Не искам да кърмя повече

• 4 542
  • 21
  •   1
Отговори
Детето ми е на 1г. и половина, суче на поискване, денонощно. По 12-15 пъти. От раждането не съм спала 2 часа без прекъсване. Ужсно съм уморена. Тя има алергии и не ядем червени зеленчуци и млечни. А и тя е много злояда, тежи по-малко от 9кг. Яде минимални количества храна и ми казаха, че ако не я кърмя, ще прояде. Много ми е съвесно, но искам да я отбия. Приемам всякакви съвети, въпреки че ми се струва, че ще трябва да я кърмя още доста време.

# 1
  • София
Звучиш наистина уморена, защо не опиташ малко да организираш кърменето според твоите нужди.  Simple SmileКърмачетата на тази възраст са трудни за удържане от несучене, освен това им растат зъби и не обичат много твърдата храна, кърменето им помага и емоционално. Което говори, че трудно ще отбиеш изведнъж твоето кърмаче, но поне можеш малко да внесеш ред:
- да не допускаш да скучае, понякога сучат от скука, излизайте много навън или осигурявай други забавления
- да се опитваш да отлагаш сученето със "след малко", "я да направим ей това и после ще ти дам" и т.н., но все пак не допускай да истеряса, че става по-лошо
- нощем да се опиташ да спиш по-далече от детето, за да не те надушва - ако спи при вас например, сложи таткото по средата, ако е с долепено креватче - иди от другата страна на леглото
- много гушкане и смяна на стереотипи, ако решиш да премахнеш някое от кърменията - например за следобеден сън - трябва да смените дори мястото, на което приспиваш, както и да пробваш с приказка, песничка, галене на гръбче и т.н.
- общо взето най-добрия принцип след година при желание за отбиване е "Не предлагам, но и не отказвам"
Неяденето не е ясно дали ще се повлияе от отбиването, и теб да те болят зъбите, и ти няма да ядеш Wink
Не знам дали си виждала тези статии, надявам се да ти помогнат:
http://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/
http://www.estestveno.com/node/684
Желая ти успех и искам да те успокоя, че това е период и отминава, после стават по-съобразяващи се кърмачета.

# 2
  • Mars Hotel
Ако знаеш как те разбирам... Tired
При нас случаят е абсолютно същия, само дето няма алергия. Честно казано, напоследък много често ми се случва да мисля за отбиване, но май не съм готова да се изправя срещу нея. Като знам как плаче, когато се опитам да отложа някое кърмене, не ми се мисли какво ще е, ако трябва съвсем да го прескочи.  Confused
Успокоявам се, че наесен, живот и здраве, като тръгне на ясла, ще разреди сукането и при малко късмет, ще останат сутрешното, вечерното и нощните, а оттам вече ще работим постепенно и тях да махнем.
Успех и на теб!  bouquet

# 3
Мила, аз също те разбирам добре, но при нас проблема не е в честото сучене, а в алергията. Нямам представа какво ще яде малката, ако я отбия, нали все пак трябва да приемат някакво мляко, ти с какво мислиш, че може да се замени кърмата, пиете ли някакво друго мляко?

# 4
Не приема друго мляко, и  това ме притеснява. Поне дневното кърмене искам да спра, че да се храни по-добре. Сега разчита на кърмата, пък и като цокне десетина пъти през деня само си залъгва глада. А и ако вечеря нормално се надявам да не се буди на всеки час, като малко бебе е. Ако пък откажа да и дам, започва един рев, едно дърпане за блузата, бъркане в пазвата, да умреш от срам, ако си навън  Crazy

# 5
  • София
acer, вярвай ми, на 1 г. и 6 м. кърмене на поискване - не си залъгват глада, съвсем сериозно си се хранят с кърмата. Казвам го като човек, чието дете на същата възраст ядеше много малко твърда храна и основно сучеше, но си надаваше нормално. След 2 г. прояде като звяр, сега на 3 г. непрекъснато яде, което не й пречи и да суче.
Което, естествено, съвсем не означава да разчиташ основно на кърмата - напротив, опитвай се непрекъснато да предлагаш здравословна храна, просто не очаквай, че ще прояде само защото си я отбила.
Алергията към млечни определено усложнява ситуацията - какво ще яде, ако я отбиеш, на нея си й трябват млечни, май само хипоалергенно АМ става.

# 6
Разбирам колко ти е трудно. При нас останаха само вечерно-нощните, но пак понякога ми е трудно без нормален сън. Съвет не мога да ти дам, ти знаеш най-добре каква е ситуацията, от мен само много съчувствие.

# 7
  • София
За отбиването не мога да те посъветвам, но ако се надяваш като хапне повече на вечеря да не се буди толкова често през нощта,най-вероятно ще останеш дълбоко разочарована. Моята дъщеря суче само за приспиване (и при събуждане) ,но се буди много често-поне 5-6 пъти на нощ. А на вечеря си хапва повече от стабилно,всъшност това и е най-обилното хранене през деня,но не ме спасява нощем .

# 8
Ох, чета ви и много се отчайвам.Моето дете се буди нощем на всеки час и така съм закъсала за сън,че имам чувството че ходя като призрак.Тя е малка още и аз все се успокоявам, че ще го израсте този момент и нещата ще се нормализират.Но явно няма да стане Sad

# 9
Яде минимални количества храна и ми казаха, че ако не я кърмя, ще прояде.

Много добре те разбирам.  Hug
Присъединявам се към горните мнения, че отбиването само по себе си няма да я накара да яде повече, за съжаление. Най-много да ти докара истинска паника, че детето хем не яде, хем вече и кърма не приема...

Аз бях на ръба на криза преди два месеца - кърмаче на 14 месеца, на поискване, от раждането - денем през 2 часа, нощем на всеки кръгъл час. Бях озверяла от безсъние. При нас помогна това, че таткото се включи много успешно. Вече я приспива само той. След вечерята има кърмене за лека нощ, след това къпане, миене на зъби и оттам нататък я поема татко - облича пижама, гасят заедно лампите и спят. Аз спя на дивана в хола, така тя не ме усеща изобщо. Събужда се за сутрешно кърмене в 4-5 сутринта, тогава се сменяме с таткото - аз отивам на спалнята с нея, той отива да си доспи на дивана.

Освен това изместихме вечерята й малко по-късно, така че сега вечеряме всички заедно. Присъствието на баща й на масата просто чудеса прави за апетита й. При нас обикновено има зависимост между количеството, което изяжда на вечеря, и спокойния сън. Ако е яла нормално, обикновено спи непробудно поне 6 часа (това в сравнение с интервалите отпреди два месеца си е цяла вечност).

Разказвам в толкова подробности с надеждата, че нещо от това, което правим, може да ти свърши работа. Дано скоро да отмине този период и да се наспиш.  Hug

# 10
И при мен нещата стояха така и аз от преумора едвам гледах но не се отказах да кармя и ето сега сме на 3г и 4м и още си суче Човека Ще издаржиш не се претесняваи силата на кармата е велика Инвестираш в здравето на детето си Отплатата после е голяма ще отгледаш едно здраво и щастливо детенце Само си помисли че никои никои освен теб не може да му даде това което получава единствено от теб  Успех и знаи че силата на духа сьщо помага Слушаи маичиното си сьрце то ще ти даде наи - верният отговор  Peace

# 11
Мила мамо, но ти толкова време си му давала кърма, аз лично смятам, че трябва да я отбиеш.
Винаги съм била за активното кърмене, но в твоя случай смятам, че нещата са излезнали извън контрол.
Да ме извини мамата, която повече от 3 г му дава да бозае, но за мен това е фикс идея и е глупаво!
Извинявам се, не искам да обидя никого!....Но изказвам своето мнение.
....Детето ти е вече голямо, има толкова разнообразни храни, млека и т. н. Живеем в 21 век, все пак.
Отбий постепенно детето и стига с тези натрапливи идеи, че не си добра мама, ако го направиш!
Моля те, послушай ме, от мен-поклон и сърдечни поздрави!!!!!!!

# 12
Мила мамо, но ти толкова време си му давала кърма, аз лично смятам, че трябва да я отбиеш.

Въпросът е не на кой какви са му предпочитанията, а как да се постъпи в случая, за да може и майката да се успокои, и детето да не се травмира. Хубаво - да отбие. Явно от раз. И после това като не й реши проблемите - какво прави?

Много е лесно да се каже "има толкова храни и млека", но когато детето ти е алергично и не може да пие краве мляко, това Е сериозна причина да се продължи с кърмене. Опитвали ли сте да дадете АМ, и то от хипоалергенните (с отвратителен вкус) на дете, по-голямо от 5-6 месеца? Аз опитах на 10 и на 12 месеца. Еми няма сила, която да накара дъщеря ми да пие адаптирано мляко. И двеста вида да има на пазара - мен това не ме топли.

Извинявам се за тона, но се дразня, когато някой така с лека ръка подхвърля "смятам, че трябва да я отбиеш", сякаш това е най-лесното нещо на света.  Peace

# 13
Напълно съм съгласно с ianajar, С разликата, че при алергия към млякото хипоалергнните млека не са поздходящи. Пие се Фризопеп, което е с още по-гаден вкус. Аз също кърмя на поискване и пазя строга диета,  която сериозно ми тежи, но дъщеря ми не приема нито шишето, нито Фризопепа, и освен кърменето нямам друга алтернатива, та ако ще и до 3 години да е.

# 14
А дали не е възможно вече да е израстнала алергията? Защо не направиш провокация с малко сирене да речем ( белтъка в сиренето и киселото мляко не е като в прясното), като най-добре е да уведомиш и педиатъра разбира се. Вторият ми син направи страхотна алергична реакция към АМ когато беше на един месец, с отоци и т.н  , но успешно захраних с млечни към 11 месец, а прясно мляко дадох след годинката.

Общи условия

Активация на акаунт