Април 2006

• 12 176
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Добро утро  bouquet

Добре дошла на  Dani_va (то и аз съм новичка)!

Танче,голяма е хубавица Миленка  bouquet

Ники беше бос на плажа, на него му харесва. Браовчед му пък беше ужасен (той е на 1.8г). После покрай моя, свикна и той. Забавляваха се добре. Плажовете в града са мръсни, пълно е фасове, а и кучета се разходат там. Ние ходим извън града, по-чисто, но е малко неудобно. Губим време докато стигнем, а и с малкия не може да седи цял ден.

Юлче, честито ритниче!

Днес се чудих нещо, ние като ги мажем с 50+, как ще почернеят newsm78 На малкия китките са черни, и сега все едно има ръкавички Laughing Мислех дали да не мажа с 25ти фактор. Ще хване тен, пък и имам в къщи цяла туба на Виши. Аз не обичам високи фактори, хубаво ми е така леко да се "пръжна" Mr. Green

# 121
Dani_va, добре дошла при нас!   bouquet Включвай се по-често!

Честито християнче на Роди  bouquet, на която обаче и аз й пиша отсъствия! Crossing Arms

Честити безпроблемни зъбки на Симона Heart Eyes и на Али-Бали Heart Eyes! Здравички и белички!

Честито първо ритниче при Юлчето! baby_neutral

Емо на Рачето - бързо да оздравява! Praynig

Татянка, много е чаровна Милена!  Peace Много! Относно формичките - и Вили не им е фен.

Учреден е Априлски фен клуб на липите "Unter den Linden" - Черепахче, Рени, Мецанка, Мисче, Иленка, Леси, Данчето, Смини и моя милост /дано не пропуснах някой, но има още свободни места/!  bowuu Успокоих се, че не съм сама в моята лудост! Crazy
Янче, и акации и кестени душа, ама липитееее...мммм! Laughing

Данче, Иленка, сама си се смях, докато ви четях отговорите на анкетата!!!  Joy
Данче, ние женските мами такива зетьове ще търсим, дето и прозорците ще ни мият /сещай се и нашите - не само на дъщерите ни/ Mr. Green, така че Стаското ще е много вървежен! Wink

Скарлет, въобще няма място за притеснение, относно анкетата - нека ти е ориентир, но не и повод за страхове!  Naughty Относно отнесеността се сетих, че Велина е такава, когато й се доспи.

За плажа - слънчеви очила и обувки/гуменки - няма да купуваме. С такива обувки мисля, че много ще се потят, но ще й нося сандалки - отворени отвсякъде.

Хайде спирам, да досаждам! До надвечер нааай-късно... Или до ранния следобед...
Hug

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 16:07 от envia

# 122
Здравейте!

И Пресил вчера беше разкрит, че си крие 2 кътника в устата, изникнали незнайно кога и как.
Малко беше кисел, та го натиснах и проверих положението Simple Smile

Роди, липсваш!Честито ти християнче! Hug

# 123
Честити зъбки и на сладурко - Преско! Heart Eyes

# 124
Роди, Фил - Честити Ви Християнчета!!! А снимките ще покажете ли?

Честити нови зъбки на Преско, Симонка и Али-Бали!

Юлче, честито първо ритниче!

Татянка, голяма, голяма сладурана е Миленка! А за финните движения и формичките, да си кажа, че и Йоан не им е фен /за разлика от батко си, който и сега, ако Йо не му пречи, може да строи, реди и играе с кубчета и конструктори цял ден/. В това отношение Люс е абсолютно копие на баща си, който прави страхотни неща от дърво и може цял ден и цял нощ да си играе, но докато не станат готови не спира. Йои не може да си задържа задълго вниманието върху каквото и да е /по това се е метнал на мен/  Laughing На него му дай движение, движение и пак движение. Затова казвам, че децата са различни.

Иленка, скорошно оздравяване на палавия Преслав!

Енви, а мен къде ме забрави - и аз съм в клуба.  Laughing

Колкото до състоянието на Йои - след малко отиваме на контролен преглед, но ми се вижда по-добре, само където цяла нощ не сме спали, защото хърка и се хвърля, дразни се, че не може да диша и започва да реве. Зъбите не ми дава да ги видя и не знам дали са избили. А пък лекарствата му ги давам толкова трудно, че чак ги повръща.

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 11:09 от Леси

# 125
Добавих! Embarassed

# 126
  • София
Енви, радвам се, че те развеселявам  Heart Eyes  Чети нов хит - нощеска се събудихме със Ст в 4.30ч от неистово пиукане, изтарашихме стаята и открихме телефона (БТК), който пиукал за батерия, защото ..... 9 часа и незнам си колко минути стои отворен, или в разговор. Ей, от нерви до 6ч незаспах. От БТК ме успокоиха, ама докато не видя, че няма таксуван 9часов разговор все ще ми е свито. Напоследък така ми тръгна да губя пари, че вече незнам какво да правя и мисля.
 Иначе и аз съм в клуба Липарка  Mr. Green

Леси, стискам палци Йои да се е пооправил  Hug

# 127
Данче, мен Младен ми се кара веднъж, защото Иво беше отворил слушалката, набрал номер и отсреща се чуваше глас. В продължение на около половин час, както се оказа след проверката  Mr. Green Боят ми се размина обаче - отказа се, че е набрал несъществуващ номер и отговарял автоматичния оператор  Mr. Green

Между другото фини движения са още натискането на бутончетата на телефона с показалец, бъркането пак с показалец в малки отвори, развинтването на болтчета (вчера се опита да разглоби прозореца, днес - кухненския шакф) и на малки капаци (прави се с два пръста).

# 128
бъркането пак с показалец в малки отвори

в носа брои ли се  hahaha Joy

Привет от нас   bouquet
Сутринта се видяхме с Мисчето, коремчето и Лекса. Голям бонбон е  Heart Eyes Само дето с Али се скараха за 1 банан и балон  Joy hahaha
Честити зъбки на бонбонка-симонка и на Преско!   bouquet
Миленка е невероятна сладуранка  Hug
Оказа се снощи, че имаме още 2  - та вече е с 12  Laughing
Енви, и аз съм в клуба, но мен са ми 3 страстите за мирисане - липата, кафето и суровата риба  Embarassed
Бягам да обядваме   bouquet
[/color]

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 15:20 от СмиНсЧо

# 129
Оказа се че съм много забляна, ама това е от преумора  Embarassed

филипче честито ти християнче  Hug  bouquet и ритниче на Юлче  Flutter ами така е като чета през куп за грош  Rolling Eyes

Половни час преписвам от онязи схема дето я обещах, ей сега ще копирам и ще постна

# 130
Ето това, което обещах от схемата за развитието на детето. Тъй като схемата представлява сложна графика на един огромен лист хартия, просто преписвам това което се отнася за периода м/у 1 и 2 години грубо. Интервала показва кога се развива умението, т.е. от кога започва при някои деца и кога се очаква да е усвоено от почти всички. Но тези интервали не са окончателни, ако едно дете изостава от някой интервал не означава че изостава в развитието си, важна е цялостната картина. А и някои неща няма как да се усвоят, ако не го учат - не може да се научи да яде само ако не му дават да опита примерно.

Социални умения:

Съблича се - от 14 до 23 месеца
Пие от чаша - от 9 до 15 месеца
Изразява желание без плач - 10-13 месеца
Играе на топка - 10-16 м
Храни се с лъжичка, но се цапа - 13-20м
Помага като изпълнява елементарни поръчки - 14-22м
Имитира домашна работа - 13-21м
Играе на гоненица 20-33м
Мие и бърше ръцете си - 19-25м
Облича се (с помощ) - 22-36 месеца
лесно се отделя от майка си - 23-36мес

Фина моторика:

Драска (с молив и т.н.) спонтанно - 13-22м
Прави кула от две кубчета - 13-19м
Кула от 4 кубчета - 16-21м
Прерисува една отвесна линия - 22-36м

Говор

Тати и/или Мама целенасочено - 10-15м
Казва целенасочено още поне 3 думи освен мама и тати - 13-22м
Посочва назована част от тялото - 15-21м
Изпълнява две от три заповеди - 15-27м
Назовава картинка - 20-30м
Комбинира смислено две думи - 18-30м

Груба моторика

Стои само 10-16м
Ходи самостоятелно - 12-16м
Навежда се и се изправя - 12-16м
Ходи назад - 14-19м
Изкачва се по стълба - 14-21м
Хвърля топка 14-21м
Рита топка - 14-21м
Стои 1 секунда на един крак - 22-36м

# 131
  • Русе
 welcomeна Dani_va! Поздравления за смелите желания (за трето)!

Честито на всички, сдобили се неусетно с кътници!

Леси, огромно гуш за теб и Йо! Hug Боже, знам каква мъка е с тез лекарства... ooooh!

И Диди се събуди с Т тази сутрин (над 38) Sad - надявам се да е от вчерашната ваксина или зъби, или комбинация от двете. Джипката каза, че много били надути венците, а и Диди пак почна да се лигави малко, и да хапе...(оня ден ухапала една кака, която я закачала - по носа, че чак белег оставила) Embarassed...

Мецанке, 10х за схемата!  bouquet

ramama, ами от детски магазин тук в Русе ги купих джапанките (5,90лв.) ...Много сладурски има - в ярки цветове: жълто, оранжево, цикламено - при вас сигурно има още по-голям избор, но трябва добре да уцелиш номера, за да не са широки отпред и да не изкачат пръстите навън. Grinning

енви, аз си мислех, че да обожаваш мириса на липа е най-нормалното нещо на света  Sunglasses, ама то всеки с неговите си страсти - ей я Сминси със суровата риба... Joy Аз пък си умирам да ми мирише на мъж  Blush(на моя естествено Wink) - като мине край мен се лепвам да го душа, и се сърдя ако случайно се е парфюмирал с нещо или току-що е излязал от банята... hahaha

# 132
  • София
Здравейте с днешна дата!
Меци, много ти благодаря за схемата, с нейна помощ ще се ориентирам кога е проблем и кога не. Но имам някой въпроси:
1. Пие от чаша - чаша с накрайник, която държи сам, счита ли се или не, какво точно се разбира, защото Тони пие и от чаша без накрайник, но много се улива и аз не му давам.
2. Съблича се - събуването на чорапи достатъчно ли е или трябва и повече?
3. Изразява желание без плач - Тони, когато иска нещо мучи, не плаче, това дали отговаря?
4. Играе на гоненица - гоненица в чист вид, с бягане, или просто да се крие зад някоя врата и като те види да се показваш да пищи?
Е това са нещата, които не са ми достатъчно ясни.

# 133
Eeee, vie sega suvsem me oshashkahte s hiliada vida krem za stud. Mnogo izbor, mnogo neshto eiiiii.

Chestito na novite hristiancheta  bouquet

Julche, Lexa ia vidiaha v 16 sedmica, taka che derzai. Haide dano ni se pohvalish drugata sedmica.

Tova e veroiatno poslednoto mi vkluchvane predi da poemem obratnia put. Jivot i zdrave v ponedelnik ot rabota shte se vklucha, samo da mi e nared kompa, che imam edni opasenia. Triabva da si podnoviavam parolata na vseki 30 dni i sega kato e iztekla neznam dali shte moga da vliaza.

Haide ot nas do skoro.

# 134
бъркането пак с показалец в малки отвори

в носа брои ли се  hahaha Joy

Нямах предвид ТЕЛЕСНИ отвори  Mr. Green Ама ако улучва от първия път, хайде - от мен да мине - брои се  Mr. Green

МисЗет, влизаш в някоя по-голяма аптека, питаш и взимаш първото, което ти предложат като крем за студ. Приятно пътуване!

Общи условия

Активация на акаунт