Радостта ни стана още по-голяма - бебо ритка в НОЕМВРИйската си мама

• 11 991
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес се очертава много горещ ден, едвам дойдох на работа. Аз вчера ходих в Майчин дом да ми вземат кръв за БХЦ и ми казаха, че резултатите ще бъдат готови след седмица, другия понеделник. Там ми обясниха, че имало доктор генетик, който да ги изкоментира. А за хемоглобина, като ми правиха кръвна картина се оказа, че е доста нисък 110, при минимална референтна стойност 120 и гинеколожката ми изписа Tardiferon 80mg, но е доста силен и в началото ми ставаше много лошо от него. Сега вече го пия от 20 дни и всичко е наред, но за да ми се вдигне хемоглобина трябва да го пия минимум 6 седмици, след това пак ще ми правят изследване за нивото на хемоглобина. Явно доста бавно се натрупва. Предупредиха ме като пия това желязо по време на хранене да не консумирам едновременно продукти, който съдържат калций, защото така не може да се усвои желязото. Всичко е химия. Иначе за пола на бебчето нищо не можа да ни каже гинеколожката, каза след 2-3 месеца Sad , но както и да е сега е най-важно, че се развива добре Simple Smile

Чао от мен, пожелавам ви хубав и усмихнат ден  Grinning

# 196
Здравейте майчета и от мен днес...
Очите ми се насълзиха като чета редовете по-горе...НО
МОЛЯ ВИ не се притеснявайте, че така наистина влияете на бебчетата си!
Мими и Канела ЖЕЛАЯ ВИ от все сърце
тревогите и притесненията да са ви напразни!!!
и още днес да се похвалите с добра новина!!!
Моля се за вас  newsm17

# 197
Клераз чаках 10 дни за резултати от БХС. Чак днес т.е. преди 1 час се обадих и ми каза -някаква сестра предполагам че "резултатите от скрининга са нормални". Без да даде никакъв по - подробен коментар.
Обаче..... миналата седмица ходих да ми взимат кръв за антитела  /аз съм с отрицателен резус фактор/  , в петъка се обадих - кръвта не беше заминала още за изследване. Днес ги попитах и за това...... и какво се оказа , че резултати няма   , дори акушерката ме попита дали въобще са ми взимали кръв  представяте ли  си??  После дочувам по телефона : "тук има някаква кръв - тя пък защо не е заминала.........".Направо се възмутих! Да не би това да е моята и да не е заминала още за изследване?? Дори се чудя дали да не им се обадя пак и да вдигна скандал..

# 198
  • София
Клер, става за 10 работни дни, ако си ходила в Майчин дом. Ако си дала кръв на друго място- по-бавно.
Поздравления за трите брака  Grinning Харесвам борбени жени  Grinning

sladurka , преди да вземеш окончателно решение, дали да пиеш флуор, пусни търсачката и попрочети има много писано ЗА и ПРОТИВ допълнителния прием на флуор.

Днес съм на фетална ехокардиогиграфия и ще заведа майка ми да види бебето. Тя никога не е виждала подобна апаратура и бебе в корема. Сигурно ще й е много интересно Grinning

vasiags   #Crazy нямам думи.

# 199
  • София

sladurka , преди да вземеш окончателно решение, дали да пиеш флуор, пусни търсачката и попрочети има много писано ЗА и ПРОТИВ допълнителния прием на флуор.

Съветът ми е същия. Лично аз не съм пила никога Зимафлуор и не съм давала на детето си. За себе си прецених, че рисковете са повече от предимствата. Peace

vasiags, това е просто възмутително! Не знам как може да им имаш доверие!

Diana_T, благодаря! Въпрос е на късмет и съдба!

# 200
vasiags  постоянно стават такива неща! Всичко е оставено на самотек без никакъв контрол и логика.Аз също преди две седмици полудях и вдигнах невероятен скандал в плевенската болница. Бях си пуснала изледване за Токсоплазмоза,защото бях откачила,че съм болна  Rolling Eyes И представи си трябвало да ги чакам 1седмица - това го приех.Отивам след една седмица и оная ми вика "Ами то още не са работени пробите,чакаме да се съберат,че е много скъпо"  Shocked  #Cussing out  Каквоооо? "Ами,ако съм болна?Трябва веднага да предприема мерки,да се лекувам,да не стане нещо! Вие луди ли сте? Ще ви съдя! "  Откачих...на другия ден изледванията ми бяха готови  Laughing  Страшни изроди!

Сладурке,аз мисля че проблем няма да пиеш този флоур,аз пия същия - 250 таблети за 10лв. В листовката пише,че може да се дава на деца,така,че мисля няма проблем! Естествено пише,да го пият и бременни Simple Smile  и че може да се пие цял живот ! Наистина ли при такива писания би могло да е опасно? Дайде инфо,ако е така

# 201
  • София
Ами има някакви данни, че флуорът се натрупва в костите и е канцерогенен. Това казано най-кратко и лаишки. За повече инфо може да поровиш в мрежата. Рискът не е свързан с бременността или нещо подобно, просто по принцип някои медицински среди не препоръчват приемът на флуор въобще.

Не знам защо това, с флуорът, ми се видя логично. Например, има много противници и на ваксините, но пък лично аз съм голяма маниачка на тая тема - няма допълнителна, платена ваксина, която да не съм направила на Ивето. Така че не съм особено последователна. Blush

# 202
Мерси Клер,ще се разровя... но все пак мисля поне по време на бременността да си пия,защото зъбките са ми с много пломби

# 203
За флуора смятам да се доверя на моята стоматоложка и да започна да го пия след две седмици /той се пие от 6-я месец/.  1 таблетка дневно не е доза, която може да навреди. Тя самата го е пила по време на бременността си и дъщеричката й има изключително здрави зъбки, даже млечните е започнала да ги сменя с постоянни на 5 годинки. В същото време в разни научни статии чета, че флуоридите забавяли смяната на млечните зъби....Ами аз да ви кажа вярвам на това, което виждам с очите си. Според мен описаните вреди на здравето касаят случаи на злоупотреба и прекалено големи дози, и става дума за някои съединения на флуора, а не този, който ни предписват да пием.
Така че, когато става дума за предписани и умерени количества, не смятам че ще навреди на мен или бебето.  Но всеки сам си решава.

P.S. Клер, писала съм ти на личните.

Последна редакция: вт, 19 юни 2007, 12:33 от tsetsito

# 204
# 205
Да безобразна безотговорност , утре ще отида до болницата лично и ще проверя. Да не се окаже , че моята кръв си стои още в хладилника. smile3512 smile3512
А да ви попитам  , може ли флоура да се приема паралелно с други витамини за бременни? Аз с първото си де те не съм пила , но тогава почти нямах информация за нищо и така.

# 206
  • На тиха улица
Мими, Канела - какво става с вас ?

Момичета, какво мога да пия за главобол? Ще ми се пръсне главата.

# 207
Е ся с тоя флуор ме разбихте! ShockedЕ не искам да си разваля зъбите,досега не съм имала нито една пломба,отсега ли да почвам?? Какво трябва да пия за,да си запазя зъбите както досега?
Azade,аз за главоболие пия разтворим панадол,единствено и само той ме оправя,пък мнения дали трябва да се приема сега ...

# 208

Момичета, какво мога да пия за главобол? Ще ми се пръсне главата.

Nurofen...Eferalgan...те са на основата на paracetamola
така че когато болката е нетърпима или продължава повече от ден може да пиеш
от тези които са но основата на парацетамола.
Аз лично винаги нося в чантата си нурофен...
  bouquet

# 209
Амнио за петък-това е засега и после чакане, чакане, чакане.

запазих си 4ас за 02.07 за Томова..но ще си помисля днес ...може при някой друг

Общи условия

Активация на акаунт