В коремчето ми бебе се върти, ДЕКЕМВРИ то ще се роди!"

• 12 622
  • 273
  •   1
Отговори
# 75
larisa ето ти една статия за токсоплазмозата http://bgvet.org/science/clinic/pardis/toxoplaxmosis.php   тук пише и начините на заразяване и вероятните последици.
Благодарство.Непременно ще я прегледам. smile3529Относно коластрата знам Че е прозрачна и сладни на вкус EmbarassedМоге да потече и по рано но обикновенно е след 6 месец newsm78СЛед обяд заминавам за Доспат за почивните дни. travelМалко да разпуснем.Как ще пътувам в тая жега.Добрече колата има климатик.Но за колко ли часа ще стигнем.... #CrazyПожелавам Ви приятен и прохладен уикенд  Nature Partly SunnyБез мн.дъжд.

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 12:22 от larisa

# 76
благодаря за отговорите!  общо взето се появява при затопляне след баня или дългите разходки навън! не ме претеснява проста се питх да не ерано и какво да правя за да няма негативни последици - запушване или нещо друго...
Аз съм решила да кърмя бебето поне до 6 месец ако мога! А вие?

Коластра е , нормално е дори и в малките месеци!!!
 Stop  Stop  Stop За кърменето не се заричай , и аз исках да кърмя колкото се може повече , а кърмата едва ми стигна 20 дена , а в началото тръгна добре , хем докато кърмех хапвах уж неща които усилват кърмата , но уви !!!!! Но пък имам позната , която без проблем кърми детето си до 3 годинки  Shocked  Shocked  Shocked , така че май си е до организъм

# 77
Здравейте момичета   bouquet
Подготвяте ли се за почивкааааааааа  Party   Аз вече си планирах почивните дни - плаж и обиколка на магазините за бременни  Flutter Ами в къщи ходя само  с парео, а навън - вече не ми стават дрехите от "дебелия ми период"  Crazy
Този БХС от сега ми е ясно как ще ме шашка, но в МД ми го препоръчаха и сматам да го направя. Може би ако бях на 25 примерно - едва ли щях да се навия, но на 34 - страх ме хваща. Още не го мисля, но като ми дойде на главата на 13 юли  #Crazy Така, че Венчо - много обстоятелствено ти чета постовете.

Аз коластра имам от 1 месец, но това не ме е притеснявало.  И без това 5 години след раждането на детето - още имах кърма  Shocked
Правих разни изследвания на пролактин - бяха си в граница нещата. Имам обаче разширения на каналчетата и болезнени мастни образувания в гърдите и така ме болят.

Галчо, на мен личната ми изписа Стеримар и Виброцил за носа. За гърлото Прополки или Исла Мус. Все пак обаче, най-добре е твоята лекарка да ти предпише лечение  Peace   Тъй като при мен беше в началото на бременноста и много се шашнах да не вдигна температура - пръсках и Биопарокс в носа и гърлото.

# 78
здравейте и от мен Simple Smile

искам да ви питам кога и къде се прави изследване за токсоплазмоза? поема ли се от здравната каса?

венчо брат ми е с диабет от 6 клас сега е на 31 години...затова казах че си отскоро с диабет, аз направо съм като лекар на тази тема.

днес  мъжа ми е до 21 часа на работа ужас, но за сметка на това видях смс че заплатата му е пристигнала по картите и мисля следобед да го отърва от част от парите  Joy ще се размотаме с малкия ми бръмзел из кварталните магазини, та дано времето мине по бързо. как чакам утре - казала съм че мъжа ми цял ден ще гледа щерка си а аз ще си сложа къна, ще се отърва от космаците и ще си сложа нов лак. така де от 3 месеца само се влача от лошо и тичам след Ема, утре е ден за мама  Twisted Evil

# 79
  • София
Относно БХС-то маята лекарка много държи да си го направя, хубаво било изследването, по цял свят се правело и дрън-дрън. Аз съм на 24 години и се чудя, ще видим дали ще мога да й откажа.

Вече нямам търпение да стане 5 часа и да хукна да почивам. Напоследък едвам изтрайвам да мине работното време.

Весел и слънчев уикенд ви желая! Стискайте палци да ме огрее щастието да видя морето от 14.07  Heart Eyes

# 80
  • Габрово
Добър ден и от мен, момичета... аз утрото почти винаги го проспивам Blush
vencho, стискам и аз палци всичко да се размине и да са били фалшиви тревоги Hug
И аз ще си направя БХС, тук мисля, че го поема ЗК.

Цитат
valkata78 къде живееш в Испания, аз дълго време бях в Барселона и ако някой ден мога да решавам къде да живея то това ще е града! обожавам го....

Муниека, покрай ника ти се досетих, че имаш нещо общо с Испания още преди Mr. Green
Аз живея в един град до Мурсия,Картахена се казва, но така и не свикнах да живея тук и палмите и плажовете не могат да ме накарат да заобичам тази страна. Искаше ми се да си изкарам бременноста и да родя в Бг, но така пък ще сбъркам гражданството на детето. Вие ще се връщате ли тук?

# 81
  • BABYLAND
Приветче и от мен!
   Отчет от мен - за срамотите съм качила вече 4 килограма. Чудно защо, при положение, че почти не ям. Коремчето ми стърчи напред  Mr. Green , но в крака, дупе и муцунка не съм напълняла.
   Снощи имахме банкет. Видях си колегите и ного ми се радваха, защото аз от момента в който разбрах че съм бременна не бях стъпила в офиса. Идваха няколко човека в къщи за подписи, но останалите не бях виждала. Радваха се и ми/ни говореха в множествено число.  Joy
   Днес псах до 10.00 часа, станах да си направя кафе и да се измия и пак се тумих в леглото с компютъра. Сега събирам сили да вляза да се изкъпя, а следобяд заминаваме при наши приятели на Диканите. Ще пукаме карти и  ще си направим цър-пър.  :mrgreen
:

# 82
Здравейте момичета   bouquet
Подготвяте ли се за почивкааааааааа  Party   Аз вече си планирах почивните дни - плаж и обиколка на магазините за бременни  Flutter Ами в къщи ходя само  с парео, а навън - вече не ми стават дрехите от "дебелия ми период"  Crazy
Този БХС от сега ми е ясно как ще ме шашка, но в МД ми го препоръчаха и сматам да го направя. Може би ако бях на 25 примерно - едва ли щях да се навия, но на 34 - страх ме хваща. Още не го мисля, но като ми дойде на главата на 13 юли  #Crazy Така, че Венчо - много обстоятелствено ти чета постовете.

Аз коластра имам от 1 месец, но това не ме е притеснявало.  И без това 5 години след раждането на детето - още имах кърма  Shocked
Правих разни изследвания на пролактин - бяха си в граница нещата. Имам обаче разширения на каналчетата и болезнени мастни образувания в гърдите и така ме болят.

Галчо, на мен личната ми изписа Стеримар и Виброцил за носа. За гърлото Прополки или Исла Мус. Все пак обаче, най-добре е твоята лекарка да ти предпише лечение  Peace   Тъй като при мен беше в началото на бременноста и много се шашнах да не вдигна температура - пръсках и Биопарокс в носа и гърлото.

Здравейте момичета! Аз пък отслабнах 6 кг, сега съм в 16. г.с. и съм повръщала само 10-ина пъти. Но по-принцип съм си пълничка. Нали не е проблем, че отслабвам? Иначе изслдванията ми са ок. Иначе коластра имам от първите седмици.

# 83
  • BABYLAND
Организм сам знае кое е най-добро за него. Аз пълнея, но бях 50 кила като забременях, явно си ми трябват някое и друго килце отгоре, при теб сигурно е трябвало да посвалиш малко. Не се притеснявай, но се храни пълноценно!

# 84
Здравейте, май се настройвате отпускарски а? И аз съм още на работа, но съм си взела едно списанийце и си чета. така де, и без това в понеделник шефа се прибира от отпуска и ще ни извади душичките. Amadis виждам, че си от Варна и гласиш обилкока по магазините. Кажи ги , моля ти се, тези магазини за бременни, че май е време и аз да ги наобиколя. pregnant

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 13:48 от galinanik

# 85
ей варненки, кажете ги и на мен, стига да са някъде в центъра, щото в неделя пътувам за Златнитеееееееее newsm44  grinning039 за една седмица и ще се разходим и до Варна, разбира се...
току що идвам от доктор - големи сме 10см...и спяхме нещо - току леко помръдваше крачета, а и апарате не е от най-най-...така че трудно се разбира какво точно прави бебока...на въпроса ми дали не сме малки, доктора каза, че до към 5-ия месец месеците се умножават на квадрат и дава дължината в см, а след 5-ия се умножавало по 5...та като за начало на 4 месец май ще излезе че сме добре... Simple Smile

# 86
Ама вие да не си помислихте, че съм напълняла - няма такова нещо. Все още съм си 70 кг.  Embarassed Старта ми е убийствен просто. Обаче такива паласки и корем съм отпрала - фигурата ми се промени без да съм наддала  newsm78
Дивчо, ти нова ли си? Ако е така - ДОБРЕ СИ ДОШЛА    bouquet
Ако не - аз писах наскоро колко съм в час  Embarassed
Сега се обадих на акушерката и с треперещ глас я попитах за резултатите от изследванията - направо да не повярваш - всичко в норма. Да чукна на дърво.
Аз знам за 2 магазина за бременни. Единият е срещу "Полския център" /сега магазин на ТСМ/ над подлеза на Шипка. Ама съм цар на обясненията  Crazy
Другият е на бул. 8-ми приморски до бившия китайски ресторант. Качвате се по стълбички -  имаше някаква дрогерия там.
Чувала съм, че и на Колхозния пазар има, но къде точно - някъде срещу гаражите май.
В Биг Шопа в Пикадили Парк има комплект в зелено и черно  Sick и дънки за "много" бременни. В смисъл аз със 70-те си килограма и обиколка на корема 100 см.  #Crazy от сега и дрехите са ужасно големи дори и за тюленче като мен. Като казах тюлен - си помислих, че трябва да си купя и цял бански  Mr. Green Ако е черен - перфектно ще го докарам .

# 87
Пак съм тук.Мъжът ми още го няма от работа а ние с мацката сме се натъкмили за екскурзия.дъщерята няма търпение да тръгнем и туко буйства smile3512Тук в монтана се събират облаци дали няма да вали? ThinkingИзкъпахме се пуснах 1 пералня и вече съм hang

# 88
Здравейте дами, много цветна нова тема поздравления!  Heart Eyes Ама къде го видяхте това слънце, мен тук едни циклони ме удавиха тия дни.
vencho, за БХС-то, в коя седмица си го прави? Аз отдавна се отказах от него, но от чисто любопитство питам, защото още съм бясна на доктора, че трябвало точно, ама точно в 16-та
седмица да се направи, по-рано нямало смисъл, а по-късно пък било късно... И аз съм на мнение,
че не трябва да се притесняваш, тези изследвания много често дават фалшиви резултати и само
те вкарват в разни филми. Аз и затова реших да си го спестя, на някакви си вероятности не ми се разчита. Стискам палци всичко да е наред!  Praynig
Всички други мами искам да ги питам, тези витамини, който ги пиете доктора ли ви ги изписва
или вие си ги взимате? Щото на мен нищо не са ми дали още, миналия месец като бях на преглед ми каза- още няма да пиеш, щом ти прилошава все още, щото от тези направо ще драйфаш... И само фолиевата киселина ми каза да си пия. Гадно ми е така, ами ако бебето има нужда? Вече съм в 16-та седмица и направо незнам какво да правя. Ако продължа с фолиевата, докато се прибера поне нали няма да навреди на бебето?

# 89
....
Всички други мами искам да ги питам, тези витамини, който ги пиете доктора ли ви ги изписва
или вие си ги взимате? Щото на мен нищо не са ми дали още, миналия месец като бях на преглед ми каза- още няма да пиеш, щом ти прилошава все още, щото от тези направо ще драйфаш... И само фолиевата киселина ми каза да си пия. Гадно ми е така, ами ако бебето има нужда? Вече съм в 16-та седмица и направо незнам какво да правя. Ако продължа с фолиевата, докато се прибера поне нали няма да навреди на бебето?

Аз днес се олях с активността си май  newsm78  Дано не досадя накрая.
Акушерката ми каза да продължавам с Фолиевата, но гинеколога ми беше изписал Фоли-Феро още като ми регистрира бременността, така, че продължавам с тях. Иначе имах един курс с Центрум - Матерна, но сега паса основно зеленчуци, плодове, хапвам месо и нямам нужда от допълнителен прием. По-нанатък - може още един курс да изкарам. Аз обаче, не повръщам - сигурно е много важен фактор, защото витамините дразнят стомаха.
Явно за мен това е подходящата комбинация - изследванията ми са в норма - имам предвид зависимостта желязо - анемия.
А бебо ако има нужда - той си взема от теб.

Общи условия

Активация на акаунт