ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 758
  • 820
  •   1
Отговори
# 525
http://www.homeopathybg.org/members/DeJure/naredbi/TELK.html - ОТПРАВНИ ТОЧКИ ЗА ОЦЕНКА НА ТРАЙНО НАМАЛЕНАТА РАБОТОСПОСОБНОСТ В ПРОЦЕНТИ. Възможно е да има и по нови...
Това са стари отправни точки. По-горе някъде съм давал новите.

# 526
Здравейте мами Hug.Днес мина заветния ТЕЛК.Само не разбрах колко процента ще ни дадат,лекарката спомена нещо за ресурсен учител и,че ще бъде телка само за година.А може ли процента да е примерно 30% и да нямаме право на нищо newsm78?То това ще си е жива подигравка.

# 527
  • София и там където не се пуши
Здравейте мами Hug.Днес мина заветния ТЕЛК.Само не разбрах колко процента ще ни дадат,лекарката спомена нещо за ресурсен учител и,че ще бъде телка само за година.А може ли процента да е примерно 30% и да нямаме право на нищо newsm78?То това ще си е жива подигравка.

Моето дете няма ТЕЛК, но си има ресурсен учител.

# 528
  • Бургас
Може ли някой, който е ходил на НЕЛК да ми даде малко информация, как стои там процедурата? Имам в предвид следното: значи в Бургас при явяване на ТЕЛК - отиваш, сядаш в предверието и чакаш сестрата или лекаря от съответния кабинет да те повика, а доколкото разбрах за НЕЛК - отиваш в 8 ч., чакаш пред болницата, в 9 ч. /когато си изпият кафетата/ отварят вратите и СЕ ВТУРВАШ КАТО НЕВИДЯЛ  #Crazy, за да се наредиш от първите пред кабинета, от който трябва на тръгнеш или първо да минеш?!! Това така ли е? И друго - имало регистратура? newsm78 през която трябвало да се мине с писмото за заверка или за да те насочат към съответния кабинет, а ако в писмото ти е посочено точно в кой кабинет да отидеш, пак ли трябва да се минава през регистратурата?

# 529
Ние минавахме през 2008 г. На писмото ни пишеше да се явим в 08:30. Ние отидохме малко по-рано и установихме, че всички които са дошли преди нас са си дали документите на регистратурата и ще минат преди нас. Нашите документи взеха със следващата партида. Влязохме към 11:30...
Чакане колкото щеш.

# 530
  • Бургас
Аха, очевидно трябва да отидем направо на регистратурата и да си подадем документите и са нареждаме да чакаме. Много благодаря, Friend, само не ми стана ясно дали ще ни извикат или ще се бутаме с бабите, кой да влезе пръв, но утре явно ще разберем  Simple Smile.

# 531
Ние се "бутахме" с всички.

# 532
  • до реката
 Peace

# 533
Здравейте! Искам да попитам следното: ще  се явявам на ТЕЛК и документите ми ще се подготвят от лекуващия ми лекар, който е гастроентеролог, при когото съм диспансерна. Имам обаче придружаващи заболявания, които лекувам също при гастроентеролога, с изключение на едно, за което се лекувам при ревматолог. То е анкилозиращ спондилит/болест на Бехтерев/ и се доказва с ренгенова снимка. Не съм диспансерна при ревматолога, ходя с направления от джипито. Трябва ли за това придружаващо заболяване да има написано заключение от ревматолог или може лекуващия ме лекар-гастроентеролог да го включи към придружаващите заболявания и да добавят ренгеновите снимки? Изобщо не съм наясно с това колко лекари подготвят документите за ТЕЛК - само този, при когото е водещото заболяване или всеки специалист, при когото лекувам заболяване, което ще бъде вписано в документите ми?

# 534
  • варна
 Протокол се подготвя от личния лекар като описва вътре накратко заболяванията, с този протокол подавате молба.
 След това чакате да дойде писмо на домашния адрес,  и в него пише какви документи ви искат-епикризи ако имате ,изследвания, консулти.
 Най-вероятно ще ви искат от съответните спецалисти гастроентеролог и ревматолог написано мнение след консулт. Това че не сте на диспансер ,няма значение.
 Изследванията важат няколко месеца, така че може да си занесете снимките ако са от скоро, само да ви напишат становище при рентгенолога ,но мисля че без посещение при такъв няма да мине.
 Направете си копия на документите и на разчитането на снимките и дайте тях.
 Това е редът при детския Телк, но мисля че е същия.

# 535
Протокол се подготвя от личния лекар като описва вътре накратко заболяванията, с този протокол подавате молба.
 След това чакате да дойде писмо на домашния адрес,  и в него пише какви документи ви искат-епикризи ако имате ,изследвания, консулти.
 Най-вероятно ще ви искат от съответните спецалисти гастроентеролог и ревматолог написано мнение след консулт. Това че не сте на диспансер ,няма значение.
 Изследванията важат няколко месеца, така че може да си занесете снимките ако са от скоро, само да ви напишат становище при рентгенолога ,но мисля че без посещение при такъв няма да мине.
 Направете си копия на документите и на разчитането на снимките и дайте тях.
 Това е редът при детския Телк, но мисля че е същия.

Ясно, започвам да се ориентирам Grinning но... аз ще ходя втори път на ТЕЛК и трябва да изчакам да ми пратят писмо кога да се явявам пак. След като пристигне писмото ли трябва да занеса протокол от джипито и после да изчакам пак да ми пратят второ писмо с описание на изследвания, които да нося, или преди да дойде писмо трябва да съм занесла протокол, за да може по него да се ориентират какво да искат от мен? newsm78

# 536
  • до реката
И моят въпрос е свързан с повторното явяване на телк.Преди две години април месец подадох док. за явяване пред телк на дъщеря ми,самият телк беше юни месец ,кога трябва да подам документи за повторното явяване ...или първо да изчакаме писмото моля помогнете.

# 537
  • Бургас
И моят въпрос е свързан с повторното явяване на телк.Преди две години април месец подадох док. за явяване пред телк на дъщеря ми,самият телк беше юни месец ,кога трябва да подам документи за повторното явяване ...или първо да изчакаме писмото моля помогнете.
Месец преди да изтече срока на ТЕЛК-а ви трябва да подадете молба в картотеката на ТЕЛК в града ви, понеже понякога много бавят датата за явяване #Cussing out

# 538
Здравейте , искам да ви попитам - Решението на ТЕЛК комисията е следното "Общо 58%степен на увреждане . Детето се нуждае от чужда помощ при битовото му самообслужване по чл.68 ал.3 от НМЕ поради задържащия се двигателен дефицит. Препоръки - системна рехабилитация . Та въпросът ми е какви допълнителни соц.придобивки можем да ползваме с това решение . Благодаря за отговорите на запознатите ?

# 539
  • до реката

Месец преди да изтече срока на ТЕЛК-а ви трябва да подадете молба в картотеката на ТЕЛК в града ви, понеже понякога много бавят датата за явяване #Cussing out
[/quote]
благодаря

Общи условия

Активация на акаунт