никакво жалене на средства и временни решения. (Всеки според възможностите си, разбира се, не става дума да си купиш диванче за 15 000 евро и да го изплащаш 20 години, а ако имаш възможност да си купиш скъп, естествен паркет, да не правиш компромис с ламинат). Ние инвестирахме максимално в баните, настилките и всичко, което се използва дълго. Доста от мебелите ни са български, но качествени и не съжалявам за тях.

4. Всичко е лесно за почистване и поддръжка, (независимо, че аз не се занимавам с чистенето), като започнеш от ореховия паркет в дневното помещение - (при мен е общо 60 квадрата - кухня, трапезария и хол, както и кът с камина и малък работен кът) и стигнеш до баните с висящи тоалетни и вградени казанчета.

5. И още една грешка, сега се присещам, която ще поправя в следващото ни жилище - отделни детски!!! Децата си растат и не е редно да са заедно, ако можеш да си позволиш всяко да си има стая. Но всичко с времето си. Също така гардеробни! Страшно са удобни. Но това е пак, ако има възможност.

6. Последно, пак грешка, и пак само моя - НЕ ПОИСКАХ КЛИМАТИК, защото четох куп статии колко благоприятства алергиите и какви ли не глупости. Тази седмица, след като се измъчихме от жегата, ще идват да ми монтират климатици навсякъде и всичко ще се покрие в прах и мръсотии... Но аз съм си виновна. В старото ми жилище нямаше климатик, но никога не ми е липсвал, а това е с южно изложение и просто не е търпимо.

7. И най-важното според мен, е да си харесваш жилището и да не се взираш толкова в разни дребни дефекти, каквито винаги има, независимо колко си платил за дизайн.

Момичета, сори за офтопика, но сега се присетих. Дайте ми съвет откъде да си взема някакъв по-ексцентричен стол за компютъра? Вече година не мога да се спра на нищо, което да се върже на белия ми кожен диван и мебелите венге. Искам да е или бяла кожа, или нещо в червено и да не изглежда като офис, а някак по-шантаво. Може да ми пишете и на лични.

# 316
  • В сърцето на любимите мъже!
Имам хладилник Горение на  2 години и с удоволствие, и чиста съвест бих го изхвърлила на минутата  Sick
Но ми е подарък от баща ми и това ме спира  Rolling Eyes

Абе да ви кажа и аз имам хладилник на Горение и е супер. Вече 4 години работи перфектно, тотално го претъпквам, както и фризера отдолу и редовно слагам топли неща вътре, че не ми се чакат да изстиват. Освен това е местен два пъти в различни къщи. Работи перфектно. Единственото нещо дето не му е наред е една драскотина на вратата от някакъв магнит за хладилници, защото е иноксов и се вижда... Иначе .... бих го препоръчала, макар че като ви чета, явно и аз съм от късметлиите!

# 317
  • България-Швейцария
Моят хладилник е Conegliano, също доста оплювана марка, но засега (май близо 7 г. стават) не се оплаквам, добре работи. Това при положение, че го купих точно като котка в чувал, само по външен вид, хич и не гледах технически параметри. Струваше и маса пари де, остава й проблем да ми е направил Rolling Eyes.

Днес след бърза обиколка на 2 шоурума установих също така, че след като вече си се обзавел, изобщо не трябва да ходиш по такива места. Направо ми се прииска да изкъртя и двете бани и наново ooooh!

# 318
Е, стига де, Катрин, аз пък не се дразня от шоуруми, черпя идеи за следващия ремонт или жилище (както дойде)

# 319
# 320
Направих гоУема простотия, че като източиха заради нас парната инсталация (обща за два входа), не си сложихме спирателни кранове на всички радиатори. Отде толкова много акъл, че даже и да не сменя единия радиатор, поне няма да ми пречат врътките.  ooooh!

# 321
  • София
За първи път изчитам от край до край тема от 17 страници - поради което все още не спя  Embarassed Flutter

Освен, че си затвърдих мнението за ксения  Mr. Green , разбрах, че не съм сама в грешките си  Rolling Eyes

Като най-голяма грешка отчитам, че вече 2-ра баня обзавеждам без да намеря дизайнер/архитект или както там е правилно да го наричам - който да ми помогне в това.  ooooh!

Всичко в сегашната ми /никак не евтина/ баня е грешка - светлите плочки, това че послушах братовчед си, че не ми трябва тоалетна с вградено казанче, продавачката - да си купя корито за душ-кабината, вместо да ми го изградят, баща си - за марката бойлер - Дипломат /вместо Стибел Елтрон както аз смятах/. Кофтия майстор, кофти разположените неща из банята... и изобщо много ми се ще да имам някой друг излишен лев, да разруша всичко и да го направя на ново.

Останалата част на апартамента е консултирана с дизайнер/архитект и си ми харесва.

При повече време и средстава бих сложила паркет, вместо ламинат, но това са бели кахъри.

М/у другото кухнята ми е венге и изобщо не се цапа - вярно е, че почти не се готви в нея, но наистина няма отпечатъци...

# 322
  • София
Е, момичета, страхотна тема сте направили, чак сега имах време да я прочета... Simple Smile
Много ценни и все верни и практични неща сте казали... Wink

Общо взето в къщи случихме на добри майстори и за оттичането в банята, за латекса и пр.

Това за мебелите венге е абсолютна истина, че събират много прах, но че са ефектни-е факт неоспорим. Grinning
Това, което не бих направила втори път е схемата за отваряне на дограмата.
Като поръчвахме ПВЦ дограма за апартамента през 2002г. един приятел на мъжа ми го беше посъветвал, че е много хубаво 2-та средни прозорци да се отварят на вътре.
В резултат на което, си поставихме трудни за поддържане прозорци. Тези, които са най-трудни за достигане и миене направихме неотваряеми, а тези които и без друго са достъпни- отваряеми.
Сега, като дойде време за миене на прозорците- #2gunfire #2gunfire #2gunfire
ми иде да се гръмна сама, за недомислицата, която сами си направихме, защото освен всичко друго, живеем на прилична височина от 10 етажа и наистина се изискват специални умения за почистване на дограмата... ooooh!

# 323
не бих си купила никога повече кожени дивани. зимата държат студено, лятото ти залепва дупето, ако си с къси панталонки или поличка!
може би по-скъпите дивани от естествена кожа са друга работа, но моят в момента много ме дразни и все го завивам с покривала!

# 324

копче, не те разбрах защо съжаляваш за дограмата, нали като отвориш двата средни, ти остава по вдин краен за миене, кое не е удобно?

иса, ние сложихме ламинат уж за временно, ама май като му дойде момента, пак с ламинат ще го сменим. Оказа се, че нескърцащ естествен паркет, освен може би ако не е залепен за пода, няма. А това ме влудяваше в предишното жилище.

# 325
Това  е детската стая. 
Аууууууууу,това страшно ми хареса,кой е рисувал картинката - във Варна съм и много искам едната стена на хола да е декоративно изрисувана?Ако някой има идея колко струва такова удоволствие и към кого да се обърна - моля помагаите  baby_neutral

# 326
  • Варна
Оказа се, че нескърцащ естествен паркет, освен може би ако не е залепен за пода, няма. А това ме влудяваше в предишното жилище.

Че някой вече слага ли естествен паркет без лепене? Доколкото знам задължително се лепи.

# 327
  • София
Не бих сложила стъклена полица в банята, ако е близо до душа: всяка капчица се превръща в отвратително грозно петно  #Crazy

# 328
  • София
копче, не те разбрах защо съжаляваш за дограмата, нали като отвориш двата средни, ти остава по вдин краен за миене, кое не е удобно?
Неудобството идва от това, че никога напълно не можеш до край да измиеш крайните два прозореца Wink. Винаги остават неизмити ивици и ъгълчета, които после много дразнят. Close Колкото и да се мъчиш и протягаш.... Crazy

# 329
  • Mediterraneo
Оказа се, че нескърцащ естествен паркет, освен може би ако не е залепен за пода, няма. А това ме влудяваше в предишното жилище.

Че някой вече слага ли естествен паркет без лепене? Доколкото знам задължително се лепи.

Лепи се  Peace

Общи условия

Активация на акаунт