Втори път не бих ....

• 74 543
  • 533
  •   1
Отговори
# 420
А този Емасал,който аз видях беше комбиниран за ламинат и паркет.За същия ли става въпрос?
Благодаря!
Ами  да ти кажа, не  съм обърнала внимание... newsm78.Пише "ламинат".Имаше и някакъв друг препарат на Емсал в същото шише, но за дърво.Купих го от Била

# 421
Аз съм по доволна от Пронтото за ламинат, Емсал ползвах преди това .. Много по лесно се изчисват петната, а у нас има доста с лазещо-ходещото човече
У нас навсякъде е ламинат, доволна съм. Светъл е (бук) не личат много косми и прах. Свекито в хола е тъмен, само след 1 час пак прашасва

# 422
  • София
А този Емасал,който аз видях беше комбиниран за ламинат и паркет.За същия ли става въпрос?
Благодаря!
Ами  да ти кажа, не  съм обърнала внимание... newsm78.Пише "ламинат".Имаше и някакъв друг препарат на Емсал в същото шише, но за дърво.Купих го от Била
Объркала съм се.За паркет и ламинат препарата е на Меглио.В крайна сметка купих на Емсал, защото нещо си още беше написано,което повече ми хареса от това на Меглио.
Благодаря!

# 423
Да бе, архитектите са универсални- ще почнат скоро и хора да лекуват. Laughing
В програмата на Миланския университет може да залягат предмети по дизайн, може да е учил допълнително или преди това дизайн, но архитектурата сама по себе си с дизайна няма просто абсолютно никакви точки на съприкосновение. НИКАКВИ! По-скоро художниците са по-близко, отколкото архитекти. И практиката с дизайн да се занимават архитекти е някакъв абсурд. Хората отиват да си дават парите на някой който разбира от дизайн не повече от тях, та дори и по-малко в някои случаи. Чисто мошенничество!
Яд ме е не че някой яде хляба на дизайнерите. На първо място ме е яд, че правят хората на малоумни. На второ, че България винаги е била и още доста години напред ще си остава страна на абсурдите където никой не се занимава с това което е учил и всеки разбира от всичко.

Няма проблем- гледаш списания и посещаваш изложения и откриваш дизайнерско студио! Joy
22_ра страница. Извините, ако изказването ми изобщо не е в час, но аз запецнах на 6_та.

Ксения, аз съм дизайнер (по образование и по хорариум Laughing) и с ръка на сърцето ти казвам, че не си много в ред.
Как пък го измисли това, че архитектите са някакви едва ли не прости зидари и не трябва да се бъркат на ниво по_високо от хоросан?
Аз да те питам тогава, ти учила ли си изобщо някога история на изкуството (колко часа)? Не забеляза ли случайно, че архитектурата е основна движеща сила за изкуството изобщо? Във всички аспекти.
Нещата не са само черни и бели, разбира се, всичко е комплексно и влияят много фактори, но глобално и исторически погледнато, всякакви нови течения се зараждат първо в архитектурата.
За какво да си говорим по_нататък?

# 424
Определено втори път не бих си сложила ламинат. Колкото пъти го погледна (вече 5 години), толкова пъти се заричам - прилича ми на балатум с този гланц. Надира се, чупят се ръбчета, които на светлия му цвят стоят гадно, като се повреди просто трябва да смениш подовото покритие.
Следващия път ще си сложа дюшеме, по-топло седи, като се повреди се цикли/лакира и всичко е чудесно.

# 425
Ние пък сме с естествен паркет, но ще умра от яд, защото го лакирахме "мат" и сега ми стои точно като дюшеме, някак простее, мисля че щеше да ъде по- добре гланц, но уви късно е вече.

# 426
  • Варна
Ние пък сме с естествен паркет, но ще умра от яд, защото го лакирахме "мат" и сега ми стои точно като дюшеме, някак простее, мисля че щеше да ъде по- добре гланц, но уви късно е вече.

Стига бе, мат е много по-красиво, не се ядосвай Wink Нашият е мат и в двете стаи, виждала съм и гланц, не стои добре на голяма площ - много лъщи, поне според мен Peace

# 427
и аз предпо4итам матово, но ако на теб не ти харесва прециклете и лакирайте пак по ваш вкус.

# 428
  • Бургас

Стига бе, мат е много по-красиво, не се ядосвай Wink Нашият е мат и в двете стаи, виждала съм и гланц, не стои добре на голяма площ - много лъщи, поне според мен Peace

И аз съм за мат. Първо, че гланцът иска повече чистене и второ - пред вратата например или там, където по принцип се минава по-често, се изтърква по-бързо и стои зле.

# 429
Винаги е зависело от лаковото покритие, като качество и производител.
Майка ми искаше мат, по-натурално стои. Матиран ми допадаше и на мен.
Според мен  и гланц е много хубаво, защото някак стои ново.
Дюшеме сякаш било, ами то не е лошо да е дюшеме.

# 430
Чета,чета...и сякаш се отчайвам.доста от грешките които сте споменали , ние май сме ги направили в новия ни апартамент.Първо - избързахме и наредихме ламинат без блока да е изсъхнал добре,все още има много довършителни работи което си е влага.Очаква се надуване.Второ - по настояване на баща ми (който уж ни помага но доста често просто си налага мнението) сложихме моноблок и в двете бани.Грешка.Хем ми стои грубо,хем дето казва CTramel гумената връзка е грозна и седи като една огромна гъсеница....Трето - цветни мивки и тоалетни - оранжеви в едната баня и сини в другата.Някой беше писал че много се личи нацапаното.Сигурно и други неща ще открия,а още не сме се нанесли даже,колко ли разочарования ме чакат....Няма да споменавам че изобщо не исках такъв цвят ламинат (дъб) но баща ми ме обяви за луда като казах че искам Бор Сан Франциско и така и не даде да го купя......
Май ще трябва да чакам парички от тотото и като спечеля да си купя жилище което изцяло сама да си направя,без бащина,съпружеска и прочие намеса.
Абе здраве да е .Другото се преглъща.

# 431
  • Някъде в Европа...
blizna4e , защо не си доволна от цвета на паркета? Питам защото смятаме да слагаме такъв (вратите ни са цвят естествен дъб и затова). На мен ми харесва като гледам плоскостите в магазина, но как ли изглежда на цял под? newsm78 Дали не се виждат много праха и косми например?  newsm78

# 432
  • България-София

И аз съм за мат. Първо, че гланцът иска повече чистене и второ - пред вратата например или там, където по принцип се минава по-често, се изтърква по-бързо и стои зле.
Има и "среден" вариант - сатен. Аз никога не бих сложила гланц - лесно се драска и ако помещението е добре осветено всяка драскотина  "избожда" окото. Сега лакирах със сатен и е ок.

# 433
  • Бургас

Има и "среден" вариант - сатен. Аз никога не бих сложила гланц - лесно се драска и ако помещението е добре осветено всяка драскотина  "избожда" окото. Сега лакирах със сатен и е ок.

Така е. Само да не е гланц!

# 434
blizna4e , защо не си доволна от цвета на паркета? Питам защото смятаме да слагаме такъв (вратите ни са цвят естествен дъб и затова). На мен ми харесва като гледам плоскостите в магазина, но как ли изглежда на цял под? newsm78 Дали не се виждат много праха и косми например?  newsm78

Не че не съм доволна,но много повече ми харесваше светлия,цвят Бор Сан Франциско.По-ми допадаше някак.Иначе повярвай,и дъбът стои прекрасно,няма да сбъркаш ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт