Април 2006

• 12 179
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Мерси, мерси  Blush

Понякога завиждам на мамите, които имат момиченца, като малки принцеси са Heart Eyes

А бе така е, ама пък в хубавите магазини се заглеждам повече по "мъжки" дрехи - то са едни яки гащеризони, едни карирани ризки, едни юнашки капели, едни ми ти моряшки костюмчета... Хайде живот и здраве, всички които имат желание, с второто да ги нашарят  Wink (момиченцата и момченцата)

Благородно завиждам на всички които имат кътници. Ние сме още с 6 зъба - четирите горни резци и двата долни. А съня - буди се 2-3 пъти да цока и още не знам колко пъти пъшка и аз пак го имам за подобрение...  Rolling Eyes

# 151
О Дея, същата работа и при нас. Само дето аз това, което го работя е в нас. Та по цял ден сме заедно вкъщи. Залепени, реве за мен, на ръце я нося, тича да ме гони из стаите. Но моето единствено спасение е следобедния сън - слагам я към 1 и към 4.30-5 става. Ето това е моето време - правя всичко, което имам да свърша през деня, включително да поспя малко. Мога да я дам на баба й, но не искам. Дразня й се, и това е. На майка ми я оставям, но това е събота и неделя и то не винаги. Та и ние сме така - аз уморена и нервна, тя пищяща и вечно мрънкаща за мен. Но наистина като проходи сама ще ти поолекне. Моли се това да стане по-скоро Grinning

На анкетата нямам сили сега да отговарям. Само да кажа за финните движения - Яна е спец. Отваря всякакви дистанционни, копченцата се натискат с едно пръстче, взима отверка и започва да отвърта (не успява, но правилно я поставя на резбата на бинтчетно). Пръстчето й винаги е готово нещо да изчопли.

Няколко дни в градинката пищи като луда за малка бебешка количка. Е, купихме такава, луда радост настана. Сега търчи с количката и куклата и е много важна.

рамама
, гледах го тоя филм. Тъжно ми беше, но е много готин.

Мецо, ама ти си супер. Как ги правиш тия неща. Страхотни дрешки  Grinning

юлче, честит шут по корема. Времето летииииии, ей...

Вениbouquet Аз започвам за държавен да уча, септември е.

Имаме проблем с водата. Не иска да си мие ръцете след разходка. А при къпане пищи като луда. Обяснявам й всичко, но не става. Какво да я правя??

Данчеееее, Яна ненавижда шапки. Нищо не мога да й сложа на главата. Посъветвайте ме, моля ви. Навън от слънцето ще й гръмне главата някой ден. Как да я науча да носи шапка???

# 152
Мецанка, мерси за отговорите за хапването, аз също не се притеснявам, че яде малко, качва си и расте детето, чудесни неща си направила   bouquet
Деичка, разбирам те мила, просто ще отмине това, трудно, но ще отмине, ще пораснат и ..така  Heart Eyes Мен ме изнервят повече околните, а не детето и само си повтарям да не го изкарвам на него, не ми се е случвало, но ме е страх  Rolling Eyes
Честито зъбче на Ники  Hug
Нунски, ако откриеш начин да се слага шапка и да се задържа - сподели го  Praynig че като е в количката не иска ни чадърче, ни нищо  ooooh!
Лека нощ  Mr. Green

# 153
Лелеее Мецанке, страхотни са дрешките! Браво  bouquet, да взема на един курс по шев и кройка да дойда при теб Wink
Честито на християнчетата bishop!
Честито зъбче на Ники tooth
Шапка и Кало не търпи на главата си Sad

Нуни, опитай да смениш мястото на къпане, ако я къпеш в банята, пробвай в стаята, макар че вече са големи за къпане в стаята, ама ... А ръцете и мий примерно в кухнята, знам ли може да помогне ...

# 154
  • София
Добрутро мацки!  Hug

За шапките - ще се повторя, но  Rolling Eyes...." с Капчица го намажи, после ти не му мисли"  Mr. Green сериозно - мисля да продължавам да му давам нещо свръх интересно да разглежда и в този момент да слагам шапката, мисля с голяма упоритост да продължавам.

Нуни, пробвай я с мокри кърпи да се бърше сама или пък да пляска във вода, нещо с игри и лъжи ще стане номера. Пък и да не се научи на хигиенни навици пак ще си я вземеме, Стаско нали го научих да бърше прах, той ще е чистника в къщата  Mr. Green

Мецанке
, страхотни неща си ушила. БРАВО   bouquet И аз съм сега на вълна шиене, но ще почна с нещо съвсем по-просто. Ако имах мома със сигурност щях да се метна да правя рокличката за кръщене - воалчета, дантелчета.... Много ми се иска, като правиме кръщене, шефчо да е облечен целия в бяло и сега го мисля какво да е. Един дядо комшия, ни смята рожд. дати със Ст и каза, че ако искаме женско  Mr. Green - до 2010 г. трябва да го направиме, че след това пак мъжко  Mr. Green

Иленка, със закъснение - Честит празник на майчето ти!    bouquet Да е жива, здрава, да се радва на още внуци и правнуци!   bouquet

# 155
Иленка, честит рожден ден на майка ти /на патерица/!   bouquet Да ти е жива и здрава! Peace

Честито зъбче на Ники на Красиbouquet

Вени, честито семестриално завършване!  bouquet

Бубка, това с колелата е чудесна идея! Peace

Мецанке, поздравления за красивите дрешки!  Peace Кройките от списание ли вадиш или сама си ги майсториш? Преди години и аз шиех разни неща... Това с панделката на кръста е много разкошно! Flutter

Дея, подкрепям съветите, които са ти дали момичетата. И още една идея - опитай се, да я научиш, да е самостоятелна - напр. сама да си стои в кошарата, сама да си играе, докато ти вършиш нещо в стаята при нея... Не знам, дали е възможно на този етап такова приучване, но опитай - в началото ще реве и ще се тръшка, но може да свикне! При мен това е единственият вариант, т.к. баби и детегледачки са неприемливи, но пък от новородена - ми беше цел на това, да я приуча. Rolling Eyes

Нетърпящите шапки деца - кърпи за глава търпят ли?  Thinking За друго не се сещам. Велина си махаше зимните шапки, но с летните шапки и кърпи се кипри. Flutter

# 156
  • София
Енви и с кърпите е същата история, преминаха на шапки, защото по лесно се слагат. Присъединявам се към питанките ти към Мецанка за кройките. Наумила съм да шия панталони за шефчо, от ватирано трико за вкъщи, за детската градина по-натам, но ми трябва опростена и лесна кройка.

Бубка, браво за колелата! Ст си купи колело онзи ден и вече 2 дни ходи на работа с колело.  Thinking

Честито на всички нови зъбета от тези дни! Следващите да се появяват още по-бързо и безболезнено!   bouquet

# 157
Добро утро, момичета! Сервирам горещо и ароматно кафе....

Вени, честито дипломиране!!!

Иленка, живо и здраво да е майчето ти!

Мецанке, страхотни роклички и гащеризонче!  bouquet  bouquet  bouquet Все казвам, че господ си знае работата, като "раздава децата", защото аз едно копче не мога да зашия и съм повече мъжко момиче, и си имам момчета, а сестра ми е като теб - дай й да шие, да прави разни дрънкулки и ето има си момиченце, а да не ти казвам колко неща й наши още, докато беше бременна.

Дея, и Йо е като залепен за мен, от както е болен и днес вече усещам, как искам да се откъсна за малко от него, но иначе не е такъв, но пък и аз не прекарвам по цял ден с него. Много е изнервящо за теб така, намери на кой да я оставиш поне за 1 час.

Нуни, Йо също НЕ търпи шапки, последно му взех една тип каубойска, която се върже под брадичката, но той си я маха пак! А така му ходят шапки...За къпането, пробвай да смениш мястото!

Честито зъбче на Ники!

И аз да ви се похваля, че Йои е добре днес /пу-пу/ и ще излизаме на разходка! Също така има 4 нови зъба - 2 кучешки горе и 2 долу, но не кучешки.

# 158
Здравейте! Grinning

Иленски, да ти е живо и здраво майчето! Hug

Вени, честито и от мен!  bouquet

Аз слагам шапка с ластик, хлабав е, ама закрепя положението, в началото се опитваше да я маха, но аз тъпо и упорито пак я слагах, та свикна Simple SmileДаже вече и с козирка без ластик носи човекът.

Цяла нощ сънувах, че съм на плаж...само дето с корем реално не си се представям Rolling Eyes

Браво на героят Йо! Hug

# 159
Честити зъбчета на Йои! Heart Eyes

Данче, можеш, да жертваш едно панталонче, което вече е израстнал и което ти се струва лесно за ушиване - разпаряш, налагаш и режеш, като добавиш по няколко см отвсякъде. Peace

# 160
дааа... и ние с кърапа. В нашето магазинче има кърпа с козирка отпред, а самата кърпа е от трико така че е мека и разтеглива и не и дразни. Като я връзвам, я завръзвам точно като забрадка, за да и пази сянка и на тиа, и възела гледам да се пада ниско долу на вратлето, за да не се обляга на него като е в количката. Не я усеща. Мисля че производителя беше "Сали" ама не съм сигурна  newsm78 Има ги в много цветове, и за момичета и за момчета.

кройките са от бурда, купих си за два лева ли беше пет ли - две готови кройки комплект, и после всеки път само сменяш формата на ръкавчета, деколтета, плисета...

# 161
  • София
Мецанке, точно такива комплекти кройки търся, кажи къде се предлагат, ако искаш и на лични.
За шапките на "Сали" да ти шушна - след пране се свиват (опита от Енви).

# 162
  • Добрич
Здравейте момичета Hug

Честито  дипломиране, Вени ! bouquet
Честито зъбче на Ники!
Честито ритниче на юл4е  bouquet

Мецанке, нямам думи за прекрасните роклички и гащеризонче  bouquet.

Такааааааа ние вече имаме 4 горни и 2 долни зъбчета, от 2 седмици и ние сме в отбора на ходещите крачета,  разбра вече , че и без мен може вече да стига до определената си цел .

Момичета , ние спим още по 2 пъти , даже понякога и 3 и то по 1-2 часа. Има ли и други деца да спят толкова?

С яденето сме почти само на плодове, от ДМК не му харесват храните( ами дават зеле, боб).

За сега толкова, че малкия пак се е разшетал Joy

# 163
didi_demi, и Преското все още спи по 2 пъти на ден за по час и нещо, четох че до към 17 месеца обикновено по-поспаливите продължавали в този дух, впоследствие се отказвали.
Аз не намирам нищо притеснително, дори напротив, така поне и аз мога да почивам Simple Smile

# 164
  • София
Ние не търпяхме шапки преди, но сега даже като си види шапщата из къщи и ми я подава да му я сложа! Това от два дни, де!

Иначе периода с лепката го минахме май илил поне почти! Сега е лепка като му се спи или като има някой в къщи и чувства заплаха - демек, че може да изляза и да го одтавя!

За самостоятелността - възпитавам я от ранна възраст и слава богу сега играе сам дълго време - само да не е кисел, де!

Ние минахме на един път спане вече от около 2 седмици може би!

Общи условия

Активация на акаунт