Втори път не бих ....

• 74 499
  • 533
  •   1
Отговори
# 345
На мен все ми се струва че мръсотията и по конкретно праха не зависят от настилката newsm78

# 346
  • България-Швейцария
Зависят от мръсния въздух в София, така си мисля аз.
Била съм на гости на приятелка (в швейцарско село), не се беше прибирала от 2 месеца, мъж й не се е счупил да чисти за тоя период, прах имаше доста по-малко, отколкото се натрупва в къщи за няколко дни само.

# 347
А...за това две мнения няма. И друг път съм казвала че откак заживях в София разбрах какво е прах. Във Варна може би заради по чистия въздух или заради по голямата влажност проблемът с валмата прах, появили се за два дни, не съществуваше.
Единственият цяр според мен са килимите. Така и така от праха не може да се избяга, предпочитам да се събира в килима и да бъде опрахосмучен оттам, отколкото да се носи из цялата къща.

# 348
Ламинатът е нещо невероятно яко. Въобще не е кашон. 
Откакто си слагаме зеле в бидон, винаги с парче от ламината го затискаме да не летят зелки. И това ламинатно чудо почти не се е деформирало.  bowuu

# 349
  • Бургас
Ламинатът е нещо невероятно яко. Въобще не е кашон. 
Откакто си слагаме зеле в бидон, винаги с парче от ламината го затискаме да не летят зелки. И това ламинатно чудо почти не се е деформирало.  bowuu

Joy  Joy  Joy

# 350
....

А при нас най-голямата грешка:

Реших да сложа ламинат в детската и спалнята - е, жалко. Следващият път - паркет или дюшеме.

А защо? Аз имам същата идея newsm78

Не си живяла в дом с ламинат,затова имаш тази идея! LaughingНай-общо ще ти кажа-събира ужасно много мръсотия на някакви кълба.И вски ден да чистиш-все не изглежда наистина чисто.Всяка прашинка си личи.Много лесно се наранява-нашият е надраскан целият от прахосмукачката,купихме нова по този повод.Цената не е чак толкова ниска-нашият струваше над 25 лв. на м2,а имаше естествен паркет и по 30 лв.Като цяло мога смело да кажа,че повече ламинат не бих си сложила в къщата,ако ще и без пари да ми го дават.

Да, аз още не съм живяла там, но все пак често минавам да почистя - гадно нещо е ламината. Наистина събира статично електричество и полепва повече прах ( все пак не живеем там и въпреки това) и не на последно място - аз правя разликата в усещането на допир до естествения паркет в хола и ламината в спалните - ами пластмасово си е и това е.Колкото и да се самоубеждавах, че няма да е така. Добре поне, че не купих ламинат за 60лв/м2, а само за около 23-25 Rolling Eyes

# 351
И аз втори път ламинат няма да сложа,най грозното нещо.Но аз съм си виновна исках бързо да стане и това беше най-бързия вариант newsm78В спалните имам дюшеме ,не може да става никаква съпоставка между двата варианта.

# 352
  • София
Колкото повече ви чета,толкова повече се уверявам да не слагам ламинат.Макар че мъжа ми хареса един,който имитира ръчно правено дюшаме и струва 57 лв с монтаж...абе скъпичко струва.И при условие,че държи студено,а новия ни апартамент ще е на 1-ви етаж,значи по-добре да доплатим малко и да сложим паркет Thinking
Що се отнася до прашни кълба,имаме ги и в сегашния апартамент,където сме на паркет и мозайка в коридора.Така като живееш на Стамболийски прахоляка ти е гарантиран,независимо от това колко чистиш...да не говорим за периода,когато цъфтят тополите ooooh!

# 353
  • Тайна, майна
Не бих наела нисък майстор за лята мивка - да му имам стандарта. От един такъв коремът ми все е мокър и кръстът ми окапва. Добре, че купихме миялна, та поне малко олекнаха нещата.

# 354
Не бих наела нисък майстор за лята мивка - да му имам стандарта. От един такъв коремът ми все е мокър и кръстът ми окапва. Добре, че купихме миялна, та поне малко олекнаха нещата.
Joy Joy Joy

# 355
Не само втори, а за хиляден път се убеждавам, че да ядеш, докато четеш свръх интересна тема е невероятно противопоказно - наблъсках се с такива количества храна, че ...ooooh!
 Mr. Green
По темата. Пак ще спомена наклона в банята- съпругът ми в стремежа си да е по- равно и незабележимо така го заравни, че сега след всяко къпане, миене, пране и т.н. процедури в средата на банята се образува малко, сладко вирче, което трябва задължително да се подсушава, а това никак не ми харесва. Чиста загуба на време и нерви. Всеки път.
Не си слагайте светъл мрамор върху кухненският плот - попива като сюнгер и някои петна си остават звинаги най-вече от червени сокове, ръжда,лютеница( някои се чистят с лимонена киселина). Освен това, ако мраморът е и покрай мивката от непрекъснатата влага става една чернилка, дето няма махане с нищо.
Момичета, направо ме отчаяхте с тоз ламиниран паркет.Ние тъкмо сме в ремонт и мислехме да сложим такъв. Сега какво? Трябва да го обмисляме наново.

# 356
за първи път живея в жилище е ламинат, доволна съм. Взехме от евтините варианти с тенденция да до сменяме с естествен, май ще отпадне като проект.

# 357
  • София
И аз мога много малко лоши неща да кажа за ламинирания паркет. Само това, че е 'студен' и не толкова красив.

Иначе моя го мия с вода, не се е надраскал, а дори издържа едно наводнение без проблем - бях сигурна, че ще се надуе. Може би издържа заради препарата, с който ми намазаха всяка част на паркета, когато го монтираха.

# 358
Не само втори, а за хиляден път се убеждавам, че да ядеш, докато четеш свръх интересна тема е невероятно противопоказно - наблъсках се с такива количества храна, че ...ooooh!
 Mr. Green
По темата. Пак ще спомена наклона в банята- съпругът ми в стремежа си да е по- равно и незабележимо така го заравни, че сега след всяко къпане, миене, пране и т.н. процедури в средата на банята се образува малко, сладко вирче, което трябва задължително да се подсушава, а това никак не ми харесва. Чиста загуба на време и нерви. Всеки път.
Не си слагайте светъл мрамор върху кухненският плот - попива като сюнгер и някои петна си остават звинаги най-вече от червени сокове, ръжда,лютеница( някои се чистят с лимонена киселина). Освен това, ако мраморът е и покрай мивката от непрекъснатата влага става една чернилка, дето няма махане с нищо.
Момичета, направо ме отчаяхте с тоз ламиниран паркет.Ние тъкмо сме в ремонт и мислехме да сложим такъв. Сега какво? Трябва да го обмисляме наново.

само да вметна, че МРАМОР изобщо не се слага на кухненски плот - тъмен, светъл, розов - мраморът е мек и неподходящ

# 359
  • у дома
запис, страхотна тема  Peace

ще я изчета цялата и следя с интерес
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт