ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 831
  • 820
  •   1
Отговори
# 345
  • София и там където не се пуши
Мисля си, че ако не знае някой, поне ще може да насочи, къде може да се провери. В самия НЕЛК, нещо като регистър  newsm78 дали има

# 346
Помощ моля - момичета ( и момчета), някой от вас да знае случайно,кой очен лекар във В. Търново има право да подготвя докуементи за пред НЕЛК?
Аз имах същия проблем с детски кардиолог, сключил договор с НЗОК във Варна. Обадих се в регионалната здравна каса и от там ми дадоха телефоните. Опитай и ти същото.

РЗОК - ВЕЛИКО ТЪРНОВО
5000 Велико Търново
ул. “Ивайло” 2
тел.: 062/ 61 12 52
факс: 062/ 61 12 02
e-mail: tarnovo@nhif.bg

# 347
благодаря ви:)
ще проверя, май и в НОИ имали информация по тези проблеми

# 348
Помощ моля - момичета (и момчета), някой от вас да знае случайно,кой очен лекар във В. Търново има право да подготвя докуементи за пред НЕЛК? След обжалване на решение на ТЕЛК
разбрах че не всеки от офталмолозите  имал право на това, а джипито ни знае, ни се интересува, ни иска да помогне, понеже е мноооого заето
та - оправяйте се сами
 newsm78
Д-р Миланова и е един от най-добрите специалисти.
Работи в Окръжна болница, Очно отдеение и в Градска поликлиника в Медицинския център "Аура" 
тел: 600161 за записване на час в "Аура".
Вземи си направление, ако можеш, работи и по здравна каса.

# 349
Здавейте !
Бихте ли споделили с мен стъпките за подаване на документи за ТЕЛК за дете?

# 350
Здравей  първото нещо което трябва да направиш е  да подадеш молба за явяване на ТЕЛК комисия заедно с нея преснимате епикризата и мисля че и акта за раждане но за него не си спомням добре .След което  след определено  време ще получите писмо на коя дата и с какви документи да се явите.Забравих да кажа че молбата  се подава  без да се води детенцето.

# 351
  Първо се взема направление от личния лекар на детето за ТЕЛК комисия,в което подробно се описва за него,те знаят там какво да пишат лекарите,с това направление и акта за раждане се отива в картотеката и намясто се попълва молба за явяване на ТЕЛК комисия,ЛК и на майката.Дават входящ номер и до месец чакате писмо,в което ще пише какви документи да носите на комисията и датата на която трябва да се явите.Успех Peace

# 352
Благодаря ви момичета!
Значи ,първо при ЛЛ на детето и от там вече молбата и чакането на датата.Simple Smile

# 353
Ще дойде писмо с дата и трябва да бъдат посочени ,със какви специалисти да направите консултация и какви изследвания да имате.
Направете ,копия на изследванията ,а оригинала да остане за вас.
Хубаво е да си носите и стари изследвания и амбулаторни листи от прегледи при специалисти.

# 354
Здравейте! Не зная дали тук е мястото да пиша, но имам следния въпрос. Бременна съм в 30 г.с. но на 07.09 ми свършват 180-те дни болничен. Подадох протокол за явяване на ТЕЛК за 21 дни, но има една подробност, която не разбирам. Има една производствена характеристика, която гледах трябва да се попълни, но част от нещата са по трудова медицина и от счетоводтсвото ми казаха, че не са отговорни те да я попълнят тези параграфи. Нужно ли е да се попълнят членовете от 15 до 22 (за тези които са запознати?) и другият ми въпрос е първо чакам ТЕЛК да ми пратят писмо за явяване и после готвя документите или предварително да подготвя документите? Мерси на всички, които ще ми дадат компетентно мнение.

# 355
  • София и там където не се пуши
mariela1981 има още един начин за болничен, а това е да влезеш в болница. Мисля, че и личната си може да питаш за тези неща по подготовката за ТЕЛК

# 356
  • София
Къде се носи молба ли, жалба ли е за излязъл ТЕЛК, в НЕЛК в Центъра по Хигиена нали? И свободен текст ли е, или формуляр някакъв?

# 357
Igi ,обжалването на ТЕЛКа се пуска във картотеката на инвалида и е в свободен текст.
Там си имате досие със всички документи по излязлото решение на ТЕЛКа.

# 358
  • Русе
А може ли някой да помогне със свободния текст?Нещо примерно и аз ще си го дооформя.Благодаря.

# 359
Пътят е следния:
1.ЛЛ попълва специален формуляр и го изпраща на комисията .В него се описват всички заболявания.
2.От комисията получавате писмо/около 2-3 мес.се чака/.
3.В писмото пише на какви специалисти трябва да се явите, явявате се на всичките, събирате документите и на определената дата и час ги занасяте на комисията.
4.Чакате решението.Те обикновенно казват кога да дойдете да си го вземете.

Общи условия

Активация на акаунт