29 аш шамс идроб фи алрас но ние пак сме с вас

• 16 877
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Веси ние го направихме таткото като дойде!
По принцип ти трябва пълномощтно, но така става доста сложно, след това трябва да го преведеш и легализираш с апостил и ще ти излезне поне 50 лв!на мен толкова ми взимат за превод с легализация на английски!
първия паспорт е безплатен за 30 дни , ние такъв направихме ама той беше готов след 2 седмици,  и имам позната в паспортно!
можеше и за 8 ч да го направят!Но съм, се сблъсквала с лошото облузване в търновското паспортно, нашата снаха е от този район и изкара нервите на приятелката ми докато направят паспортите и са много мудни!там такова за 8 работни часа няма!
иначе не са ми искали декларация от бащата за детето да напусне страната!
НЕ Е НУЖНО,БАЩАТА Е ЧУЖДЕНЕЦ! това с декларацията се отнася само за бащи българи!за да не изнесеш детето без съгласието на единия родител, ама ние като ги носим при бащите как декларация, не се подлъгвайте по някой митниари, недочули и неразбрали!
Мен вобще не са ме питали дори за декларация на варненското летище, е пак аз на силистренската митница само минах и обиколих че е в града и познат митничар ми каза че не е нужно ама аз да проверя!
Деси мног сте сладки!А даяна ви се страхотна
Ето и от нас малко снимки!мен много ме няма че съм все аз с камерата!
тези дни ще пусна и снимките от ваната, голям кеф да са двамата във ваната!

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 19:19 от um_sami

# 151
Креми,много хубави снимки!Сами  е голям артист!Креми,сигурна ли си за това с декларациите?Сега,като отидем в България и искаме да отскочим до Гърция напр.,няма да ми искат писмо от бащата,за напускане от страната?Аз мисля ,че трябва. newsm78

# 152
КРЕМИ ЯВНО ТИ СИ ИЗКЛючЕНИЕ СЪГЛАСИЕТО НА БАщАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗ ЗНА4ЕНИЕ КАКЪВ Е ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ ДЕТЕТО ИЗВЪН БГ,а за да му се извади паспорт ако не е бг гражданин не е задължително.мал4овците са големи сладури
ДИДЕ да зн аеш как ти завиждам/благородно естествено/

# 153
Ами аз излезнах без пълномощтно!питала съм и в паспортно и в митницата, казаха че е за бащи българи!твоя като не българин не ти трябва!
аз как дойдох тук и в румъния съм ходила, и Приятелката ми като си ходиха за германия и таткото е геманец и те я питаха за декларация и тя им каза /каква декларация бащата не е българин, и митничарката и казалае е да де ама ако имате е по добре!
На мен единствено на немска митница ме питаха защо имам различна фамилия от детето и аз им казах че не задължително да си я сменям като слючим брак и те ми казаха че е добре да имам документ от бащата, но аз им показах преведен акт за раждане и тя много се зарадва !
на бг границата само искат тази декларация!
Не ви трябва, четете законите и наредбите!и Марси и казах не ти трябва декларация!хващат ни за канарчета!като им кажете че знаете закона и те ще клекнат!

# 154
Деска,споко!Ще дойде и вашият ред!Ние отиваме,но пак ще трябва да се върнем,така че не се радвам много! Weary За паспорта на Алекс в България ми искаха пълномощно от бащата,защото не беше с нас.Бяхме го заверили с бълг.посолство в Тунис,без него нямаше да стане.Той на идване 1път пътува с временнен паспорт,само да влезе с него,като бълг.гражданин,заради визата.

# 155
Добре де не съм изключение защото условието е бащата да е извън българия, аз ги накарах на силистренската митница изрично да проверят трябва или не преди да тръгнем!и влезнаха вутре на главния компютър провериха бащата е чужденец и единственото което може да питат, да заявите че бащата е извън страната !
сами е с български паспорт, не с двойно гражданство! специално съм питала за това не е нужна декларация !
А за паспорта съм сигурна че трябва пълномощтно от бащата за да извадищ паспорт, в акта за раждане пише баща еди кой си и той трябва да се подпише  за паспорта, бащата чужденц или не се иска подписа задалжително,ако го няма може и с пълномищтно!
е в паспортно ми емног близка приятелка и това го знам 100%!

# 156
Да,когато се връщаме в Тунис им показвам туниз.паспорт и казвам,че отиваме при бащата,и че живеем там,но при отиване в др.държава,незнам,трябва да питам.Аз съм с тире на фамилията. 

# 157
Ама това е лудост бе!
Аз идвам в германия, бащата  живее в кувейт!
не ме питаха нищо българите!
тук в немско ме питаха защото дойдох с еднопосочен билет и ме питаха защо, казах че ще ходя после в кувейт при таткото !показах и акта за раждане и ОК!!!
 #Crazy Sick #Crazy Sick #Crazy Sick #Crazy Sick

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 01:04 от um_sami

# 158
Дано не ме върнат,защото искам да отидем и до Гърция! travel Е,това е важно на бълг.граница.Гърците мисля,че няма да ми направят проблем.

# 159
креми може и така да е но0 ако се заядът какво ще правиш  newsm78 когато бях в паспортното идваха 2 жени едната женена за грък другата за швейцарец 4е са ги върнали за пълномощно от бащите а и 2те се прибираха за там
ама и мойте са само с бг гражданство,но пак искаха лятото,моята също е в паспортно и паспорта на даяна го извадих без негов подпис

# 160
Дано не ме върнат,защото искам да отидем и до Гърция! travel
Диде вземи си за всеки случай пълномощно от бащата-да бъде безсрочно и многократно заверката в посолството поне тук е около 10$

# 161
Деси,ами не получават ли автоматично и сирийско гражданство?  newsm78

# 162
да за по сигурно може но преди да ти го поискат не го показвай и си носи копия защото на бесрочните деклараций искат копия а срочните направо ги вземат!

# 163
Деси,нямам време!Посолството тук работи 3 седмично от 9-12ч.И да ме върнат,ще се поразходим в Сандански,пък в Гърция,някой др.път.Момичета Ели от къде е( в България)?

# 164
по принцип получават ние сега 4акаме един документ да излезе за да получат официално гражданство .тук работят 5 дни седмично от 9-13.30

Общи условия

Активация на акаунт