Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 7

• 40 523
  • 319
  •   1
Отговори
# 270
И моята бърза, лесна и много вкусна според мен тортичка от извара.

# 271
Зечова, екстра ти е тортата (макар че отбора не ми е по вкуса Wink ). Би ли казала кой марципан си ползвала? Защото и аз правих този от първата страница, но и на мен ми се късаше много Rolling Eyes . Освен това да ви попитам, защо не ми става бял, а някакъв жълтеникакъв newsm78 ? От брашното ли е?

И да ви питам каква торта да спретна с един пакет готови шоколадови блатове (Кейк Роял)? newsm78

# 272
Момичета,и аз да се отчета с една торта,макар да не ми се получи.Това е Лунната торта,която толкова исках да направя.Не се получи,уви Cry
Бисквитите не се споиха,може би трябваше да добавя и прясно мляко newsm78,но за друг път ще зная!!!Ето как изглежда- 
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150708&view=1
А ето и рецептата за тортата-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14113.0

# 273

И да ви питам каква торта да спретна с един пакет готови шоколадови блатове (Кейк Роял)? newsm78

Ето тази направи!

А това е моята по горнатата рецепта.

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 22:26 от labrex

# 274

Усетила си съвсем точно какво търся- лесна и бърза Mr. Green . Мерси  bouquet

# 275
Таня, Лунната торта ми е една от любимите. Тя беше от първите, които направих, още преди да знам, че съществува Марципан Варна Embarassed

# 276
mimes-защо така ми се получи с бисквитите?Приготвих я с белите на "Победа",сложих 250гр. и малко повече от 60гр.масло,но когато е разрязах,бисквите стояха съвсем сухи и сякаш отделно от самия крем-така се ядосах,каних и се много време,а каква я направих #Cussing out
Следващият път ще добавя и прясно мляко!

# 277
Ами да, аз също слагам прясно мляко малко, май и масълце също имаше. И натискаш здраво за да се слепят.

# 278
mimes-виждам колко хубави животинки правиш,предполагам са от марципан Варна,искам да попитам ако ги направя предварително/да кажем 2-3 дни преди РД на детето/и ги сложа в камерата ще се получи ли нещо,или не трябва да се правят толкова рано? newsm78
Иска ми се да направя по-рано,за да не се получи разочарование като с лунната торта,още повече,че за първи път ще правя марципан Варна.Тортата съм я избрала-Торта топка,но ми се иска на тревичката отстрани да сложа и някое животинче!

# 279
Животинките са ми от готова моделираща несъхнеща маса. Бях ги направила 2 седмици по-рано. Така и не изсъхнаха изцяло. Но не разреших да се ядат, а ги махнах от тортата преди да я разрежа. Иначе от Марципан Варна би трябвало да станат, даже ще изсъхнат както трябва. Но не ги слагай в камерата, а на стайна температура, за да изсъхнат.
Айде, чакам да покажеш готовата тортичка. Grinning

# 280
  • на брега на Дунав
Ей, пооставих ви за няколко дни и какви красоти пак сте сътворили.
Наталинка хич не ти е странна тортата изглежда страхотно и сигурно е била много вкусна. Ти си майстор и винаги си била на ниво  Hug
Wel уникална торта браво, много добро изпълнение.
Лати, много ти е сладурска тортичката и много веселка.
Банбинка Малинка както винаги страхотни торти. Те тия коли като истински бе мила. Страхотни са!
Ванчето, Лабрекс големи вкусотийки сте сътворили искам и аз така да мога  Crazy
Хот мама невероятна градинка. Според мне много добре ти се е получило всичко   bouquet
Ако съм пропуснала някого съжалявам , наистина на всички тортичките са повече от страхотни.  Hug
Аз се готвя за новото си предизвикателство, но да видим до къде ще го докарам, че доста нависоко се прецелих. Ама ще се похваля каквото и да стане.

Последна редакция: сб, 07 юли 2007, 19:17 от КорНиШонка

# 281
Наталинка,можеш ли да ми кажеш какъв е пълнежът на тортата Джурасик парк,верно сладкарниците ще фалират Joy
За РД на сина ми ще се наложи да правя две торти-едната ще е Торта топка,но Джурасик парк много ми допадна,водя се по детето-ще сменя динозавърчетата с животинки,които той познава и смятам,че ще стане чудна торта-ако я докарам де Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря,предварително!

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 03:00 от Т@ня

# 282
mimes-ще показвам,само да видим какво ще излезе Grinning Grinning Grinning
Благодаря за отговорите  bouquet

# 283
  • София/Сливен
Би ли казала кой марципан си ползвала? Защото и аз правих този от първата страница, но и на мен ми се късаше много Rolling Eyes . Освен това да ви попитам, защо не ми става бял, а някакъв жълтеникакъв newsm78 ? От брашното ли е?

Да ти отговоря аз - марципан Варна става винаги такъв жълтеникав. Преди доста време го обсъждахме. Даже някой беше направил за проба с олио - стана малко по-светъл, но пак жълтеникав. Бял цвят се постига само с желатиновата мастика, но съхне бързо и става много твърда и не се използва за покритие на цяла торта, а само за фигурки. Някъде по чужбина се продава избелител за това тесто, а също и бяла боя.
 Моята рецепта за марципан Варна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174536.msg3537624#msg3537624

# 284

Ами трябва да ти кажа, че твойта рецепта ми беше другия вариант (в смисъл, колебаех се между двете), но нямах маргарин и за това предпочетох другата, с маслото Rolling Eyes . Мерси за отговора, следващата ми торта ще е с този Peace

Общи условия

Активация на акаунт