Април 2006

• 12 183
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Мецанке, благодарности за споделено инфо!  bouquet

Скарлет, вероятно само съставителят на тази схема би могъл, да ти отговори на въпросите.  Wink Не се притеснявай - съвсем добре си е Тони-Бонбони!!! Peace

Мисче, лек път! Peace

Смини, ти пък риба...  Sick Имаме бременелки, да не им се повдигне!

Иленкееее, знам те аз, че си палавница!  Blush На мъж да ти мирише, а!? Mr. Green

Днес при нас гърми, но не вали, но все пак успях, да спретна две мини разходки на Велинка и на майка й, де! Party

# 136
  • София
Скарлет и според мен няма място за притеснение. Всичко си е наред с Тонката, а ти виждаш несъществуващи неща.  Peace

Такъв типично 13-ти ден не съм имала от години. Хора, ако не бях на 1вия етаж сигурно щях да скачам. Шефчо спа само 45 мин заради гръмотевиците, съответно и аз не успях да мигна. Сега е кисеееееел, а трябва след час да излизаме. Чак кръвоизливи има в очите, толкова му се спи. Сега като излезе очаквам да няма рейс, затова пък - дъжд в изобилие. Въобщееее, нямам думи, ега ти деня!  Cry

# 137
  • София
Хора, да обявя официално, че семестриално завърших! Взела съм и последния изпит!

Мецанке, мерси за схемата - ще ди я копна нейде! Забелязахте ли колко са широки интервалите от месеци за дадена способност?

# 138
енви, ми аз като бях бременелка влизах в магазините или на рибната борса да душа сурова риба  Embarassed
Мецанке, благодарско за схемите   bouquet Вени по колко твърда храна приема средно - при основното хранене?  newsm78 До известна степен тя може да ми е ориентир, че нали и тя е мини смокче  Laughing Али с 300 зора изяжда 200 грама  Rolling Eyes Обяснявам си го със зъбите дето избиват и явно му е неприятно с лъжицата, знам ли  Rolling Eyes
Данче, добре, че е датата да се успокояваме с нея, макар че мен вчер ами беше кривия ден.

Няма да ви товаря вчера колко неща ми се случиха, ама за капак като се прибрах и свекъра ми връчи едни дрехи - като за при -10 градуса с думите "изпери му ги да е с тях в събота на кръщенето"  Shocked Close първо не ме пита дали аз не съм му приготвила (аз обикалях 1 седмица докато намеря нещо по-официално, то голям зор за момченце да се намери ей  #2gunfire), второ - как може толков адебели и трето - като му казах, че са дебели и не са засега ми акза "ми смени ги, като не ги харесваш" Twisted Evil

Ей такива неща, но поне хладилник най-накрая си взехме, сега чакам да го докарат, че не е работа без хладилник в лятото, остана ми печка да си взема  ooooh!
Вени, честито   bouquet
tzvetich, ако си Цвети на Дани - пиши бре  Heart Eyes

# 139
Много болни, много нещо  Sad да се оправят всички по-бързичко  Hug

Сминсчо като чета за твойте свекита май сме от един отбор  Twisted Evil Каквото и да кажа, все е криво и все е "специално да им правя напук" и дори се изпокарахме яко по темата...  Rolling Eyes Но си давам сметка, че и тяхното е от страх и несигурност, от комплекси, от чувството че ги застрашавам - точно като и моите кахъри с тях... И тъй като те не са на такова ниво че да ми влязат в положението, влизам вече аз в тяхното (в смисъл да не се сърдя, не че ще тръгна да им угаждам - тази плоча свърши вече, защото не го оценяват за съжаление  Rolling Eyes)

Вени изяжда наистина максимум 200 грама, и то обща - манджа, хляб, плод ако добавя... Това количество е ориентировъчно на закуска и вечеря и в повечето пъти и на обед. Следобед хапва и стотина грама нещо друго - кисело мляко, плод, бисквитка, а сутрин в 11 - пак бисквита и малко плод ако е много на зор. Суче обилно сутрин, вечер преди лягане и две междинни средно през деня, може и да си досуква тук-там ако и се прище. А нощем колкото си поиска.

Дано съм ти била полезна  Hug В момента критерия е дали са здрави, весели и растат полека, а на Вени просто виждам как и се оформят мускулите и наливат крачетата и ръчичките с всеки изминал ден, така че не се кахъря дали яде достатъчно и защо няма сланинки за пощипване.

Скарлет не се вторачвай толкова. Доколкото схващам, пиенето то чаша е от чаша без накрайник, а оливането се подразбира. Впрочем ако не му даваш, няма и да спре да се олива  Wink Трябва да се залее определен брой пъти та да се ориентира какво да прави. Същото е с яденето с лъжичка. Столчето и плочките под него ги мия по 4 пъти на ден, защото толкова пъти яде в него, но напредък има.
Събличането - мисля че всякакъв що-годе успешен опит за събличане се брои. На тази възраст никой не търси прецизност, а желание и приблизително справяне. Ако пък не му покажеш как да се съблече и по тази причина не може, не означава, че детето е изостанало.

И изобщо, не знам дали ви прави впечатление но края на повечето интервали е около 2, че даже и 3 годинки. Дотогава ще правят всичко достатъчно добре та да не се и сещаме да се питаме дали е достатъчно.

Вени честито!

# 140
  • Русе
Вени, честито!  bouquet Как ти стигат сили и желание с 2-те деца, не знам  Whistling- герой си ти!

енви, ми аз като бях бременелка влизах в магазините или на рибната борса да душа сурова риба  Embarassed
...
Смин, аз пък влизах в магазините за обувки - по същата причина, не да си купувам... hahaha

Пък на този гаден 13-ти, моето майче има РД  Laughing
Айде по едно следобедно от мен за разведряване...

# 141
  • Boston, MA
Юлче, честито ритниче!
Вени, честито завършване!
Иленче, да ти е живо и здраво майчето!   bouquet

Данче, гуш! И утре да е по-добър ден!

Хайде втори опит по анкетата:
1. Един и същи знак за здрасти и чао - употребява го и като му говорят на английски. Laughing Боц, една годинка, колко голям ще порасне. Па-па на всичко де лети, трака зъби като крокодил, ходи като пингвин, дере като лъв/тигър (наистина, имах одрано до кръв по физиономията). Вчера го учих да скача като кенгуру.  Laughing Иначе гони котката и му дърпа мустаци и опашка, въпреки че се учим, че коте се гали и обича. Белята на седмицата е да отвори капака на кофата за боклук, да го дрънне на пода (а той е метален и звъни много хубаво, особено сутрин рано) и да изхвърля играчки, или да вади нещо от боклука.  ooooh! Иначе много обича да бърше с мокра кърпичка себе си и околния свят. Слага шапка, опитва да слага обувки и чорапи. Рита топка.
Касички и рингове не умее хич - много бързо се ядосва, че не става. С фината моторика още е на вие.  Laughing

2. Думички - мама (рядко), тати, баба, ам-ам, а-а (и за двете нужди), сиии (мерси, дава ти нещо и сам си благодари  Laughing), па (пак, отново), да с думичка, не с клатене на глава.

3. Разбира всичко, според мен, отделен е въпроса, че често се прави - гледа те в очите и пуска играчка през терасата. Онзи ден отива до музиката, аз му се заканвам пръст, и той в отговор ми се заканва. Също се "кара" на котката.

4. Обича да има други деца наоколо, но не играе с тях.

5. Като на Иленка - хваща си главата и заминава нанякъде, вкл. навътре в морето - никакъв страх няма това дете.  Confused

Казах ли ви, че си купихме колела за деня на майката и бащата? Е, караме от два дни вечер(джуджето с нас на седалка) и искам да ви кажа, че жестоко ме боли д-то.  Laughing Как карахме като малки по цял ден не знам.  newsm78

# 142

Социални умения:

Съблича се - да,но определени неща като чорапи и грейка,но вдига ръка за събличане/обличане
Пие от чаша - да,вече и със сламка
Изразява желание без плач - да
Играе на топка - да,използва всичко търкалящо се да го рита  Confused
Храни се с лъжичка, но се цапа -определено и то много
Помага като изпълнява елементарни поръчки - да
Имитира домашна работа - все още не,ако се брои ,че всичко прибира само в един единствен шкаф  Crazy
Играе на гоненица -да,тоест закача се с татко й си и тръгва да бяга ,той да я гони
Мие и бърше ръцете си - знае да си изтупа ръчичките
Облича се (с помощ) - аз обличам блузката на вратлето,тя подава ръчичка помагам да намери къде да пъхне ръчичката и тя действа нататък.С панталоните е подобно
лесно се отделя от майка си - абсурд  Tired

Фина моторика:

Драска (с молив и т.н.) спонтанно - да
Прави кула от две кубчета - не,засега само ги събаря
Кула от 4 кубчета - не
Прерисува една отвесна линия - не съм пробвала

Говор

Тати и/или Мама целенасочено - да
Казва целенасочено още поне 3 думи освен мама и тати -"коте","ела","баба","дядо","не","да","хайде","кака","куче" и др.
Посочва назована част от тялото -да,посочва дупе и пъпчето си.
Изпълнява две от три заповеди - да
Назовава картинка - не,само посочва
Комбинира смислено две думи - не

Груба моторика

Стои само -да
Ходи самостоятелно - все още не напълно
Навежда се и се изправя - да
Ходи назад - ми не май  Rolling Eyes
Изкачва се по стълба - да с помощ
Хвърля топка -та тя какво ли не хвърля  Mr. Green
Рита топка - да
Стои 1 секунда на един крак -  hahaha hahaha hahaha тц

Юлче, честито ритниче!  Hug Hug

честито дипломиране на Вени!

1. Един и същи знак за здрасти и чао-зависи
2.Бъбри,но не и разбирам ,защото изговаря много бързо думичките
3.Разбира всичко и се сърди,повече използва жест ако иска нещо
4.Обожава други деца,но повече иска да ги хване,дръпне ,целуне,ощипе,да им даде нещо нейно да хапнат отколкото да играе
5.Появяват се страхове,най вече да не е сама,от силни шумове и др.

Момичета,направо съм скапана.Явно всичко много ми идва.Не знам при вас така ли е,но тя е постоянно залепена за мен и ако не я взема започва да плаче.Оная вечер даже с една ръка съм простирала ,а с другата я държа и в същото време тя си държи мечето  Tired Дори се е случвало до тоалетната с нея да ходя,само и само да не плаче  Tired Побърквам се....На работа съм по 12 часа с нея пак,тя все още ходи само за ръка  Tired и страшно ми е трудно.Тръшка се,пищи,всички боклучки иска да вземе,каквото и се откаже се тръшка,не иска да стои в количката дари и на разходка,аз бутам с една ръка количката,а с другата държа Дея-Мария  Tired

# 143
Момичета,направо съм скапана.Явно всичко много ми идва.Не знам при вас така ли е,но тя е постоянно залепена за мен и ако не я взема започва да плаче.Оная вечер даже с една ръка съм простирала ,а с другата я държа и в същото време тя си държи мечето  Tired Дори се е случвало до тоалетната с нея да ходя,само и само да не плаче  Tired Побърквам се....На работа съм по 12 часа с нея пак,тя все още ходи само за ръка  Tired и страшно ми е трудно.Тръшка се,пищи,всички боклучки иска да вземе,каквото и се откаже се тръшка,не иска да стои в количката дари и на разходка,аз бутам с една ръка количката,а с другата държа Дея-Мария  Tired

Дея, няма ли кой да ти помага? Баби, детегледачки? Според мен това постоянно присъствие на малката (и в работата по цял ден  #Crazy) неминуемо ще изнерви и теб и нея. И нито ти качествено ще работиш, нито пък тя ще има пълноценна грижа от мама. Мое мнение.
А варианти за ясла, градина, де да знам... newsm78
То и при мен е същото тръшкане по цял ден, ама съчетано с работа никак не го виждам  Shocked

# 144
  • Варна
Имаме си зъббб : newsm44
Най-сетне му излезе 7мия зъб на Ники, чакаме вече 2 месеца. Излезе кътник, а няма още вторите долни резци.
Дея, направо ти съчуствам, измисли нещо за да си почиваш...Иначе ще луднеш. Аз може да се опитам да се върна на работа, защото положението много зле и при нас.

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 21:53 от krassenka

# 145
Деичка звучи ужасно  Sad намери начин да се отделиш от нея за ден-два, някъде отдих малко... Още мъничко, като проходи самичка ще е по-лесно - и Вени идва с мен в тоалетната ама поне не я нося вече  Rolling Eyes

Сега, да си призная, ще умра ако не се изфукам с нещо  Embarassed Нали няма да ми се смеете, ама съм толкова горда, че не мога да не покажа  Blush

Познайте какво е общото между тези три дрешки

Flutter

Бялата рокличка я довърших току-що, тя е за кръщенето което ще правим до няколко седмици. Синята е от една стара покривка, а гащеризончето - от стара лятна риза на баща и  Mr. Green Толкова мерак съм вложила, че като ших гащеризончето чак си заших връхчето на пръста - иглата на машината мина през него и се счупи  Sick

# 146
МецанчеShockedаз знам че си всестранно развита, ама това съвсем ме доубеди!Страхотни дрешки си сътворила за Вени, браво! Hug

Дея, вземи някакви крути мерки, иначе рискуваш в скоро време да се изнервиш до краен предел Confused

На Ники честит зъб! Grinning

# 147
  • Варна
Мецанка ,
разкошни са Hug Понякога завиждам на мамите, които имат момиченца, като малки принцеси са Heart Eyes
Мерси, Филипа  bouquet

# 148
  • София
Ей, Мецанке, страхотни са! Мъжките майки често не разбират какво е очарованието да отглеждаш малка принцеса - великолепно е! Пожелавам на всяка майка да го изпита!

Мерси за поздравленията, а за героизъм - не, в института доста ме улесниха! Просто не беше това, което очаквах!

# 149
  • Boston, MA
Meце, страшни са роклетата!

Честити зъбета на новоозъбените! И при нас се подобри съня с излизането на кътниците.

Дея, ще го израсте, за нея не се притеснявай. Но за твоето душевно здраве е хубаво да се отделяш за малко - да се видиш с хора, да идеш на разкрасяване. Добре е да се отделяме от ролята на майки за час-два.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт