Януарчето пакости и думи реди - на мама сърцето прескача ,трепти!

• 10 964
  • 279
  •   1
Отговори
# 240
tanitaia честити две чертички и от мен! Heart Eyes Да ти е много лека и безпроблемна бремеността,а накря едно здраво и пухкаво бебче!
Vili4ka нещата са се наредили,както ти искаш.. Wink Хайде отдайте се на подготовката сега,сигурно е много вълнуващо и си в еуфория.Аз ще съпреживявам заедно с теб,че скоро май няма изгледи да ме "вземат". Ей така ще си седя госпоица.. Joy
galita достраша ме само като чета за тези манипулаций..  Confused Как така изменение, какво следва от това..?Аз хич не съм в час с тези неща,но ако искаш сподели. Rolling Eyes
Дес за храненето на морето,на квартира ли сте или хотел..?Ние бяхме на станция и се хранехме в столовата.Закуска не пишех,ядеше кроасан,банан,сандвич и т.н.на плажа за да не се мотаем после по жегите.Сутрин 8:30 вече бяхме на пясъка,та до 10:30.После къпане,обяд(нарочно се писахме 1-ва смяна) че да съвпадат часовете за хранене с режима и.Може да звучи малко като в соц-времето,но аз такава почивка исках,най-вече заради храната.Те и цените за храна и нощувка бяха почти такива де,та съм дваж по-доволна Mr. Green След обяд ходихме на басейн близо до нас и после само я изплаквах без главата,следва вечеря-разходка и най-късно в 9:30 заспиваше.
Не че ако си на квартира ще остане гладно детенце де,пюрета имаше всякакви на местата които бяхме.Магазините са като мини Била,с топли витрини и доста добре заредени.
Може и на връщане от плажа да хапвате накъде,после само бянята и да спинка Вяра. Wink
Като казах баня,да те "успокоя" че и Дари никак не обича да и се мокри главата,може и два часа да се плацика вътре,но дойде ли ред на косата,започват писъци и огъваници малей.. ooooh! Действах и там и тук с подвижния душ,за по-бързо че много ме е страх да не се подхлъзне.С баща и не можем да я удържим,така се мята..
За банските-купих памперс бански Хъджис,не послмях да я пусна гола,а и като я мия права трудно се измива пясъка на пишундрата. Crazy
Ама сигурна съм,супер ще си изкарате не го мисли!  Hug Има много подробни списъци за необходимите неща в "На път,на море.." Но и да забравиш нещо-ще си го купиш на място. Peace

# 241
БОДЛИВКА,много мерси за подробните обяснения и вдъхнатия кураж Hug Ние ще сме на квартира,ще взвма няколко пюрета и общо взето съм ги планирала нещата с храненто както ти казваш.Гледах ги списъците във форума,пак ще ги гледам.Още нищо не съм сложила като багаж,утре тва ще правя ooooh!
Лека и мека на всички  bouquet

# 242
  • София
Бодливка ,обясни ми моля те,какво представляват тези памперс бански? Не попиват ли вода?
Можем ли да минем с 2 чифта бански и обикновенните памперси?

# 243
Момичета, здравейте пак, напоследък заспивам с Алекс  Blush
tanitaia честито за прекрасната новина   bouquet май отпада чуденето ти за непалтения отпуск  Mr. Green
а къде ще живеете, в Москва ли?  Там не даваха ли баснословни суми за раждане или са само за руснаци  Laughing
galita на мен са ми правили биопсия, нищо страшно, изследваха ми една раничка, после ми я лекуваха и гориха  Peace
Неда, памперс банските са на ластик, иначе като обикновени памперси изглеждат, но пропускат вода, а не я задържат. Аз лично стм го държала Алекс на пясъка и с обикновен памперс, докато свърши голямата работа и после с бански или гол  Peace
Дес, за стоенето на плажа ние стояхме от 9-30-10 до 12.30 -13.00 и отивахме да ядем, после Алекс да спи и към  16.30-17.00 пак н аплаж чак до 19.  Laughing Не е толкова сложно, една чанта с играчки и плажни млека, вода и нещо за хапване, че от водата много огладняват и една с хавлиите  Peace Един съвет, ако Вяра по принцип я е страх от водата вземете и лодка, така може да й харесва да я возите Peace
ludmilana, айде честито ти дипломиране, изплювай бързо камъчето какво е 1-то и какво е 2-то  Mr. Green щом е в Свищов сигурно е икономика  Laughing
sea woman и преди съм казвала аз съм с хормонална спирала Мирена, много съм доволна, ако искаш пиши на лични да не занимаваме момичетата  Peace

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 00:54 от Клеопатра

# 244
Неда, отговарям ти и тук  Peace tanitaia не е съвсем права. Ако дадеш детето на ясла ти се спира правото на отпуск и съответно на обезщетение. Но ако се върнеш на работа ще получаваш 1/2 от обезщетението независимо дали детето ходи на ясла или не.
Платения ти отпуск ще те накарат най-вероятно да си го вземеш , защото е то минал период.
Ако ще ти повишават заплатата обаче, трябва първо да изкараш 10 работни на новата заплата и тогава да излезеш в отпуска, за да ти изчисляват отпуската вече на новата заплата  Peace

# 245
Момичета, качих най-накрая снимки, но ги сложих в отделно албумче, че колкото и да ги редуцирах все пак са 15-ина снимки  Embarassed
7of9 снимките в юлското албумче са страхотни   bouquet
А снимките на снахата Иве няма да коментирам  Mr. Green

# 246
  • София
Дес, Клео и Бодливка са ти дали доста идеи за морето, май и аз писах по-назад как беше с режима ни - в общи линии като и при тях. При нас обаче Вики по я беше страх в лодка отколкото да си 'цапа' (тя така вика и на къпането) сама в морето. Ще видиш как ще се отпусне само след няколко часа и сама ще те дърпа за водата  Peace И вие като нас не ядете плодове, обаче на морето като 'я изпие' водата и жегата да видиш какво ядене пада. На път за плажа купувахме плодове - малини, праскови, кайсии, ябълки (специално питах и купувах само българските) - към 10 ч. сутрин и на следобедна закуска лапаше като невиждала. Още, за нашата закуска да ти кажа - аз си носех едно мини бързоварче и в стаята й приготвях я каша, я попара, та и в хранителния ни режим нищо почти не се промени. Не че в ресторанта, докато ние закусвахме не искаше и от нашите 'сан-сан', та и със сандвичи си дояждаше  Grinning
За акането на плажа вече имам опит  Mr. Green въпреки че Вики си правеше тая работа още рано сутринта имахме 2 издънки (едната даже в един бар на плажа, ама светкавично овладяхме ситуацията Laughing), все пак рядко я държах по памперс... очудващо за мен пък, много лесно ми се стори, че се мие пясъка от дупето (очаквах голям зор, а ставаше само с течаща вода). Добре е като излезе от морето да се облее с някаква сладка вода (въпреки че нашето море не е толкова солено). Късмет имахме, че на нашия плаж имаше даже минерални душове, та и масаж си правих на гърба Heart Eyes
А за пързалянето на плочките в банята аз съм си взела от едни стъпки (продават ги в дом. потреби) от гума, която не пързаля. Ама не я мъкнах и нея на морето, там в душ кабината не пързаляше. Peace
Момичета, благодаря ви за загрижеността за прегледа ми ... излезе резултата от цитонамазката - не е хич добър, като излезе и биопсията ще ви пиша повече, но има тооолкова време до другия петък, че сърцето ми се е свило ...
Хайде да ви почерпя пак - този път за мъжа ми, вчера и той имаше РД, да ми е жив и здрав:

Довечера правим парти в един клуб за нашите РД, стискайте палци всичко да е ок с организацията  Peace
А Вики я закархме на майка ми в Ботевград.

# 247
Добър ден от нас!
Клео, страхотни снимки,особено ми хареса "в очакване на вълната" хихи,много сладка. Алекс има вече добър опит от морето, доколкото си спомням вие и миналата година го водихте Laughing, на Йоан сега ще му е за първи път и като знам как обича да се къпе и да се гмурка във ваничката, представям си там какво търчане ще е.
На Йоан не знам какво му става, но се буди през нощта и започва да изнася лекции и да философства важно, размахвайки пръст, после заспива към 8,спи до 11ч,а ние сме #Crazy,особено татата,който трябва да ходи на работа Mr. Green
Иначе бременността ми - да, разрешава моята дилема за връщане на работа, но дотогава доста време, сега съм едва първа седмица от закъснението, даже не сме го оповестили официално, не сме и ходили на дофтор Mr. Green
Клео, тук наистина сумата за раждане на второ дете е огромна, но не е влязла в сила, а е проект на правителството, около 6хил долара е, но те отиват във фондове и никой не ти ги дава на ръка, иначе майчинството им (само за Москва, навсякъде било различно) е около 400лв, което е нищо за такъв скъп град. Не сме решили къде ще раждам, може и пак да се прибера в БГ за тази цел, че нали по времето на Йоан бяхме в Румъния и се прибрах да си родя в София, ама едно е София -Букурещ, едно е Москва -София, ама има време де Laughing
Айде много целув и приятен ден на всички Heart Eyes

# 248
Здравейте Grinning
Мерси много и на Клео и Галита за споделеното Hug Hug Точно за акането на плажа се чудих и аз,ама уж има някакъв режим въпреки че понякога ги върши и извънредни Mr. Green Ми с памперс ще бъде и когато може гола или по гащи Wink

Галита,да ти е живо и здраво мъжлето!

Я кажете някой прах койото пере повечето петна и сте доволни.Имам няколко захабени дрешки и вече се съмнявам в праха с който пера в момента (баща ми го донесе от чужбина някъде,незнам откъде).Не е бебешки,аз отдавна не пера с такъв ама не е добър определено.Сега отивам да купя вениш и ще им слагам,че едва ли ще и махна с друго Rolling Eyes

Хайде весел ден,а като заспи Вяра на обяд си оставам удоволствието да разгледам морските снимки на АЛекс Grinning

# 249
Галита,да ти е живо и здраво мъжлето!

# 250
a eto i edno zaglawie ot men.QNYARSKOTO DETE SE GOTWI ZA MORE hahaha hahaha hahaha hahaha

# 251
  • София
Я кажете някой прах койото пере повечето петна и сте доволни.Имам няколко захабени дрешки и вече се съмнявам в праха с който пера в момента
слагай Вениша!  Peace Все си мисля, че чужбинските прахове са по-добри от тези купени в бг.
Аз пера с Ариел (но не ми е любим) и САНО (за цветни или бебешкия, че ми е любим как мирише). И ние имаме петна, но от няколко изпирания се махат. Но Вениша е голяма работа.
Прахме си килимите - целите в петна от Вики. Натъркахме с дом. сапун и посипахме с Вениш и с водоструйката -  с петната стана направо 'вениш'  Simple Smile Много сме доволни тази година от изпирането - като нови станаха, миналата си останаха някои петна, прахме с някакъв прах.

Сега малко по темата - не съм ви казвала, че Вики почна да спряха изречения от 2 думи - това от 1-2 седмици. Любимите са ми: 'мама, си там' (с ударение иа И-то и с командирски тон), в превод: 'седни там/тук', ... 'ко паиш' - това се лигавехме с мъжа ми и точно така я питахме (а не 'какво правиш'). Вече казва и по- сложни думи като 'капачка', 'топка'... а тати се казва 'деАМ' (Деян), а мама - 'даля' (Галя), а тя самата - 'ДИДИ" и това си е Mr. Green  Много интересни стават мушмороците всеки ден.  Simple Smile

# 252
Брех, брех брех! Браво на вашите девойчета!  Peace Големи приказливки са, че и песнички пеят вече!
Дес, аз тази песничка я пея на Стефан, откак е станал на 3-4 месеца, обаче да запее - тц! Confused Бе той още не приказва, камо ли песни и изречения. Иначе новата ни дума от около седмица насам е "Ку-куууу!". Rolling Eyes Е обяснете ми защо думи като "О-пааа" и "Ку-кууу" са му по-интересни от мама или тати например?  Rolling Eyes Иначе е много сладък, като го изкъпя и завия в хавлията, отвътре се чува едно тъничко гласче: Ку-куууу! Laughing
Клео, я моля те все пак разкажи за хормоналната спирала Мирена, че и на мен ми е интересно (най-вече цената й де...)
Галита, имаш ли вече резултати, всичко наред ли е с теб?  Praynig И пак мерси за почерпката, да ти е жив и здрав мъжа, най-силната ти опора!   bouquet
Момичета, Стефан е с разстройство. Вчера е акал ЧЕТИРИ ПЪТИ #Crazy, но не беше рядко. Днес обаче определено е с разстройство. Сутринта му дадох да закуси само солети, после му дадох две лъжички мастика Blush, постегна го малко, но не съвсем. Сега е с баба си, дано тя успее да го позапре малко, че от 2 дни само мия акани дупета тука, вече перманентно ми мирише на аки, даже никой да не е маакан! Sick  Laughing
Хайде аз отивам да се метна до Максим в леглото, до скоро.
А, Дес, приятно пътуване и весело изкарване! Ще чакаме снимките!

# 253
Аз ползвам един препарат който е 1.80 има икърпички те са като мокрите и са 15 ст.Тях ги ползвам навънка.Супер са и нищо не може да ги победи.За мен няма прах който да е добър.Вениша не е хубав  bouquet

# 254
Я да си пийна с вас капучиното.
Тук е приятен хлад (ако питате мен), 15 градуса през деня. Вали, но не се даваме. Излизаме и се разхождаме. Редовно се прибираме вир-вода. . Grinning Боре шляпа в локвите и много се забавлява, като го вали дъжд по лицето.  Confused Просто виждам как гумените ботушки и дъждобран ще са ни неразделен приятел. yes

Клео, благодаря...но и вашите си ги бива. То история по картинка да направи човек може. Много се смях на онази с масажистките.  Joy

galita, браво на Вики!  smile3501

Дес, Вениш не върши работа за всички засъхнали петна. Но ако сложиш дрешката скоро след като е изцапана - маха почти всичко: лютеница, череши, кола, кафе, вино. Аз съм доволна тук от течния Персил.

Пампите за плуване, питаш Бодливка, но ето инфо от мен.  Wink
http://www.littleswimmers.com/na/products/swimpants.asp
Просто нямат гела, който е в обикновенните памперси и са шаренки, като бански. Simple Smile Хубавото е, че не се разправяш с мокри или наакани бански, а просто ги изхвърляш.  Grinning

Аз да ви кажа не смея много да го държа Борил на слънце. Аз самата имам проблеми с него - обривам се. А последните 2-3 години е по-силно по мои наблюдения, така че сериозното плажуване ще го оставим за по-натам.

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 16:39 от 7of9

Общи условия

Активация на акаунт