Разделно хранене-част 11

• 15 379
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Kalida, пастата е изцяло билкова(само билки има в нея). Флуор няма.
Иначе всички ние сме от една приказка, наречена живот! Simple Smile
Aleks, специални прегръдки и за теб!
Светли, към какво е алергично детето? Правихте ли някакви изследвания за алергията? Йоанна е алергична към прах за пране, излизат и пъпчици. Скорошно излекуване!

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 09:11 от wonderful

# 151
Четох ,четох ,ама нямате изчитане, много сте активни, браво на вас smile3501. Добре се справяте с храненето .Тези дни нямах много време да влизам  и направо се затъжих  Hug.Радвам се ,че ви намирам в добро здраве и настроение. Песента, с която ви поздравих ,е една от любимите ми и страшно се разчувствам ,когато я слушам .Мишенце, за булгура мога да те посъветвам да го готвиш като ориз. Ето една идейка:
400гр гъби, 160 гр булгур ,400 гр вода, 70 гр лук ,80 гр зехтин, 1 тиквичка .Зеленчуците се почистват, нарязват се на лентички и се задушават в зехтина и малко вода .Прибавя се предварително накиснатия в студена вода булгур, сол и подправки на вкус ,горещата вода ,изчаква се да кипне и се изпича на фурна .
Вичито ,добре дошла сред нас  bouquet, не се притеснявай ,че си се унесла, нали днес си амбицирана да поправиш нещата  Peace.Калида, в момента се чувствам чудесно. Когато не прекалявам с количествата ,черешите не ми пречат ,питаш ме дали Тишо ревнува сестра си заради нейните успехи - не само ,че не ревнува, а и много и се радва, дори се гордее с нея  Grinning.Мади ,страхотна покупка, и полезна за малката .Софи, когато имаш възможност да оставиш на някого сладураната поне за час ,отивай в спортен салон ,там ще ти е неудобно да мързелуваш  Mr. Green.РосиК ,браво на теб ,ех ...и аз да бях на морето  Sunglasses.Тони т,ака се започва -бавно, но упорито ,точно тези килограми са трайно изхвърлени  Peace.Краси Васи ,морската сол можеш да си я смелиш и така да я ползваш и в салатки. Мине ,аз вярвам в теб Peace, качените в момента килограми се свалят много по- лесно от старите. А емоциите, които си преживяла са те заредили с енергия /всъщност ти винаги кипиш от енергия  Laughing/Бифанче ,една птичка ми каза, че изглеждаш перфектно и си много сладка / ха, ха Laughing ,задоволих си любопитството Mr. Green./ Ани 33 ,какво стана с проблемната кожа на дъщеря ти ,открихте ли подходящ лекар? Сега се сещам за едно кремче ,което действа по скоро превантивно на акнето, нарича се акне аут, когато се излекувате,може да пробвате като профилактика. Регенце ,как си  Hug?Уондърфул, Юзер ,Мартеа ,Шарли  и всички ,които в момента забравям, гушкам ви Hug Hug Hug lovekiss и ви желая прекрасен ден

# 152
Здравейте и от мен  bouquet
Алекс, благодаря за рецептата и поздравчето! Hug
Софи, ако имаш рецепти с болгур и ако е удобно би ли ми ги пратила на лични или на мейла? Решила съм да хапвам известно време булгур. Четох, че бил много полезен и действал добре на стомаха(имам проблем с  smile3550) и затова търся храни, които да подпомагат този процес.
Калида, благодаря за вниманието и съветите относно моето хранене! Hug
Много  Hug на всички. Лек и спокоен ден!

# 153
Здравейте, момичета!

Днес изглежда чудесен ден и аз съм в добро настроение. Тъкмо са пуснали една любима песен по радиото. Свърших малко работа досега и май се поосвободих. Не мога да наваксам с четенето  Simple Smile Алекс, благодаря, добре съм. Тази седмица съм в добро настроение, явно съм положително заредена от уикенда. Дано никой не успее да ми го развали. Ама няма страшно, де 1/2-та няма да се прибере и тази вечер  Wink. Шегичка с мъничко доза истина. Сами сме си с Денис. Грета я гледат моите родители и сме се разбрали да остава да спи там някои вечери, за да не я събуждам аз толкова рано да я карам сутрин. Все пак е във ваканция, да си поспива малко повече. Записала съм я на курс по английски към Британския съвет. Миналото лято изкара първо ниво, което си беше като игра за децата - просто някакво забавление за деня. Сега сме на второ ниво и даже е започнала да пише. Доста й е пълна програмата-сутрин на английски, следобяд на плаж с баща ми, после четене на Пипи Дългото Чорапче и учене на думи по английски. Добре, че си е намерила там някаква приятелка и може да поиграе вечер. Калида, отношенията ги затоплихме, ама се чудя докога. Сега пак е извън Бургас и е лесно да не се караме   newsm53. Миналата седмица беше направо образцов, ама не вярвам да продължи дълго. Много е изнервен от работата си, лесно избухва, а и аз не се давам. Усещам, а и той си го казва де, как не му се прибира в къщи понякога. Както и да е, аз съм се адаптирала вече, уж съм му свикнала. Просто понякога решавам, че ми е писнало  smile3513.
Софи, и мен ме е хванал ужасен мързел. Вчера едвам се се насилих  Tired да отида до залата и почти всеки път е така. А и е такава жега вътре, обаче се инатя. И после като изляза след тренировката се чувствам супер, изморена, ама горда от себе си  newsm68. Тези тренировки ми идват доста нагорно, заради малкото време, с което разполагам. Нямам никакво време да почивам между сериите: докато почивам от серия за една мускулна група-използвам времето за упражнения за друга. Мъжът ми уж обеща да поема понякога малкия след градина за да мога да направя една нормална тренировка. То не ми достигат някакви 15-30 мин. Обаче продължавам да си ходя и знаеш ли, аз не го правя за отслабване, защото от това не вярвам да отслабна (даже напротив), просто искам здраво, стегнато, спортно тяло. Защото каквото и да си говорим-приказката, че човек е на толкова години, на колкото се чувства, важи само за мъжете. За жените е вярна тази, че са на толкова, на колкото изглеждат. Тонимиркаsmile3501, постигаш страхотни резултати! РосиК, радвам се, че си така ентусиазирана покрай новия си режим  newsm10. Мади, че на китайски ресторант много лесно се спазва РХ-вярно е, че храната е малко мазничка, ама все пак предлагат всякакви видове меса със зеленчуци, спагети със зеленчуци и гъби. Краси Васи, аз съм си купила една стъклена солничка с морска сол, която отгоре има мелничка и така си я мелиш и направо солиш. Мише, никога не съм яла булгур, даже не мога да си представя вкуса му, но рецептата на Алекс изглежда добре. Бифана, хляб със салата може, аз доста често хапвах преди така, даже съм комбинирала и с картофи. Малко калорично се получаваше, ама чудна работа ядях и слабеех. Ани, добре звучиш, въпреки прегрешенията  Peace. Аз за пръв път от много време насам устоях на всякакво преяждане през почивните дни , но изядох прилично количество домати и сирене (всякакъв вид). Направих и цял пакет броколи със сирена и кашкавали и си го изядохме двамата с мъжа ми заедно със шопската салата за вечеря в петък.(а аз ядох повече от него  Embarassed). Но броколите този път станаха разкошни. Изстисках им и половин лимон накрая. Хванах им цаката smile3508. В събота бях по диетична: само черешки и праскова през деня. А вечерта на заведение шопската салата е по-малка от колкото в къщи, все пак. Вчера пък мислех да съм само на череши, ама в 10 вечерта ядох домат и чушка със сирене, което беше жалко. Май е по-добре да си лягам по-рано. И без това сутрин ми е мъка ставането.
Хайде, оставям ви, да ходя да си ям черешите.
А, сетих се, все се каня да ви питам това ленено семе, дето всички го ядете само заради пробеми с wc-то или защото е вкусно и полезно?
Ками, къде си?

# 154
Регенце, лененото семе е полезно за много неша не само за WC-то. Действа подмладяващо на организма. Не знам дали съм ти пращала това линкче:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190851.new;topicseen#new
Тук има доста полезна информация

# 155
  bouquetЗа пореден път се убеждавам ,че е истинско щастие,че ви открих момичета! newsm51
mi6eto_f аз точно днес съм планувала да обикалям из аптеки в търсене на това вълшебство ленено семе.
Алекс веднага си разпечатах идейната ти рецепта с булгура и смятам да я пробвам smile3508
ReGe
(Но броколите този път станаха разкошни. Изстисках им и половин лимон накрая. Хванах им цаката
КАква е рецептата, щото не съм фен на броколи, но така със сирена ми звучи интересно Peace
Sophi и аз ме хваща канапа, но вляза ли в залата почват да ме сърбят ръцете и после се чувствам   Hands Thumbsup
Много  Hug на всички и хубав следобяд !

# 156
  • Варна
Аз пък само като чуя музичката от диска на Билито и нямам тъпрение да се обуя и да почвам Laughing

# 157
  • Силистра
Аз пък само като чуя музичката от диска на Билито и нямам тъпрение да се обуя и да почвам Laughing

И аз така, изтеглих си някоя и др тренировчица и като м чуя медения гласец и се започва с потенето ...

Светли, към какво е алергично детето? Правихте ли някакви изследвания за алергията? Йоанна е алергична към прах за пране, излизат и пъпчици. Скорошно излекуване!

Ами не се знае към какво е алергията, няма кой да ни прати на алерголог, ама то май и в Силистра нямаме такъв  Embarassed . Обрива започна да изчезва, но още буха малкото магаре
От мен целувки и  Hug, отивам да правя чай за кашлица

# 158
Мишето, една от любимите ми салати - табуле (арабска кухня) е с булгур. Ето каква рецепта намерих за нея.
http://www.azgotvia.com/content/index.php?option=com_garyscookbo … etail&id=1085
Аз съм я яла само навън, в смисъл аз самата не съм я приготвяла.
Това, обаче, в случай, че обичаш магданоз. Защото той е в основата на салатата.

Ето и една разновидност - с броколи, от Бон Апети:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=diets&id=1945

Иначе булгур би могла да слагаш навсякъде вместо ориз.

# 159
Мартеа, много благодаря за рецептите. Мисля утре да направя тази с броколите Hug

# 160
Момичета аз до сега не съм яла броколи и булгур,но пък лененото семе много ми хареса.Реге аз започнах да го хапвам не заради проблеми с 00, а за здраве след като разбрах колко е полезно.До края на седмицата ще сме в кьщи сьс Софи и иска не иска и тя яде разделно.Заедно закусихме череши и обядвахме тиквички с таратор,когато е в кьщи е лесно да контролирам какво яде , но в градината  CrazyКами ти замисляла ли си се ,че когато тръгне на градина Калоян ще трябва да се учи на нови манджи и през деня няма да може да си хапва разделни такива.Ти къде изчезна?Алекс чудесно е ,че децата ти се разбират така добре.В повечето семейства на познати гдето децата са момче и момиче е вечна война. Mr. GreenКалида благодаря за пожеланията и за това,че пак си успяла да отделиш време и за мен.А що се отнася до София докторката е сигурна,че ще се оправи още преди края на седмицата/дано да не греши/,а малката Дана боледува ли след като се храни здравословно и не ходи на градина/т.е. няма контакт с болни деца/?Чуала съм ,че има книга РХ за деца,някой от вас да я е чел?

# 161
  • София
Здравейте,момичета Hug
Тук съм,но все нямам време да пиша.Свекър ми пристигна вчера сутринта и подготвям Калоян за пътуването.Гледам да прекарвам цялото време с него,до петък Wink
Гледам и да посвърша това-онова,докато мога .Пазарувам за дечко и не остава време.
А днес цял ден нямахме и ток Crazy

Юзърче,замисляла съм се за това,да.Но това да е проблема.Гадното е,че в градините ги хранят с крайно неподходяща храна.Пържени неща,шоколадови вафли,филии с маргарин,банички Sick.Все неща,които Калоян не яде и не е ял.Гладен ще си стои май newsm78

Целувки на всички Heart Eyes

# 162
Шарли, как си, как е Ивето, да не би да е започнала да спи до по късно вече?
Алексче, Ти вчера пак си ранобудница била! С будилник ли ставаш толкоз рано?! Радвам се да видя новият текст под аватара, хубаво е когато човек е щастлив, желая Ти го да бъде при Теб постоянно състояние. Благодаря за поздрава, много приятен глас има това момиче.
...бил много полезен и действал добре на стомаха...
Любопитке, и овесените ядки помагат, и лененото семе, и зеленият чай, и доста плодове имат слабително действие, с една дума правилният режим включващ всички хран. групи и повече течности ще Ти помогне да пребориш проблема!
Софи, много е сладка малката чаровна усмивчица на аватара Ти! Питаш за лек- во против мързела, ами при мен помага действието. Започвам да правя каквото знам че трябва с или без желание в началото, а желанието винаги идва впоследствие/ нали знаеш, "апетита идва с яденето"/.
Вичито, Ти само на плодове ли караш през деня, вечеряш ли поне нещо?! Не забравяй че в основата на хубавото и спортно тяло стой правилното хранене, а не гладуването. Организма Ти има нужда и от качествен протейн и разбира се от полезни пълнозърнести храни. Справи ли се със стомашният проблем вече?
...Природата зарежда...
Бифана, много си права в това, не само зарежда с полож. енергия, но и освобождава от отр. емоции. Аз също обожавам планините, преходите и престоят на открито. Ами че така по естествен начин организма се тонизира, набавя си толкова ценният вит. Д, тук много ни липсва.  Вие със 1/2 сте страхотна комбинация- допълваща се и стимулираща, май тайната за съвместното съжителстване сте я открили?! А за кантара не се притеснявай, ше отчете каквото трябва. Нали продължаваш с фитнеса и танците?
РосиК, а Ти спортуваш ли нещо, продължаваш ли Пилатеса или само бързите моторни спортове Те влечат?
Уондърфул, отново голямо Благодаря че откликваш! Как е Йоанка, лятото ще има ли море за куклата?
...само черешки и праскова през деня. А вечерта ...шопската салата...
РеГе, и как издържаш така, или по скоро трябва да задам въпроса до кога мислиш че ще можеш да издържиш така?! Ти насила караш организма си да влезе в режим на гладуване, да гори собствените си резерви и после някоя ударна подсилваща порция след някой и друг ден, Ти го побъркваш. Съжали го, дай му малко истинско гориво, зърнените изцяло ли си ги изключила от менюто си? А за лененото семе, опитай го и дано да Ти хареса и да успееш да го вмъкнеш някъде в оскъдното Си меню, доста е полезно, съдържа Омегите, които могат да спомогнат за добро настроение и по- малко депресивни мисли, наред с др. си качества.
Светли, някакъв специален ли е чая против кашлица?
...Аз пък само като чуя музичката от диска на Билито...
Тонимирко, това се казва вярност, която издържа изпитанията на времето. Доста дълго се запази страстта към Били. Как е настроението?
...Дана боледува ли след като се храни здравословно и не ходи на градина...
Юзерче, според мен най- силната защита идва от кърменето и след това от храненето. За боледуване, ами не знам, ще имам поглед от есента като тръгне на градинка, досега винаги сме се справяли само с кърма и рядко тайленол. Дано да Ти харесат броколите, доста ценни зеленчуци са. А за книга за РХ за деца не ми е попадала, но не мисля че много ще се отличава от таз за възрастните.
...все нямам време да пиша...
Ками, предполагам колко Ти е притеснено сега преди заминаването на сладура! А там има ли братовчедчета с които да си играе?
Мартеа, а Теа тръгна ли на градинка или още бабите помагат?
Вили, Дими, Крисси, Ани33, Джоя, как сте?

# 163
  • Варна
Здравейте,
Калида не бе мила, не спи и това е. Днес сме от 4 часа будни, вчера стана в 4,30 и така. Нещо просто ме мързи да пиша рано сутрин та затова не се вясвам много много по това време. Не знам вече до кога ще я караме така. Започнах да я слагам вечер по-късно в леглото, но ефекта е нулев. Мише за булгура са ти дали рецепти. Аз съм го яла само на някаква яхния с картофи. Така го готвеше баба преди много години, но не си спомням рецептата. Вкуса му го помня обаче, нещо като кафевия ориз. Сега ме подсети, а и отдавна си мисля за тази арабска салата с магданоз. Ще пробвам. А иначе при мен безотказно за тоалета действат следните храни и напитки- зелен чай, ленено семе, кълнове, трици, сушени плодове като кайсии, сливи и круши. Вичито ленено семе не знам дали ще намериш в аптеките. Обикновено го продават в големите супермаркети на диетичните щандове и съответно в специализираните диетични магазини. Реге лененото семе аз започнах преди много време да го ям заради проблема с тоалета, но то си е и вкусно и полезно така, че дори и да нямаш такива проблеми не е за пренебрегване като добавка в салатите. Краси Васи за морската сол и зъбите не бях го чувала. Може би има връзка, но по-добре наблягай на богатите на калции храни. А на зъболекар обезателно отиди, има манипулации, които могат да се правят и без упойка. Проблема със зъбите не е никак маловажен.
Аз напоследък нещо се запалих по суровоядството, то и сезона е такъв де. Обикновено се ядат повече салати и плодове. Сестрата на мъжа ми от известно време е на този режим, освен това прави и едни прочиствания на хранопровода и черния дроб, е жената изглежда супер. Свалила е почти всичките си излишни килограми, повлиял се е един хормонален проблем, заради който беше лежала в болница преди това без резултат и най-важното изглежда и се чувства страхотно. Та не, че съм минала на такъв режим, но се замислям за лятото, така или иначе успешно мога да го комбинирам с РХ. Хайде, оставям ви за сега. Отивам да потропвам с Били.
Хубав, успешен и усмихнат ден ви желая.  bouquet

# 164
  Привет,мили дами  bouquet
  Браво на вас smile3501Възхищавам се на всички,които успяват да си надвият мързела Wink и активно спортуват newsm10А като се замисля,че преди време и аз редовно ходех в зала.....но честно да ви кажа,фитнеса нещо не ме влече Confused-мъж ми се занимава от 6 год.,нали ви споменах,че и вкъщи имаме оборудване Wink,пробвах се,правих си програми-вкъщи,в зала....ами не ми иде отвътре,скучно ми е ConfusedА пък като правиш нещо с нежелание,нали знаете какъв е резултата.....Аз съм по по-активните спортове-може би защото навремето съм се занимавала със спортни танци,народни танци,аеробика....дори 5 год. и с бойни изкуства WinkСега имам няколко програми на Синди Крофорд и още няколко мацки-добро е натоварването,ама кой да започне Embarassed-знам,че просто трябва да съм стриктна 1-2 седмици,и след това -става навик PeaceИли ще се запиша в някой спортен салон newsm78
  Относно храненето-с изключение на 2 бисквити и 1 сладолед вчера,другото е ОК WinkДо обяд-череши и малини,на обяд-кис.мляко с ленено семе/и аз съм му фен/;следобяда-е тия бисквити и сладоледа;вечерта хапнах шопска салата и спаначения огретен на Ками Peace
   Мише,нямам рецепти за булгура Confused,но както са ти казали другите,готви го като ориза PeaceТи ме подсети да си купя,много го обичам иначе Wink
   Хубав и успешен ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт