Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Кои храни трябва да се избягват при разделно хранене?
Какви са препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Разделното хранене се основава на идеята, че храните се разделят в групи, които се смилат по-ефективно от клетките в организма. Принципът е да се консумират различни видове храни в различни времеви интервали, като се има предвид времето за храносмилане на всяка група храни. Например плодовете трябва да се консумират самостоятелно, а месото и зеленчуците трябва да се консумират в различни интервали след хранене. Принципите на разделното хранене включват консумация на протеинови храни (месо, риба, яйца) със зеленчуци, но без съдържание на нишесте. Въглехидратни храни (хляб, картофи, тестени изделия) трябва да се консумират със зеленчуци. Сладкиши не трябва да се комбинират с нищо и шоколадът трябва да се консумира умерено и рядко.
-
Кои храни трябва да се избягват при разделно хранене?
-
Какви са препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене?
Препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене включват: 30 минути след плодове, 30 минути до 1 час след зеленчуци, 2,5-3 часа след зеле, моркови и ряпа, 2-3 часа след хляб и тестени изделия , ядки, 3-4 часа след варива като боб, леща и зърнени храни (жито и царевица), 4-6 часа след месо, 2-3 часа след риба, веднага за млечни продукти като кисело мляко, 3 часа за сирене и кашкавал и 5 часа за мазна храна.
-
Какви са основните принципи на хранителната пирамида в разделното хранене?
-
Какви са основните принципи на хранителната пирамида за вегетарианци?

. Добре се справяте с храненето .Тези дни нямах много време да влизам и направо се затъжих
.Радвам се ,че ви намирам в добро здраве и настроение. Песента, с която ви поздравих ,е една от любимите ми и страшно се разчувствам ,когато я слушам .Мишенце, за булгура мога да те посъветвам да го готвиш като ориз. Ето една идейка:
, не се притеснявай ,че си се унесла, нали днес си амбицирана да поправиш нещата
.Калида, в момента се чувствам чудесно. Когато не прекалявам с количествата ,черешите не ми пречат ,питаш ме дали Тишо ревнува сестра си заради нейните успехи - не само ,че не ревнува, а и много и се радва, дори се гордее с нея
.Мади ,страхотна покупка, и полезна за малката .Софи, когато имаш възможност да оставиш на някого сладураната поне за час ,отивай в спортен салон ,там ще ти е неудобно да мързелуваш
.Тони т,ака се започва -бавно, но упорито ,точно тези килограми са трайно изхвърлени
и ви желая прекрасен ден
) и затова търся храни, които да подпомагат този процес.
. Шегичка с мъничко доза истина. Сами сме си с Денис. Грета я гледат моите родители и сме се разбрали да остава да спи там някои вечери, за да не я събуждам аз толкова рано да я карам сутрин. Все пак е във ваканция, да си поспива малко повече. Записала съм я на курс по английски към Британския съвет. Миналото лято изкара първо ниво, което си беше като игра за децата - просто някакво забавление за деня. Сега сме на второ ниво и даже е започнала да пише. Доста й е пълна програмата-сутрин на английски, следобяд на плаж с баща ми, после четене на Пипи Дългото Чорапче и учене на думи по английски. Добре, че си е намерила там някаква приятелка и може да поиграе вечер. Калида, отношенията ги затоплихме, ама се чудя докога. Сега пак е извън Бургас и е лесно да не се караме
. Миналата седмица беше направо образцов, ама не вярвам да продължи дълго. Много е изнервен от работата си, лесно избухва, а и аз не се давам. Усещам, а и той си го казва де, как не му се прибира в къщи понякога. Както и да е, аз съм се адаптирала вече, уж съм му свикнала. Просто понякога решавам, че ми е писнало
.
да отида до залата и почти всеки път е така. А и е такава жега вътре, обаче се инатя. И после като изляза след тренировката се чувствам супер, изморена, ама горда от себе си
. Тези тренировки ми идват доста нагорно, заради малкото време, с което разполагам. Нямам никакво време да почивам между сериите: докато почивам от серия за една мускулна група-използвам времето за упражнения за друга. Мъжът ми уж обеща да поема понякога малкия след градина за да мога да направя една нормална тренировка. То не ми достигат някакви 15-30 мин. Обаче продължавам да си ходя и знаеш ли, аз не го правя за отслабване, защото от това не вярвам да отслабна (даже напротив), просто искам здраво, стегнато, спортно тяло. Защото каквото и да си говорим-приказката, че човек е на толкова години, на колкото се чувства, важи само за мъжете. За жените е вярна тази, че са на толкова, на колкото изглеждат. Тонимирка,
. Мади, че на китайски ресторант много лесно се спазва РХ-вярно е, че храната е малко мазничка, ама все пак предлагат всякакви видове меса със зеленчуци, спагети със зеленчуци и гъби. Краси Васи, аз съм си купила една стъклена солничка с морска сол, която отгоре има мелничка и така си я мелиш и направо солиш. Мише, никога не съм яла булгур, даже не мога да си представя вкуса му, но рецептата на Алекс изглежда добре. Бифана, хляб със салата може, аз доста често хапвах преди така, даже съм комбинирала и с картофи. Малко калорично се получаваше, ама чудна работа ядях и слабеех. Ани, добре звучиш, въпреки прегрешенията
. В събота бях по диетична: само черешки и праскова през деня. А вечерта на заведение шопската салата е по-малка от колкото в къщи, все пак. Вчера пък мислех да съм само на череши, ама в 10 вечерта ядох домат и чушка със сирене, което беше жалко. Май е по-добре да си лягам по-рано. И без това сутрин ми е мъка ставането.
Ками ти замисляла ли си се ,че когато тръгне на градина Калоян ще трябва да се учи на нови манджи и през деня няма да може да си хапва разделни такива.Ти къде изчезна?Алекс чудесно е ,че децата ти се разбират така добре.В повечето семейства на познати гдето децата са момче и момиче е вечна война.
.Все неща,които Калоян не яде и не е ял.Гладен ще си стои май