Нашто септемврийско чудо мама рита лудо

• 14 836
  • 270
  •   1
Отговори
# 165
  • морето и сините вълни :)
Малеее много сте изписали бе Hug Hug Ко ме напрайхте вие

И  аз съм за лекцията на  9 месеца  Peace Peace Бройте ме и мене ако не ми мине котка път Peace Peace Peace

Абе поспаланке ти защо не идваш на срещите ни  newsm78 newsm78 newsm78 ,....айде таз неделя идвай с нас долу на плажо да хакнем по една бирьонка Joy Joy с Цацка Joy

аз отивам да ям че пригладнях newsm78 newsm78 а и както ям без хляб вече познайте кво става Peace Hug

Относно секса  аз вече забрайх ко е туй секс има ли почва у нас ,виреее ли таквоз чудо  Joy hahaha hahaha hahaha Ами дааа може да ви е смешно ама аз съм тъй.....и тъй кат гледам още доооста дълго ще съм си тъй Joy Tired Tired Tired Tired

Вече розови сънища взсех да сънувам hahaha

А днес как се ядосах -една Гарга за малко да ни блъсне ходи ту в едното ту в другото платно.И моя като се разсвирил от далеч и вече я наближаваме и оназ иде към нас с нейната щайга дръглива и не вижда.Моя кат се ядоса и аз като се стреснах и се развиках.И след това попаднахме в едно задръстване...и се влачим с охлювска скорост и оназ Пача зад нас ...и бавно върви опашщката и по едно време само усещаме чуккк.И оназ ПАЧА сСМОТАНА ни одари -илипо скоро подпря с нейната ЩАЙГА.Ей кат скочи моя ама няма задръстване не го интересува нищо и като хукна към таз ...като викна

Тебе кой т е еучил да караш ма ..преди малко щеше да ме блъснеш а сега вече ме одари ...
И оназ пръдла насрана му вика...Ама ударих ли ви...малее на мен като ми падна пердето щях да скачам да и нашокам каската на таз пръдла пръдлива #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfireНе стига че не спазва дистанция,нестига че не може да кара .ами на всичко отгоре ме и стресна .....еиии пак се наежих яко #2gunfire #2gunfire #2gunfire Щях да стана да я подкарам с едни шутове и да я питам .."ама аз ударих ли ва"...ох спирам че вдигнах адреналина #Cussing out #Cussing out #Cussing out

айде чао мацки

# 166
Shocked тука във варна има ли такова нещо - аз понеже в четвъртък ще ходя за първи път - да не отида и да се окаже, че няма да мога да вляза  Thinking
Спокойно! Никого не връщат Simple Smile. Аз малко нясно се изказах май одеве. Просто явно искат да знаят колко хора да очакват.

# 167
Здравейте сладурки Grinning леле колко много сте изписали за три дни.
някой беше споменал за амазон. мисля, че не може да се достави до България. поне така ми казаха за  тези сайтове. аз си бях харесала детска количка в e bay, беше два пъти по- евтина, но за България нямало доставки.
Мами кажете нещо по въпроса за кола маската. имам предвид болката вреди ли на бебето?
За раждането....аз мисля за секцио, но нямам идея моят лекар какво мисли хихихихихи иначе ме е много страх от нормалното раждане.

# 168
  • Sofia
Ако някой се интересува за автобронзантите - могат да се ползват по време на бременност!
Не вредят на бебето, само може да засилят пигментацията на кожата.(според моя док)
Питах в Красива мама, но никой не можа да ми отговори.

# 169
Да кажа ли аз за автобронзантите?
Не че на бебето ще навредят повече от друга козметика, но принципът на действие им е супер гаден - активната им съставка DHA (dihydroxyacetone) реагира с аминокиселините в повърхностния слой на кожата и предизвиква освобождаването на огромно количество свободни радикали. Те пък, както се знае, са кофти за кожата, защото предизвикват преждевременна смърт на клеткте й и я състаряват. Настъпва масово измиране на кожни клетки в интервал от 24 часа след нанасянето на автобронзанта.
Така че тенът който се получава не е от "боядисване", а е резултат от процес подобен на покафеняването на обелена ябълка, оставена на въздух.
Някои автобронзанти съдържат и еритрулоза, която действа също като DHA, само че по-бавно. Ако пък са и двете неща вътре, ефектът е по-траен и е още по-гадно  Mr. Green

# 170
Да кажа ли аз за автобронзантите?
Не че на бебето ще навредят повече от друга козметика, но принципът на действие им е супер гаден - активната им съставка DHA (dihydroxyacetone) реагира с аминокиселините в повърхностния слой на кожата и предизвиква освобождаването на огромно количество свободни радикали. Те пък, както се знае, са кофти за кожата, защото предизвикват преждевременна смърт на клеткте й и я състаряват. Настъпва масово измиране на кожни клетки в интервал от 24 часа след нанасянето на автобронзанта.
Така че тенът който се получава не е от "боядисване", а е резултат от процес подобен на покафеняването на обелена ябълка, оставена на въздух.
Някои автобронзанти съдържат и еритрулоза, която действа също като DHA, само че по-бавно. Ако пък са и двете неща вътре, ефектът е по-траен и е още по-гадно  Mr. Green
Shocked Sick
Охх, басилиск, ще ме умориш #Crazy
Така хубаво и образно се изразяваш, че повече няма накъде Joy

# 171
Добра вечер мами! Толкова сте писали, че пак трябва да си записвам, е пак ще пропусна някоя мама ама да ме извинявате.
Добре дошла на мамата италианка и да пишеш често при нас!

Ваня честито ти синьо меченце:) Ще се радваме да споделиш снимки от почивката.

Leiche и аз бях днес на лекцията, ама не сме се познали. Аз тъкмо щях да пиша че днешната лекция не ми беше чак толкова интересна. Просто лекторката не ме грабна, както другите. Но беше полезна. А и съм много разочарована от новината им че вее няма да е на Кра кра, мисля че и Моренка няма да хареса тази новина.
Инче, ами размотавам се още и не съм си направила изследванията, но другата седмица ще ги направя.
За пъпната връв обикновено преди раждане гледат на ехо и лекаря може да види как е връвта и ако е оплетена или намотана около вратлето ще препоръчат секцио. Аз имам една позната, която скоро роди и в последния момент се оказа че връвта се е завързала на възел и при напъните се стегна но в този момент бебето излезнало и не се е наложило да я резнат, и слава богу бебето е добре.
Инче за книжките, аз като бях малка 9 преди доста време) и имах такива книжки и ми бяха любими ( аз от малка обожавам бебетата) та нашите ме зарадваха обикновено като ми купуваха книжки ( детски) с тематика за бебета. Ето някои заглавия" Бебе на нулева възраст", Ало мамо, ало татко, ало всички аз съм тук" ( не съм много сигурна за това заглавие), та тази книжка беше в поредица от три. Предполагам че има и други. Може да потърсиш в книгите втора употреба, защото нови не съм срещала. но ако видя ще се обадя.

Ани пак си имала гаден ден, заради някоя патица. Даже и мен ме вбеси тая. Ама я по спокойно го дай, нали вече е минало

Веси за размерите за дрешките на бебковците, и аз мисля че е по добре да се вземе един размер по-голям от новородено, макар че аз вече съм си купила няколко дрешки за новородено, но те много бързо ще омалеят. От началото на годината ми се случи да ходя вече на 7 погачи, та разучих размерите. на различните фирми са различни, но в общи линии най-малкия ( за новородено ) е 1, 22 или 50 в зависимост от фирмата. Тези с размери 50, 52, 54... отговарят на дължината на бебето. Надявам се да съм помогнала.
Лека вечер!

# 172
Здравейте тумбаланки  Hug
Инче, Ани, да ви кажа и на мен ми е някакъв кошмар това с омотаването в пъпната връв. Макар че би трябвало още да е рано и даже и да стане някакъв гаф да могат да се освободят мъничетата. Една моя позната имаше доста неприятно изживяване и аз явно оттам съм се наплашила. Няма да разказвам в подробности да не се плашат бъдещите майчета. Така или иначе на нея този проблем и го бяха видяли на ехограф, така че явно се вижда, но предполагам че зависи и от положението на бебчето.
Морена, страхотни неща си купила на бебка и май вече доста си и поспретнала гардеробчето.  Grinning Ох, така ме сърбят краченцата и аз да хукна по магазините. Просто суеверията отстъпват на заден план, голям кеф ми се вижда Mr. Green Засега си имаме три гащеризончета и едни чорапки, ама ще снимам по-нататък, че нямам фотоапарат подръка. А и честита прическа, макар че нещо си се фотнала на сянка и не можем да те видим в целия ти блясък и великолепие Mr. Green
basilisk, благодаря за поредния постинг с полезна информация, която сподели с нас. Много ти се радвам, че знаеш толкова много Hug
mariq83, аз за момента съм се спряла на Шейново, Д-р Велев. Моята докторка ми го препоръча, а и доста добри изказвания четох за него във форума. Все още не се познаваме лично, надявам се да остана с добри впечатления и на живо. А за болницата попринцип си мислех там или Св. София, защото чувам доста добри отзиви и за двете места. За мен е важно да е специализирана болница и да имат много опит и добро оборудване за спешни ситуации. Затова и не бих избрала частна клиника, макар че там самите стаи и условия, а сигурно и отношение са в пъти по-добри!
Оф, за начина на раждане - аз май се колебая между почти всички възможни варианти. Естествено раждане без упойка, Естествено с епидурална и секцио със спинална. Преди да забременея, бях почти убедена, че искам секцио. Струва ми се, че наистина бебо няма да се измъчи толкова и няма да му е травмиращо, а пък и всичко е някак си организирано и планирано- по -малък ми се струва риска нещо да се обърка. То божа работа, де. За естественото- ме е страх от форцепс или вакум, а пък  при използването на епидурална не били толкова ефективни напъните и имало по-голям риск да се наложи употребата им ooooh! Това някак си ме навежда на мисълта за съвсем естествено, без упойка, ама пък много мъка, бе newsm78  Май в крайна сметка ще се доверя на вътрешния си глас и мнението на лекарите. А пък и има много време до тогава. Едно си го мислим, друго става.
Айде стига от мен, че май се поулях тоз път Crazy
А и добре дошла на новата мама със сложното име  bouquet

# 173
  • гр.Варна
Добро утро дами!  bouquet
Лек, успешен и усмихнат ден на всички! Hug Hug Hug
Добре дошла и на новата майчица-италианка!  bouquet
Спокойна бременност и много приятни емоции с нас.

# 174
  • София
Добро утро и от мен, мами   bouquet

Аз отдавна не съм писала, ама не съм ви забравила и виждам, че сега сте засегнали най-болната ми тема напоследък - как да се ражда. Бях твърдо убедена, че искам секцио, за да не мъча и аз и бебо, обаче...обаче май се разубедих, имайки предвид, че все пак си е операция и не се знае колко време после ще се възстановявам. Май най-удачен ми се струва варианта за нормално с епидурална упойка - хем си е нормално, хем не боли особено.
Иначе незнам за вас, ама аз се чуствам като малко тюленче, качила съм около 10-11 кг и доктора ми каза, че били много  Sad И почвам да се шашкам сериозно как ще се справя с всичко...нямам идея как се гледа момче и наистина не зная дали ще се справя  Sad

# 175
Добрютро, мами  Heart Eyes
Абе да ви кажа на бързо какво ми се случи тази сутрин  Shocked
Направо не можах да се позная  #Crazy
Хвалят ми едни милинки до вкъщи и аз два дена само за тях си мисля  Rolling Eyes
Вчера сутринта отивам да си взема да кусам (цяла вечер ги сънувах) и една адски голяма опашка некви работници и аз  Shocked Няма милинки днеска .....
Тази сутрин пак с надеждата да ги няма тези .... действително ги нямаше, ама щото по-късно минах ли какво  #Puppy dog идва моя ред и питам: Милинки имате ли?  Rolling Eyes и жената: Ами не.... останали са само две парченца .... и аз  no Ами добре, благодаря ....
и тръгвам да излизам.... и жената ме гони отзаде:
- Ама вземете ги тези двете !!!  running
аз: не, не, благодаря, оставете.... нещо друго ще си взема....
обаче тя продължава: Не, вземете ги тези двете !!!! и ми ги бутна в ръката ...
Аз почервенях цялата  Embarassed Embarassed Embarassed .... изпелтечих едно Благодаря Ви много .....  Embarassed Blush Embarassed
и излизам от закусвалнята .... и кат се почна един РЕВ  newsm09 Weary smile3518 newsm45 newsm45 newsm45 ..... добре, че бях със слънчеви очила  doh

Така се трогнах, че почнах да плача чак..... направо не знам какво ми стана  Shocked
Карам към работа и плача ..... но от радост....
То верно, че сме чувствителни, ама чак пък толкова ....  #Crazy

Идвам на работа и звъня на мъжо да му споделя какво става ..... вече се бях успокоила и тръгвам да му обяснявам и пак ревнах  newsm45 ... той ми се смее  Mr. Green ..... и ми казва, че ме обича.... аз още повече ревнах  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
ЕГАТИ ЧЕСТНО  Mr. Green

И днеска деня ми започва ревливо  Embarassed Embarassed Embarassed
Чак ме е срам, че ви споделям.....

Сега.... да почвам да работя, олекна ми като ви казах, че и не се разплаках отново докато ви го разкажа  Blush Blush

Лек ден ви желая и до по-късно !
Целувкииии  bouquet  bouquet  bouquet

# 176
Добро утро и от мен Hug
Аз само минавам да се отбележа за деня - за сега нищо интересно Whistling

# 177
Миличка FEMININE!
Ми така е - и аз рева за някви странни работи понякога. Мъжът ти е готин явно.
Да ви кажа аз след първата бременност се пооправих малко от тези емоционални изблици, но не напълно. Не знам от кърменето ли, от какво - нали и то е свързано с хормони, ама просто си останах по-чувствителна към някои неща, особено свързани с бебета и малки деца, направо ми бъркат супер дълбоко в душата, пък ако видя и някаква зловеща картинка, направо дни наред ме държи.

# 178
gia_fire, спокойно  Hug аз се сещам за една мама дето ми беше казала - подготвена съм за момиче, зная как се гледа,  ама ако е момче ? /първо детенце й е/  Joy Joy та съм се заляла от смях как била подготвена да гледа момиченце, а момче - не  Joy Joy а за раждането - аз пък все по-твърдо се убеждавам да е секцио  Thinking за възстановяването - виждам по моята приятелка, която сам-сама си гледа детето от първия ден и е много доволна от секциото и така...
FEMININE, ти голям рев си му ударила с тия милинки бе  Mr. Green  аз се сдържам да не рева много-много, само в екстремни ситуации  Mr. Green Mr. Green
айде доскоро писане, че аз отивам да огледам още едно АГ в града  Hug

# 179
  • Кърджали, България
Катрин, благодаря за заглавията на двете книжки   bouquet Поразтърсих из нета, но ги има споменати само из форумите Sad Много моля, ако някой все пак ги види някъде по сергиите из София (щото в К-ли никъде не продават стари книги  Confused ) или пък попадне на нещо подобно из книжарниците, да сигнализира  Hug

Настина много жалко, ако наистина не може да се доставя от amazon.com, както сподели jiji... Въпреки че в условията на доставка е посочена и България като възможна дестинация, поне за книгите...

И аз да благодаря на Базилиск за ценната информация, която споделя с нас   bouquet

gia_fire, изобщо няма място за притеснение при гледането на момче! Ще помагаме, ако се наложи  Hug

Феми, хормони, миличка  Hug , и аз съм същата ревла, много се разчувствам, особено на хората към мен..., сякаш не си го заслужавам  Blush

За раждането аз ще трябва да избирам между нормално без упойка (понеже в наше село е по-опасно да ти направят епидурална, отколкото да родиш нормално  Close ) и секцио, ако се наложи (то, естествено, е с пълна упойка! при нас...  Confused )

Оооох, тия дни само за вода си мисля... В смисъл вода в море, река, язовир  Sunglasses ... Морето ми е далечко, но виж реки, рекички, поточета и язовири да искаш покрай Кърджали, само да има кой да ме закара...

Аз да попитам сега, на някоя от вас били ли са й Прегнил в по-ранна бременност? Сестра ми прокървила леко, изписали й но-шпа и дуфастон, кървенето спряла, но след като й свършили лекарствата, пак прокървила и вчера й казали да си вземе Прегнил инжекции и да си бие по една на седмица, но най-късно до 16 г.с. И тя, естествено, първо се консултира с кака си, щото знае, че е много информирана  Blush

Общи условия

Активация на акаунт