Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 7

• 40 547
  • 319
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна, морето и сините вълни!
Меги , тортата е супер!
Ще изплагиатствам идеята  Mr. Green

# 106
  • Бг-мама
Меги калинката е невероятна всеки момент чакам да тръгне  Laughing Laughing
А лесно ли се отлепи при обръщането не залепнаха ли бисквитите?

# 107
  • София/Сливен
Сложих фолио за всеки случай - нямах време за втори опит (ако стане фал)

# 108
  • на брега на Дунав
Меги, чудна калинка  smile3521. Браво!  smile3501.
Мимито, тази тортичка няма да се яде от детенцето а от големите хора, затова не е проблем да е шоколадова. Иначе желатина е идея, не се сетих за този вариант. Благодаря ти отново  Hug
Wel имаш предвид примерно ако смеаната е 200 мл натуралния шоколад да е 200 гр така ли? Ти каза, че си импровизирала с кремчета и знам, че мога да ти се доверя, само да уточним това ли имаш предвид. Така ако става крема ще си е досущ като за Трюфел и ще е още по-добре. Макар, че шоколадчето ще е доста повечко  Mr. Green.
Ами предлагам на мамчето и вашите варианти и ще видим кой ще й допадне повече. Благодаря ви за помоща, както винаги сте the best.  Hug

# 109
М_е_г_и , тортата ти е висш пилотаж! Изпипана! Перфектна!  bouquet

# 110
  • София/Сливен
Благодаря ви! Малко и виснаха антенките от жегата, още щом я извадих от хладилника. Но имам само от бавносъхнещата маса, а не бях ги направила предварително (една нощ не им стигна да съхнат), съчинявах всичко на момента.
И още нещо - май вече няма да купувам от готовата маса - не е хубава на вкус. Имаше на тортата малки листенца, направени от марципан варна, останали от преди. Децата обраха само тях. Не държа да ядат покритието, но те пък искат. Затова ако реша да правя такава торта, ще си приготвям марципан варна. Имам още малко от тази маса, ще я използвам и като свърши....

# 111
Ето това е оригиналната рецепта:
250 г шоколад
1 чаша сметана
Сметаната се слага да заври и се залива с нея настъргания шоколад. Разбърква се леко и се оставя да изстине. Когато се сгъсти, се разбива.
Аз не варя сметаната. Затоплям част и разтварям шоколада в нея, после добавям останалата сметана и като поизстине разбивам.
Добавям и растителна сметана.
Другия вариант е да добавиш малко желатин, щом мислиш че крема е течен. Аз си правя една форма около тортата когато слагам повече крем. Слагам блата, после крема и формата не позволява да се разтече дори да е течно, слагам да стегне в хладилника и продължавам. Случвало се е крема да е по-дебел от блата  Peace
Ей това, каквато и рецепта да взема все я модифицирам, да се чудя защо въобще ползвам рецепти  Hug

# 112
Meги, с готовата маса не се ли работи по - лесно?
В смисъл, да се точи на по -фиини листи и да се оформя по - лесно?

# 113
  • София/Сливен
Да, по-еластична е, бяла е, но не е вкусна, и през жегите се топи много (защото моята не е на дебел пласт, а съвсем тънко), направо се втечнява. Сега остатъците от калинката са на мехури (червения цвят), незнам защо.

# 114
Ами аз ще правя торта за подарък, надявам се да не се скапе докато я поднеса. Имам и бавносъхнеща, но едва ли ще е добра на вкис. Дано не се изложа. Не ми се клепа с марципан. Мързи ме Embarassed

# 115
  • София/Сливен
Дръж я в хладилника (аз я забравих 1-2 часа отвън, но след като беше вече разрязана). И ако си сигурна че никой няма да яде покритието, направи го малко по-дебело. Мисля, си че е възможно боите да го развалят, така че ако цветовете ти няма да са ярки, а бледи, според мен няма страшно. Дано да оцелее, успех.

Аз през лятото няма да правя такива, само плодови.

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 20:12 от М_е_г_и

# 116
Надявам се никой да не го яде, но кой знае...
Имам сладкарски бои, доста концентрирани... надявам се да постигна хубави цветове...

# 117
Отдавна не бях правила торта,но вчера имахме повод-края на учебната година за сина ми.
Торта Relax -вьтре е еклерова торта-моя импровизация
И още една от мен правена преди известно време-желирана торта с кисело мляко-ниско вьглехидратен вариант

# 118
Меги,Банбинка,страхотни торти!

А това е тортата за рожденният ден на едно малко момченце.

# 119
Много са ви хубави тортите!
Bambinkamalinka , много ми намига тортата с кисело мляко, и по - точно твоя вариант.
Би ли споделила рецептата?
Ванчето , погледнах ти в албума. Интересува ме, с какво е вътре тортата преди Мечо Пух? Кисело мляко?

Общи условия

Активация на акаунт