Навън е лято и на мама и е тежко вече, но с тре

• 21 783
  • 272
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета   bouquet

galentinass - и на мен ми излиза наполовина  #Crazy

Първо да ви честитя новата тема  Hug Не съм се включвала, че ми е бръмнала главата с тая работа. Май няма да излизам скоро в почивка и аз като rally ще си бачкам до август.  ooooh! Не само, че не е готова къщата където ще живеем, ами и няма как да излезна в почивка преди да обуча някой за заместник  Crossing Arms

Но да ви питам това което ми мъчи мислите  Wink Из онея дни ви бях писала, че и аз като повечето от вас съм с много чувствителни зърна. До тогава нямаше коластри течности и подобни, ноооооо от 2 дена се спуква да тече прозрачна течност - това ли е коластрата ? Не трябваше ли да е гъсто и бяло ? Трябва подплънки да си взема......дано не взуча като първобитна  Embarassed

# 46
И при мен е така.
Разгеле най - после си качих снимка на бебата в албумчето.  bowuu
Зайче Мече и аз нямах нищо. Снощи за сефте както си лежах и текна малко (прозрачно е и моето). Ама днес няма нищо.

# 47
katalina - значи да не се притеснявам че съм извънземна  hahaha breastfeeding
Нали ми е за първи път и ми е странно   jumpuu

# 48
  • София
защо заглавието на темата ни ми излиза наполовина? Вие как го виждате? newsm78

ВИНОВНА!  Embarassed  Crazy  Embarassed Blush Embarassed

Цъкнала съм го без да искам, докато редактирах ... Ама то така, щото правя 7 неща наведнъж ...  Embarassed
Ако забелязвате, след мен започва изрязаното  Mr. Green
Това само за въпроса з бременността и ума  Heart Eyes

# 49
  • София
В този ред на мисли се сетих да попитам - май четох, че не може да се ражда с лещи? Някой има ли представа дали е вярно това?  Аз не нося очила, имам, но никога не нося, много са ми неудобни, а иначе няма бебка да мога да си видя, когато се роди.  ooooh!

Ивон, аз предният път си раждах с лещи. Така че няма проблем. Но както вече май писах веднъж трябва да си следиш очните дъна. При промяна на очните дъна има опастност от отлепване на ретината и не можеш да родиш нормално.

# 50
по този въпрос да питам има ли значение диоптъра, че и аз съм малко късогледа и си нося очила

# 51
  • София
В България при голям диоптър не дават да раждаш нормално. Знам, че на запад не е така. Дори скоро беше писала една мама, която беше родила нормално с 6 диоптъра. Ако си решила да раждаш нормално си провери сега очните дъна и после към края на осмия месец.

# 52
rally  благодаря , че ме добави сред вас    Сложих си снимката в албумчето  Октомврийски мами    Вчера сложих снимчицата на бебчо а моята съм я забравила , сигурно е от хормоните разбъркани са нещо , постоянно забравям разни неща Приятна вечер на всички

# 53
Меги, нали? И моят бебок в самолета е супер активен, непрекъснато се мести и мисля, че това е заради шума. Пък аз хич да не е полетях доста меджду 18г.с. и 23г.с. и наблюдавах точно за това.

за мързела, ами вчера цял ден пак мотане, пак чудо, обаче работата трябваше да се свърши и познайте в колко си тръгнах (21:30!!!). Просто не знам и аз вече...  ooooh!

Me_and_Baby, ходих в Zara-ta тука и нищо хубаво не видях, откъде ги взе тези твойте сладурски дрехи, така и не разбрах. Обаче открих една фирма - little me, това са най-страхотното качество дрешки, невероятен памук, мекички и много сладки десени. Ще чакам мъжо този уикенд да ходим да си изберем.
ей тук страничка www.littleme.com

Dobra, късметлийка си за лещите, аз не само че не се научих, ами си одрах и бялото на окото и сега там имам някаква драскотина. А така хубаво ми седяха сини очи ...  Joy Трябва някой път да ви пусна снимка.

Галентинас, твойте изпити не свършиха ли бе???

Иренка, за бъбречната инфекция ли ги пиеш тези антибиотици? Стискам ти палци да ти помогнат и да си здравичка след 1-2 дни.

Сега да се оплача, мисля че корема ми вече е много голям и много се нервя. Направо ви казвам, сериозно ми се иска да родя 32-33 седмица, че да ми олекне. Ще се побъркам ако трябва още по голяма да ставам, не знам... много се паникьосвам и изобщо не ме кефи този дискомфорт. Вчера съм седнала в колата и корема ми убива, един твърд голям, пък аз там никакви сланинеци нямам, само бебе. На всичкото отгоре почва вече да ме боли гърба даже и като спя наляво, направо не знам какво ще става....

гледам никоя от мамите по напреднали в седмиците по другите форуми не се оплаква, аз ли сам най голямото мрънкало тука.... някак си хич не мога да бъда позитивна. Искам да ми е лекооооооооооооооооооооооооо

# 54
по този въпрос да питам има ли значение диоптъра, че и аз съм малко късогледа и си нося очила

В България по принцип не обръщат внимание толкова на това.
Трябва да предупредиш твоят лекар, че имаш някакви диоптри и всичко друго свързано с очите.
Поне 2прегледа преди да влезеш да раждаш. За проверка на очни дъна и т.н.
По принцип не е препоръчително нормално раждане над 7диоптъра.

# 55
Момичета аз само влизам набързо да ви прочета  Hug
Аз от снощи съм с хрема и ме боли гърлото. Вчера потах лекарката да ми даде малко болнични да си почина и тя каза, че няма проблеми и какво стана.............................. наистина се разболях ooooh! и то май е грип, че някои от колегите ми сега споделиха, че и децата им са болни. ДА СЕ ПАЗИТЕ ЕЙ newsm51
Аз отивам да се лекувам  Ill

# 56
silverarrow и моят корем е все едно ще раждам, направо ужас. Виждаме се с една мацка, която е 18та седмица и е направо с коремче наполовината на моето. )))

# 57
Здравейте и от мен Simple Smile

rally, голям майтап с малкия  Joy

Да ви кажа за калция и магнезия как стоят нещата. Имам приятел доктор и го попитах, понеже и аз имам проблеми с това.
Когато имаш липса на магнезий, това ти пречи да усвояваш калция, който приемаш и така го отделяш бързо-бързо. Съответно се получават схващания и т.н. При нисък магнезий, колкото и калций да приемаш, няма ефект, просто се изпишква и все едно нищо. Така че е важно и двете да се приемат, за да има смисъл.

Има и още по-интересна зависимост, че ако увеличиш приема на магнезий, започва да ти пада желязото и съответно хемоглобина. Така че с нищо не трябва да се прекалява и нищо не трябва да се оставя в липса. Вижда ми се доста трудно да се балансира всичко това, но няма как.

Честито на новите бъдещи тъщи и на новозаписаните мамчета Simple Smile

Каталина, дано да успееш да се спасиш от шефа си. Аз така стоях до последно и накрая не си получих заплатата за април изобщо. Така че по-добре в болнични, поне някакви пари да взимаш.

Ирен, дано да се оправиш бързо, стискам палци Praynig Hug

Аз ли съм единствената тук, която още не иска да ражда  Rolling Eyes Като сметна колко малко остава и ми се ще някак си по-дълго да беше всичко това... Тези девет месеца ми се струват крайно недостатъчни  Rolling Eyes Аз докато осъзная, че съм бременна и то вече идва време да се мисли за раждане. Месеците до тук изобщо не ги усетих как минаха, дано и нататък да е леко, макар че съм чувала, че става доста неприятно в един момент.
Но както и да е, важното е да са живи и здрави бебенцата Simple Smile

Хехе, правя 5-ти опит да си публикувам мнението, много активни станахте  Joy

# 58
  • София
tanini - много благодаря:) дано наистина да мога да раждам с лещи.... Grinning Аз бях в 20 г.с. на преглед за очните дъна и с лекарката ми сме се разбрали да отида и преди да раждам. Само, че нещо ме притеснява прегледът, направи ми го лекарката, от която си купувам лещи - доц. Цанева. Само ми свети с нещо в очите и ме гледаше много от близо, още малко и щяхме да се целунем.  hahahaИ това е.... newsm78 Чудя се, тя е доста известна, но се занимава почти само с контактни лещи....дали да не отида при някой друг към края на бременността? И това ли всъщност преставлява прегледът?  newsm78

katalina - спокойно, само при по-висок диоптър в България правят секцио. Мисля, че към 5-6.

Абе така ме е страх от това секцио, дано не се стигне до там.  Praynig

Карина - благодаря и на теб, че разкри загатката с магнезия и калция.  Laughing

# 59
  • София
Карина, ами с този магнезий, калций и желязо и голяма бъркотия. Аз и затова си се въртя в един омагьосън кръг и няма мърдане. Страх ме е само да не се наложи да ми правят вливания.

Ивон, и при мен прегледът мина така, но ми сложиха капки да ми се разширят зениците и после ме гледаха и на компютър. И предишния път беше така, но на втория преглед ме гледаха доста по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт