Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 818
  • 270
  •   1
Отговори
# 60
Ей ме пак и мен  Simple Smile
Моя мъж отиде да разпуска на боулинг, аз си дремнах малко следобяд и сега реших да видя как я карате днес  Simple Smile

Liddi, мисля че само в ХЕИ-то правят вирусни изследвания по ЗК. Ето ти тук линкове:
http://www.siokoz.com/?wetid=14
http://www.siokoz.com/?wetid=13
http://www.siokoz.com/documents/structure/VR.pdf
Все пак зависи и какви точно изследвания ще си правиш.
Нещо ми се върти из ума, че ние като трябваше да си правим изследванията преди сватбата ( спин, васерман, разните там хепатити и т.н. ) май мойта лична каза, че ги правят по ЗК в една лаборатория точно срещу хотел Диана. Не се сещам обаче как се казваше. Може да попиташ и в лабораторията на поликлиниката в която ходиш, понякога и там поемат някои от изследванията. Дано съм ти помогнала.

Анири, моя мъж пък и не дава да му се издума за разни лекарства без значение какви  Sad Той по принцип има изкривена носна преграда и по-трудно диша. Оперирана е, но пак е израснала, така че няма оправия. Иначе ми се оправдава, че хъркал щото заради мен бил надебелял ( това от пероида дето нищо не можех да хапна  Grinning ). Но пък и напоследък пуши много, с тези нерви покрай работата му...  Та и аз като тебе си го търпя моя. Като не мога да спя 2-3 вечери следващите 2-3 заспивам още към 19 ч. и си наваксвам.

peteto_86, ако се притесняваш да пиеш каквито и да е лекарства за температурата слагай си марлички потопени в оцет, разреден с вода на челото и на китките, може и намокрени чорапки да си обуеш. Аз понеже съм алергична към температуросвалящи и мога само течен аналгин да пия, като се бях разболяла предния месец така си смъквах температурата. Пий чайчета, но не врели а топли и в големи количества и задължително си звънни на доктора. Стискам палци дано се оправиш бързо  Praynig

Чао от мен и лека вечер   bouquet

# 61
  • Бургас
Привет,
най-после Ви изчетох, аз имах гости този уикенд и нямах вреем са компа,но сега навакасах. Джи джо, тези болки може да са наисина от разширение, ако искаш пий витамин В комплекс 3 х 1, след 10 ден настъпва облекчение. Не знам как си с разписанието, ако искаш пиши ми на лични за контакти и а се уговорим да се видим.
За настинало и болезнено гълро аз Ви препоръчвам фитолор - пастили за здраво гърло, много бързо облекчават.
Петето, консултирай се с доктора, но повече почивка, чайче с лимон - но не горещо, и парацетамол за температурата.
Хайде за сега толкова,чао и приятна вечер

# 62
Peteto, доколкото знам можеш да пиеш Ефералган с вит.С,а също и ампули вит.С. Но според мен е най- доре да се консултираш с лекар, за да си спокойна.

Лека вечер на всички wavey

# 63
Ехоооо, кой каза, че води с килограмите? К'во ще кажете за една анкетка?...
Аз съм вече ... Shocked + 13 или 14
Та оттам сигурно и киселините (като изключим, че има предположения да се появяват от многото коса на бебока). Вие как се избавяте от тези неприятности освен ябълка и по-малко хапване?
Хайде, лека нощ за сега smile3524

# 64
Здравейте момичета!
Първо да отговоря на Кали как съм си лекувала децата без антибиотици. Ама Базилиск вече го е написала. Нашата педиатърка предписваше за абсолятно всяко вирусно заболяване (нали ги знаете, всичките банални червено гърло, температура, кашлица и т. н.),антибиотик. Обаче мъжът ми имаше някакъв далечен роднина - педиатър. Човекът беше много възрастен, много начетен, работил беше в чужбина и общи роднини , които са живели някога в един дом с него, казваха че непрекъснато получавал западни медицински издания. Проблемът беше че освен стар беше и болен, пък и просто и дума не можеше да стане да вземе пари или нещо друго за преглед. С една дума - не беше удобно да го използваме много често. В началото обаче процедурата беше следната - заведа детето при неговата си педиатърка, тя му изпише антибиотика плюс други лекарства, отиваме след това направо при него, той се изсмее на рецептата, и предпише "соденото сиропче". Хлебната сода ако знаете действа добре при инифекции и трябваше  1-2 лъжички захар да се разтопят, след това се добавят 100 грама вода, 10 лъжички захар и 1 лъжичка сода. Абе въпросът беше да стане сладко че детето да го приеме и в същото време през гърлото му да премине малко разтвор със сода. И с това ни е лекувал. На детето винаги му минаваше за 2-3 дни. А антибиотик се пие минимум 5 дни. И тъй като ми беше неудобно непрекъснато да го ангажирам него, а детето като тръгна на ясла боледуваше много често, започнах сама да си изписвам соденото сиропче. И то се оправяше така, а след година интензивно боледуване получи естествен имунитет и дори спря да боледува. С второто дете беше същата работа, ама тогава имах още по-малко възможност да го води при оня доктор, защото той грохна още повече, а после и почина. Ама аз вече си знаех какво да правя. Но това никак не е лесно. Когато детето ти гори, с 40 градуса, и ти не знаеш дали инфекцията не е стигнала до дробчетата, абе не си е работа Confused Започнах да правя така - прегледа го на единия ден нашият педиатър, изпише му антибиотика, аз не го дам, но на следващия ден го заведа пак на дежурен лекар, само за да ми каже дали не е станало на бронхит. Като ме успокои че дробовете му са чисти (и естествено пак предпише антибиотик) аз вече съм по-спокойна, а след това вече обикновено настъпваше подобрение. Имайте предвид че ви говоря за времето преди да въведат личните лекари. После от майките в квартала чух че имало една педиатърка към нашата поликлиника, която предписвала антибиотици само в краен случай, водих децата при нея като беше дежурна, а като въведоха личните лекари, я избрах за личен лекар. С нея вече бях спокойна. Така че това е начина - да намерите лекар, за който знаете че наистина предписва антибиотици само когато не може без тях. Аз например ако отида в България, бих поискала от Базилиск кооординатите на техния педиатър Wink   
По принцип огромната част от баналните детски заболявания (гърло, температура, т. н.), пък и на зъврастните, са на вирусна основа.   Антибиотиците не действат на вируси, а само на бактерии. В България лекарите предписват антибиотици в случай че след вирусното заболяване организмът бъде нападнат от бактерии - един вид да се презастраховат. Само че това става много рядко, пък и човек обИкновено може да хване като има влошаване на състоянието. Тук лекарите не изписват антибиотици за такива заболявания и те не могат да бъдат купени без рецепта в аптеките. Дори и сиропчета за кашлица не предписват, смятат че организмът трябва сам да се изчисти. Ако заведеш бебе с 40 градуса на лекар, ще го прегледа, но ако дробчетата са чисти ще предпише само лекарство за температурата. Ако някой толкова държи на сиропчета, фервекси и т. н., тези неща се продават спокойно в аптеката и може да си купят след консултация с аптекаря, ама лекарите не ги предписват. Тези неща не лекуват, те само облекчават симптомите. Това шокира много новопристигнали българи, които обиикновено са свикнали винаги да им се предписва антибиотик, ама с времето виждат че и така настъпва оздравяване и то за същото време. Веднъж в детската градина на сина ми в България бяха поканили един доцент по педиатрия да изнесе лекция на родителите и това което той каза напълно съвпадаше с начина по който се лекува на Запад. Той тогава обясни какво става като се вдигне температура 38 градуса. Понеже вирусите се размножавали най-добре при 37 градуса, покачването на температурата всъщност било защитната реакция на организма да се пребори с тях. И когато родителите дадат на децата си лекарство против температура и температурата стане 37 градуса, те си мислят че са помогнали на детето си, а всъщност са осигурили идеалната температура за размножаване на вирусите. Разбира се при температура над 38,5 градуса трябва да се даде лекарство срещу теемпература, за да се избегне гърч. (Аз знаех че моите деца при температура до 39 градуса са ок, затова давах само ако е над 39 градуса.) Той също каза че при стандартните симптоми на настинката, никакъв антибиотик не може да помогне, точно защото тези заболявания обикновено са вирусни. Обаче ако след 3-ия ден има втори температурен пик (температурата се повиши), вече евентуално трябва да се помисли и за антибиотик. Абе то моето стана направо лекция Rolling Eyes
Благодаря на Базилиск за инфото за латекса-каучук, значи съм спасена. За залъгалките знам че не е за препоръчване, обаче е имало моменти в които на детето наистина му е трябвало съвсем малко, като една биба в устата например, за да се успокои и заспи. На мен ми бяха много удобни. Ще търся такива с анатономична форма. А шишетата - може би ще ми се налага да излизам от време на време за по няколко часа по работа, смятам да си цедя кърма и съответно ще трябва да му я дават с шише. Затова сега му умувам толкова, пък и нали държа да са напълно безвредни.
Петето, опитай да се оправиш с прополки и повече течности. Ще видиш, че ще ти мине за не по-малко време. Аз също съм пила Цитросепт, а за носа - памуче за нос, натопено в мед, да влезе добре в ноздрите, а след това лягам и трябва да усетя как меда ми стига до гърлото. Също знам че сок от лук действа добре, ама още не съм се осмелявала.   
Приятна вечер на всички Hug

# 65
много ви благодаря момичета,но...за темперетурата само съм се стреснала беше 37 и 5 и мислех,че ще я кача,(но за сега не съм,поддържам си я така)защото се чуствам ужаснооо!!!но се надявам утре да съм добре !ако я качвам ще направя това с оцета и аз съм чула,че помага!!!много ви благодаря!!!сладки сънища,на вас и много целувки за тумбачетата!!!  Heart Eyes   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

# 66
  • Sofia
Здравейте девойки!

Влизам само за да се похваля, а ще ви чета утре, че днес съм гроги ...бяхме на риба-пикник, след това снимах всички беб. покупки, та утре или тия дни ще ги кача да гледа, който желае...пресрамих се за което, след като видях Crazy как стремглаво действат октомврийките по въпроса с пазара.

Та фукнята де -  тази вече ни се  роди още един племенник! newsm44 newsm68
Да е жив и здрав ! Много да радва мама си( от юнските мами) и татко си!

Лека ви нощ! Hug

# 67
Здравейте мами!

Честит Рожден ден на Sladka mama!!! Желая ти най-сладкия подарък септември, също така да бъдеш много обичана и щастлива!!!  newsm59  bigdance2

Пете оправяй се по бързо, мед и лимон, чай и парацетамол за всеки случай взимаи спокойно.

Джиджо болките може да са ти и от притискане на бебето и матката на някой нерв. Аз бях така още от 2-3 месец и после спря, и сега ми се случва само понякога, но вече не е постоянна болка. А иначе ме болят краката, на самите сживки горе, от разтягането на костите. Не го мисли, ще мине.

Ааа щях да забравя май си имаме нова мама. добре дошла при нас!
Честито моренка, да в жив и здрав и много усмихнато дете! И чакам снимки!
Лека нощ и успешна седмица!!!

# 68
Морена, честит племенник! Да ви е живи и здрав, да расте силен и късметлив!

Аз приспах детето, приспах и бабата, изгледах един нов филм, изядох половин кг череши и сега съм затаила дъх кога ще започне лудницата отново. Дъщеря ми снощи най безцеременно си изгледа един детски филм 3 пъти преди да заспи, стоя будна до 10.30 и сутринта в 8 ме кара да се пускам с нея по пързалката...

За мазането - добре че е майка ми да ме пита по сто пъти на ден, "мажеш ли се, намаза ли се, мажи се!"
За килограмите - 61 засега, за последните 10-12 дни не съм качила.
Пъпът ми още е вдлъбнат, но като се има предвид че термина ми е края на месеца е нормално .
Мис Претенция с първата си бременност бях както си описала, сега положението е по спокойно, през нощта още не съм ставала.
Киселини и петна нямам.

Мисля си след юни да се организирам и да лежа по 3-4 часа на ден... ако имам късмет с малката и бабата;) Sunglasses

Сладка мама, Честит Рожден Ден! Бъди здрава и щастлива мама! Желая ти леко раждане и сладко здраво бебе!

поздрави от нас!

# 69
Добро утро Сладурки! Веднъж и аз да се пиша ранобудница, макар че то си е почти 9.00 часа Mr. Green Нещо и на мен ми куца съня напоследък. Като стане мъжа за работа към 7.30 и после няма заспиване  Sad
Честит рожден ден на sladka_mamanewsm59 Да си много щастлива, обичана, здрава, усмихната   bouquet
За тези прополки, щом помагат за гърло - супер. Аз никога не съм ги пробвала. Дано и не се налага на никоя от нас следващите 3 месеца! ooooh! Pete ако искаш вземи осцилоскокцинум. На мен ми действа супер. Хомеопатично е и може да се пие при бременност. Даже профилактично може да се взима.Оздравявай бързо.  Hug Супер, че поне температура нямаш.
Кали, защо си се спряла на секцио по желение? Сподели моля те, че  и аз в началото клонях към него, но сега все повече се настройвам за естествено. Решението ми обаче е  доста колебаещо се Grinning Ти първия път как роди?
dji-djo тъкмо се чудих къде се загуби. Grinning Да ти кажа за хълцането и аз не съм сигурна, че е точно това, но по това което описват другите мами прилича. На точи интервали от време, горе долу на едно и също място, нещо като пулсации на вена. (аз даже в началото си мислех дали не си усещам пулса Embarassed)  и продължава някъде 5-6 минутки. За кръста- напоследък и мен ме наболва зловещо, ама не кръста, а по към бутчето Wink Мажа се с мас и невен. Помага ми засега.
Моренка честит племеник!   bouquet  bouquet Много да ви слушка и радва. Поздрави за щастливите мама и тати!
За дрешките и аз се чудя що никой нищо не купува или поне не се хвали. И аз само ходя по другите теми да плакна око. Чакам с нетърпение да ти видя придобивките smile3521 И другите мами давайте да наваксваме, ей! Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 юни 2007, 20:02 от Tiarra

# 70
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Добро утро, мами! Wink

Morena, здрав да ти е племенникът и да имат възможност много да си играят и общуват с твоята малка принцеса! Hug

sladka_mama, честит Рожден ден! Желая ти здраве, любов и все по-хубави дни от септември натам... Laughing

peteto_86, сетих се как си свалих аз температурата, като бях болна преди месец. Аптекарката ми обясни, че когато тя е била бременна, е използвала този "метод" и на мен наистина ми помогна. Взимаш две бутилки минерална вода от 0.5л., изливаш по малко от двете и ги слагаш в камерата. Когато замръзнат, ги увиваш в хавлиени кърпи и си ги слагаш под мишниците. Аз с бутилките си бях заспала на дивана и се събудих след няколко часа без никаква температура и абсолютно облекчена. На следващия ден така свалихме температурата и на мъжа ми, който много ми се дърпаше, но накрая и той остана доволен Simple Smile.

Дами и Дами,

Организираме си софийска срещичка на 17.06. (неделя) по обедно време, евентуално в "Уго" на малките 5 кьошета. Засега на клона сме 14 лястовички със своите 15 лястовичета: Анири, bravy, thumbelina, Morena, katrin7, basilisk, Freli, katiaa, liddi, galia2007, leiche, adi_san, munkamm, Lilian_V. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

# 71
Добро утро на всички ранобудни и не толкова ранобудни като мен Wink!
Basilisk, благодаря за инфото за черешките. В случая наистина става въпрос за детенце, склонно към алергия, затова и сестра ми се чудеше какво да прави с тези плодове.
Liddi, за вирусологичните изследвания, пробвай в лаборатория Лора, ул. "Позитано" 10. ет.6, тел. 981 2115. Работят от 8:00 до 17:00. Аз там си правих изследванията за HIV и хепатит. Работят по направление от ЗК. И аз преди това търсих под дърво и камък лаборатория в София, която да прави тези изследвания по направление. Освен нея, има май само още 1-2 лаборатории, които ги поемат. Това го научих от лекаря ми по ЖК.
Хубав ден на всички, слънчево да е и настроението, и лека седмица от мен!  Heart Eyes

# 72
Добро утро и от мен !  newsm51
Честит рожден ден на sladka_mama много щастие и любов и най-хубавия подарък на есен !  hbday bdbaloni baloni

# 73
Ку ку добре си се завърнала ,същата ку_ку  ли си с термин 21.09, ако не добре си дошла   bouquet   bouquet   bouquet

# 74
Благодаря...същата съм си...само с малко по-голямо шкембенце...  pregnant

Общи условия

Активация на акаунт