Април 2006

• 12 182
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Добро утро!

Честито  дипломиране, Вени !  bouquet

Честити зъбчета на Йои  bouquet

Кошмарна нощ, явно е пробил само един връх на кътника или и аз незнам какво newsm78. Голяма мрънкане, още по-голямо наливане и опикаване. Чак одеалото мокро ooooh!.
Предложих на майка ми да излезе в майчински и да гледа Ники в къщи, а аз да се върна на работа. По принцип исках есента, но баща ми много я тормози и ми се иска да й помогна някак. От друга страна, аз съм много изнервена и евда съм от полза на детето си. Въпреки всичко ще ми е трудно да се разделим Sad
Щапка търпи само, когато е зает с неговите си работи. Играе, вози се в количката и т.н., когато спем и шапката е долу:)
Като цяло Ники е доста самостоятелен, сам си се забавлява. Много го дразни, когато съм на компютъра, тогава се ядсва, хапе и досажда. Ако си стоя в стаята и върша нещо, изообщо не ми обръща внимание.
Меци, и моя "трупа" зъби все горе, долу е още с 2 резеца. Много странна работа. Закача си разни неща на тях и дърпа, понякога си мисля, че ще успея да ги изкара Laughing

# 166
Меци, супер си! Аз така и не се научих нито да плета, нито да шия, добре че мъжа ми готви и ми помага в чистенето, абе въобще съм една пишман домакиня  Mr. Green Едно време брат ми плетеше по добре от мен (той си падаше по кротките забавления като по-малък  Joy )

Дея, Иво имаше един такъв ревлив период. На мен много ми помогна кошарата - слагах го вътре с един куп играчки. Отначало ревеше безутешно (значи ситуацията е - аз в кенефа, вратите на кенефа и спалнята са една срещу друга и като са и двете отворени, той ми вижда главата. Аз дрънкам и пея, той пищи). После почнахме да играем на куку - крия се, показвам се, той спира да реве и се хили. После постепенно почна да обръща внимание на играчките, аз му ги слагам на повивалника, а той ги хвърля една по една на пода  и писва, чак когато свършат. Сега може вече да си играе сутрин сам в кошарата половин час (с много играчки), докато аз мия чиниите. На компютър работя спокойно, пуснала съм го да се разхожда из хола пак с много играчки и прахосмукачката  Mr. Green . Днес вече от 20 минути си ровчи в торбата с играчките в другвя ъгъл на стаята и гласчето не му се чува. От време на време му става скучно и идва да ми седне на коленете, тогава работя с една ръка  Laughing Може също да й намериш някакво интересно занимание - примерно Иво обича да си вади играчките от голяма торба, да събира щипки в кошничка, после пак да ги разхвърля и после пак да събира, да прехвърля неща от една кошничка в друга. Сам в стая го оставям само ако е нещо спешно и сутрин да оправя кухнята, следобяд вече не мога - реве. Ако не те вижда, е добре да ти чува гласа (даже и да ревва по-силно, поне знае, че не е сама).

Шапка Иво търпи, защото е добричък и не може да откаже на майка си (опитвал се е, но с мен е трудно да се спори).

Щом за зъби ще се хвалим - докато беше хремясал, не му мажех венците (че нали губи чувствителност устата и да не вземе да се удави през нощта). И вчера като го намазах, бях приятно изненадана - обзавел се е с втория горен кътник и първия от страничните долни резци. Има надежда, вижда му се края  Mr. Green

# 167
  • София
Момичета, гледахте ли края на сутрешния блок на БТВ? Място не мога да си намеря! Група хора са се организирали и правят походи (програмата този месец е за Витоша, но може би по-натам и из Бг). Хубавото е, че има маршрути, водачи, най-вече организация, а може би са и интересна компания. Знам, че има пешеходки сред вас така, че вижте програмата и дайте да се включваме  Heart Eyes за баир будали  Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 11:28 от Данче-Калпазанче

# 168
Здраейте

Социални умения:

Съблича се - съблича си панталони, чорапи и обувки
Пие от чаша - много отдавна пие от чаша
Изразява желание без плач - да
Играе на топка - да
Храни се с лъжичка, но се цапа - цапа се много
Помага като изпълнява елементарни поръчки - донеси това, дай отна и т.н.
Имитира домашна работа - да
Играе на гоненица -бяга ако аз я гоня , но иначе не
Мие и бърше ръцете си - като я държа да
Облича се (с помощ) - не се облича
лесно се отделя от майка си - не се пуска от мене

Фина моторика:

Драска (с молив и т.н.) спонтанно - най-вече с химикал по мене
Прави кула от две кубчета - да
Кула от 4 кубчета - не съм пробвала
Прерисува една отвесна линия - не съм пробвала

Говор

Тати и/или Мама целенасочено - да
Казва целенасочено още поне 3 думи освен мама и тати - пате, дай, ела, амам, не, да, бубу, бау бау и т.н.
Посочва назована част от тялото - не
Изпълнява две от три заповеди - май не
Назовава картинка - картинки не но предмети да
Комбинира смислено две думи - не

Груба моторика

Стои само -да
Ходи самостоятелно - даже тича
Навежда се и се изправя - да
Ходи назад - да и то много смешно
Изкачва се по стълба - с помощ
Хвърля топка -да
Рита топка - да
Стои 1 секунда на един крак - не

[/quote]

# 169
ВИжте какво намерих за замразяването на хранителни продукти:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19501

# 170
  • София
Юлче, това, което пишеш за Иво, важи едно към едно и за Мати - играчките, щипките, при нас има и химикалки в една кутия за химикалки / как се казваше това, в което си държим химикалките на бюрото, че ми изфиряса от главата? newsm78/ - събира, вади слага - голяма занимавки, също и в шкафа бърка с едни пластмасови съдини и ги вади, прибира и така...!

# 171
Не знам как се нарича. Моливник?
Сега сме на вълна музика и барабани по всичко с една супена лъжица. Главата ми кънти.

Ние нямаме кола. Няма и да си купим скоро, доколкото познавам мъжа ми. Аз си пасувам, де, щото той става за шофьор по-малко и от мен, а аз хич не ставам. Ето какво превозно средство е харесал днес за бъдещото ни 4-членно семейство: http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=2&ac … 47&f1=details
Може би е планувал отпуската догодина да ни е в Ирак, знам ли.

Ааа, те били 2 броя. Единия сигурно е за баща му на село, да ходи по-лесно до нивата.

# 172
Много съм завеяна  ooooh!, забравих - Иленка, да е живо и здраво майчето!   bouquet
Юлче, сега принтирам това - много полезно за змразяването, а за БТРчето - ми то вътре може още поне 2 деца да си возите (6 чл. семейство  Joy hahaha)

Алекс си е харесал едно кубче с лепящи бележки и само ги разлепя и залепя отново  Laughing

То вярно, че в последно време чета по диагонал, а Ринка какво става с нея  newsm78  А Филипка, моля те предай на Бюти, че липсва  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 14:37 от СмиНсЧо

# 173
  • софия
привет на всички

кажете знаете ли нещо за тахан халвата....знам че е много полезна, но нямам представа дали е подходяща за мъничета?!

# 174
Не е ли много мазна и сладка? Не знам дали е подходяща, аз лично не бих я дала - такова ми е вътрешното чувство. Освен това е лепкава и се дъвче трудно.

Рая много се е разхубавила  Laughing

# 175
сминс, ако знаеш и аз от кога не съм я чувала Бюти.

Но последно като ми звънна бяха ходили на море и предстоеше да пуска Давид на ясла.Добре са.
Каза, че е много натоварена и като й остане време ще пише обезателно Simple Smile

Преди малко ми умряха няколко хиляди нервни клетки, така жизненоважни за мен, впредвид очакването на второто детенце.
Комшията под нас вече месец прави ремонт, като е най-активен от 14-16ч. Close
Днес го посетих за 4-ти път и го попитах знае ли колко е часа, а той ми отвърна, че знаел, ама какво от това, и моето дете му тичало на главата Shocked
По-бес-нях!Нарекох го най-елемнатният човечец, с когото скоро съм имала вземане даване и така му траснах вратата, че сигурно са се откачили пантите.
Казах му, че има закон, който изисква пазенето на тишина в този интервал, а той:"Ами тогава ме считай за нарушител на закона".И продължи да кърти.
А аз взех мерки и се оплаках най-после където трябва Crossing Arms

# 176
Филипка, ей аман от неразбрани съседи!  #2gunfire Аман! И ние си имаме един подобен, но той в друга насока избива - кой къде трябва да си паркира колите, вкл. и колите на гостите, които посреща и пр. А е по-млад и от нас, т.е. от мъжо и от мен. Браво, че си се оплакала, където трябва! Peace

Юлче, мерси за инфото за замразяването!  bouquet

Смини, чудесна идея за нова "играчка"! Mr. Green

Жени, тахан-халва не бих давала.  Naughty Това, че е много полезна, аз го знам от "бабиния фолклор", към който лично аз се отнасям винаги с подозрение, да ме прощават бабите! Crossing Arms

Днес не излизахме с Вили, но направо "излизах" къщата. Доволна съм! bowuu

# 177
  • София
Филипка, ако нещо ме влудява това е тропане  прочие на недосетливи хорица по неподходящи часове!
На нашия етаж прамеха ремонт, че чакат бебе, но това не ги правеше по- досетливи по отношение на пазене на тишийна! А един ден така бяха заринали стълбишната прощадка с мебели и строитерни материали, че нямаше как да мина с количката!

# 178
енви, какво става с Мамчето, къде се загуби?

# 179
  • Добрич
 #2gunfire #2gunfire #2gunfireИ аз имам такива неразбрани съседи #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
Възрастни хора са и моите деца също им пречели. Всъщност всичко им пречи- хладилника ни, климатика, камината и т.н. , на всичкото отгоре все се оплакват на полицията , заради тия работи - направо аман от такива хора. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт