Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са процедурите за ТЕЛК и какви изследвания трябва да се направят?
Какви са процедурите за преосвидетелстване от ТЕЛК и какви документи са необходими?
Какво представлява ТЕЛК и какви са процедурите за явяване пред комисията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са процедурите за ТЕЛК и какви изследвания трябва да се направят?
За да получите ТЕЛК, трябва да имате мнения от проведени прегледи при психолог, невролог, логопед и епикриза с поставена диагноза. Подгответе документите и отидете на ЛКК комисия, която изготвя протокол за ТЕЛК. Трябва да представите всички документи от изследвания на детето. Процедурата включва и подаване на молба за явяване пред ТЕЛК, като срокът за получаване на писмо с дата и час за явяване пред комисията може да варира.
-
Какви са процедурите за преосвидетелстване от ТЕЛК и какви документи са необходими?
Процедурата за преосвидетелстване включва подаване на молба-декларация и копие от предишното решение на ТЕЛК. След това се изпраща писмо с насрочена дата за комисия и необходимите документи. В случай на отлагане от първи клас, трябва да се подаде молба за техническа грешка и да се провери дали един от докторите, член на комисията, е подписал решението.
-
Какво представлява ТЕЛК и какви са процедурите за явяване пред комисията?
ТЕЛК е временно експертно лекарско заключение, което се издава за деца с увреждания. Процедурата включва явяване пред комисия, където се разглеждат документи и се задават въпроси. Необходими са документи от последните две години, епикризи от болници, както и специализирани изследвания (ако е необходимо).
-
Какво представлява ЕР и какви са процедурите за обжалване?
-
Какво представлява ГРПР и какви са очакванията за процентите при ТЕЛК?
.Днес мина заветния ТЕЛК.Само не разбрах колко процента ще ни дадат,лекарката спомена нещо за ресурсен учител и,че ще бъде телка само за година.А може ли процента да е примерно 30% и да нямаме право на нищо
?То това ще си е жива подигравка.
, за да се наредиш от първите пред кабинета, от който трябва на тръгнеш или първо да минеш?!! Това така ли е? И друго - имало регистратура?
.
но... аз ще ходя втори път на ТЕЛК и трябва да изчакам да ми пратят писмо кога да се явявам пак. След като пристигне писмото ли трябва да занеса протокол от джипито и после да изчакам пак да ми пратят второ писмо с описание на изследвания, които да нося, или преди да дойде писмо трябва да съм занесла протокол, за да може по него да се ориентират какво да искат от мен?