Проблеми малки и големи с нашите деца

• 403 623
  • 2 568
  •   1
Отговори
# 2 160
Marise, ние посещавахме логопед доста време. Също посещавахме психолог, музикален педагог, арт група и група психомоторика.
Ние сме приемно семейство и използваме социалните услуги на КСУДС,Пловдив.
От септември детето ще ходи  на градина и там ще продължи заниманията си с рерурсен учител.
   Обучението много помогна на детето .
Но най-важната заслуга е на семейната среда и  обичта, и топлината , която семейството дава на детето. Сигурна съм, че тези фактори тласнаха детето да напредне и компенсира.
 Детето е в семейството ни от две години и половина.

# 2 161
Определено семейната среда прави чудеса Simple Smile  Попитах дали посещавате логопед, защото ми направи впечатление, от речника, че заменя и пропуска букви. Вероятно логопеда е преценил , че ще се справи и сама.
Млеча може и да е плача или преча  Wink
Спокоен и позитивен ден от мен .

# 2 162
 Благодаря. Лек ден и на теб. А днес Тея цял ден повтаря :'' Млеча плеча, плеча млеча..''.Започва да ме притеснява това дете

# 2 163
  • Някъде в България
Момичета, имам проблем...на този етап не мога да реша голям ли е или малък, но ми се случва следното: всяка сутрин малката плаче истерично с думите" Няма да ходиш на работа!". Това се получи долу горе от две седмици, а предисторията е, че от 11 юни я пуснах на ясла. Като всяко дете сутрин цвъркаше порядъчно сутрин, но после се успокояваше и ме посрещаше с усмивка в 16.00. На втората седмица накрая се разболя сериозно и я спрях. Две седмици се лекувахме и аз пак тръгнах на работа,а тя - при гледачката си, за да укрепне още повече. И тогава започна кошмарът ми. Писъци, плач и истерия...Сега съм в отпуска и плачът продължава, независимо от обясненията ми. Всеки ден - дори и след следобедния сън ooooh!
Ако в началото си мислех, че е чиста глезотия - сега не съм съвсем сигурна Thinking Това продължава и през почивните дни и през цялото време ...и е като гербова марка залепена за мен...и не ми е ясно как ще я върна след няколко дни в яслата ooooh!
На някой случвало ли му се е подобно нещо и естествено ли е за възрастта? newsm78

# 2 164
  • Колибите
Благодаря. Лек ден и на теб. А днес Тея цял ден повтаря :'' Млеча плеча, плеча млеча..''.Започва да ме притеснява това дете

Таня, има една доста стара книга, от руски автор Корней Чуковски, има я на български, по библиотеките.

Цитат
Чуковски е автор на книгата „От две до пет“ (1933 г.), която изследва детската реч и психика. Тя веднага станала любимо ръководство на родителите на малки деца и заради това има над двадесет издания.

(Пусни търсачката, излиза в Гугъл.)

В нея има доста подробно описание(А да не говорим, че страхотно достъпно и приятно написана, четох я когато бях в 4-5 клас, като забавно четиво. Но ето, трябвало е, за да ми послужи сега, когато се готвя да стана мама.), че на тази възраст децата си измислят такива мелодични срички и цели стихове, които са несвързани, и с удоволствие ги повтарят, просто заради мелодиката им.

От личен спомен - 6-7 годишна съм била, а братовчед ми 4-5, когато с часове си плещехме такива стихчета, измисляхме си, че и в ритъма с една пръчка удряхме по улуците на къщата ни.

В смисъл говорният проблем, проблемът с артикулацията на звуците са едно, а бъбренето на детко, може да е това, което току-що ти описах.

Не съм специалист, само споделям Peace Hug.

# 2 165
Момичета, имам проблем...на този етап не мога да реша голям ли е или малък, но ми се случва следното: всяка сутрин малката плаче истерично с думите" Няма да ходиш на работа!". Това се получи долу горе от две седмици, а предисторията е, че от 11 юни я пуснах на ясла. Като всяко дете сутрин цвъркаше порядъчно сутрин, но после се успокояваше и ме посрещаше с усмивка в 16.00. На втората седмица накрая се разболя сериозно и я спрях. Две седмици се лекувахме и аз пак тръгнах на работа,а тя - при гледачката си, за да укрепне още повече. И тогава започна кошмарът ми. Писъци, плач и истерия...Сега съм в отпуска и плачът продължава, независимо от обясненията ми. Всеки ден - дори и след следобедния сън ooooh!
Ако в началото си мислех, че е чиста глезотия - сега не съм съвсем сигурна Thinking Това продължава и през почивните дни и през цялото време ...и е като гербова марка залепена за мен...и не ми е ясно как ще я върна след няколко дни в яслата ooooh!
На някой случвало ли му се е подобно нещо и естествено ли е за възрастта? newsm78

Такъв проблем имах с големия миналата година, отшумя за няколко месеца, но е много стресиращо. Нещо в обстановката в яслата я притеснява, просто трябва да мине време да се нагоди.

# 2 166
  • София
не разбрах, след гледачката връщала ли се е в яслата?

# 2 167
  • Някъде в България
Не сме се връщали, защото в момента съм в отпуска. От другата седмица сме на линия отново с период на адаптация и от 19 - 20 по цял ден. Rolling Eyes
Абе тя днес ми каза, че не иска гледачката изобщо, защото била много лоша Thinking Тя че е строга, строга е, но защо напоследък изобщо не я приема не ми е съвсем ясно. Онзи ден трябваше да дойде за малко с мен в училище и понеже аз бях в комисия тя беше на грижите на всички дежурни колеги и административен персонал без проблем, но когато дойде гледачката да я вземе  се разпищя с такава сила, като че ли отива на заколение ooooh! През целия град са вървели и тя е пищяла и когато са се прибрали, тя каза, че и се е скарала. Да не би от там да са тези изводи...не знам. Thinking

# 2 168
Ами има някакъв проблем в комуникацията между двете.

# 2 169
Колкото и параноично да звучи, в този случай бих инсталирала тайничко една камера за ден-два.  Hug

# 2 170
аха  Peace
Двугодишно дете не пищи без нищо

# 2 171
  • София
аха  Peace
Подкрепям. И вероятно детегледачката не само и се кара.
Бих прекратила веднага контактите на детето с човека, от който толкова много се страхува и чак тогава ще се опитам да разбера "По какво разбираме че хората са много лоши? и Какво правят?"

# 2 172
  • Някъде в България
Ние по принцип приключихме с гледането вкъщи и се насочихме към социалните заведения, но ето че се разболя. Направо съм в чудене като започне учебната година кого да търся, ако се налага често да отсъствам Thinking
Все пак има един период, през който си изграждат имунитет и често боледуват.
То и за яслата се пазари и мърмори, цвърка като стигнем там, но влиза, а онзи ден направо ме шашна. А е много контактна, даже прекалено много, но всички вкъщи сме така Embarassed
Благодаря ви за отговорите! Hug

# 2 173
  • София
аха  Peace
Подкрепям. И вероятно детегледачката не само и се кара.
Бих прекратила веднага контактите на детето с човека, от който толкова много се страхува и чак тогава ще се опитам да разбера "По какво разбираме че хората са много лоши? и Какво правят?"
и аз така - моменталически спирам контактите с детегледачката, в същност вече съм спирала два пъти - щом се дърпа от нея, значи има проблем, независимо че са били заедно дълго време - първата, която смених гледа щерката година и половина и тогава изведнъж детето започна да реве от нея... имаше смърт в семейството на жената, но това не я оправдава - смених я  Peace

забравих, кажи на детето, че повече няма да я вижда

# 2 174
  • Някъде в България
Хм, и при  нашата имаше смърт в семейството и и откакто това стана не иска да ходи у гледачката Thinking Дори само да се отбием за малко...без да я оставям. Тя знае, че повече няма да я гледа.
Брей, хвърлихте ме в оркестъра newsm78
Чудя се само да я питам ли кое предпочита -детска ясла или гледачка, или просто да продължавам с обясненията за нуждата от това мама да ходи на работа, макар че хич не и се ходи Thinking

Общи условия

Активация на акаунт