Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 7

  • 40 517
  • 319
  •   1
Отговори
# 300
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 326
Разбира се ,че ще стане сложи по средата каквото ти харесва на теб и твоето семейство !!!!!   Hug Hug

# 301
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Някой може ли да ми помогне в правенето на рибка - клоун?
Нещо такова

Имам да правя две торти за 5 годишен бандит. Днея идва, а аз нямам идеи smile3511 smile3511

# 302
  • Мнения: 972
Mimito аз бих направила торта топка и след това да се дооформи опашката  Peace

# 303
  • Мнения: 265
Би ли казала кой марципан си ползвала? Защото и аз правих този от първата страница, но и на мен ми се късаше много Rolling Eyes . Освен това да ви попитам, защо не ми става бял, а някакъв жълтеникакъв newsm78 ? От брашното ли е?

Да ти отговоря аз - марципан Варна става винаги такъв жълтеникав. Преди доста време го обсъждахме. Даже някой беше направил за проба с олио - стана малко по-светъл, но пак жълтеникав. Бял цвят се постига само с желатиновата мастика, но съхне бързо и става много твърда и не се използва за покритие на цяла торта, а само за фигурки. Някъде по чужбина се продава избелител за това тесто, а също и бяла боя.
 Моята рецепта за марципан Варна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174536.msg3537624#msg3537624


М_е_г_и   я кажи кои  маргарин ползваш,че вече имах 2 издънки с този марципан,заради масло и  явно не мога да си оцеля правилната марка.Утре ще правя торта с формата на футболна топка и  се стягам вече .  Hug  Благодаря  предварително
 

# 304
  • Мнения: 4 392
Мацки, колко време можеше да престои в хладилник готовата моделираща смес? Имам останала от рождения ден на малката(2. юни) и се чудя, дали не трябва да я изхвърля.  Thinking(Опакована е плътно с фолио за свежо съхраняване)

# 305
  • Мнения: 972
Черешовка, трайността на готовата моделираща маса е 6 месеца. Ако не е станала твърда спокойно можеш да я ползваш.

# 306
  • Мнения: 4 392
Черешовка, трайността на готовата моделираща маса е 6 месеца. Ако не е станала твърда спокойно можеш да я ползваш.
wel    bouquet
Беше ми останало нещо с 6 в главата, Blush но си мислих, че са седмици.. Crazy

# 307
  • Мнения: 400
Здравейте!
 От доста време не съм ви чела. Днес обче ми остана малко време и какво да видя - темите вече станали 7, а майсторъкът на професионално ниво. Примерно тортата на hot momma ми открадана очите...
Имам едно питане - може ли някой да ми каже, с какви формички правите тези цветенца върху тортите и от къде мога да си ги купя? Предварително се извинявам, ако вече е коментирано.

# 308
  • Мнения: 6 243
Повечето формички, с които са изрязани цветенцата, могат да се купят от магазина на "Кадемлия". Адресът и телефонът би трябвало да са на първа страница.

Формичките са на Уилтън и ги има в доста варианти - най-скъп е т.нар. "Голям комплект" (70 лв. беше май), с който могат да се правят всякакви цветя - рози, лалета, маргарити, хризантеми, момина сълза, дори орхидеи... но има и малки комплекти от по 10тина лева с основните формички.

Друг вариант е да използваш формички за сладки или за пласелин - има и такива за цветя между тях.

# 309
  • Мнения: 3 926
Така - марципанът Варна е готов и стои на топка в торбичка в хладилника Grinning А сега накъде???
Решила съм да правя нещо такова http://www.thecakefairy.co.uk/pages/stargiftspage.html но не със звездички, а с балони (или каквото там стане) Разбира се ще е кръгло и на един етаж, но това е основната идея Sunglasses Смело и безотговорно от моя страна Rolling Eyes
Сега - въпросът - веднага ли трябва да оцветя тестото или може да почака до утре? А, колко време съхнат формичките?

# 310
  • Мнения: 1 698
Асе, защо не я направи днес, та утре вече да е готова и да си спокойна, че се е получило?
Искам само да те посъветвам да точиш покритието между два листа прозрачно домакинско фолио. Много по-лесно е, и не се къса като го пренасяш върху тортата.

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 23:59 от mimes

# 311
  • Мнения: 624
Меги-как правиш масления крем,с който покриваш тортата-става въпрос за Торта Топка,да разбирам ли,че е този  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197370.0   newsm78
И откъде започваш реденето на шестоъгълници и петоъгълници?
Предполагам,че ще трябва да сложа един в центъра-най-отгоре и оттам да започна да ги наслагвам докъдето дойде???
Благодаря,предварително  bouquet

# 312
  • Мнения: 3 926
Мимка, днес бях сам-самичка с детето целия ден, а тя реши да спи 2 часа от 11.45 до 14 часа Crazy Изобщо не знаех, че тоз пуст марципан става толкова бързо ooooh! Мислех си, че ще ми онеме поне час в кухнята, а то стана за 15 минути Grinning Сега ще ида да разтворя боичките и да видим какво ще стане Praynig

# 313
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Моля да ме извините, че не съм ви отговорила веднага, но малката вчера не беше добре.

adi_5, ползвам Rama. Но имай предвид, че топлото време може да ти изиграе лоша шега - марципана се топи и поема много захар. Аз съм го правила само през зимата и не съм имала провал. Сега като правя торти, започвам след 10 часа вечерта да се занимавам с украсата.

Т@ня, слагам масло и пудра захар или марагарин и пудра захар (правила съм го и в двата варианта), но на око, докато ми хареса. Съжалявам, че не мога да ти дам точна рецепта, но все ще стане. После го намазвам прозрачно и почти не се усеща като вкус между тортата и марципана, искам да кажа, че не става мазно и тежко.

# 314
  • Мнения: 265
М-е-г-и   безкрайно ти благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт