Втори път не бих ....

• 74 494
  • 533
  •   1
Отговори
# 435
  • Galaxy 13197853088
Ако сега правя ремонта, ще направя специален въздуховод от вън за камината.
Апартамента е идеално уплътнен и когато се пусни ширма започва да излиза пушек от печката и да идват миризми от банята ....
Или трябваше да не го уплътнявам толкоз добре  newsm78

# 436
  • Бургас
Тоест камината и банята ти се вентилират през една шахта, така ли?

# 437
  • Galaxy 13197853088
В отделни коминни тела са. Но когато пусна ширма на макс, няма от къде другаде да влиза въздух в помещенията. Затова започва да пуши камината и да мирише от тоалетната.

# 438
  • ВАРНА
 Labrador и аз имах този проблем с камината.Сега само леко открехвам вратата на хола.По-евтино излиза.
А иначе не бих наела паркетажия само защото е познат на мъжа ми.Такива фуги зейнаха-хамстер да влезе в тях.И то не влажен паркет-дъбов,изсушен.Ама на-пак ще се цикли и фугира.
Бих ходила с нивелир след майсторите,защото след изливането на плочите се оказа ,че има разлика от 10 сантиметра във височината.Сякаш сме в пагода.

# 439
1. Бих си удържала на първоначалното желание настилките в хола-кухня да са в един цвят.
2. Бих се наложила за зелена баня, дори и с цената на много търсене. Бих отделила повече време да си измисля сама дизайна, за да не е така подчинено на стереотипа.
3. Бих употребила повече време за търсене на кухня - имам предвид че поръчах кухнята, без да съм провела докрай търсенето на вградените уреди, което доведе до известни компромиси.

# 440
не бих си избрала кафеникави плочки /лай**н цвят/ за баня. Ужасни са. Мисля, че най-подходящите цветове за банята са тези, които са близки до цвета на водата - синьо, зелено, бяло. Най-лошото е, че аз много  настоявах да са точно в този цвят. Е, поне комбинацията над фриза е с бели плочки, а това оптически прави по-просторна банята. А тя е малка и е със скосен таван. Заряди тези бели плочки направих компромисът с това кафяво.

# 441
Labrador и аз имах този проблем с камината.Сега само леко открехвам вратата на хола.По-евтино излиза.
А иначе не бих наела паркетажия само защото е познат на мъжа ми.Такива фуги зейнаха-хамстер да влезе в тях.И то не влажен паркет-дъбов,изсушен.Ама на-пак ще се цикли и фугира.
Бих ходила с нивелир след майсторите,защото след изливането на плочите се оказа ,че има разлика от 10 сантиметра във височината.Сякаш сме в пагода.

И да направиш дупка за камината, не можеш спря аспиратора да тегли въздух от най-лесното място. А като влиза въздуха макар и през дупка в стената ще ти дига миризмите и пушилката от самата камина..
Решението е леко открехната врата или прозорец, през който да дърпа въздух.

# 442
Много е странно това разминаване в мненията за паркета и ламината. Аз имам паркет в двете спални и ламинат в хола. Еми честно да ви кажа мисля и в нашата спалня да сложа ламинат върху паркета. Паркета вярно е стар, слаган преди найсе години, но го циклихме лакирахме, ами не ми харесва, стои един такъв оранжево-кафяв цвят ужас. Беше се надрал и поизтъркал та решихме да го лакираме пак. Вярвайте ми по-голяма бела не сме си правили в къщата. Като взе да се лющи този лак...лазила съм с часове да го чопля, но няма отърване. И си има фуги и изобщо... А ламината в хола, цвят Избелен дъб, нищо не си личи, минавам с един моп с някакъв препарат и можеш да ядеш на него. Няма фуги, втора година малкия си кара камиона и тротинетка и колички по него, нямам нито драскотина. Явно си зависи от качеството на самия ламинат или паркет. Иначе е невъзможно да има толкова различни мнения.

# 443
  • Galaxy 13197853088
Купи си качествен паркет и след това мисли за ламинат ...
Ламината е еФтиния заместител на паркета. Въобще няма място за сравнение. У нас ламинат има в хола и детската, но на следващия ремонт ще го махна и ще сложа хубав паркет ...

# 444
Ламината е еФтиния заместител на паркета. Въобще няма място за сравнение...
Абсолютно!
Колкото и качествен да е ламината, си остава пластмаса. Не може да стигне комфорта и класата на истинският паркет.

# 445
  • Варна
Не бих си сложила алуминиеви хоризонтални щори. Слава богу, вече се отървах от тях.

# 446
  • Galaxy 13197853088
С какво ги замести?

# 447
Aз мисля да сложа такава щора само на една терасна врата, че умния архитект я е направил на средата на 7м стена..
Иначе от към поддъжка ПЕРДЕТА, скимва ми събирам ги и  в пералнята, след центрофугата направо на релсата, да се самоизгладят и така

# 448
Ламината е еФтиния заместител на паркета. Въобще няма място за сравнение. У нас ламинат има в хола и детската, но на следващия ремонт ще го махна и ще сложа хубав паркет ...

Ламината е добра алтернатива от гледна точка на цена.
Хубавият паркет е над 60 лв. за квадрат, а ламината е 15-20.
Мисля, че всеки би си сложил качествен естествен паркет, но едва ли всеки може да отдели такава сума за подова настилка, аз лично не мога и за това и си се радвам на ламината  Wink

# 449
Не бих сложила отново матирани едноцветни плочки в банята - цветът е светъл и всяка прашинка, всяка точица и стъпка си личи. Колкото и да търкам изглежда едно такова избеляло сякаш не е чистено. Тази баня никога не може да "грейне", стои на капки. Купихме ги такива уж да не се хлъзгат. Ако можех да се върна, бих сложила гланцирани - създават усещане за чистота, блясък.
Не бих сложила ламинат - стои изкуствено, няма я топлината и уюта на паркета. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт