Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справяме с чакането през деветия месец на бременността?
Какво представлява "гнездене" и какви са симптомите?
Какви са основните неща, които трябва да приготвим за болницата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справяме с чакането през деветия месец на бременността?
Чакането през деветия месец може да бъде много трудно. Много жени споделят, че изпитват нетърпение и страх от раждането. Някои намират утеха в гледането на филми и сериали, докато други предпочитат да се разходят, въпреки че коремът им е тежък. Важно е да бъдете търпеливи и да се опитате да ангажирате времето си с приятни дейности, които могат да помогнат за разсейване на вниманието и намаляване на стреса.
-
Какво представлява "гнездене" и какви са симптомите?
Симптомът "гнездене" при бременни жени се проявява като желание за почистване и организиране на всичко около тях, особено в подготовка за пристигането на бебето. Въпреки че много бъдещи майки не изпитват този симптом, той е нормална част от бременността за някои. Важно е да намерите баланс между подготовката и почивката, особено през по-късните месеци, за да избегнете физическото натоварване.
-
Какви са основните неща, които трябва да приготвим за болницата?
За болницата е необходимо да се подготвят няколко основни неща: удобна нощница с копчета за кърмене, бельо, халат, чехли, тоалетни принадлежности (включително паста за зъби и сапун), както и лични документи (лична карта и направление за хоспитализация). Допълнително за бебето се нуждаят от пелени, мокри кърпички и дрехи за изписване. Добре е да подготвите и нещо за развлечения, като книга или музика, за забавление в болницата.
-
Какви емоции и страхове са нормални преди раждането?
-
Как да се справим с физическите неразположения през деветия месец от бременността?
Иначе мен много не ме е страх от раждането - само искам да почва и да се свършва,че тва чакане........И за разлика от теб на мене все ми се излиза,направо не ме свърта вкъщи.Обаче пък ме болят доста костите на таза и ми е малко трудно да вървя,ама пак не се спирам де.....

Аз също бях убедена, че ще родя по-рано. Да, ама преносих. Последните седмици мислех, че ще откача. Бях изнервена и зла
незнам милото как ме изтърпя. Излизаше ми се, но корема много ми тежеше и тогава реших да гледам сериали, от онези по 22 епизода по 3 сезона

Сега ще пада подгъване на крачоли
Много ми тежи коремът, постоянно ми е горещо, не може да се пи нито денем, нито нощем...
За гнездене - абсурд, аз като измета и измия апартамента, се измарям адски много, какво остава за нещо повече...
, така и не разбрах. Не излизам никъде, но нямам и желание. Слава богу не наддадох много кг, не се подувам, нямам никакви оплаквания, просто ми се стои в къщи и това е. Прочетох много криминалета /книжарница мога да отворя вече/, сега шия гоблен, глася дъщеря ми за училище, шетам си из къщи и ми е много приятно. Е, корема понатежава вече /бебето е към 2,5 кила/, уморявам се бързо, подпира ми ниско долу, бебока блъска отвсякъде, корема ми на Х стана вече, но няма как. Ще се изтърпи още малко.
радвам се че досега качих само 6 кг и нямам никакви оплаквания,даже чистя като луда почти всеки ден
От самото начало на бременността мислех,че ще родя по-рано,а сега съм убедена,че ако не беше насроченото секцио щях да си пренося като пич!Бебка не дава никакви признаци-още е много високо,водите са си доста,плацентата може да изкара месец поне,тоновете идеални,никакви контракции или болки!