Значи ли че си лоша майка, ако решиш да не кърмиш?

• 18 527
  • 381
  •   1
Отговори
# 45
И според мен Да...
Смятам, че природата е направила избора човека да кърми и така трябва да бъде. Ако една майка избере умишлено и съзнателно да не го прави, тя е лоша поне в едно отношение Simple Smile Не лоша майка като цяло.

добре казано  Peace

# 46
  • София
Честно казано съм изненадана колко много жени отговориха с Да.Въпреки,че прочетох всички постинги,за себе си пак не мога да се убедя,че отговорът е Да.Просто има жени,на които не им харесва да кърмят.И какво-да нямат деца тогава ли,автоматично това ги прави лоши майки ли?!
Хедра,винаги съм харесвала да чета твоите постинги,включително и в тази тема.  bouquet

# 47
Лоша майка е тази, която ЗНАЕ предимствата на кърменето, ИНФОРМИРАНА е за изключителните ползи от него, НАЯСНО е, че по-добро от майчиното мляко за детето й няма, ЗДРАВА Е психически и физически, и въпреки това не желае да кърми. Това автоматично означава, че не желае да даде най-доброто на детето си. Няма как да се съглася, че такава майка е добра, sorry...Те и бащите, и бабите, и гледачките могат да гушкат бебетата, могат да им тикат шишетата с АМ, могат да ги люшкат за приспиване-в тоя случай да питам каква е ролята на майката? Епизодична, навярно...Главната се поема от този, който дава храната, сменя пеленките, и приспива-защото това са основните жизнени потребности на малките човечета...

Като се повдигне темата за ползите от кърменето все се сещам за един епизод на "ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ-кърмачето", в който приятелката на футболиста се изцепи, че понеже искала да даде най-доброто на дъщеричката си Рая, щяла да я храни с АМ, защото кърмата нямала всички ползени и необходими вещества за малкото същество...
съгласна, пл'с че имам познати, които точно така направиха- още след раждането си спряха кърмата нарочно и даваха "най-хубавото" АМ  ooooh!

# 48
Честно казано съм изненадана колко много жени отговориха с Да.Въпреки,че прочетох всички постинги,за себе си пак не мога да се убедя,че отговорът е Да.Просто има жени,на които не им харесва да кърмят.И какво-да нямат деца тогава ли,автоматично това ги прави лоши майки ли?!
Хедра,винаги съм харесвала да чета твоите постинги,включително и в тази тема.  bouquet
И аз така newsm78
 - кърмачки сектантки - не случайно навсякъде из форума наричат така, жените направили подобни крайни изказвания. За мен това е недопустимо Stop Stop

# 49
- кърмачки сектантки - не случайно навсякъде из форума наричат така, жените направили подобни крайни изказвания. За мен това е недопустимо Stop Stop

На мен пък ми е готино да съм сектантка  Mr. Green

# 50

На мен пък ми е готино да съм сектантка  Mr. Green

Ето първата се разкри Mr. Green Mr. Green

# 51
  • София
Не,не,нямах предвид кърмачки-сектантки/никак не го харесвам това определение/.Просто познавам доста жени,добри майки,които не желаеха да кърмят.Затова ме учудват резултатите.Но все пак всеки си е казал мнението Grinning.

# 52
Мен ме кефи - смешно ми е Mr. Green
пък и да разведрим малко темата, че се изпокарахме пак Whistling

# 53
Не бих нарекла лоша майката, която избира умишлено и съзнателно да не кърми по ред егоистични причини.
Може би просто не дотам отдадена, знам ли, но лошо е прекалено крайно.

# 54
Ако няма обстоятелства, които да налагат такова решение, а една майка решава просто така или за да не разваля бюста си или по някаква друга толкова "важна" причина - за мен е странно такова решение. Не бих я нарекла точно "лоша майка", но не гледам с добро око...

# 55
Защо да е лоша майка - жената може да е прекрасна майка във всяко друго отношение, просто да не може да преглътне кърменето. Много зависи от мотивите - при някои жени са много сериозни (напр. преживяно сексуално насилие, психологически проблеми - или дори ужасен предишен опит с кърменето, болки и усещане за неуспех може да се отразят дотолкова зле на човек, че изобщо да не желае дори да опита отново), при други са себични или плод на невежество или заблуда (най-често).

Хедра, newsm10

Единственото, което мога да добавя е - не е никак лесно понякога да се стигне до причините поради които една жена не иска да кърми. Повечето, които не са могли да кърмят не са много радостни от този факт.
Най-лесното е грозно да се нападне някой, особено ако е в уязвима "политически неправилна" позиция. Cry Голяма работа, че няма да бъде разбран #Cussing out ..важното е да е "политически правилен", а ако не е - да мълчи!
В най-добрия случай това е нетолерантност. Не ми се коментират по-тежките случаи.

Мисля, че съвсем открито и спокойно трябва да се говори за тези проблеми или просто начини на мислене на някои жени, без да се вменява чувство за вина у тези, които по една или друга причина не са искали или не са могли да кърмят.
Всяка една от нас има право да споделя каквото и тежи или каквото намира за неприятно, било то секс, бременнност или .....кърмене.

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 14:59 от Ведра

# 56
Aз мисля, че просто по-голяма част от жените нямат достатъчно информация относно кърменето, като се има впредвид неадекватните съвети на повечето педиатри относно ранно захранване, даване на вода, сок и прочие. И аз, ако се бях вслушвала 100 процента в тези съвети досега щях вече сигурно да съм или на ам, или на кисело мляко.
Днес ходихме до ХЕИ във връзка с едно проучване относно адекватното хранене при бебета и малки деца. Като казах, че още кърмя, лекарят възрастен педиатър подхвърли - майка героиня, трябва да те дават по телевизията  Joy.
Щом мен, която кърмя 11 месечното си бебе, трябва да ме дават по телевизията сами съдете какъв е процента на кърмещите майки.
Между другото хемоглобинът на бебка беше 14.1, което е още едно доказателство в полза на кърменето - не и давам все още сок и жълтък.
Та според мен проблема не е толкова в самата майка, колкото в здравните работници и тяхната неадекватност относно проблема.

# 57
Определено са по- добри и съвестни тези майки, които се стараят да дадат най- доброто на детето си. Било то кърмене, грижи, майчина ласка. Ако не кърми, но отдава цялото си внимание и грижи за детето си не смятам, че е лоша майка. Проблема е тогава когато и кърмене, и ласки, и грижи и т.н. са заменени от нещо и от някого. Тогава вече бих казала, че това не е най- добрата майка.

# 58
Айде и аз да бъда крайна , но от другата страна

Ами ако тази майка  обича бебето си повече от всичко на света.За нея то е на първо място във всяко едно отношение,НО  има проблеми с гърдите.А, а??????

Ако целите й гърди са  в буци поради запушени канали и се стигне до оперативна намеса, а ако има кисти и НЕ ТРЯБВА да кърми

Моля ви се, нека да не сме крайни. NaughtyТова за кърменето вече става банално, поне според мен.  Аз не съм кърмила, айде да ми каже сега някой, че не съм добра майка, пък да видите тогава, каква зла мога да бъда Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

В анкетата се пита за майка, която не иска да кърми....  т.е. предполага се, че има възможност, но не го иска.

# 59
  • на село
Не / анкетата е твърде крайна/!

Лоша майка за мен е жената , която изоставя детето си в дом, която го малтретира физически и психически.

Кърменето няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт